Įkraunama...
Įkraunama...

Nėščiųjų cholestazė

hi.gif
Ilindau pasisniukstinet, man jau kelio dienos paskauda po sonkauliais, o siandien tai ypac sopia. Niezulio nejauciu, bet ir zarnynas kazkoks keistas, viduriai palaisveje doh.gif nebezinau cia laukt dar biski ar eiti to tyrimo pasidaryt?? o kaip jum del zarnyno buvo?
Atsakyti
QUOTE(Vitalija J. @ 2011 03 24, 22:11)
o kaip jum del zarnyno buvo?

g.gif man nieko, tik niezulys.. 4u.gif
o koks rots negaletu kabintis? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Vitalija J. @ 2011 03 24, 21:11)
hi.gif
Ilindau pasisniukstinet, man jau kelio dienos paskauda po sonkauliais, o siandien tai ypac sopia. Niezulio nejauciu, bet ir zarnynas kazkoks keistas, viduriai palaisveje  doh.gif nebezinau cia laukt dar biski ar eiti to tyrimo pasidaryt?? o kaip jum del zarnyno buvo?

šlapimo tyrimas dar parodo cholestazę. Man ir nieko nesijautė nei žarnyne, nei kepenyse - tik niežulys doh.gif
Va, kovo 8 d. pagimdžiau sūnų, niežulys tą pačią dieną liovėsi thumbup.gif

Gal jau vaikiukas spaudžia šonus? bigsmile.gif
Atsakyti
hi.gif
aciu uz nuomone 4u.gif Roto negaletu, zinau kaip tai buna. Stebesiu siandien save, mazesnem porcijom valgysiu, eidama miegot smectos isgeriau. Man tai jau antras nestumas, o su pirmaja jokiu skausmu ar spaudimu nejutau, nes pilvelis laabai zemai yra, mano liemens apimtis tik 1cm tepasikeite. Bet kuriuo atveju niezulio nejauciu, stebesiu save ir isvadas padarysiu po keliu dienu, Aciu dar karteli 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Sveikos, pasidalysiu ir aš savo patirtim 4u.gif
Viskas prasidėjo, kai atrodo iš niekur pradėjo be galo niežtėti visą kūną, tada man buvo 34 savaitės.Niežulys buvo toks nepakeliamas, kad draskiausi iki kraujų, naktį eidavau po šaltu dušu, kad bent kiek apmažintų, bet padedavo, tik kol stovėdavau po vandens srove.Galiausiai neapsikentus nuėjau pas ginę, ji davė siuntimą į ligoninę, ten padarė tyrimus ir iškart su greitąja išvežė į Kauną, nes tyrimai rodė nėščiųjų cholestazę.Paguldė mane į KMUK, pradėjus gerti vaistus iškart pagerėjo, bet po kelių gydymo dienų vėl prasidėjo niežėjimas, tyrimai vėl pablogėjo, todėl padidino vaistų dozę.Kai tik mane paguldė ir padarė tyrimus, gydytoja iškart pasakė, kad ilgiausiai man leis leliuką išnešioti iki 38 savaičių, jei pati nepagimdysiu iki tol - skatins, nes nuo 38-os savaitės didelė tikimybė,kad vaisius neišgyvens...Na, mum neprireikė jokio skatinimo, kai buvo 35 savaitės užėjo sąrėmiai, nubėgo vandenys, kurie dėl cholestazės buvo žali.dėl to buvau stebima kaip po padidinimo stiklu, mažylis gimė greit ir sveikas, o niežulys tą pačią dieną ir liovėsi.tik vat, jei pastočiau dar sykį, labai didelė tikimybė, kad tai pasikartotų
Atsakyti
Na pirmuoju nestumu turejau sita "geri", bet labai nezymu..gydytoja skatino 39savaiciu..
Dabar vel emiau kasytis, nusigandau, pasidariau tyrimus, tai lyg visi rodikliai normoj, isskyrus kazkoki GGT..nelabai zinau ar jis kazka reiskia, pirmad pas gine pasirodysiu, paziuresim ka sakys smile.gif bet dabar tikiuosi kad nieko blogo ir nera - jei ir bus cholestaze, tai jau tiek laiko mum, kad neisivaziuos gal biggrin.gif
Atsakyti
Ar prie cholestazes buna berimai?

Man 31savaite, isbere visa pilva smulkiais spuogiukais, nugaros apacioj...niezti...bet kenteti galiu. berimas labiau alerginio pobudzio atrodo, toks pavirsutiniskas. Taip pat niezti krutine, dekolte (kaip kad saulej pasideginus)...

Padu, delnu neniezti. Netinstu... ar verta labai sunerimti? Po savaites turiu vizita pas gine, gal pakenteti iki jo... g.gif
Atsakyti
Mano patirtis labai panasi. Pradejo niezeti kuna, is pradziu galvojau, kad alergija. Gerai, kad ilindau i supermamu foruma ir perskaiciau sita tema. Pasakius apie tai gydytojai, iskart dave siuntima i ligonine. Geriau Ursosan vaistus, tyrimai pagerejo, bet augant vaisiui kepenu bukle vistiek nebuvo labai gera...Aciu dievui, kad sunelis gime sveikas! Praejus po gimdymo 1,5men. pakortojau kepenu fermentu tyrimus, jie buvo vel geri, lyg nieko nebutu buve.

