Sveikos, mamos,
gyvename visai šalia šio darželio. Laikas teka ir,žiū, jau ir meas savo mažulį ten vesti. Auginu jį pati jau 2 metus, todėl manau, kad auklės tokiam samdyti jau neverta. Pergyvenu jau dabar labiau nei reikia. Tiesą sakant, manau jį vesti nuo rugsėjo mėn. Buvau užrašiusi į šį darželį sūnų, kai jis buvo 4 mėn. Bet pradėsime eiti metais vėliau. Teks eiti pas direktorę aiškintis, tartis. pasakykit man tiesiai šviesiai.Kaip tet ėjimas tas vyksta? Ar reikia kokią "dovaną" jai nešti? ar darželio ūkiui pinigai tiesiogiai renkami? Patarkite, prašau. Jūs labiau patyrę ir vedėją pažįstate. Ačiū
QUOTE(Guboja @ 2007 02 12, 22:22)
Labas, mamse,
jei gyvenate salia darzelio, tai jums tas darzelis ir priklauso. Ir nereikia jokiu "dovaneliu", taigi nebemadinga
. Geriau pinigeliu skirti paciai grupei, kai pradesite lankyti, nes dar labai daug "tarybiniu" atributu galima rasti.
Sekmes mazajam voveriukui
jei gyvenate salia darzelio, tai jums tas darzelis ir priklauso. Ir nereikia jokiu "dovaneliu", taigi nebemadinga

Sekmes mazajam voveriukui

Ačiū.Nervina mane ta postsovietinės sistemos šleifas.
QUOTE(mamse @ 2007 02 13, 10:03)
Ačiū.Nervina mane ta postsovietinės sistemos šleifas.

QUOTE(alina @ 2007 02 13, 10:13)

Kategoriškas atsakymas. Manau ir Jūs daug kur susidūriate su sovietinio mentaliteto palikimu ir lygiai taip pat nervinatės. Manau, abejoms pusės sunku pereiti prie kitokio bendravimo. Pradedant valdiškais gydytojais, baigiant "kyšiais" darželiuose. Žinoma, gal reikia pirmai pradėti ir ignoruoti bet kokį dovanėlių kaišiojimą, bet...Kai tai išeina į gera. Ir dar susiję su tavo vaiko gerove. Ne į temą nuklydome. Manau, suprartote ko klausiu konkrečiai apie šio darželio vedėją. Gandų daug. Vaiką į daržą vesiu pirmą kartą ir noriu kuo daugiau sužinoti apie visas legalias ir ne priemones. Mano draugė, neseniai vedusi dukrą į darželį, beldėsi į vedėjos duris su dovanomis. Gal būtų priėmę ir taip. O gal ir vietų būtų neatsiradę...Esam priversti taikytis.
O privatų darželį gal ir rinkčiausi. Bet šio teritorija ribojasi su mūsų buto tvora. Tai didžiulis privalumas Vilniuje. Be to atsiliepimai nėra prasti. Manau situacija švietimo sistemoje tik gerės ir esu geranoriškai pasiryžusi prisidėti prie geresnės aplinkos kūrimo savo vaikui net savo šeimos lėšomis.
Pinigų nenešiau - kai nuėjau paklausti dėl vietos ir man pasakė, kad tikrai bus, tai ir užrašiau be streso. Paskui buvo ta durna istorija su lovyte. Po jos nunešiau vyno butelį, tai manęs vos pro duris neišmetė
Labai nusistačiusi prieš alkoholį vedėja, likau visiškai nesuprasta. O nieko blogo nenorėjau....
Niekam nieko nedaviau. O žaislų, priemonių grupei negailim - man svarbu, kad mano vaikas gerai jaustųsi. Ir savų nunešam, ir naujus pirkom. Dar jeigu būtų galimybė kiemą įrengti, būtų labai cool

Niekam nieko nedaviau. O žaislų, priemonių grupei negailim - man svarbu, kad mano vaikas gerai jaustųsi. Ir savų nunešam, ir naujus pirkom. Dar jeigu būtų galimybė kiemą įrengti, būtų labai cool

