Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

QUOTE(VELI @ 2011 01 05, 15:41)
g.gif as tai nuvaziavau po darbo i geromeda, nusiurbe is venos krauja ir pasake rezultata... smile.gif
bet valdiskoje daro tuos tyrimus nemokamai smile.gif

Mokami tie tyrimai jei siuncia seimos gydytojas, nemokami butu tik tada jei jau nueini iki antro lygio gydytojo, kuriam priklauso sia liga gydyti
Atsakyti
merginos, reikia patarimo:
pasidariau sian fermentu tyrimus. stipriai (beveik dvigubai) uzkiles ALT (58, kai max rekomenduojama 31), AST siek tiek perzenges virsutine norma (35,6, rekomenduojama max 35). kiti rodikliai normoj. kaip suprantu - nieko gero. pas gydytoja vizitas sestadieni. bet sueme panika - ar lekti ryt i klinikas, ar viena diena nieko nepakeis ir palaukti sestadienio vizito? unsure.gif klinikose be siuntimo kazi priima?..
niezuliai nekankina - gal kiek pilva paniezti. bet naktimis ramiai miegu. taciau tas uzkiles ALT neduoda ramybes... verysad.gif ka daryt?..
Atsakyti
Zirza,
Pabandyk pasiieskoti info per internetine paieska- cia labai vangiai atsakineja. Pas mane uzkeltas buvo tik ALP rodiklis- bet as pasikonsultavau- tai nieko blogo. Sake del nestumo galejo sis rodiklis sukilt.

QUOTE(zirza @ 2011 01 06, 23:05)
merginos, reikia patarimo:
pasidariau sian fermentu tyrimus. stipriai (beveik dvigubai) uzkiles ALT (58, kai max rekomenduojama 31), AST siek tiek perzenges virsutine norma (35,6, rekomenduojama max 35). kiti rodikliai normoj. kaip suprantu - nieko gero. pas gydytoja vizitas sestadieni. bet sueme panika - ar lekti ryt i klinikas, ar viena diena nieko nepakeis ir palaukti sestadienio vizito?  unsure.gif klinikose be siuntimo kazi priima?..
niezuliai nekankina - gal kiek pilva paniezti. bet naktimis ramiai miegu. taciau tas uzkiles ALT neduoda ramybes...  verysad.gif ka daryt?..

Atsakyti
QUOTE(Vi83 @ 2011 01 05, 16:03)
Mokami tie tyrimai jei siuncia seimos gydytojas, nemokami butu tik tada jei jau nueini iki antro lygio gydytojo, kuriam priklauso sia liga gydyti

g.gif as ejau su 1lygio siuntimu...dare nemokamai smile.gif
Atsakyti
Sveikos,mamytes. As irgi nezinojau kas per bjaurastis ta cholestaze kol nesusiduriau. pirmus du berniukus isnesiojau ir pagimdziau be jokiu problemu. Dabar laukiuosi lelytes,tai visa nestuma vien bedos sad.gif man nuo 26 os sac.pradejo niezeti delnai ir pedos,tuo metu geriau antibiotikus nuo sinusito,tai gyd.nusprendem,kad alergija,paskyre kazkokiu tableciu 3 d. pakeite antibiotikus ir niezulys sumazejo.28 a sav.atsiduriau KMUK,vel pradejo delnai ir pedos niezet,atlikus kraujo tyrimus paaiskejo,kad sutrikusi kepenu veikla. paskyre ursofalk. turejo israsyti namo, bet del gimdos kaklelio turbut gulesiu kol gims lelyte. taigi veltui nusipirkau vakar tuos vaistus ir isleidau 60 lt..,nes ligonine man skiria nemokamai. jei kam reiktu parasykit I AZ,atiduosiu su visu cekiu uz simboline kaina. linkiu visoms sveiku leliuku ir kad nekamuotu visokios ligos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lijanuska @ 2011 01 18, 14:08)
Sveikos,mamytes. As irgi nezinojau kas per bjaurastis ta cholestaze kol nesusiduriau. pirmus du berniukus isnesiojau ir pagimdziau be jokiu problemu. Dabar laukiuosi lelytes,tai visa nestuma vien bedos sad.gif man nuo 26 os sac.pradejo niezeti delnai ir pedos,tuo metu geriau antibiotikus nuo sinusito,tai gyd.nusprendem,kad alergija,paskyre kazkokiu tableciu 3 d. pakeite antibiotikus ir niezulys sumazejo.28 a sav.atsiduriau KMUK,vel pradejo delnai ir pedos niezet,atlikus kraujo tyrimus paaiskejo,kad sutrikusi kepenu veikla. paskyre ursofalk. turejo israsyti namo, bet del gimdos kaklelio turbut gulesiu kol gims lelyte. taigi veltui nusipirkau vakar tuos vaistus ir isleidau 60 lt..,nes ligonine man skiria nemokamai. jei kam reiktu parasykit I AZ,atiduosiu su visu cekiu uz simboline kaina. linkiu visoms sveiku leliuku ir kad nekamuotu visokios ligos smile.gif

Sveikateles Jums, svarbiausia kad viskas gerai butu tau ir tavo vaikuciui. 4u.gif

