Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(SweetTalk @ 2010 10 11, 17:55)
Tai tau visi sie fermentai buvo pakite?  g.gif

taip, ypac t. bilirubinas ax.gif pakitimai buvo nevienodi: vieni daugiau, kiti maziau virs normos rolleyes.gif ir kasausi naktimis.
Atsakyti
QUOTE(vedastas @ 2010 10 10, 22:25)
na va penktadieni jau gimdysui,skatins man gimdyma...kazkaip baisu man darosi...ar istikruju yra taip baisu kaip galvoju? bet tas prakeiktas niezulys vis dar kankin mane...sad.gif

Nebijok 4u.gif na tik skatinant saremiai kur kas stipresni nei gimdant naturaliai... stiprybes 4u.gif o del to niezulio tai.. as vaistus dar po gimdymo dvi savaites geriau kol atsistate tie visi fermentai
Atsakyti
pasiskaiciau tema, nes kelia nerima niezulys ir didejantys berimai..
nezinau, man jau rautis plaukus nuo galvos, ar ramiai gyvent toliau smile.gif siaip dermatita ir tokius/panasius berimus turejau nuo vaikystes, niezulys taip pat, tad labai galvos nesukau kai apie 17 savaiciu nestumo atsirado pienlige, kartu su ja ir kirksnies niezulys, berimas, kasymaisi... dabar sausos, serpetojancios ir nieztincios odos plotai atsirado ir aplink spenelius (kaip kokie ratilai, 2 cm skersmens blink.gif ), siaipp ant krutines, kelios mazos demeles ant pilvo, bei ant rieso. Nei padu, nei delnu neniezti. Bet kartais tu berimu vietose toooooooooks niezulys atsiranda, kad kasausi iki kraujo tiesiogine to zodzio prasme, jei nesikasau, gimda net spazmuoti pradeda (o ir nesikasyti neimanoma, zinau atveju, kai mazam vaikui surisus rankas, kad negaletu kasytis, jis gavo kazkokia sunkia nervine liga, nepamenu pavadino, vos ne sifofrenija). Esme ta, kad hormoniniai tepalai man tokiu atveju tepadeda, toliau seka tik kraujo perpylimas (jei tai alergija), bet tepalais nepiktnaudziauju, jau jei tikrai labai labai blogai, tai patepu... Kartais nieko, o kartais labai niezti...

Bet, kaip supratau, turi buti spuogeliai, ir butinai ant pilvo? Kita savaite einu vel pas gine, turbut prasyt, kad siustu tyrimams? g.gif Su pirmu irgi paniezedavo, bet tikrai ne taip stipriai, o tokio lygio berimus anksciau, ne nestumo metu, issigydydavau hormoniniu tepalu, neuzleisdavau, bet dabar...kaip ir negaliu teptis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 21:46)
Bet, kaip supratau, turi buti spuogeliai, ir butinai ant pilvo? Kita savaite einu vel pas gine, turbut prasyt, kad siustu tyrimams?  g.gif Su pirmu irgi paniezedavo, bet tikrai ne taip stipriai, o tokio lygio berimus anksciau, ne nestumo metu, issigydydavau hormoniniu tepalu, neuzleisdavau, bet dabar...kaip ir negaliu teptis  doh.gif

man spuogeliu nera schmoll.gif gal nelauk ir varyk ryt pas gine, nes kol bus rezultatai dar savaite.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Loveco @ 2010 10 11, 21:46)
pasiskaiciau tema, nes kelia nerima niezulys ir didejantys berimai..
nezinau, man jau rautis plaukus nuo galvos, ar ramiai gyvent toliau smile.gif siaip dermatita ir tokius/panasius berimus turejau nuo vaikystes, niezulys taip pat, tad labai galvos nesukau kai apie 17 savaiciu nestumo atsirado pienlige, kartu su ja ir kirksnies niezulys, berimas, kasymaisi... dabar sausos, serpetojancios ir nieztincios odos plotai atsirado ir aplink spenelius (kaip kokie ratilai, 2  cm skersmens  blink.gif  ), siaipp ant krutines, kelios mazos demeles ant pilvo, bei ant rieso. Nei padu, nei delnu neniezti. Bet kartais tu berimu vietose toooooooooks niezulys atsiranda, kad kasausi iki kraujo tiesiogine to zodzio prasme, jei nesikasau, gimda net spazmuoti pradeda (o ir nesikasyti neimanoma, zinau atveju, kai mazam vaikui surisus rankas, kad negaletu kasytis, jis gavo kazkokia sunkia nervine liga, nepamenu pavadino, vos ne sifofrenija). Esme ta, kad hormoniniai tepalai man tokiu atveju tepadeda, toliau seka tik kraujo perpylimas (jei tai alergija), bet tepalais nepiktnaudziauju, jau jei tikrai labai labai blogai, tai patepu... Kartais nieko, o kartais labai niezti...

