QUOTE(something else @ 2010 05 18, 12:17)
Aš tai žinau, Jūs žinote, o bet tačiau - kodėl šis įvaizdis toks produktyvus?
Nes seksas parduoda. O seksas yra moteris dominuojančioje vyrų kultūroje. Blondinių tuštučių įvaizdis įsigalėjęs jau kokį šimtmetį, kai žiniasklaida pasidarė globalesnė, gal mažiau.
Primityvus sekso supratimas reiškia jėgą, vyras moterį paima jėga, tai yra natūralu, atėję iš gamtos. Sekso kultą iškėlė vyrai, jie linkę seksualinius žaidimus ir net prievartą pateisinti žiniasklaidos fone (įrodyta). Viskas, manau, susidėjo - reklamos kampanijos, Barbių prekės ženklas, Marilyn Monro ir kitokios panašios iškėlė blondines ir didžiakrūtes (ypač nuo 1960 mždg).
Dabar blondinės įvaizdis taip pat vienas didžiausių, bet jau kūnas nebėra toks apvalus, dabar liesas kūnas yra vienas svarbiausių įvaizdžio elementų. Ką velgi iškėlė tam tikros reklaminės kampanijos (kai kurie mano, kad gėjų kultūra, kurie berniukiškas mergaites iškėlė, kai kurie mano, kad natūraliai sveiką manekenę Twiggy ėmė daug merginų kopijuoti, nors daugeliui be šansų tokį kūdumą pasiekti). Žodžiu, mano tvirta nuomonė, apibendrinant yra pirmieji sakiniai.