Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(astarte12 @ 2011 05 30, 20:26)
dozė nustatoma individualiai ir ji kinta priklausomai nuo tyrimų rezultatų (dariausi kas savaitę): yra tekę gerti ir po 1 tabl.per dieną ir po 6 tabl., teko net ligoninėj po lašaline gulėti...
Nerizikuočiau vaikiuko sveikata, todėl siūlau neužsiimti savigyda ir kreiptis pas gydytoją, kuris paskirs gydymą  4u.gif Paskaityk instrukciją, įdėtą į pakuotę ir suprasi kodėl...

velnias,nusipirkau as tu tableciu,dar tokios brangios doh.gif kazin gal gerai butu jei isgerciau pries miega po viena? kai grisiu atgal,reiks paklausti daktaro ar galiu gerti siu vaistu. prisiskaiciau kad ju geria nesciosios,tai ir nusipirkau.
Atsakyti
O as norejau tik trumpai pasakyti,kad per pirma nestuma turejau ryskia cholestaze,kurios sustabdyti negalejo nei laselines,nei tabletytes,todel teko nestuma uzbaigti 34sav. verysad.gif Aisku,dukrytei viskas gerai,nes buvo subrandinti is anksto plauciukai. Labai bijojau,kad antra nestuma viskas kartosis,nes vel laukiausi dukrytes,bet antrasyk isnesiojau mazyle iki pabaigos laimingai, cholestaze nesikartojo thumbup.gif Taigi,tikrai nereikia bijoti antro nestumo,nes viskas gali buti kitaip 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, deja panasu, kad ir man tenka prisijungti prie "laiminguju" kompanijos... niezuliuka jauciu jau kokias +/-3 savaites, sia savaite gastroenterologe paskyre Ursofalk, bet perskaicius informacini lapeli supanikavau ir nubegau pas savo gine.... isvada: liepe butinai gert. Bet labiausia mane neramina tai, kad pasiskaicius foruma visos gimdo iki 38 savaites, o mano mazutei jau eina i pabaiga 39.... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Shele @ 2011 06 09, 15:43)
Sveikos mamytes, deja panasu, kad ir man tenka prisijungti prie "laiminguju" kompanijos... niezuliuka jauciu jau kokias +/-3 savaites, sia savaite gastroenterologe paskyre Ursofalk, bet perskaicius informacini lapeli supanikavau ir nubegau pas savo gine.... isvada: liepe butinai gert. Bet labiausia mane neramina tai, kad pasiskaicius foruma visos gimdo iki 38 savaites, o mano mazutei jau eina i pabaiga 39.... unsure.gif

Su manimi palatoje gulėjo moteris, kuri laukė CP su cholestaze ir gimdė 40 sav. 4u.gif
Gal nubėk pas kitą ginę, jei turi galimybę, nes, kiek domėjausi literatūroje, rekomenduoja iki 38 sav., bet gal pas Tave tyrimai nėra tokie blogi ir mano, kad reikia laukti 4u.gif
Mane viena ginė apšaukė, kad aš savo vaiku visai nesirūpinu, jei sutinku gimdyti beveik 38 sav blink.gif man net Daunoravičius (AK II skyriaus vedėjas) jau rekomendavo anksčiau, o jo kolegė taip nemaloniai nuteikė, kad vaikui anksčiau gimti yra blogai ir t.t. doh.gif Beje, jei būčiau jos paklausius, lelius būtų negyvas dėl virkštelės. Cholestazė realiai išgelbėjo sūnaus gyvybę
Atsakyti
na rytoj einu dar karta kraujo priduot, o pirmadieni ziuresim... as tik dziaugiuosi, kad mano mazute labai aktyvi, tai bent jau ramu kol duodasi... nestuke.gif
Atsakyti
Sveikos merginos,stai ir as prisijungiau prie jusu kompanijos ir beje aciu Jums nes tik is sito forumo pati sau diagnozavau cholestaze:)
Prasidejo niezulys,viso kuno,net toks kutenimas sakyciau,nuejau i Geromeda,pasidariau tyrimus: ALT 13.8(norma),AST 14.4(norma),TBIL 4.2(norma), ALP 130.49 ( normos 35-104),tai va del to vieno ALP nors ir skaiciau ,kad jis gali kilti iki 40 proc. nestumo metu,vistiek paskambinau savo gyd. ir ka....patekau i ligonine:) sako jeigu jau yra niezulys,tai jau kazkas negerai...
gerai kad paskambinau...ligoninej po 2d. nuo mano daryto tyrimo ALP isaugo jau iki 170...
Man israse Ursosan( beje kiek domejausi jis nesciom maziau kenkia negu Ursofalk),Ursofalko info lapelyje parasyta kad nesciom draudziama...
gulejau 5 dienas ir lasino Ringeri,sake reikia daug gerti...
Man dabar 36sav....sake turetu aprimti,nes skaiciau nera baisus,bet jeigu po kurso vaistu niezulys pasikartos,tai gali buti kad teks sulaukus 38 sav. skatinti....
Laukiu lakiu ar pageres....
Atsakyti
Man tai neramu del to, kad skirtingi gydytojai skirtingai nustato cholestaze (vieni tiria visus fermentus, kiti tik sarmine fostostaze) ir reaguoja i tai skirtingai (vieni guldo ar skatina gimdyma, kiti tiesiog skiria pakartotinus tyrimus po poros sav.)

