Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės hiperfunkcija

QUOTE(Layla @ 2009 02 16, 21:39)
Noriu ir as prisijungti. Man hiper-, bet kai reikalai pradejo blogeti svoris pradejo nezmoniskai augti, per viena vasara (o vasarom mazai valgau ir esu gana aktyvi) priaugau 20 kg. Gydytojai sake kad neimanoma tai ir kad maziau reik valgyt, o as pavargau su jais gincytis.. Su metizoliu draugauju jau beveik 2 metus, kovo menesi paskirta operacija, kurios tikriausiai atsisakysiu, pirma kad baisiai pradejau bijoti, o antra- pradejau taikyti, sakykim "netradicine medicina", rezultatus jau ir pati matau, bet tikiuos kad kovo menesi ir gydytojai tai patvirtins..
Bet turiu toki klausimeli, matau kad cia nemazai merginu patyre staigu svorio augima su hiperfunkcija. ar koks nors gydytojas jum paaiskino kodel taip galejo atsitikt?

ir ašjungiuosi, ir man hiper, na dar visiška ber tth-0,499 ir jau jaučiasi kad kažkas yra ne taip, o dar mano mazgai kada užsimano tada pradeda veikti, jaučiu ir aš kad bus operacija. tai kokie tie netradiciniai gyd metodai būtų neblogai išmėginti. p.s bičių produktai ištiesų gerai veikia, Aš gėriau žiedadulkes, iš bitininkų natūralias, bet aišku stresas ir vėl iš naujo viskas.
Atsakyti
aha stresas , butent.... o hereja sake pas ja ypac retas atvejis , kraujas rodo hiper , o simptomai hipo wink.gif o jum slenka plaukai ?
Atsakyti
tai ir pas mane turbut hiper-hypo nesuprasi kas smile.gif
ir plaukai slenka.. na gal dabar kiek maziau, bet buvo laikas kad maniau plyka liksiu..
o del netradiciniu metodu.. biciu produktai jau man nepades, kai skalpelis pries nosi beveik mosikuoja.. dirba su manim viena moteriske dabar.. nu zinokit mergaites - jei pades, visas pas ja siusiu. pasakojo man, kad ji isgyde vezine skydliauke, kur gydytojai jau net pjaut atsisake..
Atsakyti
QUOTE(lucero @ 2009 02 17, 11:56)
aha stresas , butent.... o hereja sake pas ja ypac retas atvejis , kraujas rodo hiper , o simptomai hipo wink.gif o jum slenka plaukai ?

tada ir as su situ retu atveju prisijungsiu, man hyper, o simptomai hipo, priaugau 25kg, kunas vienos strijos, jauciuosi nusilpusi, metizoli geriu tik 3 savaites, pykina, vaikstau kaip girta, sukasi galva, siryt atsikeliau su temperatura, visas kunas nusetas guzais, kuriuos baisiai niezti verysad.gif daktare tik peciais paguzciojo, laukiu kraujo rezultatu doh.gif
Atsakyti
lumi o tau niekada hipo nebuvo?
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Katik gryzau is endokrinologes. Taigi, man tikrai hiperfunkcija, nors pozymiai kaip hipo. Vienintelis hiperfunkcijos pozymis - kartais padrebena arba pavirpa rankos. O siaip ir svorio priaugau, ir viduriai kieteja, ir oda sausa, ir salta greit darosi...zodziu, nors is tikro skydliauke ir persoko is HIPO i HIPER, bet pozymiai pasiliko tie patys.

Echoskopuojant skydliauke neatrode isdidejusi, tik kairioji puse siurkstesne, matesi pavieniai netikrieji mazi mazgeliai. Bent jau taip gyd. issireiske.
QUOTE(hereja @ 2009 02 15, 00:15)
TTH - 0.006 (0.27-4.2)
FT3 - 8.73 (2.8-7.1)
FT4 - 1.93 (0.85-1.85)

Kadangi kalba ejo ir apie pastojima, sake, kad gal kazkiek ir kisa koja tokie skydliaukes rezultatai, bet realiai pastoti galima, tik procentaliai yra didesne persileidimu tikimybe del suaktyvejusios medziagu apykaitos, kraujotakos, sirdies ritmo. Apsigimimai pastojus su hiperfunkcija leliukui negresia.

