Mano vaikyste buvo be galo grazi ir laiminga,turejau du gerus mylincius ir darbscius tevelius,gyvenome mediniame astuonbutyje,zmones jame gyveno visi panasaus amziaus su mano teveliais,todel ,visose seimose gimeme po vaika ,tais paciais metais ir vos ne pamenesiui .Patikekit,sauni buvom kompanija ,kol buvom maziukai ,tevai visus vede pas netoliese gyvenancia senuciuke,cia buvo tipo toks namu darzelis,taigi ,uzaugome visi ant vieno poudo. Pirma klase...visi klasiokai,kai kurie net suolo draugai...Gyvenome salia sodu ir grazaus ezero,vasara kiauras dienas mirkdavome ezere,gryzdami aplankydavome visus sklypelius ,zinojome ant kokios obelies noksta skanus obuoliai,kuriu neverta net liesti,vakarais lakstydavome iki isnaktu,niekas musu neieskodavo ir niekur ne vienas neprapuolem,valgyt isalke gryzdavome ir miegoti,tevai zinodavo,kur vienas ten visi .O kiek paskui fintu esam prikrete...visi draugiskai nuo tevu per uzpakalius esam gave

,tai ka nors sugadint ar isgasdint patamsiais,tokiam bury visko prisigalvodavom... sokiai,pirmos meiles,buciniai,bet is sokiu vistiek visi kartu namo eidavom,laukdavom vieni kitu kol atsibuciuos

...uzaugom,issiskirstem,likom keliese artimi,susitike dziaugiames kaip tikros seses su broliais ,susede pakalbame,prisimename gerus laikus,ech,gaila ,musu vaikai tokios vaikystes neturejo ir niekad netures,dabar zmones kiti ir vaikai kitokie. Vakare ,eidama miegoti daznai klaidzioju vaikystes takeliais ,sedziu ant ezero kranto,perziuriu uzkastus geliu sekretus ir matau linksmus saules pazenklintus strazdanotus vaiku veidus

.
Galiu pasakot ir pasakot ir galo istorijoms nera,pamenu buvom jau kokie 16 -meciai,maudemes ezere ir vienas bachuriukas neapsiziurejes mete is didelio pluduro mano pusen,bac astriu kampu ir smarkiai praskele galva,bego stipriai kraujas,galva apsvaigo,visi puole praust ,galva vyniot i ranksluoscius,o vienas vaikinukas nugvelbe tevo masina , neturedamas jokiu teisiu atvaziavo i maudykla labai staciu ir siauru skardziu ir visi draugiskai nuveze i ligonines priemima susiuti zaizdos,nu i masina tilpome ko gero kokie 10 zmoniu

.
Prisimenu ir liudnu akimirku,is tikruju tai mano drauge ne taip seniai man papasakojo,kai mire mano a.a tevelis,pas mus taip buvo priimta kad visas namas prisidedavo, pas vienus sarvodavo,pas kitus valgyt gamindavo,pas kitus zmones ilsedavosi,taigi as pas ja miegojau vienoje lovoje,tai drauge visa nakti negalejo uzmigti,saugojo mane ,kad nenumirciau,nes jai taip atrode,jei mire mano tetis,galiu ir as numirti

.