QUOTE(Reklamiste @ 2007 02 13, 13:01)
Pinigų nenešiau - kai nuėjau paklausti dėl vietos ir man pasakė, kad tikrai bus, tai ir užrašiau be streso. Paskui buvo ta durna istorija su lovyte. Po jos nunešiau vyno butelį, tai manęs vos pro duris neišmetė
Labai nusistačiusi prieš alkoholį vedėja, likau visiškai nesuprasta. O nieko blogo nenorėjau....

Ačiū už atsakymą. Taip ir yra. Vienas gali išvyti pro duris, kitas laukia išsižiojęs. Būtų visiems geriau, kad viskas būtų pagl įstatymus ir moralinę tvarką, ar ne? O gal ne visiems. Nelieka vietų artimiausiame darželyje ir ieškai kito...Sunku. Galvojau kokį Sarmos čekį nunešti ar ką. Bet gal pataupysiu. Paskui žiūrėsim.
Mamse, atrodo aš nesupratau ką tu norėjai pasakyti
pamaniau jog tau nepriimtina "sovietinė" darželio aplinka, žaisliukų trūkumas grupėse ir pan.
kas dėl direktorės, tai tikrai jokių kyšių nenešėm ir buvom priimti be problemų. Pati direktorė per susirinkimą minėjo, jog jai nepatinka, kai tėveliai ateina užrašyti vaikus į darželį su vokeliu
sakė jeigu norit padėt darželiui, įneškit pinigėlius į jo sąskaitą, pirkit žaislus ir priemones į grupę
beje, pagal gyvenamą vietą PRIVALO priimti į darželį
šiaip pastebėjau, jog paskutiniais metais šis darželis labai išpopuliarėjo
kai tik pradėjau leisti, lopšelyje buvo gal 7 vaikai, dabar jau 15, o ir pas sūnų darželinėj grupėj gerokai padaugėjo vaikų

kas dėl direktorės, tai tikrai jokių kyšių nenešėm ir buvom priimti be problemų. Pati direktorė per susirinkimą minėjo, jog jai nepatinka, kai tėveliai ateina užrašyti vaikus į darželį su vokeliu