Bet, kaip supratau, turi buti spuogeliai, ir butinai ant pilvo? Kita savaite einu vel pas gine, turbut prasyt, kad siustu tyrimams?  g.gif Su pirmu irgi paniezedavo, bet tikrai ne taip stipriai, o tokio lygio berimus anksciau, ne nestumo metu, issigydydavau hormoniniu tepalu, neuzleisdavau, bet dabar...kaip ir negaliu teptis  doh.gif

Kad spuogeliai dazniausia atsiranda del alergijos. Cholestazei lyg tai ir nera budinga. Pas mane pvz., po ultragarso tyrimo arba po toniuku klausimo, kai patepa tuo geliu, tai sualergizuoja oda ir atsiranda berimai ant pilvo. Bet paskui patys savaime praeina.

Papildyta:
QUOTE(VELI @ 2010 10 11, 20:07)
taip, ypac t. bilirubinas  ax.gif pakitimai buvo nevienodi: vieni daugiau, kiti maziau virs normos  rolleyes.gif ir kasausi naktimis.

Man gydytoja aiskino, kad jei buna pakite ALT ir AST, tai dazniausiai ir bilirubinas kinta.
Zodziu, pakartosiu tyrimus kita savaite, tikiuosi sarmine fosfataze neaugs..
Atsakyti
Man pirmojo neštumo metu buvo prasidėjusi neščiųjų dermatozė - pradėjo berti pamažu skaidriu skysčiu pripildytais nedideliais spuogeliais, be proto niežtinčiais. Pirma pradėjo berti pilvą, alkūnes, po to net tarpupirščius. Pirma maniau alergija nuo konors prasidėjo, bet net susiaurinus maisto produktus iki duonos ir vandens grubiai sakant, niežtintys plotai didėjo, nes kasiausi net miegodama.. Artėjant neštumo pabaigai, maniau išprotėsiu, nes ant kūno liko labai nedaug neraudonų plėmų, kasiausi visur ir visuomet, ypač jei sukaisdavau. Buvo nustatyta diagnozė - neščiųjų dermatozė, gydymo nėra, praėis po gimdymo. Pagimdžiau, bet kasiausi labiau ir labiau, krausčiausi iš proto, tad teko gerti Zyrteką, Tavegilį ir MP maitinti savo naujagimę - jaučiausi klaikiai, bet situacija negėrėjo dar pusantro mėnesio. Po to niežulys ėmė trauktis, tik tas blogas kasimosi įprotis su kuriuo susigyvenau liko dar kokiems porai mėnesių ir pabusdavau besikasydama unsure.gif Laukiuosi antrojo vaikučio, labai bijau, kad šis baubas negrįžtų tfu tfu unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(googa @ 2010 10 11, 23:29)
Man pirmojo neštumo metu buvo prasidėjusi neščiųjų dermatozė ........
Laukiuosi antrojo vaikučio, labai bijau, kad šis baubas negrįžtų tfu tfu  unsure.gif

koks siaubas scare.gif doh.gif verysad.gif
na nenusiteik blogiausiam, negali taip nesisekti per abu nestuke.gif
Atsakyti
QUOTE(VELI @ 2010 10 12, 11:12)
koks siaubas scare.gif  doh.gif  verysad.gif
na nenusiteik blogiausiam, negali taip nesisekti per abu  nestuke.gif

Ačiū, stengiuos nusiteikti geriausiam. Su pirmąja dukryte, kadangi ji buvo užspaudus nutekėjimą iš vieno inskto, balansavau ant vieno inksto nepakankamumo, tai priedo siaubingai tinau, bet tai ir skausmingi pratimai, siekiant, kad šlapimas nutekėtų buvo niekas palyginti su tuo siaubingu niežuliu. Įdomiausia taip ir nesužinojau kas jį sukėlė, paaiškinimas gimdymą priėmusio daktaro, kad tai hormonų poveikis, žodžiu brr doh.gif
Atsakyti
Sveikos visos 4u.gif
Mane viso kūno niežulys jau pora savaičių kankina (dažniausiai tik vakarais), o vakar nuo ryto pradėjo ir delnus niežėti... Pasiskaičius šią temą iškart nubėgau ir pasidariau kepenų fermentų tyrimus - viskas normoj, aišku puiku, bet vis tiek niežti doh.gif Šeimos gydytoja sako kol kas stebėkim, kas toliau bus.
Pirmojo nėštumo metu nieko panašaus nebuvo schmoll.gif
Tai va, dabar laukiu, kas bus toliau blink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo libraja: 13 spalio 2010 - 09:59
O man dar toks dalykas idomus - kokia yra sarmines fosfatazes norma? As darausi Sorpo, tai ten norma 35-104, taciau ju puslapyje, prie tyrimo aprasymo, parasyta, kad rekomenduojama 40-129. Viename is sios temeles puslapiu forumiete rase, kad norma 40 -240. g.gif
Su kokiom normom Jums teko susidurt?
Atsakyti
QUOTE(SweetTalk @ 2010 10 13, 12:38)
Su kokiom normom Jums teko susidurt?

Geromeda 35-104 g.gif
Papildyta:
QUOTE(libraja @ 2010 10 13, 10:58)
tai va, dabar laukiu, kas bus toliau  blink.gif

g.gif gal tai tik laikina reakcija i kazka.. ax.gif but saunu 4u.gif
Atsakyti
Kol kas nebegeriu vitaminų, niežėjimas po truputį mažėja... smile.gif
Atsakyti