QUOTE(Minerva @ 2008 01 13, 21:58)
Pagaliau galiu parašyti apie dar vienus Guerlain
Aqua Allegoria Grosellina
Kvepia šviežiais raudonaisiais serbentais su cukrumi, sauja aviečių, šiek tiek baltosios arbatos ir didelė dozė vasaros

Lengvas, gaiviai saldus, uoginis kvapas - pati tikriausia rugpjūčio pradžia viduryje sausio...
Laikosi gerai, kvapas kinta - pradžioje atsiskleidžia avietės, o tik palaipsniui išlenda raudonųjų serbentų švelni rūgštelė.
Jaučiu juos lygiai taip kaip ir tu.

Ir labai tiksliai paminėjai čia baltąją arbatą, net neskaičius tavojo aprašymo būtent apie ją pagalvojau.
Nuostabus, labai natūralus aromatas. Toks jausmas kad saldžius sunokusius serbentus raškytum tiesiai nuo krūmo, su uogiene asocoacijų nekyla, kaip kartais pasitaiko uostant uoginius aromatus. Ir man kažkodėl asocijuojasi ne su rugpjūčiu, o su birželio pabaiga, kada žolės dar nespėjo išdeginti saulė, o gamta džiugina dosniu uogų derliumi.
"Birželis, vasaros pradžia" - šį filmo pavadinimą taip ir norisi pasiskolinti.
QUOTE(sfera @ 2008 01 27, 15:28)
gavau pauostyt guerlaino meteorites. pasikvepinau ir net atsokau nuo saldumo. grynas liepziedziu medus

ir toks is koto verciantis kad oioioi dabr mainosi ir svelneja

bet kazkas juose yra tik negaliu suprast ar kabinancio ar erzinancio. palyginus su shalimar, tai meteorites man per saldus

paziuresiu kaip keisis. kazkodel jie man primena alegoriju bela anisima kurie irgi turejo sitoki salduma ir mano nelaimei laikesi stebetinai gerai
Kokios įdomios asociacijos.

Bandau prisimint liepžiedžių medaus kvapą...

Tikrai, kažkas bendro yra.

Šiaip man jie kvepia gryniausiomis pudrinėmis našlaitėmis, lygiai kaip ir Meteorites pudros rutuliukai. Neuosčiau niekad terakotinės Guerlain pudros - gal jos kvapas irgi turi ką nors bendra su Terracotta kvepalais?

juk jie irgi, kaip ir Meteorites, išleisti su dekoratyvinės kosmetikos linija
Meteorites kvapo stilius, charakteris man kiek primena Hermes Hiris, tik veiksmas sukasi apie kitokią gėlę. Bet iš esmės abu kvapai minkšti, subtilūs, negaivūs, švelnūs ir pudriniai, beveik monoaromatiniai. Beje, tas gėlines natas, esančias Meteorites jaučiu ir Insolence, tik pastaruosiuose jas labai slopina saldžios uoginės ir vanilinės natos.
Papildyta:
QUOTE(Gardenija @ 2008 01 27, 21:19)

Pirmas ispudis- paruge vaisiai, tokia nosiai nemaloni rugstele
Veliau labai primine tokius vaistinius lasiukus (mano mamukas (a.a.) uzsilasindavo ant cukraus gabaliuko), toks saldantis kvapas

Zodziu, puokste geliu, apipurksta tais lasiukais- tik tokios asociacijos po pirmo bandymo. Pasipurskiau jais vakar apie 10 ryto, iki pat velaus vakaro kvapas isliko toks. O pries "uzgesima" staigiai labai paliko panasus i L'instant'a. Kadangi ir pastarasis man toks nedraugiskas, tai ispudis apie pirkini nekoks. Pykstu
Gal siltesniu oru kitaip atsiskleis

Tiesa, kartais atrodydavo panasus i Very Valentino, nors nieko bendro jie lyg ir neturi.
Bet gal ir nuotaika kazkiek kalta, sloga..Kai pasveiksiu, bandysiu vel istiesti draugystes riesa
Čia
Purple Fantasy ar ne?

