Įkraunama...
Įkraunama...

Pelargonijos

sakykit, jei ilgos šakos, ar galima jas patrumpint, t. y. ar nupjautoji šakos dalis gali išleist šakneles?
Atsakyti
trumpinti galima ir išleis šakeles , gerai butu į įšaknijimo miltelius pavoliot , pas jus šalia žalioj stotelėj yra smile.gif
bet trumpink šakeles per gumbiuką
Atsakyti
Nu va, o aš grįšiu prie diskusijos, ar nupirkus daigelius, reikia nuimti apvalkalą nuo šaknelių ar ne. Kadangi mano nupirkti daigeliai buvo susodinti į lovelį laikinai ir daliai (įdomumo dėlei) nuėmiau pavalkalus, kitai daliai - ne. Vakar persodinau į pastovią gyvenimo vietą ir žinote kokia mano patirtis ir išvados - apvalkalus nuimti būtina . Šaknys tų daigelių, kurie buvo palikti apvalkaluose, pro šonus prasimušusios, bet labai bloznos, o ir pats daigelis silpnesnis. Šaknys kitų daigelių - tiesiog krūminės ir daigelis gražesnis. Tai va, vakar buvau l.žiauri - praplėšinėjau tuos apvalkalus, nežinau ar nenužudžiau cray.gif Išvada - vis tik geriau, kada apvalkalas nuimamas iš karto, nes jis tikstabdo augimą ir visai nesiruošia supūti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atgaja: 18 balandžio 2007 - 07:47
QUOTE(Atgaja @ 2007 04 18, 08:46)
Išvada - vis tik geriau, kada apvalkalas nuimamas iš karto, nes jis tikstabdo augimą ir visai nesiruošia supūti.

Na cia matyt skonio reikalas hihihi.gif Nes as viena syki vienam daigeliui nulupau barbarishkai ta tinkleli doh.gif Ir amen jam buvo unsure.gif Nuo siol jei ka perku niekad nelupu ir viskas sauniai auga thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Aš įdomumo dėlei irgi vieną palikau apvalkale. Visos auga vienodai, nei vienai nieko neatsitiko, žiedų jau prikrovė. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Atgaja @ 2007 04 18, 08:46)
Nu va, o aš grįšiu prie diskusijos, ar nupirkus daigelius, reikia nuimti apvalkalą nuo šaknelių ar ne. Kadangi mano nupirkti daigeliai buvo susodinti į lovelį laikinai ir daliai (įdomumo dėlei) nuėmiau pavalkalus, kitai daliai - ne. Vakar persodinau į pastovią gyvenimo vietą ir žinote kokia mano patirtis ir išvados - apvalkalus nuimti būtina . Šaknys tų daigelių, kurie buvo palikti apvalkaluose, pro šonus prasimušusios, bet labai bloznos, o ir pats daigelis silpnesnis. Šaknys kitų daigelių - tiesiog krūminės ir daigelis gražesnis. Tai va, vakar buvau l.žiauri - praplėšinėjau tuos apvalkalus, nežinau ar nenužudžiau cray.gif Išvada - vis tik geriau, kada apvalkalas nuimamas iš karto, nes jis tikstabdo augimą ir visai nesiruošia supūti.

Man pardavėja patarė juos nulupti. Ir nulupau. Man kažkaip tas toks marlės ar ko ten gabalas - na nežinau....
Atsakyti
Atleiskite, jeigu jau buvo apie tai diskutuota ax.gif ...turiu keletą palergonijų ugliukų, kurios jau turi sukrautus žiedelius ir daug pažastinių šakelių, ar reikia tas šakeles nuskabyti, o gal ir pirmuosius žiedelius nugnybti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lululu: 20 balandžio 2007 - 11:44
QUOTE(Lululu @ 2007 04 20, 12:44)
turiu keletą palergonijų ugliukų, kurios jau turi sukrautus žiedelius ir daug pažastinių šakelių, ar reikia tas šakeles nuskabyti, o gal ir pirmuosius žiedelius nugnybti?

manau tiiiiiikrai nereikia ju skabyti, juk sakojasi blink.gif O ziedelius gali nugnybt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ju-Ju @ 2007 04 20, 12:52)
manau tiiiiiikrai nereikia ju skabyti, juk sakojasi   blink.gif O ziedelius gali nugnybt  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif pritariu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Knifofija: 20 balandžio 2007 - 15:46
O as ir ziedeliu nebegnaibau. Greit geguze, norisi ir ziedeliais pasigrozeti. wub.gif Nebent jei norisi, kad augalelis pats greiciau augtu... g.gif
Atsakyti
na o cia mano keli ziedeliai, dar ne visos zydi, bet pacios pirmos pasirode va tokios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Indre_ @ 2007 04 23, 17:52)
na o cia mano keli ziedeliai, dar ne visos zydi, bet pacios pirmos pasirode va tokios  wub.gif

Laaaaaabai graziai zydi wub.gif
Atsakyti