Įkraunama...
Įkraunama...

Žinomi žmonės

QUOTE(something else @ 2010 05 18, 12:17)
Aš tai žinau, Jūs žinote, o bet tačiau - kodėl šis įvaizdis toks produktyvus?

Nes seksas parduoda. O seksas yra moteris dominuojančioje vyrų kultūroje. Blondinių tuštučių įvaizdis įsigalėjęs jau kokį šimtmetį, kai žiniasklaida pasidarė globalesnė, gal mažiau.
Primityvus sekso supratimas reiškia jėgą, vyras moterį paima jėga, tai yra natūralu, atėję iš gamtos. Sekso kultą iškėlė vyrai, jie linkę seksualinius žaidimus ir net prievartą pateisinti žiniasklaidos fone (įrodyta). Viskas, manau, susidėjo - reklamos kampanijos, Barbių prekės ženklas, Marilyn Monro ir kitokios panašios iškėlė blondines ir didžiakrūtes (ypač nuo 1960 mždg).
Dabar blondinės įvaizdis taip pat vienas didžiausių, bet jau kūnas nebėra toks apvalus, dabar liesas kūnas yra vienas svarbiausių įvaizdžio elementų. Ką velgi iškėlė tam tikros reklaminės kampanijos (kai kurie mano, kad gėjų kultūra, kurie berniukiškas mergaites iškėlė, kai kurie mano, kad natūraliai sveiką manekenę Twiggy ėmė daug merginų kopijuoti, nors daugeliui be šansų tokį kūdumą pasiekti). Žodžiu, mano tvirta nuomonė, apibendrinant yra pirmieji sakiniai.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 12:10)
Na, nei olialia, nei zvonke nekuriamos tik žiniasklaidos ir prodiuserių kaip plastilino gabalai. Jos tiki tuo, ką daro. Galėčiau ištisą temą jas cituoti, o jų mintis suvokiant atima žadą.  Tai yra sekso kulto išdava, gražios barankos skylutės suvokimas apie pasaulį ir moterį, ne kaip asmenį, o kaip moterį. Nes tik moteris ir seksas parduoda.

Labai nenorėčiau sutikti su tuo, kad jos ir yra būtent tokios, kokiomis mes jas matom per TV.
Bet tai, kad toks moters tipas yra populiarus, ir kad pastarosios yra labai paklausios, parodo jų nuolatinis šmėžavimas žydruosiuose ekranuose bei populiariuosiuose žurnaluose, o tai reiškia, kad būtent toks moters tipas yra seksualumo, grožio bei moteriškumo suvokimo atspindys.
O paaugliai linkę mėgdžioti populiariuosius stabus.
Ir išeina užburtas ratas...
Atsakyti
QUOTE(something else @ 2010 05 18, 10:55)
O man anas prie dūšios toks : )

Šiuo metu nemėgstu Dariaus Kuolio.

Abu nepatinka
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 12:29)
Labai nenorėčiau sutikti su tuo, kad jos ir yra būtent tokios, kokiomis mes jas matom per TV.
Nė viena mąstanti ir sveika moteris už centus savęs neparduos. Ji ras būdų kaip užsidirbti. Jos yra tokios. Ir tai natūralu, ne vienos tokios.

Bet tai, kad toks moters tipas yra populiarus, ir kad pastarosios yra labai paklausios, parodo jų nuolatinis šmėžavimas žydruosiuose ekranuose bei populiariuosiuose žurnaluose, o tai reiškia, kad būtent toks moters tipas yra seksualumo, grožio bei moteriškumo suvokimo atspindys.
1. Nesutinku, kad jos yra populiarios (jeikalbame apie žinomumą, tada taip, jei kalbame apie jų garbinimą, tada ne). 2. Žurnalistai jas pristatydami nuolatos mini - gražuolės, populiarios, trokštamo kūno savininkės ir pan. tai yra dirbtina, kaip ir jų visas pasaulis (reklaminis pasaulis) yra padirbtas. Tai yra gyvenimo imitacija, kuri teigia, kad jame gyvenančios yra laimingos, gražios, mylinčios. Taigi, tai ne kūnas, tai ir svajonių gyvenimas.