Ko gero dar priklauso nuo paciu tyrimu rezultatu ir kaip stipriai jie nukrype nuo normos.

Man dare tik sarmine fostostaze, rezultatas 126 (norma 34-104). Maniau, kad labai svarbu yra operatyviai reaguoti, bet gydytoja, pas kuria lankausi privaciai, sake ateiti pas ja vizitui tik rytoj (nors niezti jau 4 dienas).. "Paklausys vaiko sirdeles". Kazkaip jauciu, kad ne taip viskas turetu buti.. Bet gal toks ramus poziuris del to, kad norma virsijama ne taip jau stipriai?
Papildyta:
QUOTE(Kiizu @ 2011 06 27, 10:57)

Idomu, sarmines fostostazes Tau isvis netyre? O man tik ja ir tyre..
Kaip viskas baigesi, ar skatino?
Atsakyti
QUOTE(Kamile79 @ 2011 08 17, 14:40)
Man dare tik sarmine fostostaze, rezultatas 126 (norma 34-104). Maniau, kad labai svarbu yra operatyviai reaguoti, bet gydytoja, pas kuria lankausi privaciai, sake ateiti pas ja vizitui tik rytoj (nors niezti jau 4 dienas).. "Paklausys vaiko sirdeles". Kazkaip jauciu, kad ne taip viskas turetu buti.. Bet gal toks ramus poziuris del to, kad norma virsijama ne taip jau stipriai?

man tyre ir sarmine ir fosfataze smile.gif
privalai kuo ilgiau islaviruoti tarp nestumo trukmes ir cholestazes intensyvumo 4u.gif stebek savo maista, paoilsio rezima ir t.t.t.
tau pasiseke su daktaryte, kad neliepe iskart isimineti vaikucio ax.gif nes kiekviena diena yra aukso vertes. neparasei kiek sav nestumas g.gif
Atsakyti
QUOTE(VELI @ 2011 08 17, 13:04)
man tyre ir sarmine ir fosfataze smile.gif
privalai kuo ilgiau islaviruoti tarp nestumo trukmes ir cholestazes intensyvumo  4u.gif stebek savo maista, paoilsio rezima ir t.t.t.
tau pasiseke su daktaryte, kad neliepe iskart isimineti vaikucio  ax.gif nes kiekviena diena yra aukso vertes. neparasei kiek sav nestumas  g.gif

Nestumas 38 sav.
Na matyt dziaugsmas, kad nesureiksmina tyrimo rezultatu butu jei labiau pasitikeciau gydytoja. Man labiau tinka variantas, kai imamasi daugiau veiksmu del atsargos, kad paskui nepasigaileti ("Better to be safe than sorry"). Juk kiekviena diena aukso verta, jei viskas gerai, o cia nuodijamas vaikis neapdorotais toksinais. Tik sakau, gal mano atveju nukrypimas nera toks didelis, ir is tiesu, kaip sakai, VELI, tiesiog reikia stebeti kokia savaitele, i kuria puse krypstama..