O man niezejimas aprimo, tai labai dziaugiuosi, bet aprimo kai nustojau visiskai gert visus vitaminus, ypac turbut pasijaute kai magnio nebegeriau, kazkaip suregavo mano organizmas i tuos vitaminus. Dar retkarciais paniezti, bet jau tikrai nebereikia naktim draskytis.
Atsakyti
Labas mamytes 4u.gif Dziaugiuosi, kad kolkas pfupfu - niezejimo nejauciu. keliskart vakarais buna, kad labiau riesai paniezti, bet vyras pastebejo, jog tada, kai citrusiniu vaisiu paragauju ax.gif (Su pirmuoju vaikeliu man cholestaze komplokavosi i hepatoze ir gimdyma skatino kai buvo 37 sav. 5 dienos) dabar jau mano nestuke.gif finisas arteja ir kolkas esu rami ax.gif
Esu girdejusi, jog cholestaze dazniausiai vargina tas mamytes, kurios laukia berniuku. Idomu butu apklausele padaryti, tik as nelabai zinau, ar dabar kai jau yra si speciali tema, ar ja galima pamodifikuot rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Vi83 @ 2011 01 18, 18:06)
O man niezejimas aprimo, tai labai dziaugiuosi, bet aprimo kai nustojau visiskai gert visus vitaminus, ypac turbut pasijaute kai magnio nebegeriau, kazkaip suregavo mano organizmas i tuos vitaminus. Dar retkarciais paniezti, bet jau tikrai nebereikia naktim draskytis.

Sveikinimai sulaukus dukrytes 4u.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos, kaip jūs su niežuliu kovojat? Man niekas nepadeda verysad.gif jau nebe pergyvenu dėl randų, bet jau tiesiog nervai nebelaiko... Buvau Santariškėse pas odos gydytojus, tai patarė actu (5 proc.) tepti - padėjo 2 dienas doh.gif , išrašė losjono - Excipial Pruri Lotio - padėjo 2 dienas... o niežti nuo Kalėdų...

JJmama, aš laukiuosi berniuko wub.gif bet dar klausimas, ar man cholestazė doh.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2011 02 12, 12:23)
Sveikos, kaip jūs su niežuliu kovojat?

man saltas vanduo padedavo.. ax.gif sumerki visas kuno vitas kurios niezti....ir lauki ryto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2011 02 12, 13:23)
Sveikos, kaip jūs su niežuliu kovojat?
JJmama, aš laukiuosi berniuko  wub.gif bet dar klausimas, ar man cholestazė  doh.gif

QUOTE(VELI @ 2011 02 14, 10:49)
man saltas vanduo padedavo.. ax.gif sumerki visas kuno vitas kurios niezti....ir lauki ryto smile.gif

Siaubas apima prisiminus ta niezejima... verysad.gif blink.gif as eidavau i dienos stacionara, sulasindavo 1,5 litro tu laseliniu, istinau visa trigubai, bet kuri laika neniezejo, tiesa, dar geriau kazkokius ursofalk vaistukus. Bet man cholestaze vistiek komplikavosi i hepatoze, tai suzinoje medikai is karto skatino..

Astarte12 o Jums tyrimu nedare?
Atsakyti
QUOTE(JJmama @ 2011 02 17, 19:36)
Siaubas apima prisiminus ta niezejima... verysad.gif  blink.gif  as eidavau i dienos stacionara, sulasindavo 1,5 litro tu laseliniu, istinau visa trigubai, bet kuri laika neniezejo, tiesa, dar geriau kazkokius ursofalk vaistukus. Bet man cholestaze vistiek komplikavosi i hepatoze, tai suzinoje medikai is karto skatino..

Astarte12 o Jums tyrimu nedare?

darė, pas mane normos ALT viršijo 10 kartų, dabar tik 5 kartus doh.gif AST ir ALP - 3 kartus, visi kiti normoje. Ir mano ginei tai atrodo normalu, nes apsilankymus skiria kas mėnesį, o tyrimus darausi pati mokamai doh.gif Geriu Ursofalk, o daugiau nieko doh.gif Kai prieš pora dienų sužinojau, kaip kitomis rūpinasi, sukėliau skandalą doh.gif rytoj jau turėtų daug kas spręstis... tikiuosi, kad viskas bus gerai blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(astarte12 @ 2011 02 17, 21:47)
darė, pas mane normos ALT viršijo 10 kartų, dabar tik 5 kartus  doh.gif AST ir ALP - 3 kartus, visi kiti normoje. Ir mano ginei tai atrodo normalu, nes apsilankymus skiria kas mėnesį, o tyrimus darausi pati mokamai doh.gif Geriu Ursofalk, o daugiau nieko  doh.gif Kai prieš pora dienų sužinojau, kaip kitomis rūpinasi, sukėliau skandalą  doh.gif rytoj jau turėtų daug kas spręstis... tikiuosi, kad viskas bus gerai  blush2.gif

Zinot, as tai nelabai domejausi tada tais tyrimu rodikliais ir kt. nelabai kas man pasakojo, kokie ten fermentai virsija kazkokias normas blush2.gif buvau pele ir tylejau, kasiausi sau ir tiek blush2.gif
Poliklinikoje ir mano ginei buvo viskas dzin.. kai pasakiau, kad man labai niezti kuna, ji tepasake, kad tepciausi ,,riebalais" atseit kremias. Nors seniai ta dariau ir tikrai zinojau, kad ne del sausos odos tas beprotiskas nieztejimas atsiranda!!!
Galop vyras nusitempe i AK priemimo skyriu ir ten mane pagulde tyrimams ir stebejimui. Ten ir suzinojau kas man darosi.. Siaip tikrai reikia kartais ,,pakelti veja" kad gautum normalia prieziura 4u.gif

P. s. as dabar pas kita gine poliklinikoje lankausi, tai ji irgi taip ,ziuri"... blink.gif , kad siandien net i TA ir nenuejau biggrin.gif pasisvert ir pasimatuot spaudima as ir namuose pati galiu thumbup.gif
Atsakyti