Įkraunama...
Įkraunama...

Aš jaučiuosi tarnaite šeimoje

QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 05 12, 14:01)
taip bandysiu,o jei nesileis nu ka padarysi doh.gif tiesiog gal as perdaug senamadisku paziuru g.gif

o jus kada gyvenote viena.nu ta prasme pav.studente ir ka reikia valgyt jei maisto gamyba nedomina..bulves ir koldunus...as netgi kai gyvenau viena gaminausi ir balandelius ir kotletus nu zodziu viska.gal todel,kad potraukis buvo g.gif asmeniskai man patinka gaminti,eksperimentuoti..tik kartais buna,kad eksperimentas nukeliauja siuksliu dezen doh.gif

Na kodėl, jei Jums patinka, tai viskas taip ir turi būti irnesakyk.gif

Eidavau į universiteto valgyklą pietų biggrin.gif O šiaip tai man ir sumuštiniai tinka, ir koldūnai ir t.t. smile.gif Aš nesu išranki maistui. O maisto gamyba man turi teikti malonumą, o ne būti pareiga kasdienine...

Aš nesakau, kad nemoku gamint ar kad vyras vienas pas mane gamina schmoll.gif Išmokau ir aš kažkaip savaime smile.gif Kai noras yra, praktiškai viską galiu pasigaminti smile.gif Man pvz. labai patinka visokius desertus daryt, tai pyragus, bandeles, sausainius ir kt. darau tik aš smile.gif Kai užsimanom, savaitgaliais (ne kiekvieną, pagal įkvėpimą smile.gif). Ir kasdienius patiekalus moku gamint. Tik noro ne visuomet yra.

Kai buvau paauglė ir man "priekaištaudavo" kad kaip aš vyrą susirasiu nemokėdama gamint, visuomet sakydavau, kad susirasiu tokį, kuris pats mokės valgyti daryti biggrin.gif Tai dar dabar iš manęs brolis juokiasi, kad prisikalbėjau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(JUNIGEDA2 @ 2010 05 11, 18:03)
nezinau ar cia auklejimas ar koks biesas,bet as manau,kad valgio gaminimas yra moters pareiga..nu neisivaizduoju,kad as guliu,o vyrasgryzes is darbo sau valgyt darytusi.nebent as negaleciau is lovos islipt..kad ir kaip blogai jausciaus  stengiuosi,kad bent pieniskos sriubos butu padaryta..juolab,kad as 5 metai sedziu su vaiku namie..kartais buna,kad jauciuosi kaip tarnaite ir buna pikta dek to verysad.gif

Tai tu esi namu seimininke(jei 5 metus sedi namuose)-tai cia auklejimas galvoju ne prie ko,o cia tavo darbas.Patikek taip geriau,negu kai 70 proc.finansiskai aprupini seima+dar visi namos ruosos darbai ant peciu doh.gif Tada tik vienas klausimas buna,o kam vyras reikalingas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantamed @ 2010 05 12, 15:12)
Tai tu esi namu seimininke(jei 5 metus sedi namuose)-tai cia auklejimas galvoju ne prie ko,o cia tavo darbas.Patikek taip geriau,negu kai 70 proc.finansiskai aprupini seima+dar visi namos ruosos darbai ant peciu doh.gif Tada tik vienas klausimas buna,o kam vyras reikalingas? g.gif

as seip kai ir nesedejau dariau panasei..kazkaip nedaryt valgyt as jau nebegaliu :mmmvyras mus islaiko.kazkaip mano galva butu nesazininga jei as neparnesdama i namus nei lito dar ir vakariene nepasirupinciau..kartais pagalvoju gal mane pats vyras taip isauklejo g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUNIGEDA2: 12 gegužės 2010 - 13:58
Įdomu ar dabar palyginti jaunos mamos irgi taip pat auklėja savo vaikus (berniukus), kaip kad kai kurių vyrai yra išmokyti, tik kai žmona grindis plauna kojas pakelti. g.gif
Mano senelis dirbo, močiutė vaikus augino. Senelis puikiai mokėjo gaminti ir gamindavo abu. Čia netgi iš abiejų tėvų taip.
Mano mama ir tėtis dirbo. Tėtis ir kasas man pynė, ir niekad likus su juo nebūdavau alkana. Gamina viską nuo... iki...
Draugas su kuriuo gyvenu taip pat nevengia virtuvės, gamina dažnai ir skaniai smile.gif Nevengiu ir aš. Tačiau matyt kai tokioj šeimoj augau neįsivaizduoju, kad galiu būti tarnaite, o draugas nieko nedarytų.

