Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

Prieš 5 dienas buvo prasidėjęs rankų ir pėdų niežulys (bet ne šiaip sau niežėjimas, naktim vos ne iki ašarų kentėdavau, miegot negalėjau), prisiskaičiau,kad tai cholestazės požymis, lb išsigandau ir nulėkiau tirtis. Paguldė į ligoninę (kurioj dabar ir esu), išrašė gerti ,,Ursofalk", nors tyrimai dar net nebuvo atlikti g.gif prilašino lašelinių, nuo kurių į WC kas kelias min. einu, bet užtat šiandien jau naktį galėjau miegoti, nes praktiškai dingo niežuliukas,pagaliau thumbup.gif ... bet ligoninėj sakė dar palaikys, ech o už kelių dienelių gimtadienis, kurį sutiksiu ligoninės palatoj biggrin.gif užtat svarbiausia, kad jau viskas gerai. Beje, atlikti kepenų fermento tyrimai pasak daktarės yra geri, kadangi kiekvieną dieną daktarės vis keičiasi, tai nei viena tiksliai ir nepasako nuo ko čia tas niežulys užėjo...
Kitas nestuke.gif noriu nuraminti, nes kai perskaičiau apie cholestazę, viskas pasirodė labai baisiai, kad reikia iššaukti gimdymą, kad kūdikėliui tai lb kenkia ir t.t. svarbiausia nesijaudinti ir nelaukti, o kuo skubiau kreiptis į gydytojus, kurie galėtų suteikti skubią pagalbą wink.gif sėkmės visom niežuliukėm thumb_yello.gif
Atsakyti
QUOTE(Veja Feja @ 2010 10 18, 14:55)
Prieš 5 dienas buvo prasidėjęs rankų ir pėdų niežulys (bet ne šiaip sau niežėjimas, naktim vos ne iki ašarų kentėdavau, miegot negalėjau), prisiskaičiau,kad tai cholestazės požymis, lb išsigandau ir nulėkiau tirtis. Paguldė į ligoninę (kurioj dabar ir esu), išrašė gerti ,,Ursofalk", nors tyrimai dar net nebuvo atlikti g.gif prilašino lašelinių, nuo kurių į WC kas kelias min. einu, bet užtat šiandien jau naktį galėjau miegoti, nes praktiškai dingo niežuliukas,pagaliau thumbup.gif ... bet ligoninėj sakė dar palaikys, ech o už kelių dienelių gimtadienis, kurį sutiksiu ligoninės palatoj  biggrin.gif užtat svarbiausia, kad jau viskas gerai. Beje, atlikti kepenų fermento tyrimai pasak daktarės yra geri, kadangi kiekvieną dieną daktarės vis keičiasi, tai nei viena tiksliai ir nepasako nuo ko čia tas niežulys užėjo...
Kitas nestuke.gif  noriu nuraminti, nes kai perskaičiau apie cholestazę, viskas pasirodė labai baisiai, kad reikia iššaukti gimdymą, kad kūdikėliui tai lb kenkia ir t.t. svarbiausia nesijaudinti ir nelaukti, o kuo skubiau kreiptis į gydytojus, kurie galėtų suteikti skubią pagalbą wink.gif sėkmės visom niežuliukėm   thumb_yello.gif

Cholestazes vienas pagrindiniu pozymiu - kasimasis naktimis, t.y. niezulio sustiprejimas butent nakties metu. Kol to neprasidejo, tol stengiuosi nesijaudint ax.gif Nes gydytojas pasake, kad jei prasides niezet vakarais ir naktimis, tada jau vaziuot i ligonine reikes. Kudikeliui, manau, kenkia, kai jau visai blogi tyrimukai ir bukle. Sekmes Jums gydyme!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo SweetTalk: 18 spalio 2010 - 17:36
QUOTE(VELI @ 2010 10 12, 11:12)
koks siaubas scare.gif  doh.gif  verysad.gif
na nenusiteik blogiausiam, negali taip nesisekti per abu  nestuke.gif

deja manes tai mano gine nepaguode unsure.gif man irgi su pimuoju buvo nesciuju cholestaze tai sake greiciausiai ir su antru tas pats bus verysad.gif labai didele tikimybe sake rolleyes.gif dabar man 28 sav nestuke.gif tai kiekviena diena bijau kad niezulys neislystu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(austejaa @ 2010 10 21, 18:16)
deja manes tai mano gine  nepaguode unsure.gif  man irgi su pimuoju buvo nesciuju cholestaze tai sake greiciausiai ir su antru tas pats bus verysad.gif  labai didele tikimybe sake rolleyes.gif  dabar man 28 sav nestuke.gif  tai kiekviena diena  bijau kad niezulys neislystu doh.gif

