Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

Ju-ju, aš pernai iš sėklų auginau. Tau dar anksti gnybti, dar nelabai yra ką. Jau kai buvo didesnės, vieną nugnybiau, kitos ne. Bet abi gražiai šakojosi thumbup.gif ir dar sėklomis mane nudžiugino. Šiemet iš jų sėjau ir dygo ne prasčiau, negu parduotuvinės. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 03 30, 08:44)
Ju-ju, aš pernai iš sėklų auginau. Tau dar anksti gnybti, dar nelabai yra ką. Jau kai buvo didesnės, vieną nugnybiau, kitos ne. Bet abi gražiai šakojosi thumbup.gif ir dar sėklomis mane nudžiugino. Šiemet iš jų sėjau ir dygo ne prasčiau, negu parduotuvinės. biggrin.gif

Vat ir as galvoju ka ten gnybti lotuliukas.gif Ir ziuriu kad dar papuku lenda is visur thumbup.gif O kada seklas rinkti blush2.gif ?
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 03 30, 08:44)

rinkdamos sėklas atkreipkit dėmesį ar tos pelargonijos, kur sėjote pirktas pirmais metais nebuvo hibridinės. Hibridai ant pakelio žymimi F1 ir sekančios kartos tokių augalų sėklos NEBŪTINAI (aišku, visaip gali pasitaikyti) IŠLAIKO MOTININIUS POŽYMIUS, t.y. iš hibridinių augalų sėklų išaugintas augalas gali buti išsigimęs, kitaip žydėti, vesti kitokius vaisius ir pan. Tas pats galioja visokioms hibridinėms sėkloms - ir gėlių ir daržovių. Taigi hibridines gėles geriau dauginti auginiais o ne sėklomis mirksiukas.gif
Atsakyti
Apie hibridiškumą ant pakelio nieko neparašyta. O jos ir nebuvo kažkokios ypatingos, svyrančios ružavai-violetinės. O sėklas aš pati pirmą kartą mačiau, tikrai ne visos gėlės jas subrandina. schmoll.gif Pažiūrėsim, kaip šiemet jos atrodys. g.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2007 03 30, 09:19)
Apie hibridiškumą ant pakelio nieko neparašyta. O jos ir nebuvo kažkokios ypatingos, svyrančios ružavai-violetinės. O sėklas aš pati pirmą kartą mačiau, tikrai ne visos gėlės jas subrandina.  schmoll.gif Pažiūrėsim, kaip šiemet jos atrodys. g.gif

vadinasi bus viskas ok, linkiu gražių žiedų smile.gif aš tik perspėjau apie galimas situacijas, taip sakant ką žinosi, to ant pečių nešioti nereikės smile.gif
aš va šiemet pasisėjau bordiniais lapais pelargonijas, jos tai tikrai hibridinės, bet žiūriu žiūriu aš į tuos daigelius, kad kol as jie žalutėliai kaip agurkai, norisi tikėti kad nusispalvins dar blink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2007 03 30, 09:29)
vadinasi bus viskas ok, linkiu gražių žiedų smile.gif aš tik perspėjau apie galimas situacijas, taip sakant ką žinosi, to ant pečių nešioti nereikės smile.gif
aš va šiemet pasisėjau bordiniais lapais pelargonijas, jos tai tikrai hibridinės, bet žiūriu žiūriu aš į tuos daigelius, kad kol as jie žalutėliai kaip agurkai, norisi tikėti kad nusispalvins dar blink.gif

Man atrodo, kad pradžioje jie visi daugmaž vienodi būna. Paskui spalva pradeda keistis. Mano kol kas irgi visi vienodi. Nors pirkau du skirtingus mišinius, lietuviškus ir vokiškus ir da savas sėjau. Pažiūrėsim, kas iš viso to gausis lotuliukas.gif
Atsakyti
O as norejau pasiklausti.. Kai pirkau pelergonijas, tas dedukas sake, kad reikia nulauzt virsuneles. Tai as galiu jas pamerkt ir taip padaugint?
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 03 30, 10:57)
O as norejau pasiklausti.. Kai pirkau pelergonijas, tas dedukas sake, kad reikia nulauzt virsuneles. Tai as galiu jas pamerkt ir taip padaugint?

laisvai gali - pelargonijos gana lengvai taip dauginasi smile.gif
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 03 29, 15:10)
Siandien nuvaziavau i muge ir nusipirkau pelergoniju.

Kur buvai? prie akademijų?
QUOTE(vilma Liu @ 2007 03 29, 20:22)
Issaugojau viena pelargonija nuo pernai metu.

pas mane viena yra gal metu, ne dar daugiau, kiekvienais metais įšaknidinu naujas ir palieku kitiems metams, kol kas nepakito , buvo fantastiška tokia ir liko thumbup.gif

QUOTE(zmonele @ 2007 03 30, 09:57)

jei matai kad gali nulaušt viršunėlę , ji per ilga , tai ir bandyk
yra pirkt įšaknijimo milteliai , augalai greičiau prigija ir šakneles tvirtesnes turi
sėkmės bandant
Atsakyti
Pirkau toj mugej, kur LŽŪU.
Atsakyti
QUOTE(zmonele @ 2007 03 30, 10:44)
Pirkau toj mugej, kur LŽŪU.

bučiau dėkinga , jei paaiškintum kur ten reik važiuot, kur rajonas tas aš žinau , bet toliau ..
o taip norisi
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Augė @ 2007 03 30, 11:49)
bučiau dėkinga , jei paaiškintum kur ten reik važiuot, kur rajonas tas aš žinau , bet toliau ..
o taip norisi
4u.gif

Jei zinai kur ta zemke - akademija, tai ir vaziuok, masinu tiek daug kad is kart pamatysi 4u.gif
Atsakyti