O paaugliai linkę mėgdžioti populiariuosius stabus.
Ir išeina užburtas ratas...

Alternatyvaus jaunimo daugėja (prieš kelias dienas skaičiau Margaritą Jankauskaitę) ir aš su ja sutinku. Taip, paaugliai yra net labai linkę mėgdžioti ir svajoti apie lengvą ir laisvą gyvenimą. Tačiau sveikoje šeimoje, kurioje motina neskaičiuoja kiekvieno kąsnio ir dirba, yra protinga, kurioje tėvas nėra despotas, o yra kolega buityje - vaikas nebus to projekto "barankos skylutė" dalis. Tikrai smile.gif
-------
Beje, Paksaitė ne tokia. Ji nėra erotiška ir kūniška. Čia kitoks truputį įvaizdis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 18 gegužės 2010 - 11:37
QUOTE(Brown Eyed @ 2010 05 18, 12:19)
Na ką Jūs, apie tokio įvaizdžio sūkurimą juk ne viena svajoja smile.gif Žr. nuo 2:35. http://www.youtube.c...h?v=rer7TULXX3g

Čia, aišku, geras filmukas, labai iškalbingas...
Atsakyti
Tos Marinos dukros vardas net neaišku kaip rašomas, didžiausia svajonė - atsikišę skruostikauliai, o yra ištikimą, nes "Vilnius ne Maskva, visi visus pažįsta". Apie ką mes kalbam doh.gif Surepetuoti tokių minčių neįmanoma.
Atsakyti
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 12:36)
Nė viena mąstanti ir sveika moteris už centus savęs neparduos. Ji ras būdų kaip užsidirbti. Jos yra tokios. Ir tai natūralu, ne vienos tokios.

Kas yra natūralu, kad jaunos, gražios, bet dar nemąstančios, nes nelabai gyvenimo patirties turinčios merginos bando užsidirbti savo kūnu?
Tai ko mums piktintis, jei jos gauna tai, ką nori. Pasirenka darbą pagal savo galimybes.
1. Nesutinku, kad jos yra populiarios (jeikalbame apie žinomumą, tada taip, jei kalbame apie jų garbinimą, tada ne). 2. Žurnalistai jas pristatydami nuolatos mini - gražuolės, populiarios, trokštamo kūno savininkės ir pan. tai yra dirbtina, kaip ir jų visas pasaulis (reklaminis pasaulis) yra padirbtas. Tai yra gyvenimo imitacija, kuri teigia, kad jame gyvenančios yra laimingos, gražios, mylinčios. Taigi, tai ne kūnas, tai ir svajonių gyvenimas.

1. Šeštadienį žiūrėjau duetus. Dainuoja vienaip, o tauta balsuoja kaip pašėlus. Ar čia nebus populiarumas ir garbinimas?
2. Gal tai ir yra gyvenimo imitacija, ir svajonė, bet kai tai nuolat kalama į galvą, tai anksčiau ar vėliau ir pasiekia savo tikslą, kai paauglės svajoja užaugusios tapt olialia pupomis.
Alternatyvaus jaunimo daugėja (prieš kelias dienas skaičiau Margaritą Jankauskaitę) ir aš su ja sutinku. Taip, paaugliai yra net labai linkę mėgdžioti ir svajoti apie lengvą ir laisvą gyvenimą. Tačiau sveikoje šeimoje, kurioje motina neskaičiuoja kiekvieno kąsnio ir dirba, yra protinga, kurioje tėvas nėra despotas, o yra kolega buityje - vaikas nebus to projekto "barankos skylutė" dalis. Tikrai smile.gif