beje, pagal gyvenamą vietą PRIVALO priimti į darželį

šiaip pastebėjau, jog paskutiniais metais šis darželis labai išpopuliarėjo

Taip nesupratome viena kitos. Būtų gerai ir tą aplinką kitokią regėti, bet suprantamos priežastys.
Kaip meninis ugdymas šioje įstaigoje? Mes nuo 6 mėn lankome Yamaha muzikos m-klą.Matyt, teks pratęsti užklasinius užsiėmimus.
Minėjau, kad gyvenu praktiškai darželio teritorijoje. Vasarą prie tvoros dažnai sulaukdavau darželinukų. Pasikalbėdavom. Sunkiai jiems aiškindavau, kad Motiejui 0 metų. Stebėdavau kaip auklėtojos su jais bendrauja. Ir,deja, išgyvenau vieną sukrečiantį epizodą. Šalia darželio šliejasi lyg ir paruošamoji mokyklėlė ar kas. Ten dirbo tokia senyva, banguotais plaukais, su akiniais, aklėtoja. Dažnai stebėdavau jos isterišką elgesį su vaikais. Pati atsisėsdavo ant kupsto, o vaikams liepdavo bėgioti jos nurodytoje vietoje ir nė žingsnio į šoną. Dažnai šaukdavo ant vaikų. Aš netylėdavau. Bet vieną kartą mano akyse jį įsiutusi pradėji tampyti ir muštį berniuką, rodos, Martyną. Net vardą išgirdau. Aš tiesiog šaukiau ant jos. Tuoj pat paskambinau vedėjai.Ji sakė žinanti šią problemą, bet ją spręsti turi Švietimo skyrius. Norėjau žurnalistams skambinti. Tiesgio tėvus informuoti, bet...Nuslūgo viskas ir likau pasielgusi antipilietiškai. Tikiuosi, jog ji nebedirba.
Dar. O kaip vasarą dirba šis daržas? ir ar verta jį pradėti lankyti vasarą?
Ačiū
Kaip meninis ugdymas šioje įstaigoje? Mes nuo 6 mėn lankome Yamaha muzikos m-klą.Matyt, teks pratęsti užklasinius užsiėmimus.
Minėjau, kad gyvenu praktiškai darželio teritorijoje. Vasarą prie tvoros dažnai sulaukdavau darželinukų. Pasikalbėdavom. Sunkiai jiems aiškindavau, kad Motiejui 0 metų. Stebėdavau kaip auklėtojos su jais bendrauja. Ir,deja, išgyvenau vieną sukrečiantį epizodą. Šalia darželio šliejasi lyg ir paruošamoji mokyklėlė ar kas. Ten dirbo tokia senyva, banguotais plaukais, su akiniais, aklėtoja. Dažnai stebėdavau jos isterišką elgesį su vaikais. Pati atsisėsdavo ant kupsto, o vaikams liepdavo bėgioti jos nurodytoje vietoje ir nė žingsnio į šoną. Dažnai šaukdavo ant vaikų. Aš netylėdavau. Bet vieną kartą mano akyse jį įsiutusi pradėji tampyti ir muštį berniuką, rodos, Martyną. Net vardą išgirdau. Aš tiesiog šaukiau ant jos. Tuoj pat paskambinau vedėjai.Ji sakė žinanti šią problemą, bet ją spręsti turi Švietimo skyrius. Norėjau žurnalistams skambinti. Tiesgio tėvus informuoti, bet...Nuslūgo viskas ir likau pasielgusi antipilietiškai. Tikiuosi, jog ji nebedirba.
Ačiū
Mamse, palaikau tave!!!! Jau rasaiu del "dovaneliu"...
O man tai labai svarbu profesionalumas ir zmogiskasis faktorius. Kad grupeje spinteles sukrypusios ar kilimas be spalvos, tai isgyvensim, svarbu, kad aukletojos tinkamai bendrautu su vaikais ir t.t. Siuo atzvilgiu lankem ir geresni darzeli, bet tikuosi jusu aukletojos bus puikios.
O man tai labai svarbu profesionalumas ir zmogiskasis faktorius. Kad grupeje spinteles sukrypusios ar kilimas be spalvos, tai isgyvensim, svarbu, kad aukletojos tinkamai bendrautu su vaikais ir t.t. Siuo atzvilgiu lankem ir geresni darzeli, bet tikuosi jusu aukletojos bus puikios.
QUOTE(mamse @ 2007 02 13, 13:35)
Taip nesupratome viena kitos. Būtų gerai ir tą aplinką kitokią regėti, bet suprantamos priežastys.
Ačiū
Ačiū
na kas dėl meninio ugdymo, tai Yamahą geriau pratęskit

beje, jei gyveni už tvoros, tai ko gero pas tave mano vaikas į kiemą lipo

vasarą darželis tikrai dirba, kažkiek grupes apjungia, bet jei nori vesti vaiką, problemų nebus

beje, jei gyveni už tvoros, tai ko gero pas tave mano vaikas į kiemą lipo

Gal ir pas mane.Daug ten tų tvorų aplinkui. Aš ant kalnelio gyvenu, link kapinių. Bute ant žemės. Oi buvo tie vaikai ir ant stogo garažo pas mūsų kaimyną sulipę. Ir grūmojom pirštu per langą. Juokinga imtis tokių vaidmenų.Pati neseniai laipiojau.
Aš irgi galvoju palaukti iki rugsėjo. Jau didesnis bus. 2,5 metų. Ir ligoms atsparesnis ir paaiškinti galima bus kodėl ta mama jį čia atvedė. Sunku atsiskirit su vaikeliu. Reikia susiimti.