Įkraunama...
Įkraunama...

Sanpaulija, 17 tema

Noriu pasidžiaugti sanpaulija Бляха - Муха! ( Makuni) kuri atkeliavo pas mane iš Latvijos, buvo mažiukas, jaunas augaliukas, su 5 nedideliais lapukais, augo be priekaištų, nors kažkur diskutavome, kad tai veislė kuri sunkiai auga, žydi. Taigi užaugo nemažas augaliukas, žiedukų užuomazgų matosi ne viena. Šis žiedukas pirmutinis, dar tik, tik skleidžiasi, tikrasis gražumas pasimatys tikiuosi po keleto dienelių. O užsisakiau ją galima sakyti vien dėl pavadinimo. lotuliukas.gif
user posted image..user posted image

Šiandien praėjus nuo katalogo užsisakymo porai savaičių, jis pas mane! thumbup.gif
Yra į ką akis paganyti, oi yra. bigsmile.gif
user posted image..user posted image..user posted image
Atsakyti
Kelios EK - Dikaya Orkhideya foto. Įdomu tai ,kaip skirtingai gavosi to pačio žiedo foto.Tikroji spalva antroj nuotraukoj.
O žiedo dydis 7 cm..
user posted image
user posted image
user posted image

Sigut Prisišnekėsi, tą katalogą berodydama blush2.gif drinks_cheers.gif Sulauksi dar kokios cekavos mergičkos..už savo durų. ax.gif Žinok baisiai smalsu. g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rimulėėė: 21 birželio 2008 - 18:53
Gražus žiedukas thumbup.gif , pas mane irgi žydi šiuo metu tik ne tokie dideli žiedukai, siekia 5,5 cm. lotuliukas.gif Spalvytė tikrai graži, žiedukas tartum "aksominis" wub.gif
Papildyta:
Rimule jokių problemų, jei tik pakeliui, mano durys tau atviros, aš tik ir laukiu tų mergičių. thumbup.gif
Atsakyti
Taip, merginos, Dibley's katalogai labai gražūs, turiu pernykštį. Tačiau jų augalais natūroje esu nusivylusi. Sanpaulijos - ne stebuklas, streptokarpai labai vangiai, sunkiai augantys, skrotelės nekompaktiškos, lapai ištysę... Gal tik man taip atrodo? Įdomu, kokia būtų kitų auginančių Dibley's produkciją nuomonė?

Sigute***, rimuleee, žiedukai labai gražūs 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Vasarą pajuto mano 'Opera's Electra'...user posted image
Atsakyti
Apie Dibley's kataloga(man jis atejo per nepilna savaite)teko vartyti berods vasario pabaigoj ar kovo pradzioj,bet kai buvo labai velyvas pavasaris nerizikavau nieko uzsisakineti ir siustis,dabar kai sumasčiau,ta ka norejau siustis jau isparduota doh.gif velnias...girdejau gandus,kad is Dibliaus ateina augalai prastam stovyje ir sunkiai adaptuojasi musu naminemis salygomis,bet ar as patikesiu,reikia gi savo kailiu viska isbandyt ir nuostolius patirt lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Va,sakau,kad cia ne pletkai tikrai Dibleys augalai prasti... blink.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alyvuogė+: 21 birželio 2008 - 19:46
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 21, 20:42)
Vasarą pajuto mano  'Opera's Electra'
Tačiau jų augalais natūroje esu nusivylusi.

