Sveikos, merginos

Aš penktadienį pirmąkart mėginau jamt Regitrą... Taigi, apie viską iš pradžių

Egzaminas (Vilniuj) 10.00 ryto, sninga, žodžiu, bjauru

Laukiu savo egzaminuotojo, o nervas jama....

Mačiau ir tą garsųjį Kurmį, kažkaip kvailas juokas suėmė, net žmonės žiūrėt pradėjo

Na, žodžiu, sulaukiau savo egzaminuotojo, toks vyresnio amžiaus, žilas, aukštas, gan malonaus veido (kiti kažkokie susiraukę labai išeidavo). Jau kai teoriją laikiau, įsiminė tas egzaminuotojas, nes su kažkokia mergina fainai bendravo, juokavo, t.t.
Gavau Golfuką

Su tokiu pačiu važinėjau kursuose, tai truputį aprimo. Pakeliui į aikštelę tai galvojau, kad iššoksiu tuoj iš važiuojančios mašinos, nes tooookia panika suėmė, kad šakės... Bet instruktorius kažką pajuokavo, paramino, aprodė, kuriuos pratimus reiks padaryt, aš dar paklausinėjau, tai viską atsakė, žodžiu, labai humaniškai. Na, su estakada ir kiemu problemų anksčiau neturėjau, tai ramiai pravažiavau, o štai parkavimą gavau lygiagretų - mano patį patį blogiausią. O dar aikštelė apsnigta, linijų nesimato... Sako, orientuokis pagal bordiūro pabaigą - ten kur jis baigias, ten reiškias galinė linija eina... Nu, šakės, galvoju.. Bet kažkokiais būdais, nematydama linijų, prisiparkavau labai neblogai, net per kursus taip nesigavo . Iš to džiaugsmo vos neišvažiavau iš aikštelės, pamiršus, kad T forma tai dar liko neįveikta

Laiku priminė... Ten irgi beveik "na slipuju", bet gerai įvažiavau ir išvažiavau, ir išgirdau tą mirtiną frazę "pasiruoškite važiuoti į miestą"....
Kol susireguliavau visus veidrodėlius ir t.t., egzaminuotojas dar nusprendė ir paklausinėt mane. Uždavė du klausimus - kaip alyvos lygį variklyje pamatuot, ir kam reikalingas tas "liežuvėlis" ant veidrodėlio. Atsakiau viską, ir pajudėjom lauk.
Iš Regitros sukau į dešinę, tada apačioj kalno į kairę, ir tiesiai tiesiai kokius pora km (dar prieš porą dienų ten su instruktorium važiavom, ačiū Dievui, tai jis prirodė, kad tik įsukus į tą kelią yra ženklas "Vilnius", tai greitį reik stebėt). Viskas tvarkoj, važiavom, bendravom truputį, paskui reikėjo užvažiuot ant tilto ir rikiuotis į pagrindinį, ten viskas irgi tvarkoj, tada tiesiai per sankryža, tvarkoj... Ir važiuojam link viaduko į Kauno plentą, nusileidimas į jį pro degalinę, viskas ok. Ir jau važiuojam tuo plačiu keliu Kauno kryptim. Žiūriu, ženklas "Maksimalus greitis 100". Šitoj vietoj noriu pasakyti, kad kai su instruktorium važinėjau ten, ir mėginau važiuot ant 70km/h, tai jis liepė man duoti "gaziuko, gaziuko", o kai mėginau argumentuot, kad man gi negalima daugiau, tai sakė, ne ne, šitoj vietoj tai galima, drąsiai važiuok 80-90 km/h. Žodžiu, subalamutino. Na, tai štai egzamino metu vilnietė Avis taip ir padarė... Dar priešais tysėsi kažkoks srutovežis ar koks biesas, iš kurio taškėsi juodi purvai ir dūmai, tai sumąsčiau jį aplenkt, o lenkimo metu išvis greitis apie 90 buvo...
Baigus lenkimą, klausia egzaminuotojas, koks ženklas buvo atkarpos pradžioj, sakau - šimtas, sako, o kiek galima važiuot, aš susimėčiau, nu, sakau, šimtą, arba neatsilikt daugiau kaip 15km/h nuo ženklo... Sako, o kiek TAU galima važiuot čia? Atsibudau tada.. Sakau, 70.... Kaip tik buvo nusukimas nuo to kelio (prie Gariūnų), tada susibalamutijus galutinai vos susigaudžiau, ką jis turėjo omeny, sakydamas, kad toliau važiuojam tiesiai (vos nenuvažiavau toliau tiesiai rikiavimosi juostą, būčiau atsidūrus Maxima bazėj