Mamytes, pajutusios pirmuosius signalus sios ligos, nedelskite! Manau labai svarbu laiku diagnozuoti sita liga ir ja gydyti, tada viskas bus ok. thumbup.gif

QUOTE(barbarisa @ 2011 03 31, 17:52)
Sveikos, pasidalysiu ir aš savo patirtim 4u.gif
Viskas prasidėjo, kai atrodo iš niekur pradėjo be galo niežtėti visą kūną, tada man buvo 34 savaitės.Niežulys buvo toks nepakeliamas, kad draskiausi iki kraujų, naktį eidavau po šaltu dušu, kad bent kiek apmažintų, bet padedavo, tik kol stovėdavau po vandens srove.Galiausiai neapsikentus nuėjau pas ginę, ji davė siuntimą į ligoninę, ten padarė tyrimus ir iškart su greitąja išvežė į Kauną, nes tyrimai rodė nėščiųjų cholestazę.Paguldė mane į KMUK, pradėjus gerti vaistus iškart pagerėjo, bet po kelių gydymo dienų vėl prasidėjo niežėjimas, tyrimai vėl pablogėjo, todėl padidino vaistų dozę.Kai tik mane paguldė ir padarė tyrimus, gydytoja iškart pasakė, kad ilgiausiai man leis leliuką išnešioti iki 38 savaičių, jei pati nepagimdysiu iki tol - skatins, nes nuo 38-os savaitės didelė tikimybė,kad vaisius neišgyvens...Na, mum neprireikė jokio skatinimo, kai buvo 35 savaitės užėjo sąrėmiai, nubėgo vandenys, kurie dėl cholestazės buvo žali.dėl to buvau stebima kaip po padidinimo stiklu, mažylis gimė greit ir sveikas, o niežulys tą pačią dieną ir liovėsi.tik vat, jei pastočiau dar sykį, labai didelė tikimybė, kad tai pasikartotų

Atsakyti
Laba diena visoms nestuke.gif ,
zinokit ir man niezti visa kuna, gal kiek labai rankas, labiau bijau, kad nebutu si liga verysad.gif Aisku tas niezulys nera nepakeliamas, toks tarpais uzeina, bet iki zaizdu tikrai nesikasau. poryt darys kraujo tyrima ir tada jau matys rezultatus. Bet cia kazkas rase, kad ir is slapimo tyrimo galima nustatyti, o pas mane visada slapimo tyrimas labai geras buna, sake ner prie ko prisikabinti. Jau dabar nerimauti pradejau, kad tik leliukui viskas gerai butu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Laiminga_saule: 20 balandžio 2011 - 15:20
Sveikos 4u.gif
man nėščiųjų cholestazė prasidėjo 20 nėštumo savaitę (iš praių dvejojo gydytojai, ar tikrai ji, nes kepenų tyrimai dar prieš nėštumč nebuvo normos ribose)...37 sav. ir 4 d. pagimdžiau sveiką sūnų (skatino, nes ilgiau laukti tapo rizikinga) thumbup.gif tą pačią akimirką liovėsi niežėti visas kūnas. Po 6 savaičių pasidariau tyrimus. Rezultatai džiuginantys: jokių pakitimų, viskas normos ribose thumbup.gif nors normose mano kepenų rodikliai nebuvo 4 metus...
Ligos ženklai dar yra, bet turėtų praeiti per metus ax.gif (toks pat nesveikas kasimasis buvo prieš 4 metus nuo kontraceptikų, kada kepenų rodikliai normas viršijo 50 kartų, o dabar "tik" 10 - 15 kartų) ir randeliai praėjo po metų.
Tikiuosi, kad į šį skyrelį užsuks, kuo mažiau mamyčių 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Labutis mamukai,ieskau patarimo,gyvenu Anglijoje man pradejo niezteti kuna ir t.t. nuvaziavusi i ligonine patikrino krauja, sake kad nelabai geras kraujas,nuo kepenu ir pan. tai cia matyt ta cholestaze. Dabar esu Lietuvoje atostogu,bet nusipirkau URSOFALK 250mg tableciu,tai va ko noreciau paklausti,tai butu tu mamyciu kurios jau vartojo tuos vaistukus: KAIP JUOS VARTOJOTE? (KIEK KARTU PER DIENA)?? IR kiek laiko jums skyre daktarai juos vartoti? Aciukas! 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrikietiska @ 2011 05 30, 22:00)
Labutis mamukai,ieskau patarimo,gyvenu Anglijoje man pradejo niezteti kuna ir t.t. nuvaziavusi i ligonine patikrino krauja, sake kad nelabai geras kraujas,nuo kepenu ir pan. tai cia matyt ta cholestaze. Dabar esu Lietuvoje atostogu,bet nusipirkau URSOFALK 250mg tableciu,tai va ko noreciau paklausti,tai butu tu mamyciu kurios jau vartojo tuos vaistukus: KAIP JUOS VARTOJOTE? (KIEK KARTU PER DIENA)?? IR kiek laiko jums skyre daktarai juos vartoti? Aciukas! 4u.gif

dozė nustatoma individualiai ir ji kinta priklausomai nuo tyrimų rezultatų (dariausi kas savaitę): yra tekę gerti ir po 1 tabl.per dieną ir po 6 tabl., teko net ligoninėj po lašaline gulėti...
Nerizikuočiau vaikiuko sveikata, todėl siūlau neužsiimti savigyda ir kreiptis pas gydytoją, kuris paskirs gydymą 4u.gif Paskaityk instrukciją, įdėtą į pakuotę ir suprasi kodėl...
Atsakyti