Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

QUOTE(Enija @ 2008 06 27, 19:23)
Vėžys nežada ilgo ir laimingo gyvenimo. Gal jis ir atstumia nuo savęs, nes supranta sutuacijos sudėtingumą. O šiaip meilė tarp jūsų buvo? O gal sieja tik pragmatiškas gyvenamosios vietos klausimas?

biggrin.gif biggrin.gif komunaliniu problemu sprendimas sakot biggrin.gif biggrin.gif ? O apie si reikala nei nepagalvojau. Tiesa pasakius jau cia mano problema, kur gyventi isejusi is jo. Tiesiog esu pripratusi kraustytis ir tai nematau dideliu problemu. Siuo metu as su juo ir jis leido laikinai pagyventi. Zinoma pasiuliau pinigus uz paslaugas. Tad man telieka nurimti uzsiimti savimi ir ramiai ieskotis buto, jeigu nepasikeis situacija. Buvo ir yra tarp musu meile. Kad ir kokia ta meile yra ji neigali pakeisti i geraja puse situacijos, nes mes esame uzsispyre.
Papildyta:
QUOTE(Nosferatu @ 2008 06 28, 12:06)
Manau autorė prarado savigarba  verysad.gif

Savigarba prarasta, bet draugyste su siuo zmogumi bus issaugota. Jis vertas to. Mano mintys virsta realybe. Tad ko noreti, kai moteriske vis guodziasi ir guodziasi kad blogai. Na ir gavau blogai, na dabar ir turiu srebti kose. Vyriskiui zinoma svente, kai isejau ir patikekite jis leido gyventi tik tuo atveju jeigu gyvensime, kaip kambariokai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Afnola: 28 birželio 2008 - 11:10
QUOTE(Afnola @ 2008 06 28, 11:16)
Savigarba prarasta, bet draugyste su siuo zmogumi bus issaugota. Jis vertas to. Mano mintys virsta realybe. Tad ko noreti, kai moteriske vis guodziasi ir guodziasi kad blogai. Na ir gavau blogai, na dabar ir turiu srebti kose.  Vyriskiui zinoma svente, kai isejau ir patikekite jis leido gyventi tik tuo atveju jeigu gyvensime, kaip kambariokai.

kokia čia meilė ir kokia čia draugystė? blink.gif kas jūs jam -- slaugė?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dios: 28 birželio 2008 - 13:08
Hm,na, jei jau vyrukui šventė- tai gal ir suteikite jam tą džiaugsmą... g.gif
Ligotas žmogus, lai pasidžiaugia gyvenimu....tikrai, gal netrukdykite...
Atsakyti
QUOTE(island @ 2008 06 28, 12:01)
Sutinku, kad kiekvienas nustatome taisykles arba jas priimame ir pagal jas gyvename. Pvz., mano diena: darbas darbe (ir ne tik privalomos valandas), darbas namie (vakariene, tvarkymas, skalbinių sumetimas  skalbyklę). Kartais irgi jaučiuosi tarnaite. Bet čia kalba ne apie mano vyro požiūrį ar manęs neįvertinimą garsiai, kalba apie tai, kaip aš pati save vertinu. Taip, aš norėčiau, kad mano vyras man daugiau padėtų namų ruošoje. Taip, aš noriu, kad jis negalvotų, jog kadangi jis uždirba 70% mūsų šeimos biudžeto, kad jis turi mažiau buitinių pareigų namie. Tačiau pagrindinis dalykas - mano požiūris į situaciją. Jei kartais laikau save tarnaite ir dėl to labai gailiu savęs - mano reikalas. Jei noriu šiandien būti žertva, tai ir būsiu. O jei rytoj nenoriu tokai jaustis - tai imuosi priemonių ir negalvoju, kad tai ką darau yra kažkokia tarnystė vyrui. Kad jis manęs nepalaiko, nesupranta ir yra nejautrus - tai jau kitos santykių srities problemos. Gal painiai rašau, bet tai ką noriu pasakyti yra jaustis tarnaite ar ne yra tik požiūrio į situaciją ir savęs vertinimo dalykas. O požiūrį ir elgesį galima pakeisti taip kaip mums pačioms norisi ir patinka smile.gif