Man šeima (ar sugyventiniai), tai du lygiaverčiai žmonės. Jie abu turi rūpintis savimi, vienas kitu, namais, vaikais ir t.t. O ne virtuvė ir vaikai moters reikalas. Viskas šiuo metu kinta, tėvai, ne mamos eina vaiko auginimo atostogoms mirksiukas.gif
Na, o jei moterys leidžiasi, vadinasi tik to yra vertos. Ne vienas straipsnis ir knyga yra apie tai, kad pati auka prisišaukia tą kuris smurtauja (visomis prasmėmis).
Atsakyti
QUOTE(Hmmm... @ 2010 05 12, 14:10)
Na kodėl, jei Jums patinka, tai viskas taip ir turi būti irnesakyk.gif

Eidavau į universiteto valgyklą pietų biggrin.gif O šiaip tai man ir sumuštiniai tinka, ir koldūnai ir t.t. smile.gif Aš nesu išranki maistui. O maisto gamyba man turi teikti malonumą, o ne būti pareiga kasdienine...

Aš nesakau, kad nemoku gamint ar kad vyras vienas pas mane gamina schmoll.gif Išmokau ir aš kažkaip savaime smile.gif Kai noras yra, praktiškai viską galiu pasigaminti smile.gif Man pvz. labai patinka visokius desertus daryt, tai pyragus, bandeles, sausainius ir kt. darau tik aš smile.gif Kai užsimanom, savaitgaliais (ne kiekvieną, pagal įkvėpimą smile.gif). Ir kasdienius patiekalus moku gamint. Tik noro ne visuomet yra.

Kai buvau paauglė ir man "priekaištaudavo" kad kaip aš vyrą susirasiu nemokėdama gamint, visuomet sakydavau, kad susirasiu tokį, kuris pats mokės valgyti daryti biggrin.gif Tai dar dabar iš manęs brolis juokiasi, kad prisikalbėjau biggrin.gif

atrodo lyg pati rasyciau rolleyes.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jolantamed @ 2010 05 12, 14:12)

Pritariu.
Nors as aisku ne 70 proc., o tik puse visu pajamu atnesu, bet buities darbu niekas uz mane nepadaro. Neseniai vyro paprasiau sutaisyt jau puse metu varvanti karsto vandens vamzdi virtuveje (vargstu su kibirais doh.gif ), sako AS TAU KA, I SANTECHNIKA PANASUS, nu pzdc galvoju, ponas-karalius atsirado. Bet tai ir nesutaise. Neiskenciau, iskveciau santechnika, saskaita istaciau vyro piniginei.

Bet is esmes, jo manymu, as darbe nedirbu, o varnas skaiciuoju (nors negaliu pasakyti kad teisininkas, aptarnaujantys 11 juridiniu asmenu plius dar vyro imone administruoju ir t.t., suspetu varnas paskaciuti uz lango), todel neturiu teises skustis, nes NAMU RUOSA - MOTERU DALIA, BOBU DARBAS (cia cituoju).
Papildyta:
QUOTE(Dieter @ 2010 05 12, 15:42)
Įdomu ar dabar palyginti jaunos mamos irgi taip pat auklėja savo vaikus (berniukus), kaip kad kai kurių vyrai yra išmokyti, tik kai žmona grindis plauna kojas pakelti. g.gif