As irgi laukiu antro maziuko ir kasdien vis bijau, kad ta bjaurybe vel gali pasikartot doh.gif kiek pamenu su pirmu ji prasidejo mazdaug 33 nestumo savaite g.gif prasikankinau tada dar 5 savaites su sia liga ir skatino gimdyma....
tikekimes, kad su antrais maziukais pavyks to isvengti drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 21, 17:20)
As irgi laukiu antro maziuko ir kasdien vis bijau, kad ta bjaurybe vel gali pasikartot doh.gif kiek pamenu su pirmu ji prasidejo mazdaug 33 nestumo savaite g.gif  prasikankinau tada dar 5 savaites su sia liga ir skatino gimdyma....
tikekimes, kad su antrais maziukais pavyks to isvengti drinks_cheers.gif

man gine sake kad nuo 30 sav pradeda lysti cholestaze rolleyes.gif nepamenu kada man tikslai su pirmuoju vaikeliu ji prasidejo g.gif bet atsimenu ilgai nelaukiau ir iskart nuejau padare tyrimus ir prirase fermentus kazkokius gerti ax.gif geriau tai viskas buvo gerai dingo niezejimas, bet kad anksciau gimdyt reiktu tai nieks sito nesake unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(austejaa @ 2010 10 21, 20:58)
man gine sake kad nuo 30 sav pradeda lysti cholestaze rolleyes.gif  nepamenu kada man tikslai su pirmuoju vaikeliu ji prasidejo g.gif  bet atsimenu ilgai nelaukiau ir iskart nuejau padare tyrimus ir prirase fermentus kazkokius gerti ax.gif  geriau tai viskas buvo gerai  dingo niezejimas, bet kad anksciau gimdyt reiktu tai nieks sito nesake unsure.gif

Na o mano atveju tie geriami vaistai, t.y fermentai nepadejo, liga komplikavosi i hepatoze ir kad visai kepenys nenustotu funkcionuoti, skatino gimdyma nes buvo pavojus ir man ir zinoma vaikuciui..
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2010 10 22, 12:17)
Na o mano atveju tie geriami vaistai, t.y fermentai nepadejo, liga komplikavosi i hepatoze ir kad visai kepenys nenustotu funkcionuoti, skatino gimdyma nes buvo pavojus ir man ir zinoma vaikuciui..

vajezau unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,mergaites 4u.gif
Kaip bebutu gaila,bet man irgi,matyt,teks jungtis prie jusu... Man per pirma nestuma prasidejo niezulys mazdaug 34sav.,tai ir laselines lasino ir Ursofalka geriau,bet niekas nepadejo ir po sav.,t.y.35 sav.dare CP. Gerai tik tiek,kad vaikuciai tokio amziaus jau labai subrende,o plauciukus is anksto subrandino ligoninej dar pries CP suleide kazkokiu vaistu. Taigi mano 2m.dukryte auga puikiai ir yra tikra grazuole-isdykele wub.gif
Bet gi va dabar antro nestumo 33sav.ir si vakara as nebemiegu,nes jau jauciu paniezejimus visame kune doh.gif Ryt is pacio ryto lekiu pas gyd. (kaip tycia buvau uzsirasiusi),tai butinai prasysiu kepenu fermentus tirti,nes bijau,kad ta bjaurybe vel parselino... Taip tikejausi,kad ji nesikartos...
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2010 10 25, 02:43)
Taip tikejausi,kad ji nesikartos...

4u.gif , tikesimes, kad diagnoze neapsitvirtins doh.gif laikykis.
Atsakyti
QUOTE(VELI @ 2010 10 25, 08:51)
4u.gif , tikesimes, kad diagnoze neapsitvirtins  doh.gif laikykis.