na kas tiesa,tas ne melas.daug ka lemia poziuris ir meile sau
Atsakyti
Vaikų neturiu, tik katę ir vyrą. Bet vyro nelepinu, valgyt negaminu - nuvažiuojam ir pavalgom kur nors arba nusiperkam ir pasišildom. Jei tvarkomes - tai aš tvarkau kambarius, MB grindis plauna, tvarko vonią ir valo WC. Būna, kad ir aš viena iškuopiu namus, bet kitą kartą vyras jau viską tvarko. Jei kartais ką nors pagaminu - tai MB plauna indus ir dar padėkoja, kad pagaminau. Jei valgom namie, tai savo lėkštę kiekvienas išsiplaunam. Kai nedirbau ir mokiausi, o MB dirbo - tai viskas irgi taip pat buvo, tik valgyti pagamindavau dazniau. Bet jei labai tingėdavau ir nieko neparuošdavau, tai iš vyro burbėjimo nesu sulaukus.
Su ex kaip gyvenau tai stengiausi būti idealiai gera - valgyt gamindavau, būstą tvarkydavau, jis nė piršto nejudindavo ir dar burbėdavo jei pagamindavau ne tai ką mėgsta, arba per mažai. O prie maisto net pinigais neprisidėdavo. Galop net padėkos nesulaukdavau, o tik naujų siuntinėjimų ir naujų reikalavimų išdygo kaip grybų po lietaus. Galop nusibodo, pareigas nusikraut nuo pečių buvo nelengva, paskui atsirado kitas ir palikau aš jį. Daugiau tokios klaidos nedarysiu. Ant galvos užlipa labai lengvai, dar ir kojas susikelia, o vat nulaipint sunku.
Atsakyti
Kai susituokėm ir pradėjom gyvent savarankiškai, labai stengiaus, gaminau (o tai tikrai moku), stengiaus, bet kažkaip susižavėjimo nemačiau. Tarsi taip ir turėtų būti. Kai pagimdžiau, pamenu, buvo laikas, kai jis labai daug dirbo, tai mudvi miegodavom atskirai, kad galėtų išsimiegot. Kartą, matyt dėl pervargimo, net negirdėjau, kad mažoji verkė. Tai atėjęs ėmė bambėt doh.gif Na, jau tada kad pakėliau uraganą doh.gif hihihi.gif
Tas uraganas iš pagrindų nušlavė viską, kas manęs netenkino. Nustojau būti ir jaustis tarnaite. Nors man visai patiko kuistis namuose, gaminti, bet jei nesu vertinama už tai - tegu pats tai daro. Tada labiau vertina. Geras yra posakis: "Kuo rečiau gaminami pietūs - tuo jie skanesni" mirksiukas.gif
O dabar būna ir taip (ypač savaitgaliais): vyras atsikelia, pagamina pusryčius (labai atsiklausia, ko norėčiau hihihi.gif), suplauna indus, dar grindis praplauna hihihi.gif, kol aš žiūriu teliką ir mezgu. O ir šiokiadieniais kai grįžta kartais pagamina (aš grįžtu anksčiau, bet irgi esu žmogus, man poilsio reikia hihihi.gif) Kartais, kai atsargiai paklausia kas pietums - atsakau, kad šaldytuvas neužrakintas hihihi.gif
Na, nemanykit, tvarkausi, gaminu ir aš - kai noro turiu. hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Missy @ 2005 03 18, 10:18)
...jauciuosi tikra tarnaite seimoje, ne zmogumi cry.gif  verysad.gif

Teisingai jautiesi. Tu ir esi tarnaitė.

Yra geras senas filmukas apie katiną, kuris mėgsta vaikščioti vienas rolleyes.gif . Jame, apie tada dar laukinę moterį, sugebėjusią prisijaukint laukinį vyrą, šunį, arklį ir karvę, bet ketinančią atnešti savo vyrui išmėtytus batus, nes šis taip liepė, tas katinas pasakė ,,Jeigu ji atneš savo vyrui batus, nebus tokia protnga, kaip atrodė". Ir jis buvo visiškai teisus. smile.gif

Aptarnauti suaugusį sveiką žmogų ir dar nuolat į vienus vartus? doh.gif Absurdiška doh.gif Kur tų moteriškių protas? Pirma leidžia užlipt sau ant sprando, tampa nuobodžiomis tarnaitėmis, o paskui dejuoja, kai tas vyras, neapsikentęs išeina pas kitą - įdomesnę ir svarbiausia, laikančią jį pajėgiu pačam tvarkytis savo batus.
Atsakyti
QUOTE(roof @ 2005 03 18, 09:05)
Bet si tema mane domina kitu aspektu - kaip iki to reikia "prieiti"?

