Ech, pas mus kitos problemos. Kaip sakoma, nesuderinamas požiūris į tai, kas yra tvarka. Kai aš siuntu, kad neįmanoma tokiam mėšlyne gyventi, vyras tikrai nuoširdžiai bando "įžiūrėti", kas ten negerai. Nu, batus palikau vidury koridoriaus - ai, paspirsiu koja po spintele. Ir vėl indų nesudėjau į indaplovę - nu tai sudėsiu prieš įjungdamas. Dabar sudėti, gerai jau gerai, tik ko čia taip nervintis. Tai kol jis buvo vienas, spėdavau iš paskos. Kai jų trys (ir kodėl po velnių mano vaikai šiuo požiūriu atsigimė į tėvą

) aš bejėgė
Ir kas pikčiausia, jau kaip ir įtikinu, kad leistų susirasti namų tvarkytoją, kad ji kartą per savaitę sutvarkytų namus. O jau tada tuos nuolatinius kasdieninius darbus ir aš spėsiu. Bet jis vėl pasižiūri, tai kad nėra čia ką tvarkyti, o svarbiausia, nepatinka jam svetimi žmonės namuos. Todėl nenori, kad kas juose tvarkytųsi.
Tai ką man daryti, kai aš sakau, viskas, reikia tvarkytis, o jie trise pakelia galvas nuo savo užsiėmimų ir nesupranto, ko čia trūksta. Ir negali sakyti, kad vyras nesitvarko ar nedaro ko nors. Ir tvarko, ir namuos buičiai palengvinti visa technika supirkta. Tik jo supratimu tualetą ir vonią užtenka šveisti kartą į mėnesį, langus valyti kas 5 metai, virtuvė jo nuomone iš viso mūsų namuose niekada nesulaukia tokios būklės, kad jau reiktų valyti. Nes jau tą tai aš nors ir minimaliai, bet kas vakarą apsitvarkau. Man tikrai nuo to bardako jau stogas važiuoja. O iš kitos pusės - jie trys, jiems gerai, tai negi tris žmones terorizuosi, kad aš viena gerai jausčiausi. Ir su tvarkytoja tas pats - juk namai ne tik mano. Ir vyras juose turėtų gerai jaustis. O jis tikrai rimtai susinervina, kai pradedu šnekėti, kad samdyti ką nors tvarkyti namus. Nu sako, jei tu sėdėsi ir žiūrėsi, tada gerai. Bet tai kam man tokia tvarkytoja - jei aš turėsiu laiko žiūrėti, tai geriau tuo laiku susitvarkysiu.
Ai, nežinau, kaip besuku galvą, išeities nerandu. Na, dabar gyvenu tuo pažadu, kur jis davė. Kad jau naujame name galėsiu samdyti tvarkytoją. Jis tik miegamąjį ir savo darbo kambarį padarys rakinamą, o jau visa kitą galės tvarkytoja tvarkyti kartą per savaitę. Bet bijau, kad kai prieis reikalas tą tvarkytoją įsileisti į namus, vėl kils karas ir vėl aš pralaimėsiu.
Vat sūnus sirguliuoja, namuos jau antra savaitė sėdi, tai šiandien sakau, eime tvarkytis. Tu susirink žaislus ir knygas, išsiurbsi savo kambarį, o aš jau visa kitą. Tai jis lūpas papūtė nuo komiksų atsitraukdamas ir pareiškė, kad aš jį terorizuoju, nes jei būtų tėtis, tai tikrai neleistų tokių tvarkingų kambarių čia tvarkyti. Na, bet kai buvom viens prieš vieną, tai, kaip sakant, atstovėjau. Žaislus susirinkti ir savo kambarį išsiurbti jam teko. Bet vis tiek pareiškė, kad naujam name tai tikrai nesitvarkys ir manęs neįsileis į savo kambarį. O aš pasakiau, kad kai bus jo atskiras kambarys, o ne pereinamas, per kurį ir man tenka vaikščioti, aš pati ten kojos nekelsiu, tegul žinosi.
Ech, išsiliejau. Man taip išminties kaip suderinti, kad ir pačiai nebūtų blogai, ir vyro bei vaikų neterorizuočiau. Kažkada paskaitinėjau čia apie pedantus ir kaip jaučia su su jais gyvendami žmonės. Na, nesu aš tokia pedantė. Bet vis tiek kai tenka versti kitą tvarkytis, nors jam ir taip gerai, kažkaip nekaip jaučiuosi.