Patys tėvai jau programuoja savo mažametes dukras, kad atitiktų visuotinai garbinamos ir populiarios moters įvaizdį. Vaikų aikštelėje kalbasi dukryčių tėvelia: "mūsų princesė", "užaugus galės būt manekenė", "graži mergaitė" ir pan. Jei taip nebūtų, tai nebūtų paklausios vaikų modeliukų mokyklėlės, mažųjų mis konkursai ir pan.
Gal ir nieko blogo, bet aš tikrai nejaukiai jaučiuosi, kai bendraujant žmonės mažoms mergaitėms tegali išstenėti "kokia graži mergaitė", o pastarosios tėvai tik ir laukia tokio komplimento, nes nemandagu nepagirti mergaitės išvaizdos... Gal kiek ir persūdžiau, bet kažkas panašaus yra.
Atsakyti
QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 12:51)
Kas yra natūralu, kad jaunos, gražios, bet dar nemąstančios, nes nelabai gyvenimo patirties turinčios merginos bando užsidirbti savo kūnu?
Tai ko mums piktintis, jei jos gauna tai, ką nori. Pasirenka darbą pagal savo galimybes.
Piktintis reikėtų smile.gif Nes moteris turėtų būti žmogus, o ne prekė. Jei kažkas mano kitaip, puiku, tačiau pati su tuo niekada nesutiksiu. Tokia gražuolė - yra nei žmogus, nei moteris. TIK PREKĖ verysad.gif .
1. Šeštadienį žiūrėjau duetus. Dainuoja vienaip, o tauta balsuoja kaip pašėlus. Ar čia nebus populiarumas ir garbinimas?
2. Gal tai ir yra gyvenimo imitacija, ir svajonė, bet kai tai nuolat kalama į galvą, tai anksčiau ar vėliau ir pasiekia savo tikslą, kai paauglės svajoja užaugusios tapt olialia pupomis.

1. Nežiūriu duetų, nesuprantu kodėl jie dar yra hihihi.gif Bet juk yra čia masinė kultūra - masė nėra teigiamas įvertinimas, tai yra tai, kas įskiepijama tų, kurie formuoja nuomones žiniasklaidos rankomis.
2. Kalama nemažai ir kitokių nuomonių. Negaliu sakyti, kad Olialia gražuolės vienareikšmiškai garbinamos. Tikrai ne, o tai jau džiugu. Dėl poveikio, jau sakiau, priklauso nuo tėvų, ypač nuo mamų (kai kurios savo nerealizuotas svajones bando pripiešti, nevykusią šeimą kaltinti (o tos jau laimingos, nes gražios, va ir šeima gera, va ir meilė amžina, va ir butai, va ir mašinos biggrin.gif ).

Patys tėvai jau programuoja savo mažametes dukras, kad atitiktų visuotinai garbinamos ir populiarios moters įvaizdį. Vaikų aikštelėje kalbasi dukryčių tėvelia: "mūsų princesė", "užaugus galės būt manekenė", "graži mergaitė" ir pan. Jei taip nebūtų, tai nebūtų paklausios vaikų modeliukų mokyklėlės, mažųjų mis konkursai ir pan.
Gal ir nieko blogo, bet aš tikrai nejaukiai jaučiuosi, kai bendraujant žmonės mažoms mergaitėms tegali išstenėti "kokia graži mergaitė", o pastarosios tėvai tik ir laukia tokio komplimento, nes nemandagu nepagirti mergaitės išvaizdos... Gal kiek ir persūdžiau, bet kažkas panašaus yra.

Be abejonės, taip. Gražuolių konkursai, manekenių mokyklos ir pan. Bet jei komplimentas skamba kaip priedas (na, prie darbų įvertinimo), tai tikrai nėra kažkas blogo ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 18 gegužės 2010 - 12:01
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 12:58)
Negaliu sakyti, kad Olialia gražuolės vienareikšmiškai garbinamos. Tikrai ne, o tai jau džiugu.