4u.gif prisidedu prie palaikymo 4u.gif
nors is tiesu rizika yra labai didele, kad ir per sekancius nestumus si liga linkusi apie save priminti... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(*Gaja* @ 2010 10 25, 02:43)
Sveikos,mergaites 4u.gif
Kaip bebutu gaila,bet man irgi,matyt,teks jungtis prie jusu... Man per pirma nestuma prasidejo niezulys mazdaug 34sav.,tai ir laselines lasino ir Ursofalka geriau,bet niekas nepadejo ir po sav.,t.y.35 sav.dare CP. Gerai tik tiek,kad vaikuciai tokio amziaus jau labai subrende,o plauciukus is anksto subrandino ligoninej dar pries CP suleide kazkokiu vaistu. Taigi mano 2m.dukryte auga puikiai ir yra tikra grazuole-isdykele wub.gif
Bet gi va dabar antro nestumo 33sav.ir si vakara as nebemiegu,nes jau jauciu paniezejimus visame kune doh.gif Ryt is pacio ryto lekiu pas gyd. (kaip tycia buvau uzsirasiusi),tai butinai prasysiu kepenu fermentus tirti,nes bijau,kad ta bjaurybe vel parselino... Taip tikejausi,kad ji nesikartos...

O lb stiprus niezulys buvo per pirmaji nestuma? ir kokias vietas labiausiai nieztejo?
Kadangi mano sarmine fosfataze vis tiek dideja (tiesa, kol kas nedrastiskai, po 10 vienetu per savaite), o visi kiti fermentai yra geri, as vis delto nusprendziau penktadieni atvaziuot i AK konsultacijai. Mane ten, svelniai tariant, "atfutbolino", t.y. budejes ginekologas isvis problemu cia nemate ir nusiunte i bendraji antakalnio kliniku priemima pas terapeute. Kadangi as turiu akmenuka tulzej, tai ta terapeute nusiunte pas chirurga. Chirurgas sako - jusu pilvas nechirurginis, kol kas neoperuosim blink.gif Sakau - as isvis nezinau kodel mane pas jus nusiunte, mano akmenukas kol kas jokiu problemu nesukelia, as ne del to atvaziavau pas ginekologa! Tada terapeute isikiso ir sako - jeigu zmonem buna kazkas su kepenim, jiems neniezti doh.gif Zodziu, niekas nieko nenorejo girdet nei apie niezuli, nei apie padidejusia SF, o apie tokia nesciuju liga kaip cholestaze toks ispudis, kad niekas isvis nera girdejes (cia kalbu apie bendraji priemima). Kai atejau i bendraji priemima, tai faktiskai be reikalo (kaip paaiskino, tokia pas juos tvarka) eilini karta iskankino mano venas (man nuo kas savaitinio kraujo tyrimu atlikimo jau jas skauda..), ir dar eile visokiu bendruju tyrimu pridare. Diagnoze parase - akmenlige, laikytis rezimo. doh.gif Bandau ramintis bent tuo, kad tas budejes "gerasis" ginekologas, jei tikrai butu kas blogai, guldytu i ligonine. Nors, kiek teko apie ji paskaityt SM, jis buna geras ir atidus tik kai gauna $ smile.gif

O savaitgali pradejo man niezet krutine ir kadangi oda ten gan plona ir jautri, atsirado tokie raudoni taskiukai (kaip sutrukineja kapiliarai) ir berimas. Dabar nezinau ka man ir daryt, nes mano ginekologas, kuris t.p. dirba AK, gris tik po savaites.. Galvoju, gal vel vaziuot i AK ir reikalaut, kad paaiskintu situacija - ar man verta nerimaut del sarmines fosfatazes ar ne. Ir jei taip - tegul guldo verysad.gif Zodziu, neveltui sakoma - skestanciojo gelbejimas yra tik pacio skentanciojo reikalas. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(SweetTalk @ 2010 10 25, 10:16)
Galvoju, gal vel vaziuot i AK ir reikalaut, kad paaiskintu situacija - ar man verta nerimaut del sarmines fosfatazes ar ne. Ir jei taip - tegul guldo  verysad.gif Zodziu, neveltui sakoma - skestanciojo gelbejimas yra tik pacio skentanciojo reikalas. smile.gif

sekmes ieskant teisybes 4u.gif teoriskai nuo cholestazes ypac niezti naktimis pedos ir plastakos g.gif o nebandei kuonors drekinanciu oda sutepti? o sualergizuoti negalejo?
Atsakyti