Įkraunama...
Įkraunama...

Konstruktyvus (pozityvus) mąstymas XI

QUOTE(Starburst @ 2008 05 11, 19:02)
Sakyčiau, kaip turintys savo užduotį/ planą/scenarijų, bet kartu ir pakankamai vietos improvizacijoms  mirksiukas.gif
O "pozityvizmas", jau pats žodis man skamba panašiai kaip "tikėjimas". Žinai iš kur atėjai, žinai ko atėjai ir ką bei kaip turi padaryti  thumbup.gif Apskritai, jėgiška girdėti per TV, kad vis daugiau žmonių įvaldo būsimų įvykių projektavimą mintyse. Dabar apie sportininkus girdėjau, kaip kiniečiai ruošiasi olimpiadai  thumbup.gif

Bent man taip atrodo, kad vaikai kazkiek paveldi si ypatuma, bet turbut daugiau ismoksta matydami savo tevu poziuri i ivairias situacijas, sprendimus, poziuri. Manyciau ir ismoksta zet pozityviai ar neigiamai. Mes ju mokytojai. Taip pat kaip ir jie musu-pasiziuriu dabar i savo maziuka ir ryskiai matau perduotas pamokas ax.gif Matau ka turiu keisti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(daabi @ 2008 05 11, 19:50)
Bent man taip atrodo, kad vaikai kazkiek paveldi si ypatuma, bet turbut daugiau ismoksta matydami savo tevu poziuri i ivairias situacijas, sprendimus, poziuri. Manyciau ir ismoksta zet pozityviai ar neigiamai. Mes ju mokytojai. Taip pat kaip ir jie musu-pasiziuriu dabar i savo maziuka ir  ryskiai matau perduotas pamokas  ax.gif Matau ka turiu keisti  blush2.gif

Kas be ko, kad tėvai su vaikais labai susiję wub.gif Bet jeigu tėvų geroookai kitoks požiūris. Tada belieka vaikams mokytis iš aplinkos. Bet kas įdomiausia, jie mokosi to, kas juos traukia. Tai eina iš vidaus, tarsi, pagrindiniai dalykai jau būtų įdiegti.
Kadangi mano specialybė susijusi su pedagogika, nors to darbo tiesiogiai nedirbu, bet stebėdama vaikus, padariau tokias išvadas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Starburst @ 2008 05 11, 06:04)
Kas be ko, kad tėvai su vaikais labai susiję  wub.gif Bet jeigu tėvų geroookai kitoks požiūris. Tada belieka vaikams mokytis iš aplinkos. Bet kas įdomiausia, jie mokosi to, kas juos traukia. Tai eina iš vidaus, tarsi, pagrindiniai dalykai jau būtų įdiegti.
Kadangi mano specialybė susijusi su pedagogika, nors to darbo tiesiogiai nedirbu, bet stebėdama vaikus, padariau tokias išvadas  smile.gif

Va butent, man yra kazkur giliai atminty islikusi kibirkstele info, kazkur seniai uzskaiciau (ar ne Lazereve? gal ir ne), kad vaikai intuityviai - is gamtos - turi idiegta harmoninga santyki/desninguma su aplinka ir paciais savimi, tik veliau jie yra "isvedami is kelio" tevu, kt zmoniu, aplinkybiu ir pan. Pvz., ar jus ka nors atsimenate kai dabar pagalvojate apie save vaikysteje? As net nustembu kartais, kai dabar jau suaugusi, mokydamasi pozityvizmo, perskaitau patarimus, kaip dirbti su savimi, kuriuos as taikiau intuityviai, budama vaikas. blush2.gif Tarkim, supykusi ant zmogaus, kuris mane izeide, pasityciojo ar neteisingai pasmerke - niekad nepuldavau aiskintis ar tyciotis atgal, gerai atsimenu, kad grizusi namo vis pergalvodavau ta ivyki ir tada susikurdavau ginamaja kalba - revansa, kelis kartus nuejusi i vonia pries veidrodi pasirepetuodavau, nutaisydavau zvilgsni, tona maniera... Kuo daugiau kartu tai darydavau - tuo geriau pasijausdavau, grizdavo pasitikejimas savimi, gera nuotaika... O ryte atsikelus pykcio ir revanso plano nelikdavo ne laselio... tongue.gif Arba beveik visada pries uzmiegant prisisvajodavau iki begalybes apie gerus, grazius dalykus - o dabar, ir norint, taip svajoti nebeiseina... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oudi @ 2008 05 11, 23:21)
vaikai intuityviai - is gamtos - turi idiegta harmoninga santyki/desninguma su aplinka ir paciais savimi...

