Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

Alytus nuo Merkinės - 28 km, per jį važiuoti į Vilnių nelabai racionalu...
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 20, 10:12)
Na, nežinau, gal tai priklauso nuo "sodinamosios medžiagos" kokybės. Pernai iš Ainos gavau Frozen in Time lapuką, jau su šaknytėmis. Labai greitai išleido du vaikučius (tik du, bet labai gražius ir stiprius). Vaikučiai greitai stiebėsi, suformavo nemažas ir taisyklingas skroteles. Vieną - gražesnę - padovanojau šešurui, o neseniai iš tos gėlytės nusignybau lapuką šaknydinimui. Maniškė Frozen in Time taip pat auga gerai ir be perstojo žydi. Dėkui Ainai!

tai i ka tu sodinai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rena: 20 birželio 2008 - 16:52
Rena, "sodinamoji medžiaga" turėjau omenyje lapelį, pas mane atkeliavusį jau su šaknytėmis. Jis sodinau, kaip esu įpratusi, į vermikulito, perlito ir durpių tablečių turinio mišinį (tabletes išmirkinu, nuimu tinklelį, durpes sumaišau su kitais komponentais). O šaknydinti lapelius man geriausiai sekasi drėgnuse kiminuose.
Na, pabandysiu šiemet 'užsiflencuoti" Frozen ir Time. Pasidalinsiu su norinčiomis blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 20, 17:58)
Rena, "sodinamoji medžiaga" turėjau omenyje lapelį, pas mane atkeliavusį jau su šaknytėmis. Jis sodinau, kaip esu įpratusi, į vermikulito, perlito ir durpių tablečių turinio mišinį (tabletes išmirkinu, nuimu tinklelį, durpes sumaišau su kitais komponentais). O šaknydinti lapelius man geriausiai sekasi drėgnuse kiminuose.
Na, pabandysiu šiemet 'užsiflencuoti" Frozen ir Time. Pasidalinsiu su norinčiomis blush2.gif

na as lapuka, tai isaknydinau vandenyje, o dabar ikisau i vermikulita g.gif tai jau praejo tiktai daugiau nei 2 savaites, o lapukas, kazkaip nei isitvirtines gerai nei ka g.gif toks vaizdas kad vietoj stovi g.gif siaip as irgi kisu i kiminus, o dabar bandomes vermikulite vaikuotis biggrin.gif bet kiek lapuku ikisau, tai kolkas jokiu rezultatu ax.gif
Atsakyti
Šiandien kaip tik skaitinėjau ukrainiečių forume, kad, atseit, labai gerai lapukai šaknydinasi gryname vermikulite ir gryname perlite. Pati dar nebandžiau. Esą, šios medžiagos sugeria ir išlaiko tiek vandens, kiek lapukui reikia. Dar vieną dalyką perskaičiau: daug augintojų prieš naudodami vermikulitą ir perlitą, netgi juos dėdami į žemių mišinį, išplauna tekančiu vandeniu, nes šiose medžiagose, ypač smulkios frakcijos, būna daug "darbinių" dulkių. Plaunama galbūt dėl to, kad lapuko šaknydinimo terpė būtų švaresnė g.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 20, 18:17)
Šiandien kaip tik skaitinėjau ukrainiečių forume, kad, atseit, labai gerai lapukai šaknydinasi gryname vermikulite ir gryname perlite. Pati dar nebandžiau. Esą, šios medžiagos sugeria ir išlaiko tiek vandens, kiek lapukui reikia. Dar vieną dalyką perskaičiau: daug augintojų prieš naudodami vermikulitą ir perlitą, netgi juos dėdami į žemių mišinį, išplauna tekančiu vandeniu, nes šiose medžiagose, ypač smulkios frakcijos, būna daug "darbinių" dulkių. Plaunama galbūt dėl to, kad  lapuko šaknydinimo terpė būtų švaresnė g.gif

g.gif o as nieko neploviau, tik sudrekinau ir ikisau lapuka su saknim smile.gif
Atsakyti
Aš irgi niekuomet iki šiol neploviau, nežinojau, kad taip reikia. Sumaišydavau su žemėmis ir tiek. Lyg ir viskas gerai buvo. Gal daug informacijos - ne visada gerai? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 20, 18:30)
Aš irgi niekuomet iki šiol neploviau, nežinojau, kad taip reikia. Sumaišydavau su žemėmis ir tiek. Lyg ir viskas gerai buvo. Gal daug informacijos - ne visada gerai? biggrin.gif

kaip kartais per daug prieziuros irgi negerai biggrin.gif
Atsakyti
mano mini sanpaulytė tuoj žydės smile.gif Bus balta smile.gif Parodysiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JuzTea @ 2008 06 20, 22:03)
mano mini sanpaulytė tuoj žydės smile.gif Bus balta smile.gif Parodysiu smile.gif

lauksim pasirodymo bigsmile.gif
Atsakyti
Labas 4u.gif Pagalvojau kad neblogai bus naktipiečiams susipažinti su Deive thumbup.gif Tai lietuvaitė.Pas mane lapukas pateko lapkričio mėnesį.O čia pirmieji jauno augalo žiedai...
user posted image
user posted image
Atsakyti
Nieko sau kokia sparti. blink.gif Mano vaikai jau paaugę, gauti rugsėjį-spalį dar tik du pražydo.
O iš lapukai buvo pasodinti gegužės mėn. tai dar tik vienas iš vaikų žydi. Nors tiesa iš pasodintų liepos mėn du žydi.

Gražuolė tavo Deivė. wub.gif
Atsakyti