Tikra gražuolė. thumbup.gif
Man pernai teko pora kartų siūstis iš minimo ūkio sanapaulijas. Abu siuntinukai skyrėsi kaip diena nuo nakties. Pirmasis atkeliavo su gana mažais augaliukais, ir gerokai permirkę, sunkiai adaptavosi, iš 5 išpopinau 3 g.gif , o antrasis augalų siuntimasis buvo nepalyginamai geresnis, augalai tvirti, pora net su žiedukais, augo tikrai gerai iš 6 augaliukų be didelio vargo išgyveno visi. Mano nuomonė nėra tokia prasta apie jų auginamas sanpaulijas,visgi tas adaptacinis periodas neapsieina be pėdsakų, kelionė tai gana greita jiems būna, čia Lietuvoje paštu kartais ilgiau keliauja, o šiaip pasikeičia viskas, augimo sąlygos, oras, netgi paros laikas gal irgi turi reikšmės bala čia žino tą augalų "mąstymą".
Katalogas tik smalsumui patenkinti, augaliukų užsakymo tikrai nežadu daryti. Namai ne guminiai lotuliukas.gif Turiu pakankamai daug, reikia stabdžiukus įjungti, o tai gali blogai baigtis... lotuliukas.gif
Atsakyti
Man labai įdomų išgirsti kitų nuomonių apie Dibley's augalus, nes nuotraukose daugelis streptokarpų tikrai gražūs. Net ketinau įsigyti R.Dibley selekcijos augalų iš kitų kolekcininkų, bet sužinojau, kad ir jie su jais vargsta. Todėl vis dar teiraujuosi.
O sanpaulijos - ne tai, kad blogos kokybės, tiesiog ne itin įdomios veislės. Tas, kurias iš Dibley "fermos" laikau vertingomis, galima gauti ir iš Lietuvos augintojų biggrin.gif
Atsakyti
gal esate girdejusios ar bandziusios sanpaulijas dauginti seklomis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sigute*** @ 2008 06 21, 18:46)
Noriu pasidžiaugti sanpaulija Бляха - Муха! ( Makuni)
user posted image..[

Oi kokia ji man juokinga lotuliukas.gif Žiedas tai toks musės veidelį primena.. bigsmile.gif
Pralinksminai, o jau pavadinimas tai vertas 10 balų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ausrazs @ 2008 06 21, 21:32)
. Tas, kurias iš Dibley "fermos" laikau vertingomis, galima gauti ir iš Lietuvos augintojų biggrin.gif

Šiuo metu jau taip sutinku, daug ir įvairių galima rasti kaip sakoma po vieta. mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Gintute @ 2008 06 21, 22:26)
Oi kokia ji man juokinga  lotuliukas.gif  Žiedas tai toks musės veidelį primena..  bigsmile.gif

Žiedukas tik tik prasiskleidęs, tai dar turėtų kažkiek daugiau skleistis, ir gražėti mano Бляха - Муха! thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Liepa B. @ 2008 06 21, 22:22)
gal esate girdejusios ar bandziusios sanpaulijas dauginti seklomis?  g.gif

Esame girdėjusios.
O ką? Sėklų prisidauginai? drinks_cheers.gif ar siunteisi iš kur nors? Išduok paslaptį bigsmile.gif

Tik žinok, kad dažniausiai pasėjus galima užsiauginti netikėčiausių siurprizų, nes jei sėklas iš kažkur gauni - net neįsivaizduoji, kas buvo "mamas" ir "tėtė" kryžminant augaliukus wink.gif

Užsuk į rojaussodai.lr sanpaulisčiė temą, ten apie sėjimą rasi pakankamai informacijos.... pradžiai wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Rima* @ 2008 06 21, 22:45)
Esame girdėjusios.
O ką? Sėklų prisidauginai?  drinks_cheers.gif  ar siunteisi iš kur nors? Išduok paslaptį  bigsmile.gif

Tik žinok, kad dažniausiai pasėjus galima užsiauginti netikėčiausių siurprizų, nes jei sėklas iš kažkur gauni - net neįsivaizduoji, kas buvo "mamas" ir "tėtė" kryžminant augaliukus wink.gif

Užsuk į rojaussodai.lr sanpaulisčiė temą, ten apie sėjimą rasi pakankamai informacijos.... pradžiai wink.gif

Seklu prisiauginau,tik ne sanpauliju o gloksiniju.O nezinau,kaip ir kur seti,radau info,kad sejasi kaip sanpaulijos.Del to ir klausiu sitoj temoj.
Aciu uz patarima,meginsiu ieskot kaip sejasi mirksiukas.gif
Atsakyti