dabar, ir norint, taip svajoti nebeiseina... biggrin.gif

Tai veikia intuityvioji sąmonė. Vaikai ją geriau jaučia, nes fiziologiškai jų smegenys kiek skiriasi nuo suaugusiojo mirksiukas.gif

Reiškia, turėsi ką veikti lotuliukas.gif Mokysies iš naujo svajoti kaip vaikystėje biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(oudi @ 2008 05 11, 23:21)

Arba beveik visada pries uzmiegant prisisvajodavau iki begalybes apie gerus, grazius dalykus - o dabar, ir norint, taip svajoti nebeiseina... biggrin.gif

drinks_cheers.gif man irgi tas pats.. bet stengiuosi biggrin.gif

ir sakyčiau vizualizacija tikrai veikia bigsmile.gif
Atsakyti
Skaitau Vienuolis, kuris pardavė "Ferrari".
Labai idomi knyga, taip paprastai išdėstytos visos mintys. thumbup.gif
Ir aš esu labai panaši į tą advokatą ax.gif Turiu dirbti, dirbti ir dar kartą dirbti. Jeigu nedirbu tada labai blogai jaučiuosi. doh.gif Esu prisipirkusi begalę teisinės literaturos ir tai buvo mano vieniteliai skaitalai prieš miegą.
Net eidama į kirpyklą, imdavau su savimi knygą nes negalėjau prarasti nei vienos minutės. doh.gif Kaip galima paprastai sedėti kedėje ir miegautis lotuliukas.gif
Vaikas ištisai sakydavo, kad aš tik dirbu ir daugiau nieko blush2.gif
Matyt atėjo tas periodas kai reikia sustosi ir apsižvalgyti aplinkui, kad yra daug daugiau negu darbas.

Kaip galima išmoksti save mylėti?
Istrigo man šis klausimas galvoje ax.gif Gal yra kokios knygos. g.gif
Atsakyti
QUOTE(daiwulencija @ 2008 05 12, 06:51)
ir sakyčiau vizualizacija tikrai veikia  bigsmile.gif

Nagi, Daiwulencija pasakok blush2.gif kas gero ivyko ax.gif (vizualizavai, kad piktos kaimynes nesutiktum ar kad ji issikraustytu lotuliukas.gif ). As tai bandziau 3 k. pries traukdama egzu bilietus i man suveike 100 proc. cool.gif O daugiau dar nebandziau biggrin.gif nesugalvoju ko man cia tikrai reiktu doh.gif o to ko reikia neprisiverciu patiket kad tai bus g.gif
Atsakyti
Siaubas, mergainos, kiek jūs čia prirašėt, nespėju skaityti doh.gif

Perskaičiau jau Pasąmonės Galią. Sužavėjo. Tačiau su tokiais dalykais dar daaaaaaaug dirbti reikia. Užtat dabar įsitikinau, kad visas ligas įsiteigiau sau pati unsure.gif

Taigi va, perskaičiau, o nuo ko pradėti ir nebežinau. Ir kaip tą pasąmonę prisijaukinti lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kaktusė: 12 gegužės 2008 - 11:38
QUOTE(Zunkelis @ 2008 05 12, 09:34)
Nagi, Daiwulencija pasakok  blush2.gif  kas gero ivyko  ax.gif  (vizualizavai, kad piktos kaimynes nesutiktum ar kad ji issikraustytu  lotuliukas.gif ).

na, apie kaimynę kažkaip stengiuos negalvoti- prisimenu tada, kai susitinku ir toks nemalonus jausmas apima..