Tai, mano seimoje ir tevas, ir brolis viska gali, tame tarpe ir grindi plauti, ir valgyt gaminti, o maniskis, tai baltarankis, nors jo seimoje, nepasakyciau, kad tevelis nieko nedaro, atviksciai, labai darbstus kiek tai liecia namu ruosa, tai gal tevai islepino ar as, nesuprantu, kodel mano toks...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Orma: 13 gegužės 2010 - 13:14
Šiuo metu auginu sūnelį. Prie šeimos biudžeto prisidedu 50 proc. Vyras iš darbo grįžta pakankamai vėlai, apie 18-21 valandą. Prie namų ruošos neprisideda nė trupučio. Na suprantu, grįžta vėlai, tai negi lauksim su vaikais, kol vyras grįš iš darbo ir paruoš mums vakarienę. Savaitgaliais taip pat nepadeda, nes laukia žvejyba, ar dar kokie ten jo reikalai. Ne vieną kartą kalbėjausi, tačiau jis pradeda pykti ir sako, kuo gi aš galiu padėti. Kambarius verčiu tik aš su vaikais, indus išpurvinu taip pat aš su vaikais bigsmile.gif . Kaip pakeisti situaciją neįsivaizduoju. Po kelių mėnesių grįžtu į darbą. Tai grįžtant namo turėsiu pasiimti sūnelį iš darželio, paruošti vakarienę, palikti dukrytei rytdienos pietums kažką ir kai viskas bus nudirbta, grįš vyras vakarieniauti.
Atsakyti
Užaugau tokioj šeimoj, kur beveik viską daro tėtis. abu tėvai dabar pensininkai, valgyti dažniausiai daro tėtis kartais mama, indus plauna griežtai tik tėtis biggrin.gif Mama net nežino kaip skalbimo mašina įsijungia, ji gėlytes augina, pomidoriukus agurkiukus savo malonumui biggrin.gif čia toks darbų pasidalinimas. Labai džiaugiuosi, kad kai su MB pradėjome gyventi tam pačiam name, jis ima pavyzdį. Tarkim pas juos šeimoj viską daro mama, o pas mus namie dažniausiai jis. Gaminti nemoka, bet visada gali iškepti (ne tik sau) kiaušinienę ar kokį pusfabrikatį, bulvių. Pusryčius, prieš važiuojant į darbą daro jis, kol aš tuo metu dažausi. Ankstyvą pavasarį galvojau kiemą pagrėbot, tai tėtis neleido, sakė, man gėda, kad namie tiek vyrų, o čia moteriškė su grėbliu skėryčiojasi biggrin.gif biggrin.gif
Išvada, esu garantuota, kad net jei MB tai ir buvo nepriimtina, matydamas tokį pavyzdį pats susiprato.
Dirbam abu,uždirbam panašiai, kaip kada kuriam sekasi labaiu, vaikų neturim.
Atsakyti
QUOTE(Forget @ 2010 05 13, 15:25)
Gaminti nemoka, bet visada gali iškepti (ne tik sau) kiaušinienę ar kokį pusfabrikatį, bulvių. Pusryčius, prieš važiuojant į darbą daro jis, kol aš tuo metu dažausi. Ankstyvą pavasarį galvojau kiemą pagrėbot, tai tėtis neleido,  sakė, man gėda, kad namie tiek vyrų, o čia moteriškė su grėbliu skėryčiojasi  biggrin.gif  biggrin.gif
Išvada, esu garantuota, kad net jei MB tai ir buvo nepriimtina, matydamas tokį pavyzdį pats susiprato.
Dirbam abu,uždirbam panašiai, kaip kada kuriam sekasi labaiu,  vaikų neturim.