), bet, dėkui Dievui, teisingai nuvažiavau. Tada įlindom į žiaurų kamštį, žiūriu, neliepia sustot kelkrašty, tai pradėjau dantis užkalbinėt - "Kalėdos be sniego, Velykos - gūdi žiema", "Taip taip, apokaliptinis klimatas...", "O kokia, Jūsų manymu, geriausia mašina miestui? O kokia važinėjate Jūs?" (čia prisiminiau iš mūsų ankstesnių pokalbių SM

). Tada į dešinę, ir jau žiūriu, judam tiesiai link Regitros... Pasukom ten, sustojau kieme, jau beveik euforija jama, o instruktorius sako " Padarėte labai grubią klaidą..."

Galvoju, nu dabar jau šakės.... Na, būčiau aikštelėj susimovus, na, abydna, bet išgyvenčiau. Na, pusiaukelėj mieste - dar dar įmanoma. Likus 100 metrų iki Regitros susimaučiau - žiauru labai, bet vis tik žiauriausia, jei PAČIAI atvažiavus atgal į Regitrą pasakytų, kad deja, bet neišlaikyta....
Ir pradėjo mane tardyt, kodėl tiek važiavau, kiek galima, kur ir kokiais keliais galima, kokį lipduką klijuočiau ant mašinos (beje, iš pradžių dar aš pati norėjau jo to paklaust, nes buvau susiginčijus tuo klausimu su instruktorium, kuris sakė, kad reikia tik vieno lipduko, su ženklu "90", o aš sakiau, kad abiejų reik. tai gerai, kad neklausiau...), aš ten viską atsakinėjau kuo išsamiau, o viduj galvojau nudvėsiu... Ir žalia, ir mėlyna, ir raudoną buvau, ir juokas ėmė, ir ašaros, nu košmaras. O jis man toliau skaitė moralus ir mažiausiai 10kart pakartojo, kad labai grubią klaidą aš padariau. Ir atgailavau, ir prisiekinėjau su visais reveransais, kad daugiau taip nedarysiu, ir mintinai žinosiu visas atkarpas, kurios skaitosi kaip greitkelis ar autostrada

Kokias dešimt-penkiolika minučių jis mane ten tardė, patikėkit, jausmas tai šakės, noris prasmegt kiaurai žemę...
Tada jis paėmė egzamino vertinimo lapą, ir rodo, sako, "vat tu aikštelėj labai stresavai, po to nusiraminai, ir važiavai labai gerai, vietom net PER gerai (visi turbūt suprantat, ką turėjo jis omeny...). Kadangi automobilio valdymo klaidų nebuvo nė vienos, šitą pažymėsiu kaip nekritinę klaidą, ir tikiu, kad dabar jau tikrai visam gyvenimui atsiminsi, koks greitis tau leistinas. Būtum vairavus silpniau, ir padarius dar bent vieną NK, būčiau iškart stabdęs egzaminą. Tai va, eik susimokėk už pažymėjimą, gerų švenčių, ir perspėk visus draugus, kurie laikys dar, apie tą greitį".
Žinokit, į kasą nuplaukiau pro miglą... Susimokėjau, nusifotkinau, pridaviau dokus.. Net nebeėmiau galvon, kad fotkė gavos tragiška (kadangi nesitikėjau išlaikyt, tai ėjau be makiažo, susivėlę plaukai belekaip kuodely, nosis raudona, lengvai užtinus, nes beveik nemiegojus...). Ir kas baisiausia, nebuvo lengvumo ir ramybės, kad va, išlaikiau

Kažkaip vis dar nesijaučiu saugi, kol rankose neturiu teisių

Vietoj egzmo baimės įgijau naują baimę - kad paskambins iš Regitros ir pasakys, kad instruktorius apsigalvojo, egzaminas neišlaikytas

Ketvirtadienį, jei viskas ok (tfu tfu tfu), turėčiau atsiimt teises Spaudos Rūmuose (ten naujas Regitros filialas), tada jau galėsit mane sveikint su tuo, kad iš pirmo karto pajamiau Regitrą

Coliuke, tau dideliausi sveikinimai

Su pergale prieš Regitrą
P.S. Labai labai sorry už tokį romaną, bet dar neturėjau kam išsiliet apie visą egzo eigą, tai va, išsiliejau.... Sorry darkart