Įkraunama...
Įkraunama...

moteris-namu seimininke

Apklausa: moteris namu seiminke-uz ar pries toki gyvenima? (192 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 31, 13:10)
O gi tuo, kad jų interesai neapsiriboja keturiomis namų sienomis, o vyras nėra ašis, apie kurią sukasi visas jų pasaulis. Man net keista, kad mokytojos arba slaugytojos darbas laikomas neįdomiu - jei žmogus jaučiasi esąs savo vietoje, tai dar ir kaip įdomu. Kas kita konvejerinis darbas (siuvėjos, virėjos, nors irgi ne visada jis toks jau nekūrybiškas).

siuvykloje moteris sedi tarp keturiu sienu,ir kai kur net 8 valandas nemato dienos sviesos..
slaugutes darbas irgi nieko gero,o tarkim juk dauguma dirba tuos darbus kur kasdien tas pats-eini ir jau zinai kas taves laukia..nu aciu jau as taip negaleciau.. schmoll.gif
ir tikrai kad ir nedirbu visas pasaulis nesisuka aplink vyra schmoll.gif tik tiek kad galima suprasti kad ir vyras moka atlyginima,nes pinigu prasyti nereikia niekam schmoll.gif ir tai neriboja nieko mano atzvilgiu ax.gif tik pasirinkimo laisve didesne nei dirbancio zmogaus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 07 31, 15:16)
siuvykloje moteris sedi tarp keturiu sienu,ir kai kur net 8 valandas nemato dienos sviesos..

Apie tokį darbą, kai 8 valandas sėdima ir pvz. prisiuvinėjamos rankovės, aš ir nesiginčiju. Iš tokių darbų žmonės bėga neatsigręždami pasitaikius pirmai progai. Aš pažįstu siuvėją, kuri dirbo pas vieną žinomą Lietuvos dizainerę - darbas tikrai ganėtinai įvairus, net sakyčiau kūrybiškas, puikūs santykiai su kolegomis. "Ardavo" tik prieš kolekcijų pristatymus.
Papildyta:
slaugutes darbas irgi nieko gero

Kodėl taip manai - esi išbandžiusi? Yra žmonių, kurie tiek "pamišę" dėl medicinos, kad ne tik slaugutėmis dirbtų, bet ir vien basonus sutiktų nešioti, kad tik ligoninėje. Kiekvienam savo. mirksiukas.gif
Papildyta:
juk dauguma dirba tuos darbus kur kasdien tas pats-eini ir jau zinai kas taves laukia..nu aciu jau as taip negaleciau.. schmoll.gif

Kuo žemesnis išsilavinimas, tuo monotoniškesnis darbas - dažniausiai taip. Tada nelabai yra ką ir prarasti išėjus "sėdėti" su vaikais.
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 31, 15:10)
O gi tuo, kad jų interesai neapsiriboja keturiomis namų sienomis, o vyras nėra ašis, apie kurią sukasi visas jų pasaulis. Man net keista, kad mokytojos arba slaugytojos darbas laikomas neįdomiu - jei žmogus jaučiasi esąs savo vietoje, tai dar ir kaip įdomu. Kas kita konvejerinis darbas (siuvėjos, virėjos, nors irgi ne visada jis toks jau nekūrybiškas).

Taip, jei moteris jaučiasi esanti savo vietoje, jai mielas tas darbas, tai viskas puiku. Norėjau pasakyti tai, kad kuo vyrui gali tokį darbą dirbanti moteris būti įdomesnė už namų šeimininkę? g.gif apie ką vyrui gali papasakoti tarkim seselė? apie injekcijų skaičių ? pacientus? vyrui tai įdomu? arba taip arba ne. Lygiai taip pat vyrui gali būti įdomi ( arba ne ) namų šeimininkė g.gif . Aišku , jei tas šeimininkavimas apsiriboja puodais, namų ruoša, teleserialų peržiūra ir papletkinimu su kaimyne, tai tokia moteris neturi ką papasakoti vyrui. Bet kažkaip neatrodo, kad įsilavinęs, įdomus , veiklus ir t.t. vyras gyventų su tokia moterimi rolleyes.gif Tokia namų šeimininkė pats tas tokiam, kuris pavalgęs kas vakarą įsidrėbia su alaus buteliu prie televizoriaus... g.gif
Tai tik mano nuomonė 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 31, 16:06)

Yra žmonių, kurie tiek "pamišę" dėl medicinos, kad ne tik slaugutėmis dirbtų, bet ir vien basonus sutiktų nešioti, kad tik ligoninėje. Kiekvienam savo. mirksiukas.gif

Neteko tokių sutikti schmoll.gif Jaunos ligoninėse slaugutėmis paprastai dirba studijų metais arba jei tingi mokytis. Juk tai pats paprasčiausias nekvalifikuotas darbas: basonų nešiojimas, pacietų vežiojimas, grindų plovimas ...O studentės laisvomis budėjimų minutėmis mokosi mirksiukas.gif .Ir litą papildomai užsidirba, nereikia iš tėvų prašyti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 31, 14:06)
Apie tokį darbą, kai 8 valandas sėdima ir pvz. prisiuvinėjamos rankovės, aš ir nesiginčiju. Iš tokių darbų žmonės bėga neatsigręždami pasitaikius pirmai progai. Aš pažįstu siuvėją, kuri dirbo pas vieną žinomą Lietuvos dizainerę - darbas tikrai ganėtinai įvairus, net sakyčiau kūrybiškas, puikūs santykiai su kolegomis. "Ardavo" tik prieš kolekcijų pristatymus.
Papildyta:

Kodėl taip manai - esi išbandžiusi? Yra žmonių, kurie tiek "pamišę" dėl medicinos, kad ne tik slaugutėmis dirbtų, bet ir vien basonus sutiktų nešioti, kad tik ligoninėje. Kiekvienam savo. mirksiukas.gif
Papildyta:

Kuo žemesnis išsilavinimas, tuo monotoniškesnis darbas - dažniausiai taip. Tada nelabai yra ką ir prarasti išėjus "sėdėti" su vaikais.

kad ir su aukstuoju dabar nelabai darbu pilna,tad ne kiekvienam pasiseka gauti toki darba kur kasdien butu kazkas naujo ir ivairaus doh.gif
matai kiekvienam savas dalykas malonuma teikia,vienoms basonusnesioti,kitoms skirti laika sau ir seimai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(prelude @ 2008 07 31, 16:17)
matai kiekvienam savas  dalykas malonuma teikia,vienoms basonusnesioti,kitoms skirti laika sau ir seimai blush2.gif

o ko tu gyvenime pasiekei? ar žadi pasiekt?
Atsakyti
QUOTE(Gege @ 2008 07 31, 17:50)
o ko tu gyvenime pasiekei? ar žadi pasiekt?

o tai manau ne jus reikalas,nes tema ne apie mane... 4u.gif savo gyvenimo neviesinsiu 4u.gif bet galite nepergyventi,pasiekiau nemazai palyginus su siuolaikiniu jaunimu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusija @ 2008 07 31, 16:15)
Aišku , jei tas šeimininkavimas apsiriboja puodais, namų ruoša, teleserialų peržiūra ir papletkinimu su kaimyne, tai tokia moteris neturi ką papasakoti vyrui. Bet kažkaip neatrodo, kad įsilavinęs, įdomus , veiklus ir t.t. vyras gyventų su tokia moterimi rolleyes.gif Tokia namų šeimininkė pats tas tokiam, kuris pavalgęs kas vakarą įsidrėbia su alaus buteliu prie televizoriaus...  g.gif
Tai tik mano nuomonė  4u.gif

Patikėk, tokių šeimų tikrai daug. Ir sėkmingai gyvena. Žinai kodėl? Nes vyras taip pat nori pailsėti, nuo visko, net ir nuo intelektualumo, sunkių temų, aukštų materijų. Jis tą smegenų relaxą gauna bendraudamas su žmona. Žmona jį išklauso, domisi jo reikalais, diskutuoja jei yra reikalas, jie bendrauja neutraliomis temomis, tai kas nesuka vyrui galvos. Jis kaifuoja. Jis laimingas. Ko jam daugiau reikia?
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 07 31, 23:57)
Patikėk, tokių šeimų tikrai daug. Ir sėkmingai gyvena. Žinai kodėl? Nes vyras taip pat nori pailsėti, nuo visko, net ir nuo intelektualumo, sunkių temų, aukštų materijų. Jis tą smegenų relaxą gauna bendraudamas su žmona. Žmona jį išklauso, domisi jo reikalais, diskutuoja jei yra reikalas, jie bendrauja neutraliomis temomis, tai kas nesuka vyrui galvos. Jis kaifuoja. Jis laimingas. Ko jam daugiau reikia?

Suprantu, kad vyras kaifuoja nuo tokiu santykiu, bet kazi kaip ta moteris....
Nors aisku tikiu, kad yra moteru, kurios tokio gyvenimo troksta, nors as asmeniskai negaleciau, man svarbi mano veikla , kuryba, saviraiska.....
Turbut tuo pasaulis ir grazus, nes IVAIRUS....
Atsakyti
QUOTE(Subjektyvi @ 2008 07 31, 22:57)

Tikiu, kad yra mastau.gif Svarbu, kad tai tenkinų ir vyrą, ir moterį. O jei netenkina, kažkuris iš jų kažką keičia arba išsiskiria mastau.gif
Atsakyti
O ko moteriai nekaifuoti nuo tokio gyvenimo? Jei abu laimingi ir abu patenkina savo poreikius biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(_Smalsutė_ @ 2008 07 31, 15:10)
Man net keista, kad mokytojos arba slaugytojos darbas laikomas neįdomiu - jei žmogus jaučiasi esąs savo vietoje, tai dar ir kaip įdomu. Kas kita konvejerinis darbas (siuvėjos, virėjos, nors irgi ne visada jis toks jau nekūrybiškas).

o man keista, kad savų vaikų mokytojos arba savo vyro ir vaikų slaugytojos (kuri dar yra ir savo šeimos virėja, siuvėja bei skalbėja) darbas laikomas neįdomiu - jei žmogus jaučiasi esąs savo vietoje, tai dar ir kaip įdomu. tongue.gif

Nu raskit, mielosios, 10 skirtumų mirksiukas.gif smile.gif
Ir atsakykit, kodėl pirmosios yra vertingesnės už antrąsias? Darbo esmė ir pobūdis tai toks pat, o vertinimas - skirtingas. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaktusija @ 2008 07 31, 16:15)
Neteko tokių  sutikti  schmoll.gif  Jaunos ligoninėse slaugutėmis paprastai dirba studijų metais arba jei tingi mokytis. Juk tai pats paprasčiausias nekvalifikuotas darbas: basonų nešiojimas, pacietų vežiojimas, grindų plovimas ...

Grindis plauna ir basonus nešioja - slaugytojų padėjėjos, o ne med. slaugytojos.
Atsakyti