o suvizualizavau kitą dalyką biggrin.gif žodžiu, toks paprastas kasdieniškas dalykas, bet man buvo nemalonus, erzino ir ilgą laiką vis kaip nors norėjau jį išspręsti, bet vis nesisekė ax.gif
žodžiu, esmė ta, kad erzino mane namuose spintos užgrūstos išaugtais rūbais, nenešiojamais aukštalukniais batais (kurių nemėgstu, bet kažkada dėl mados "iš reiklo" pirkau).. vis sukau galvą ką su tais daiktais daryti- išmesti gaila gerus daiktus, o namie vietos ir taip maža.. tai va.. pas tėvus klausinėjau gal kaime yra tikrai neturtingų, bet tvarkingų šeimų, kurioms galima būtų atiduoti, bet neatsirado.. gal nepatogu tiesiog žmonėms labdarą imti.. tada bandžiau pusvelčiui parduoti ar išmainyti per skelbimus, bet ir tik į kelis mėnesiuis atsirasdavo kas nors, kas paimdavo kokį daiktelį.. bet va, užvakar vakare paskaičiau knygoj "pasąmonės galia" skyrių apie tai, kaip pajungti pasąmonę norint ką nors parduoti biggrin.gif ir spėkit ką- sekančią dieną atsirado pirkėja kuri paėmė mano vienus aukštakulnius, ir kita pirkėja, kuri iš karto visus likusius siųlytus daiktus paėmė ir dar sakė ims jei ką rasiu ax.gif nors ir pusvelčiui atiduodu, bet labai džiaugiuosi ir ne tik dėl to kad galų gale spintas susitvarkysiu, bet ir dėl to, kad supratau, jog tiems žmonėms mano daiktai labai pravers ax.gif kažkaip gera ant dūšios dėl to pasidarė wub.gif be to, vis atsidarius spintą įsivaizduodavau, kad ten tvarka ir kad yra tik man tinkantys ir nešiojami rūbai biggrin.gif biggrin.gif čia aišku smulkmenai pritaikiau vizualizaciją, bet gal iš tiesų nuo nedidelių dalykų reikia pradėti mokytis.. nes kaip ir tau, Zunkeli, taip ir man- ko iš tiesų labai reikia, tai gal sunku tuo patikėti, kad tai gali realizuotis, todėl ir nesirealizuoja...
Atsakyti
Labas visoms 4u.gif
Vis pasiskaitineju - čia taip šilta ir labai nuostabiai raminančiai ir kartu skatinančiai nuteikia rolleyes.gif
Jau kokius metus truputuka domiuosi pozityviu mąstymu ir tai jau duoda rezultatų
Tik va vakar kažkaip sau užklausiau - o kodėl mamytėm kai laukiasi vaikiukų ir iš kart žino kad labai labai norėtų tai dukros tai sūnaus nevisada tas noras pildosi???
Žinau yra daug pavyzdžių kad išsipildė... bet gi ne visada
Kaip į tai rasti atsakymą?

Geros dienos visoms!
Atsakyti
QUOTE(OTIORI @ 2008 05 12, 13:43)
Tik va vakar kažkaip sau užklausiau - o kodėl mamytėm kai laukiasi vaikiukų ir iš kart žino kad labai labai norėtų tai dukros tai sūnaus nevisada tas noras pildosi???
Žinau yra daug pavyzdžių kad išsipildė... bet gi ne visada

Man išsipildė thumbup.gif Turiu sūnų. wub.gif
Atsakyti
Tai jau taip, daiwulencija, nepatikesi, bet man sunku patiketi, kad tai gali ivykti greitai... as beprotiskai noriu savo namu (ne buto, namo bigsmile.gif noriu be paskolos, noriu kad tie pinigai ant jo atsirastu tarsi is dangaus nusileistu lotuliukas.gif ) Tiek as apie ji svajoju, atrodo, matau kaip jis atrodo, jauciu ta zole kai iseinu ir stoviu ryte ant jos, svajoju kaip kieme zaidzia mano du vaikiukai ir auksaspalis retriveris... nu zodziu, bet esme ta, kad as svajoju, bet vis vien siena pas mane pasamonej pastatyta, kad as tai turesiu, bet nezinau kada viskas nuo aplinkybiu r param, param, param... doh.gif va cia blogai, na bet juk as mastau realistiskai, juk tie pinigeliai is niekur neatsiras unsure.gif Juos reikia uzdirbti, o tam reikia laiko, o jeigu reikia laiko, vadinasi ir namui reikia laiko ir t.t. Gal kas kokiu patarimu turit siuo klausimu, kaip ta pirma milijona uzsidirbti lotuliukas.gif ?

P.S. Siandien tikrai isitikinau kad tai veikia, nes kai pirma karta pamaciau ta filma, man buvo prasidejus sesija ir as sau pasakiau, gerai... dabar tikesiu, kad puikius bilietus trauksiu, puikiai parasysiu, o pazymiai bus tik 10 ax.gif Siandien gavau paskutinio egzo ivertinima 10 ir prie tai visu kitu buuvusiu buvo desimtukai... mama man sako, kad cia tik sutapimas, juk mokausi per naktis ir t.t., bet as pati zinau kad tai netiesa, nieko as pernaktis nesimokau, geriau per naktis SM sedziu doh.gif sitiems egzams mokiausi kaip ir kitiems, bet 10 niekad negaudavau g.gif o si kart blink.gif as pati galvoju, kad cia tikrai kazkas materializuojasi... egzas yra juokas palyginus su didele suma pinigu ar sekme, meile, sveikata, bet cia jau sunkiau tuo patiketi, viskas ryt perku pasamones galia ir ieskosiu atsakymu lotuliukas.gif cool.gif
Atsakyti