Faktinai lietuviškų kanalų nežiūriu visai. Bet kas lietuviškuose kanaluose priverčia perjungti. Kartais per TV1 kokį filmą pažiūriu arba laidą apie gamtą. Dar per LTV žiūriu kartais Agatos Kristi "Puaro"
. Tai kaip ir viskas.

QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 13:34)
Jei prekė niekaip nenunyksta nuo prekystalio, matyt, kad ji perkama, ne vien tik žinoma. Matyt už ją moka pinigus. Kad ir tą pačią reklamą užsako su pupomis, matyt, todėl, kad anos paklausios žiūrovų bei pirkėjų tarpe. Ar aš klystu.
Taip, šiek tiek pataisysiu. 1. Reklamų su pupomis niekas neužsako, "Olialia" prekės ženklas dirba savarankiškai. Tai viena didžiausių reklaminių kampanijų Lietuvoje, kokias esu pažinusi. 2. Taip, prasuktas įvaizdis neša pinigus ir dar kurį laiką neš, nes yra prasuktas, kaip būtų prasuktas ir pankių įvaizdis. Tačiau pastarojo niekas nesirenka, nes jis negali būti prilyginamas jau minėtui "seksui". Tuščios blondinės yra paprasčiau, nes tai nėra toli nuo reklaminių kampanijų, kurios visame pasaulyje įskiepijo mitus apie moterų svajonių pasaulį. Bet man susidaro įspūdis, kad jau pasauly nebelabai to liko, pas mus prašom. Dėl pirkimų. Tai yra greiti pinigai. Prekė negarantuoja kokybės. Perkama, nes patikima įvaizdžiu - vaikų, paauglių, nestabilių asmenybių, vyrų (dėl seksualaus įvaizdžio). Būtų kvaila tam tikrą tikslinę auditoriją laikyti "prekės garbinimo" garantu.
"Elitas", o kaip kitaip vadinat dizainerius, režisierius ir kt., kurie pagimdė tokį moters įvaizdį? Kad ir grįžtant prie M. Monro ar Twiggy...
Čia ne joks elitas

O dizaineriai ir režisieriai yra maža dalis to viso ką minėjot, reklamos gamintojai didžiausia įvaizdžių priežastis. Tai yra verslas ir reklamos kampanijų verslo jokia geriausia sociologų ar psichologų grupė neaplenks (na, jiems sutrukdyti, arba rinkti duomenis dėl naudos).
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 13:51)
Čia ne joks elitas
. Geriausiu atveju elitaas gali būti polikai pas mus. Kitur - karaliai. Mokslininkai.

Šiuo atveju, "eitą" pavartojau, kaip priešpriešą "masėms".
QUOTE(Juoko raketa @ 2010 05 18, 13:47)
Faktinai lietuviškų kanalų nežiūriu visai. Bet kas lietuviškuose kanaluose priverčia perjungti. Kartais per TV1 kokį filmą pažiūriu arba laidą apie gamtą. Dar per LTV žiūriu kartais Agatos Kristi "Puaro"
. Tai kaip ir viskas.

Po truputi baigiu atsisakyti televizijos žiūrėjimo.
Filmus žiūrime DVD, o žinias internetu.
QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 16:26)
Kažkas panašaus ir pas mus. Filmai daugiausia DVD. Bet mėgstu mokslines laidas, daugiausia, jeigu jau žiūriu, tai nacionalinę geografiją. Einamiausias ir bene vienintelis žiūrimas kanalas.
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 12:36)
Nė viena mąstanti ir sveika moteris už centus savęs neparduos. Ji ras būdų kaip užsidirbti. Jos yra tokios. Ir tai natūralu, ne vienos tokios.
Man regis, truputį nuvertinate pupas arba neįvertinate reiškinio mastų. Bent jau panelė Pikul neatrodo paika tuščiagalvė. Uždirba jos daugiau nei centus. O net jei ir kažkas kitas "iš jų" uždirba, mergaitės realizavo devyniasdešimties proc lietuvių svajonę - jas rodo per teliką!!!! Magiškoji televizija, populiarumas bet kokia kaina ir bet kokiomis priemonėmis, nepaisant amžiaus, lyties, soc. statuso.
QUOTE(Abo @ 2010 05 18, 12:58)
Bet juk yra čia masinė kultūra - masė nėra teigiamas įvertinimas,...
Akimis tų, kurie lieka tos masės užribyje - dažniausiai neįvertinti, nesuprasti, egzaltacijos ir susižavėjimo savimi pastūmėti - deklaruoja save kaip priešpriešą masėms : )
QUOTE(something else @ 2010 05 18, 17:12)
Bent jau panelė Pikul neatrodo paika tuščiagalvė. Uždirba jos daugiau nei centus.
Man atrodo