Gydymas: 3 savaites po 3tab.5mg per diena Thirozolio, paskui 3 savaites po 2tab. 5mg Thirozolio per diena ir tada kartoti tyrimus ir konsultacija. Tai tiek, vaistukus nusipirkau ir jau isgeriau 1 tabletyte. Sake, jei pamatau teigiama NT, tai iskart kreiptis i gyd. ir Thirozolis bus pakeistas i kazkoki is P raides, atseit jis svelnesnis ir minimaliai toksiskas unsure.gif

QUOTE(Ksėna @ 2009 02 16, 23:18)
Sveikute hereja. Tavo TTH tyrimas toks pat kaip būvo mano prieš metus. Kaip tu jautėsi su tokiais hormonais? Aš tai negalėjau nieko,tik gulėti ir viskas ,o gulėt negalėjau todėl kad auginau antra maž...

Labukas, Ksena. Jau kaip ir minejau, as jauciuosi palyginus gerai. Ir vairuoju pati, ir aplink savo dvynukes sokineju, ir namie sukuosi ir dar 3-cio 2.gif noriu biggrin.gif
O tu jau planuoji leliuka ar dar tik zadi po tyrimu pradeti?
QUOTE(lucero @ 2009 02 17, 11:56)

Jo jo...sian sita gydytoja buvo jau antra endokrinologe, kuri pavadino mano atveji retu. Bet retu todel, kad is HIPO persoko i HIPER ne del vaistu kaltes, o simptomai taip ir liko hipofunkcijos.

Na, tokios zinios, tikiuosi greit viskas issispres ir galesiu dziaugtis nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hereja: 17 vasario 2009 - 18:07
QUOTE(lucero @ 2009 02 17, 17:37)
lumi o tau niekada hipo nebuvo?

net nezinau... na vaikystej buvau pilnokas vaikas, bet nesu anksciau tyrusis skydliaukes, kaip sakoma isaugau ir paauglystej buvau liekna, sveika, sportuojanti mergina, o tik istojau mokintis, baisiausias stresas ir issipuciau labai staigiai... ir gyvenu su tais 85kg jau keturis metus... jei buciau anksciau tyrusis gal butu ka rade, bet daktare tik liepdavo maziau valgyt ir tiek... as pati galvojau, kad man hipo ras, o kai pasake kad hyper, tai kazkaip keistai pasijutau, visada buvau isitikinus kad nuo hyper svoris krenta... o kaip ten buvo is tikruju dabar jau nebesuzinosiu... unsure.gif
Atsakyti
Lumi , tikrai suprantu kaip tau sunku .... sad.gif man tai nuo vaistu dabar hyper , tai tokios nesamone , kaip nervin , o dar koks alkis..... bet kokia nesamone kad su hiper kg auga juk jezau kaip viskas greit vyksta , as su hipo po savaite kaku nepadarydavau o su hiper dabar kasryt biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos. Gal kuriai iš jūsų tireotoksikozę gydė radiaktyvaus jodo pagalba?
Atsakyti
siandien gryzau is ligonines, viskas labai staigiai ivyko. isveze i ligonine, itare kraujo uzkretima pagal pozymius, o viska istyre nustate stipria alergija metizoliui, ji geriau tik tris savaites. visam kuno plote atsirado dilgeline, nesikeliau is lovos, skydliauke istino, tiesiog dusau, vajezau kaip buvo blogai... verysad.gif siandien jau namuose, atsigaudineju po visu badymu ir kraujo siurbimu, kai pasveiksiu galutinai po kokiu triju savaiciu tada vel tirs skydliauke ir skirs naujus vaistus unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(LumiLumi @ 2009 02 23, 18:28)
siandien gryzau is ligonines, viskas labai staigiai ivyko. isveze i ligonine, itare kraujo uzkretima pagal pozymius, o viska istyre nustate stipria alergija metizoliui, ji geriau tik tris savaites. visam kuno plote atsirado dilgeline, nesikeliau is lovos, skydliauke istino, tiesiog dusau, vajezau kaip buvo blogai... verysad.gif  siandien jau namuose, atsigaudineju po visu badymu ir kraujo siurbimu, kai pasveiksiu galutinai po kokiu triju savaiciu tada vel tirs skydliauke ir skirs naujus vaistus  unsure.gif

O, Dievuliau, koks baisumas tas Metyzolis.Aš ji irgi geriu jau antras mėnuo, ir vis dar nepriprantu, vis bijau, kad tik kas kokia diena neišlystu kaip sakant.Na kol kas negaliu skųstis, viskas gerai,bet ...
O nejaugi tau taip viskas staiga?gal neatkreipei dėmesi anksčiau i kokius negerus požymius???
Na laikykis, sveik ir stiprėk.
Atsakyti
visa laika kai geriau man svaigo galva, gydytoja sake, kad normalu, atseit organizmas pratinasi unsure.gif o po to viena vakara kai pradejau tinti, taip staigiai ir susuko unsure.gif
Atsakyti