Kitas
Prieš 5 dienas buvo prasidėjęs rankų ir pėdų niežulys (bet ne šiaip sau niežėjimas, naktim vos ne iki ašarų kentėdavau, miegot negalėjau), prisiskaičiau,kad tai cholestazės požymis, lb išsigandau ir nulėkiau tirtis. Paguldė į ligoninę (kurioj dabar ir esu), išrašė gerti ,,Ursofalk", nors tyrimai dar net nebuvo atlikti
prilašino lašelinių, nuo kurių į WC kas kelias min. einu, bet užtat šiandien jau naktį galėjau miegoti, nes praktiškai dingo niežuliukas,pagaliau
... bet ligoninėj sakė dar palaikys, ech o už kelių dienelių gimtadienis, kurį sutiksiu ligoninės palatoj
užtat svarbiausia, kad jau viskas gerai. Beje, atlikti kepenų fermento tyrimai pasak daktarės yra geri, kadangi kiekvieną dieną daktarės vis keičiasi, tai nei viena tiksliai ir nepasako nuo ko čia tas niežulys užėjo...
Kitas
noriu nuraminti, nes kai perskaičiau apie cholestazę, viskas pasirodė labai baisiai, kad reikia iššaukti gimdymą, kad kūdikėliui tai lb kenkia ir t.t. svarbiausia nesijaudinti ir nelaukti, o kuo skubiau kreiptis į gydytojus, kurie galėtų suteikti skubią pagalbą
sėkmės visom niežuliukėm
Kitas
QUOTE(Veja Feja @ 2010 10 18, 14:55)
Prieš 5 dienas buvo prasidėjęs rankų ir pėdų niežulys (bet ne šiaip sau niežėjimas, naktim vos ne iki ašarų kentėdavau, miegot negalėjau), prisiskaičiau,kad tai cholestazės požymis, lb išsigandau ir nulėkiau tirtis. Paguldė į ligoninę (kurioj dabar ir esu), išrašė gerti ,,Ursofalk", nors tyrimai dar net nebuvo atlikti
prilašino lašelinių, nuo kurių į WC kas kelias min. einu, bet užtat šiandien jau naktį galėjau miegoti, nes praktiškai dingo niežuliukas,pagaliau
... bet ligoninėj sakė dar palaikys, ech o už kelių dienelių gimtadienis, kurį sutiksiu ligoninės palatoj
užtat svarbiausia, kad jau viskas gerai. Beje, atlikti kepenų fermento tyrimai pasak daktarės yra geri, kadangi kiekvieną dieną daktarės vis keičiasi, tai nei viena tiksliai ir nepasako nuo ko čia tas niežulys užėjo...
Kitas
noriu nuraminti, nes kai perskaičiau apie cholestazę, viskas pasirodė labai baisiai, kad reikia iššaukti gimdymą, kad kūdikėliui tai lb kenkia ir t.t. svarbiausia nesijaudinti ir nelaukti, o kuo skubiau kreiptis į gydytojus, kurie galėtų suteikti skubią pagalbą
sėkmės visom niežuliukėm 
Kitas
Cholestazes vienas pagrindiniu pozymiu - kasimasis naktimis, t.y. niezulio sustiprejimas butent nakties metu. Kol to neprasidejo, tol stengiuosi nesijaudint
QUOTE(VELI @ 2010 10 12, 11:12)
deja manes tai mano gine nepaguode
QUOTE(austejaa @ 2010 10 21, 18:16)
deja manes tai mano gine nepaguode
man irgi su pimuoju buvo nesciuju cholestaze tai sake greiciausiai ir su antru tas pats bus
labai didele tikimybe sake
dabar man 28 sav
tai kiekviena diena bijau kad niezulys neislystu 
As irgi laukiu antro maziuko ir kasdien vis bijau, kad ta bjaurybe vel gali pasikartot
tikekimes, kad su antrais maziukais pavyks to isvengti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 21, 17:20)
As irgi laukiu antro maziuko ir kasdien vis bijau, kad ta bjaurybe vel gali pasikartot
kiek pamenu su pirmu ji prasidejo mazdaug 33 nestumo savaite
prasikankinau tada dar 5 savaites su sia liga ir skatino gimdyma....
man gine sake kad nuo 30 sav pradeda lysti cholestaze
QUOTE(austejaa @ 2010 10 21, 20:58)
man gine sake kad nuo 30 sav pradeda lysti cholestaze
nepamenu kada man tikslai su pirmuoju vaikeliu ji prasidejo
bet atsimenu ilgai nelaukiau ir iskart nuejau padare tyrimus ir prirase fermentus kazkokius gerti
geriau tai viskas buvo gerai dingo niezejimas, bet kad anksciau gimdyt reiktu tai nieks sito nesake 
Na o mano atveju tie geriami vaistai, t.y fermentai nepadejo, liga komplikavosi i hepatoze ir kad visai kepenys nenustotu funkcionuoti, skatino gimdyma nes buvo pavojus ir man ir zinoma vaikuciui..