O čia netgi nebūtinai reikia kažkur eiti.. schmoll.gif Aš niekada nebuvau tobula šeimininkė, nieko nedariau, ko pati nenorėjau, nes mama dar vaikystėj išaiškino, kad moteris neprivalo vyrui tarnaut. Deja, jo šeimoje moterys buvo ir yra vyrų tarnaitės, ir dar prie to savanorės. Ir mane bandė auklėt, mokint būt gera mazgote, bet aš sunkiai perkalbama, su manim, kaip su paaugle - būtinai padarau atvirkščiai nei liepiama. Pradžioj dar stengiaus kažkiek taikytis prie jo, o po to spjoviau ir tiek.. Siunta ir auklėja dar iki dabar (jau keli metai praėjo), bet tiesiog nebeimu į galvą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Brooke @ 2009 03 02, 00:48)
O čia netgi nebūtinai reikia kažkur eiti.. schmoll.gif Aš niekada nebuvau tobula šeimininkė, nieko nedariau, ko pati nenorėjau, nes mama dar vaikystėj išaiškino, kad moteris neprivalo vyrui tarnaut. Deja, jo šeimoje moterys buvo ir yra vyrų tarnaitės, ir dar prie to savanorės. Ir mane bandė auklėt, mokint būt gera mazgote, bet aš sunkiai perkalbama, su manim, kaip su paaugle - būtinai padarau atvirkščiai nei liepiama. Pradžioj dar stengiaus kažkiek taikytis prie jo, o po to spjoviau ir tiek.. Siunta ir auklėja dar iki dabar (jau keli metai praėjo), bet tiesiog nebeimu į galvą smile.gif

Pritariu. Kad neužliptų ant galvos, paprasčiausiai nereik ant jos užsileisti. Ir net jei tau patinka šeimininkauti, gaminti valgį 3x dienoj po kelis patiekalus -vistiek reikia duot suprasti vyrui, kad gamini tik todėl, kad tau norisi ir tau patinka - kai nesinorės ir nepatiks - nieko negaminsi. O vyro batus ir šmutkes tvarkyt tai jau absurdas visiškas. Ir pats gi gali. Nu tai kas, kad pasidės lėčiau nei tu padėtum tuos batus, arba ne ten kur tu norėjai kad padėtum? Pasakai, kad sorry brangusis, bet batų vieta yra spintoj koridoriuj, o ne spintoj miegamajam ir liepi nusinešti. bigsmile.gif Nusineš vieną, antrą, trečią kartą - ketvirtą jau pasidės į vietą.
O mano ex vaikino šeimoje moteris irgi buvo tarnaitė. Pamenu, kaip jam surėkus "Mama, valgyt noriu" mamulė skubėdavo su lėkšte, dar ir į kambarį jam nunešdavo. Dar ir mane auklėt bandė, kad moteris vyrui patarnauti turi visada ir visur. doh.gif
O aš jauna ir durna būdama dar stengiausi, ale kai ant galvos užlipo tai pagalvojau, kad nafig man to reikia.
Užtat dabartiniui net neleidžiu suprasti, kas tai yra gera šeimininkė. Turi raganą žmoną ir tuo patenkintas lotuliukas.gif bigsmile.gif
Atsakyti
gerai,jei pavyksta taip perauklet,o ka daryt,jei bandai auklet,daugiau laiko sau ir vaikui skirt,o susiduri tik su bambejimu,kad tu islepinta,negalinti savo vaikui pamperso pakeist(kai blogai jauciausi ir paprasiau jo ta padaryt),pastoviai klausiama kas pietu,kojines metosi pakampiais...na anksciau pykdavau,niekas nepasikeite,po to jau nusprendziau pati surinkt ir imest i skalbiniu deze(del ramybes)...na jau nuleidau rankas...
Atsakyti
QUOTE(lorena24 @ 2009 03 03, 09:23)
gerai,jei pavyksta taip perauklet,o ka daryt,jei bandai auklet,daugiau laiko sau ir vaikui skirt,o susiduri tik su bambejimu,kad tu islepinta,negalinti savo vaikui pamperso pakeist(kai blogai jauciausi ir paprasiau jo ta padaryt),pastoviai klausiama kas pietu,kojines metosi pakampiais...na anksciau pykdavau,niekas nepasikeite,po to jau nusprendziau pati surinkt ir imest i skalbiniu deze(del ramybes)...na jau nuleidau rankas...

gal reiktų kokį kartelį nenuleist vandens wc prieš įeinant vyrui, valgyt gamint, tai, ko nemėgsta brangusis, kojines padėt po jo pagalve...
Atsakyti
Reikia "durniu ijungti".Pradek nuo smulkmes...pvz.-nesluostyk dulkiu,ar ka nors kita,kas ,zinai,erzina tavo vyra...kai prades bambeti ,jog nepadarei to ir ano ,atsakyk;-Jooo?...Aaa...Mhhhh....Geeerai.... ir kaip niekur nieko daryk toliau ka darei mirksiukas.gif
Atsakyti