Pavyzdžiui, požiūrio į šį "reiškinį" atspindys feisbuke:
"OLIALIA MERGAITES" - seksualiausios paneles Lietuvoje: 3 098 people like this.
Olialia blondinems - NE! : 5 456 people like this.
Daugiau nei 2000 persvara bigsmile.gif

Tarp kitko, dar yra tokia grupė "Numirciau is gedos, jei mano pana butu olialia mergaite".
Atsakyti
Tokia gražuolė - yra nei žmogus, nei moteris. TIK PREKĖ verysad.gif

Tačiau, ką pastaroji prekė įkūnija?
1. Nežiūriu duetų, nesuprantu kodėl jie dar yra hihihi.gif Bet juk yra čia masinė kultūra - masė nėra teigiamas įvertinimas, tai yra tai, kas įskiepijama tų, kurie formuoja nuomones žiniasklaidos rankomis.

Masinė kultūra ir atspindi tai, kas populiaru, priimtina, bei patinka didžiajai daugumai. Masės pinigais balsuoja už elito produktus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raga: 18 gegužės 2010 - 12:13
QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 13:11)
Tačiau, ką pastaroji prekė įkūnija?

Masinė kultūra ir atspindi tai, kas populiaru, priimtina, bei patinka didžiajai daugumai. Masės pinigais balsuoja už elito produktus.
Ką prekė įkūnija aš jau sakiau. Sekso industriją, kurią sukūrė bendrąja prasme vyras. Pabrėžiu, ne visi vyrai ar dauguma vyrų, o dominuojanti vyrų kultūra.
O dėl kitos dalies - skirkime kas yra garbinama ir kas yra žinoma smile.gif Kad Olialia prekės ženklas siekia beveik 100 proc tai jau nustatė apklausos (na gal 90, žodžiu, beveik visi), tačiau, žinoma ne visuomet yra garbinama.

O balsavimas tikrai nesurenka nė kelių dešimčių tūkstančių, ko vertas tas vienas kitas tūkstantėlis - kai kurie žmonės taip pramogauja. Nesutiksiu, kad daugumai tinka Olialia įvaizdis. Einu FB paieškosiu tos grupės laugh.gif
Papildyta:
Persiprašau, ar man pasimatė? "Elito?" laugh.gif Ajobštararai, nebėr ką pasakyt hihihi.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Abo: 18 gegužės 2010 - 12:20
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 13:26)
Ką prekė įkūnija aš jau sakiau. Sekso industriją, kurią sukūrė bendrąja prasme vyras. Pabrėžiu, ne visi vyrai ar dauguma vyrų, o dominuojanti vyrų kultūra.
O dėl kitos dalies -  skirkime kas yra garbinama ir kas yra žinoma smile.gif Kad Olialia prekės ženklas siekia beveik 100 proc tai jau nustatė apklausos (na gal 90, žodžiu, beveik visi), tačiau,  žinoma ne visuomet yra garbinama.

O balsavimas tikrai nesurenka nė kelių dešimčių tūkstančių, ko vertas tas vienas kitas tūkstantėlis - kai kurie žmonės taip pramogauja. Nesutiksiu, kad daugumai tinka Olialia įvaizdis. Einu FB paieškosiu tos grupės laugh.gif
Papildyta:
Persiprašau, ar man pasimatė? "Elito?" laugh.gif Ajobštararai, nebėr ką pasakyt hihihi.gif

Jei prekė niekaip nenunyksta nuo prekystalio, matyt, kad ji perkama, ne vien tik žinoma. Matyt už ją moka pinigus. Kad ir tą pačią reklamą užsako su pupomis, matyt, todėl, kad anos paklausios žiūrovų bei pirkėjų tarpe. Ar aš klystu.

"Elitas", o kaip kitaip vadinat dizainerius, režisierius ir kt., kurie pagimdė tokį moters įvaizdį? Kad ir grįžtant prie M. Monro ar Twiggy...
Atsakyti