Mano patirtis labai panasi. Pradejo niezeti kuna, is pradziu galvojau, kad alergija. Gerai, kad ilindau i supermamu foruma ir perskaiciau sita tema. Pasakius apie tai gydytojai, iskart dave siuntima i ligonine. Geriau Ursosan vaistus, tyrimai pagerejo, bet augant vaisiui kepenu bukle vistiek nebuvo labai gera...Aciu dievui, kad sunelis gime sveikas! Praejus po gimdymo 1,5men. pakortojau kepenu fermentu tyrimus, jie buvo vel geri, lyg nieko nebutu buve.
Mamytes, pajutusios pirmuosius signalus sios ligos, nedelskite! Manau labai svarbu laiku diagnozuoti sita liga ir ja gydyti, tada viskas bus ok.
QUOTE(barbarisa @ 2011 03 31, 17:52)
Sveikos, pasidalysiu ir aš savo patirtim
Viskas prasidėjo, kai atrodo iš niekur pradėjo be galo niežtėti visą kūną, tada man buvo 34 savaitės.Niežulys buvo toks nepakeliamas, kad draskiausi iki kraujų, naktį eidavau po šaltu dušu, kad bent kiek apmažintų, bet padedavo, tik kol stovėdavau po vandens srove.Galiausiai neapsikentus nuėjau pas ginę, ji davė siuntimą į ligoninę, ten padarė tyrimus ir iškart su greitąja išvežė į Kauną, nes tyrimai rodė nėščiųjų cholestazę.Paguldė mane į KMUK, pradėjus gerti vaistus iškart pagerėjo, bet po kelių gydymo dienų vėl prasidėjo niežėjimas, tyrimai vėl pablogėjo, todėl padidino vaistų dozę.Kai tik mane paguldė ir padarė tyrimus, gydytoja iškart pasakė, kad ilgiausiai man leis leliuką išnešioti iki 38 savaičių, jei pati nepagimdysiu iki tol - skatins, nes nuo 38-os savaitės didelė tikimybė,kad vaisius neišgyvens...Na, mum neprireikė jokio skatinimo, kai buvo 35 savaitės užėjo sąrėmiai, nubėgo vandenys, kurie dėl cholestazės buvo žali.dėl to buvau stebima kaip po padidinimo stiklu, mažylis gimė greit ir sveikas, o niežulys tą pačią dieną ir liovėsi.tik vat, jei pastočiau dar sykį, labai didelė tikimybė, kad tai pasikartotų