Kažkodėl kai žiūriu į jų buteliuką man toks jausmas, kad jie turėtų kvepėti gervuogėmis su balzaminėmis natomis.
Na ir kaip dabar, ar pasikeitė kiek nors asociacijos?

Įdomu, kokios natos sukelia tokį įspūdį?
Sudėtis jų:
Pradinėse: žalia arbata, bergamotė, apelsinas
Širdies: abrikosas, osmanthus, jazminas
Bazinės: kedras, sandalmedis
2001 metų gėlių-vaisių kūrinys.
QUOTE(Minerva @ 2008 01 31, 13:42)
de Bagatelle - švelnus gėlinis aromatas su aiškiai užuodžiama bergamote ir galiausiai atsiskleidžiančiu medžiu. Kvapas "minkštas", jaukus, labai lengvai pudrinis, bet labai lengvai.
Top Notes: Violet, aldehydes, lemon, bergamot
Heart Notes: Orange blossom, tuberose, magnolia, gardenia, rose, jasmine, ylang-ylang, orchid, lily of the valley, narcissus
Base Notes: Cedarwood, vetiver, patchouli, musk
Mitsouko visiškai kitoks. Na, visiškai

Dulkės, parakas, sunki pudra. Sunkiai prijaukinamas kvapas.
Aš rinkčiausi Jardins de Bagatelle
O aš šiuose kvepaluose ryškiai pajutau druską (kurią beje jaučiu ir Terracotta, tik ji ten su kepintomis natomis). Nežinau kaip atsiskleistų ant odos, bet ant lapelio jaučiu juose sodrią gėlių puokštę iš kuriu išsiskiria našlaitė, suteikianti kompozicijai minkštumo, neperšviečiamumo ir lengvą pudrinį akcentą. Dar ryškus narcizas (kas ieškojot narcizo kvepaluose - va kur jis ryškus

), jazminas su gardenija ir ylang ylang. Pačiulė man jame neryški. Tikrai jaukus kvapas, bet iš sunkesnių, saldus, labai moteriškas, grynai gėlinis. Man šiek tiek primena Givenchy Amarige.
Papildyta:
QUOTE(Minerva @ 2008 02 08, 23:54)
Šiąnakt noriu pristatyti dar vieną šedevrą -
Eau de Guerlain.
Sukurtas 1974 metais aromatas patalpintas į baltą buteliuką su bitėmis ("white bee bottle"). Puikus bitės simbolikos pasirinkimas - kvepalai kvepia medumi, bergamote ir verbenomis - pati tikriausia karšta ir saulėta vasaros diena
Ačiū už aprašymą.

Atrodo tikrai turėtų būti labai vasariškas kvapas - taip ir pakvipo atostogomis.

Ale baisu tik kad bitės ar širšės neužpultų.
Neseniai teko galimybė išbandyti
Chamade (ačiū vienam geram žmogučiui

) tai trumpi įspūdžiai apie juos.

Ryškus gėlinis hiacintų aromatas su žalumos ir balzaminėmis natomis. Šviesus, gana saldus ir svaigus, tačiau jame esančios ir juntamos žalumos natos šiek tiek tą saldumą gesina. Neblogai jaučiasi ir ylan-ylang (nebūtų Guerlain.

) Jis suteikia kvapui sunkumo, sodrumo. Sakyčiau kad šiek tiek primena Cacharel Anais Anais, tik Chamade šiltenis, saldesnis ir moteriškesnis.
Sudėtinės Chamade natos:
Pradinės: galbanum, juodųjų serbentų pumpurai, aldehidai
Širdies: ylang-ylang, hiacintas, jazminai
Bazinės: ąžuolo sąmanos, vanilė, sandalmedis (kituose šaltiniuose dar minimos balzamo natos)
O čia Anais Anais sudėtinės natos:
Pradinės: galbanum, bergamotė, sausmedis, hiacintas
Širdies: ylang-ylang, pakalnutė, rožė
Bazinės: ąžuolo sąmanos, ambra, kedras, sandalmedis