Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Gurmano @ 2009 01 15, 11:04)
Tiesa, o iseitine kompensacija grizus is mot atostogu skaiciuojama is 3men uzdarbio, kuris buvo pries iseinant i dekreta?  g.gif
Ir jei po 1 m buvimo su vaiku buvo isnaudojamos kasm atostogos, o paskui vel iseita i vaiko priez atostogas iki 3 m - tai kaip skaiciuojama iseitine tokiu atveju? (Dirbta nebuvo, "fiktyviai" grizta TIK atostogoms isnaudoti ir vel pratestos atostogos).  blush2.gif

Ir kas is tu atostogu isisikaiciuoja i bendra darbo staza? pirmieji metai??  ax.gif

Aciu, kas pagelbesit  4u.gif

visos atostogos įsiskaičiuoja į stažą. kompensacijos dydis priklauso nuo stažo konkrečioje įmonėje, jis nebūtinbai bus 3 mėn. jūsų atveju priklausys nuo to, kiek išdirbot įmonėje iki atostogų.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 12:09)
visos atostogos įsiskaičiuoja į stažą. kompensacijos dydis priklauso nuo stažo konkrečioje įmonėje, jis nebūtinbai bus 3 mėn. jūsų atveju priklausys nuo to, kiek išdirbot įmonėje iki atostogų.

Nejau tikrai VISOS atostogos iki vaikui sueis 3m, ar visgi tik pirmieji metai?
OOoo, radau: pagal LR DK:

"Į darbo stažą įskaitomi tokie laikotarpiai (sąrašas sudarytas remiantis DK 170 str.)(...), išskyrus laiką, kai darbuotojas yra išėjęs vaiko priežiūros atostogų, kol vaikui sueis treji metai"

Kiek men kompensacijos priklausys - tai cia viena, bet IS KO ji skaiciuojas.. man rupi. Vidurkis is ketvircio pries dekreta, ar pan??

Sorry, nzn, gal neaiskiai klausiu ... blush2.gif bet in-te atsakymo nesurandu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 15 sausio 2009 - 11:22
*vaiko auginimo atostogos iki trejų metų įskaičiuojamos į stažą
* išmokai imamas vidutinis darbo užmokestis, taigi jo galima tikėtis maždaug tokio koks buvo per mėnesį pirmaisiais atostogų metais * (reikiamas skaičius, kuris priklauso nuo stažo konkrečioje įmonėje)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo l'eau: 15 sausio 2009 - 11:29
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 12:29)
*vaiko auginimo atostogos iki trejų metų įskaičiuojamos į stažą

Dievazi, kodel mano citata is LR DK su pastaraja kertasi ? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gurmano: 15 sausio 2009 - 13:20
o maniskiui iskilo klausimas toks :
ar profsajunga turi teise reikalauti (ne direktorius)pazymos apie darbo laika antraeiliame darbe?
ir aplamai gal kas parasytu kokios yra profsajungos teises, bei pareigos? (labiau domina pareigos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rollick @ 2009 01 15, 14:26)
ar profsajunga turi teise reikalauti (ne direktorius)pazymos apie darbo laika  antraeiliame darbe?
ir aplamai gal kas parasytu kokios yra profsajungos teises, bei pareigos? (labiau domina pareigos  mirksiukas.gif

manyciau, kad reiktu pasiskaityti profsajungos istatus, vidaus tvarkos taisykles ir kt panasius dokumentus ax.gif
Atsakyti
QUOTE(rollick @ 2009 01 15, 14:26)
ar profsajunga turi teise reikalauti (ne direktorius)pazymos apie darbo laika  antraeiliame darbe?
ir aplamai gal kas parasytu kokios yra profsajungos teises, bei pareigos? (labiau domina pareigos  mirksiukas.gif

kolektyvinėj sutarty pažiūrėk. man keistai atrodo toks prašymas g.gif
Atsakyti
tai vat uztai kad keista.. ax.gif yra prof. pirmininkas, kuris pastoviai ant darbuotoju raso skundus del menkiausios priezasties, del to daznai tikrina komisijos. direktorius kazi kaip toks vaizdas susidare kad nelabai gali ka pasakyt.pvz. senai norejo priimti zmogu,(yra laisvas etatas), bet neprieme gal pusmeti, nes tam priesinosi pirminnkas.) doh.gif
Atsakyti
O privalomos atostogos ar skaičiuojamos už tą laikotarpį kai buvau vaiko priež. atosotogose?
Atsakyti
Turiu problemele. Gal kas patars 4u.gif
Esu 7-a savaite nescia. Darbdavys nori sumazinti visiems algas iki minimumo. Ar turi teise jis sumazinti man alga?
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2009 01 15, 13:17)
Dievazi, kodel mano citata is LR DK su pastaraja kertasi ?  blush2.gif

nesikerta, tik ne ten žiūrėjote.
DK 170 str. kalba apie darebo stažą atostogoms gauti. už tą laiką kaip darbuotojas išėjęs vaiko auginimo atostogų jam kasm,etinės nesuteikiamos.
išeitinei išmokai svarbu darbo stažas įmonėje.
30 straipsnis. Darbo stažas
Darbo stažas - tai laikas, per kurį asmuo turėjo šio Kodekso reglamentuojamus darbo santykius, taip pat kiti laikotarpiai, kurie pagal norminius teisės aktus ar kolektyvines sutartis gali būti įskaičiuojami į darbo stažą, su kuriuo darbo įstatymai, kiti norminiai teisės aktai ir kolektyvinės sutartys sieja tam tikras darbo teises ar papildomas garantijas bei lengvatas.

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Papildyta:
QUOTE(Jurgiedra @ 2009 01 15, 14:39)
O privalomos atostogos ar skaičiuojamos už tą laikotarpį kai buvau vaiko priež. atosotogose?

kasmetinės? ne.
QUOTE(Agnieska111 @ 2009 01 15, 15:08)
Turiu problemele. Gal kas patars 4u.gif
Esu 7-a savaite nescia. Darbdavys nori sumazinti visiems algas iki minimumo. Ar turi teise jis sumazinti man alga?

jei pristatysite pažymą apie nėštumą jūsų negalės atleisti. dėl užmokesčio - jis negali būti mažinamas be darbuotojo sutikimo (keičiant sutarties sąlygas), nebent tai daromą darbuotojų grupei pagal kolektyvinę sutartį, įstatymus ar kitus teisės aktus. vien dėl nėštumo šioms sąlygoms pakeitimų nenumatyta
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 10:09)
dar kartą primenu - jei darbuotojas išeina savo noru - negaus ne tik kompensacijos išeitinės, bet ir bedarbio pašalpos iš biržos.

schmoll.gif Neklaidink http://www.ldb.lt/In...rbo_ismoka.aspx
turite teisę į nedarbo draudimo išmoką,
jeigu:
iki įsiregistravimo darbo biržoje turite ne mažesnį kaip 18 mėn. nedarbo draudimo stažą per paskutinius 36 mėn.

Net registruojantis, kai dar tik taloną gauni, jau pažiūri tą pažymą iš darbovietės, kurioje įrašyta, pagal kokį straipsnį atleista, ir klausia, ar turi tą reikiamą stažą.

Atsakyti