Matau, VELI, kad pati esi cholestaze iveikusi besigydydama ligonineje. Su kokiu SF rodikliu jau gulde?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kamile79: 17 rugpjūčio 2011 - 16:25
QUOTE(Kamile79 @ 2011 08 17, 17:18)
Matau, VELI, kad pati esi cholestaze iveikusi besigydydama ligonineje. Su kokiu SF rodikliu jau gulde?

na va radau vienus is pirmuju tyrimu (su tokiais ir gulde):
t.bil.=30.54 (0-3.4)
ALP =185.9 (35.0-104.0)
ALTL =298.2 (-31.0)
ASTL=132.3 (-32.0)
BILTS (BILIR BENDR)=36.7 (-17.0)

o daugiau nieko neturiu issisaugojusi doh.gif
Atsakyti
Kad butu lengviau susigaudyti, kam bus aktualu, mano istorija nuo pradzios.

-Naktinis padu ir delnu niezejimas, berimu nera. Nestumas 38 sav.
-Sarmines fostostazes tyrimas parode 126 (norma iki 104)
-Po poros dienu vizitas pas gydytoja:
-- patikrino vaiko sirdies tonusus
-- padare echoskopija (tam, kad nustatyti vandenu kieki, vaiko issivystymo lygi)
-- israse "Ursoderoxicholia 250 mg" 1 tab. x 3 k.
-- rytoj vel pas gydytoja, paklausyti sirdies tonusu ir pasidaryti tyrimus (slapimo ir ALT, AST, SF, B.Bilirubinas)
-- jei SF dideja, skatins, jei ne, gersiu vaistus toliau, ziuresim tyrimus po savaites ir atitinkamai spresim.

Bet kokiu atveju sake dabar bus svarbu nepernesioti.
Kaip jau ne viena rase, jei naktimis pradeda niezteti padus ir delnus, nedelskite, sekmes! 4u.gif

QUOTE(VELI @ 2011 08 17, 20:17)
na va radau vienus is pirmuju tyrimu (su tokiais ir gulde):
t.bil.=30.54 (0-3.4)
ALP =185.9 (35.0-104.0)
ALTL =298.2 (-31.0)
ASTL=132.3 (-32.0)
BILTS (BILIR BENDR)=36.7 (-17.0)

o daugiau nieko neturiu issisaugojusi  doh.gif

Aciu, idomu tai, kad SF vis tik Tau netyre, bent jau pirmaji karta, o man tik ja ir tyre..
Atsakyti
QUOTE(Kamile79 @ 2011 08 18, 13:06)

Siūlyčiau nepergyventi, nes tyrimas nėra jau toks tragiškas ir nėštumas jau į pabaigą 4u.gif
Va, kad nusiramintum, mano tyrimų rezultatai likus savaitei iki gimdymo (pagimdžiau su skatinamaisiais 37 sav.5 d. vaikas gimė absoliučiai sveikas):
t.bil.=9,03(0-3.4)
ALP =228,4 (35.0-104.0)
ALT =231 (-31.0)
AST=146,9 (-32.0)
BILTS (BILIR BENDR)=12,2 (-17.0)
likus 3 sav. iki gimdymo:
ALP =238,5 (35.0-104.0)
ALT =449,2 (-31.0)
AST=236,5 (-32.0)
BILTS (BILIR BENDR)=10,6 (-17.0)

Gaila, kad neberandu tyrimų, kur buvo 30 sav., bet ten visi normas viršijo daug labiau, nei, kad pateikiau. Nuo 30 sav. pradėjau naudoti "Ursoderoxicholia 250 mg"

Šarminė fostostazė yra tas pats ALP mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo astarte12: 18 rugpjūčio 2011 - 12:36