smagu, kai yra, kas paveiktų tą įsišaknijusį požiūrį thumbup.gif

Papildyta:
QUOTE(poison @ 2010 05 13, 14:40)
Šiuo metu auginu sūnelį. Prie šeimos biudžeto prisidedu 50 proc. Vyras iš darbo grįžta pakankamai vėlai, apie 18-21 valandą. Prie namų ruošos neprisideda nė trupučio. Na suprantu, grįžta vėlai, tai negi lauksim su vaikais, kol vyras grįš iš darbo ir paruoš mums vakarienę. Savaitgaliais taip pat nepadeda, nes laukia žvejyba, ar dar kokie ten jo reikalai. Ne vieną kartą kalbėjausi, tačiau jis pradeda pykti ir sako, kuo gi aš galiu padėti. Kambarius verčiu tik aš su vaikais, indus išpurvinu taip pat aš su vaikais  bigsmile.gif . Kaip pakeisti situaciją neįsivaizduoju. Po kelių mėnesių grįžtu į darbą. Tai grįžtant namo turėsiu pasiimti sūnelį iš darželio, paruošti vakarienę, palikti dukrytei rytdienos pietums kažką ir kai viskas bus nudirbta, grįš vyras vakarieniauti.

Samdykites valytoja. Man sveikata kainuoja brangiau, nei tie 200 Lt per men. Taip sutaupau visa savaitgali ir nuotaika. Aisku, maniskis buvo labai nustebes, kaip cia taip as drisau sugalvot, bet kai jo akys nemato tos valytojos, nezino, tai jam ir sirdies neskauda biggrin.gif
Atsakyti
Nesuprantu tokiu moteru, kurios 50-70% seimos biudzeto uzdirba ir dar visus namu prieziuros darbus atlieka schmoll.gif
MB uzdirba kokis 3 kartus daugiau nei as. Bet as gi dirbu 8 val per diena, lygiai, kaip ir MB , tai ir namuose viska dirbam kartu. Maisto gaminimas, namu tvarkymas kartu. Samdomes sodininka, kad priziuretu aplinka, nes paprasciausiai neturim ne vienas is musu tam laiko. rolleyes.gif
Jei atidirbus grysciau ir rasciau vyra reikalaujanti valgyti, tiesiog parodyciau kur saldytuvas, galu gale maisto is namu neisnesu, ant saldytuvo spynos nera. Del tvarkimosi irgi, jei jau vyrui nereikia, tai manau jam ir svariu islygintu drabuziu nereikia, nes pastarieji patys i skalbimo masina neisimeta ir neissilygina hihihi.gif
Atsakyti
Aš būčiau labai bjauri, tai vyro nešvarias kojines, marškinius, indus iš kurių valgė jis, palikčiau jam ir sakyčiau, aš tvarkausi kas mano ir vaikų, o tu kas tavo. doh.gif Aš nesuvokiu, gyvena namuose ir nieko nedaro doh.gif Jei ne tos moterys, kurios 'tarnauja' tai ir gyventų apsišikę jie iki ausų. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(poison @ 2010 05 13, 15:40)
Šiuo metu auginu sūnelį. Prie šeimos biudžeto prisidedu 50 proc. Vyras iš darbo grįžta pakankamai vėlai, apie 18-21 valandą. Prie namų ruošos neprisideda nė trupučio. Na suprantu, grįžta vėlai, tai negi lauksim su vaikais, kol vyras grįš iš darbo ir paruoš mums vakarienę. Savaitgaliais taip pat nepadeda, nes laukia žvejyba, ar dar kokie ten jo reikalai. Ne vieną kartą kalbėjausi, tačiau jis pradeda pykti ir sako, kuo gi aš galiu padėti. Kambarius verčiu tik aš su vaikais, indus išpurvinu taip pat aš su vaikais  bigsmile.gif . Kaip pakeisti situaciją neįsivaizduoju. Po kelių mėnesių grįžtu į darbą. Tai grįžtant namo turėsiu pasiimti sūnelį iš darželio, paruošti vakarienę, palikti dukrytei rytdienos pietums kažką ir kai viskas bus nudirbta, grįš vyras vakarieniauti.

atrodo,kad kas mano gyvenima nukopino doh.gif blush2.gif ir dar lengva tom kuriu vyrai patys suvokia,kad reikia padeti.idomu kaip kalbetu jei i paprasyma padeti gautu neigiama atsakyma g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JUNIGEDA2: 13 gegužės 2010 - 19:23