Centus paminėjau turėdama omeny pinigus. Nė viena moteris savęs viešai nepardavinės, turėdama pakankamai proto. Ir reiškinio mastą puikiai žinau - apklausas, kuriamą įvaizdį, manipuliacines priemones. Bet man tai aišku ir nelabai svarbu šioje temoje. Man svarbiau yra tai, kad moterys save laiko prekėmis. Tai yra baisu (nors jos, be abejonės, prieštarautų - jaunos, gražios (

QUOTE(Abo @ 2010 05 19, 00:49)
Nė viena moteris savęs viešai nepardavinės, turėdama pakankamai proto. Ir reiškinio mastą puikiai žinau - apklausas, kuriamą įvaizdį, manipuliacines priemones. moterys save laiko prekėmis. Tai yra baisu (nors jos, be abejonės, prieštarautų - jaunos, gražios (
), o ko nerodyt?
)

Man tai lygiai taip pat baisu, kad visi likusieji tas prekes perka ir vartoja (žiūri).
Vis tik, manau, kad tai, kokios laidos pas mus yra populiarios bei aktualios, nusako ir žiūrovo lygi...
Pvz., jei palyginti žiūrovų skaičių ekrane dainuojant Čivilytei ir Radžiui per skirtingus kanalus, tai dauguma Lietuvos televizijų žiūrovų bemaigydami pultelius persijungs į tą kanalą per kurį rodo Radžį... (posiskolinau prodiuserio L. Šeškaus mintį).
Manau, visi mes esam šiek tiek olialia...
QUOTE(Raga @ 2010 05 18, 16:26)

Papildyta:
QUOTE(Abo @ 2010 05 19, 00:49)
Centus paminėjau turėdama omeny pinigus. Nė viena moteris savęs viešai nepardavinės, turėdama pakankamai proto. Ir reiškinio mastą puikiai žinau - apklausas, kuriamą įvaizdį, manipuliacines priemones. Bet man tai aišku ir nelabai svarbu šioje temoje. Man svarbiau yra tai, kad moterys save laiko prekėmis. Tai yra baisu (nors jos, be abejonės, prieštarautų - jaunos, gražios (
), o ko nerodyt?
)

Visu pirma kiekvienas, eidamas pas darbdavi, siulo save kaip preke. To nepaneigsi, ir nori save kuo brangiau parduoti. Pupytes uz save (kaip preke, jei norit), gauna visai nebloga alga. Nemanau, kad kasininke maximoj sedi uz kapeikas del savo aukstu moraliniu isitikinimu

Ka tai reiskia viesai pardavineja? Tai juk tada ir visi aktoriai, daininykai pardavineja, kodel nepuolam ju smerkti?

mielosios, negadinkit temos su savo isvedziojimais
Tik ka paziurejau laida TU GALI SOKTI. ir nusprendziau , kad nepatinka teiseja Egle, gal ir gera moteriske dusioj, bet jau vesti laida visai netinka, tokia kaip su pletne pridauzta, neturi ka pasakyti, tik ta pati per ta pati. vepla.

Tik ka paziurejau laida TU GALI SOKTI. ir nusprendziau , kad nepatinka teiseja Egle, gal ir gera moteriske dusioj, bet jau vesti laida visai netinka, tokia kaip su pletne pridauzta, neturi ka pasakyti, tik ta pati per ta pati. vepla.

QUOTE(Alyvuoge @ 2010 05 19, 19:39)
mielosios, negadinkit temos su savo isvedziojimais

Kaip manot, jei jau ją pakvietė į laidą būti teisėja, tai gal ji vis tik nėra vėpla?
QUOTE(Alyvuoge @ 2010 05 19, 19:39)
kad nepatinka teiseja Egle, gal ir gera moteriske dusioj, bet jau vesti laida visai netinka, tokia kaip su pletne pridauzta, neturi ka pasakyti, tik ta pati per ta pati. vepla. 

Kas yr pletnė?