QUOTE(JJmama @ 2010 10 22, 12:17)
Na o mano atveju tie geriami vaistai, t.y fermentai nepadejo, liga komplikavosi i hepatoze ir kad visai kepenys nenustotu funkcionuoti, skatino gimdyma nes buvo pavojus ir man ir zinoma vaikuciui..
vajezau
Sveikos,mergaites
Kaip bebutu gaila,bet man irgi,matyt,teks jungtis prie jusu... Man per pirma nestuma prasidejo niezulys mazdaug 34sav.,tai ir laselines lasino ir Ursofalka geriau,bet niekas nepadejo ir po sav.,t.y.35 sav.dare CP. Gerai tik tiek,kad vaikuciai tokio amziaus jau labai subrende,o plauciukus is anksto subrandino ligoninej dar pries CP suleide kazkokiu vaistu. Taigi mano 2m.dukryte auga puikiai ir yra tikra grazuole-isdykele
Bet gi va dabar antro nestumo 33sav.ir si vakara as nebemiegu,nes jau jauciu paniezejimus visame kune
Ryt is pacio ryto lekiu pas gyd. (kaip tycia buvau uzsirasiusi),tai butinai prasysiu kepenu fermentus tirti,nes bijau,kad ta bjaurybe vel parselino... Taip tikejausi,kad ji nesikartos...
Kaip bebutu gaila,bet man irgi,matyt,teks jungtis prie jusu... Man per pirma nestuma prasidejo niezulys mazdaug 34sav.,tai ir laselines lasino ir Ursofalka geriau,bet niekas nepadejo ir po sav.,t.y.35 sav.dare CP. Gerai tik tiek,kad vaikuciai tokio amziaus jau labai subrende,o plauciukus is anksto subrandino ligoninej dar pries CP suleide kazkokiu vaistu. Taigi mano 2m.dukryte auga puikiai ir yra tikra grazuole-isdykele
Bet gi va dabar antro nestumo 33sav.ir si vakara as nebemiegu,nes jau jauciu paniezejimus visame kune
QUOTE(*Gaja* @ 2010 10 25, 02:43)
Taip tikejausi,kad ji nesikartos...
QUOTE(VELI @ 2010 10 25, 08:51)
nors is tiesu rizika yra labai didele, kad ir per sekancius nestumus si liga linkusi apie save priminti...
QUOTE(*Gaja* @ 2010 10 25, 02:43)
Sveikos,mergaites
Ryt is pacio ryto lekiu pas gyd. (kaip tycia buvau uzsirasiusi),tai butinai prasysiu kepenu fermentus tirti,nes bijau,kad ta bjaurybe vel parselino... Taip tikejausi,kad ji nesikartos...
O lb stiprus niezulys buvo per pirmaji nestuma? ir kokias vietas labiausiai nieztejo?
Kadangi mano sarmine fosfataze vis tiek dideja (tiesa, kol kas nedrastiskai, po 10 vienetu per savaite), o visi kiti fermentai yra geri, as vis delto nusprendziau penktadieni atvaziuot i AK konsultacijai. Mane ten, svelniai tariant, "atfutbolino", t.y. budejes ginekologas isvis problemu cia nemate ir nusiunte i bendraji antakalnio kliniku priemima pas terapeute. Kadangi as turiu akmenuka tulzej, tai ta terapeute nusiunte pas chirurga. Chirurgas sako - jusu pilvas nechirurginis, kol kas neoperuosim
O savaitgali pradejo man niezet krutine ir kadangi oda ten gan plona ir jautri, atsirado tokie raudoni taskiukai (kaip sutrukineja kapiliarai) ir berimas. Dabar nezinau ka man ir daryt, nes mano ginekologas, kuris t.p. dirba AK, gris tik po savaites.. Galvoju, gal vel vaziuot i AK ir reikalaut, kad paaiskintu situacija - ar man verta nerimaut del sarmines fosfatazes ar ne. Ir jei taip - tegul guldo
QUOTE(SweetTalk @ 2010 10 25, 10:16)
Galvoju, gal vel vaziuot i AK ir reikalaut, kad paaiskintu situacija - ar man verta nerimaut del sarmines fosfatazes ar ne. Ir jei taip - tegul guldo
Zodziu, neveltui sakoma - skestanciojo gelbejimas yra tik pacio skentanciojo reikalas. 
sekmes ieskant teisybes