neklaidinu. pati paaiškinot kodėl.
išmoka skiriama esant atleistam iš darbo darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo aplinkybių bei darbdavio bankroto atveju. kitu atveju - tik po 3 mėn. nuo užsiregitravimo.
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 18:45)
išmoka skiriama esant atleistam iš darbo darbdavio iniciatyva, nesant darbuotojo kaltės, dėl nepriklausančių nuo darbuotojo aplinkybių bei darbdavio bankroto atveju. kitu atveju - tik po 3 mėn. nuo užsiregitravimo.
tada dar klausimas jei isdirbau metus,poto 3 metai motinystes atostogu,ar priklausys man is bedarbiu birzos pasalpa?
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 17:45)
Ar tikrai?
Kad po 3 mėn. matau tik tada, jei darbuotojas buvo atleistas dėl savo kaltės.
QUOTE(l'eau @ 2009 01 15, 17:45)
savo noru išėjus iš darbo ndabo socialinio draudimo išmoka mokama nuo 8 dienos, kaip čia parašyta.
Nedarbo draudimo išmoka skiriama nuo aštuntos po įsiregistravimo darbo biržoje dienos, išskyrus atvejus:
Sveikos,ieškau ieškau nerandu,gal kas žinot ar tikrai turint vieną ar du mažamečius vaikus (iki kokio amžiaus?) priklauso 1 poilsio diena per mėnesį arba galima išeiti anksčiau (pvz pusvalandį) iš darbo kiekvieną dieną?
QUOTE(Čiotki @ 2009 01 15, 20:20)
Sveikos,ieškau ieškau nerandu,gal kas žinot ar tikrai turint vieną ar du mažamečius vaikus (iki kokio amžiaus?) priklauso 1 poilsio diena per mėnesį arba galima išeiti anksčiau (pvz pusvalandį) iš darbo kiekvieną dieną?
Darbo kodeksas
214 straipsnis. Papildomos lengvatos asmenims, auginantiems vaikus
Darbuotojams, auginantiems neįgalų vaiką iki aštuoniolikos metų arba du vaikus iki dvylikos metų, suteikiama viena papildoma poilsio diena per mėnesį (arba sutrumpinamas darbo laikas dviem valandomis per savaitę), o auginantiems tris ir daugiau vaikų iki dvylikos metų dvi dienos per mėnesį (arba atitinkamai sutrumpinamas darbo laikas keturiomis valandomis per savaitę), mokant darbuotojui jo vidutinį darbo užmokestį.
QUOTE(AsJa @ 2009 01 15, 21:28)
Darbo kodeksas
Uii kaip dėkui už tokį greitą atsakymą
QUOTE(kordelija @ 2008 12 15, 22:02)
Imone likviduojama Esu vaiko prieziuros atostogose iki 2009 vasario Kaip su manim turetu buti atsiskaityta Visi darbuotojai jau paleisti su iseitinemis nuo rugsejo Likom tik mes dekretininkes Vadovas pasiule iseiti savo noru t.y be nieko bet kai nesutikau liepe laukti vasario tada kreiptis ir galesime rasyti saliu susitarimu kaip ir visiems Dar pridure kad pinigai jau pasibaige ir neaisku kada ju atsiras atsiskaitymui Tai kaip man dabar elgtis esu visiskai pasimetusi Gal kas jau esate susidure su tokia situacija
Gal kas galetu pakomentuoti sia situacija Jau apsilankiau darbo inspekcijoje tai sake tikrai nerasyti savo noru kad iseinu Liepe laukti vasario 18 ir eiti y darba Bet nelabai suprantu kaip ten toliau viskas rutuliosis Jie man turetu duoti atleidimo lapeli ir dar 4 men laikyti mane darbe ar ne
QUOTE(Čiotki @ 2009 01 15, 21:36)
O kaži reikia raštiškai prašyt?
Reikia
QUOTE(kordelija @ 2009 01 15, 22:10)
Gal kas galetu pakomentuoti sia situacija Jau apsilankiau darbo inspekcijoje tai sake tikrai nerasyti savo noru kad iseinu Liepe laukti vasario 18 ir eiti y darba Bet nelabai suprantu kaip ten toliau viskas rutuliosis Jie man turetu duoti atleidimo lapeli ir dar 4 men laikyti mane darbe ar ne
O gal iskart atleis kaip ten bus
Labai prasau padekite susigaudyti
Iš karto neatleis.
Gali atleisti tik pagal LR DK 129 str. Arba gali pasiūlyti nutraukti darbo sutartį pagal LR DK 125 str.
Bet gali ir kokių nuobaudų prirašyti, kas ten žino tuos darbdaviui, ypač kai tokia situacija dabar, ir atleisti pagal LR DK 136 str.
QUOTE(Vitalija @ 2009 01 15, 20:05)
Ar tikrai?
Jei išeita iš darbo šalių susitarimu, schemoje matau, kad išmoka skiriama 8 d. nuo įsiregistravimo darbo biržoje.
bet ar 'savo noru' nėra 'darbuotojo kaltė'? juk tikrai ne 'darbdavio iniciatyva', o pateiktoje schemoje išskiriami tik šie du atvejai
susiduriau su problemom,turiu nedarbinguma nuo 2008,11,18 iki 2009,01,15,diagnose bronchine astma,kuria seniau nesirgau,ir kuri issivyste labai staigiai,nustate,kad tai alerginio pabudzio-alergija miltams,o as dirbu picu kepeja jau 9metus,tai visa darbo diena-tai yra 12val.dirbu miltuotoje aplinkoje.mane nusiunte siandien i komisija nustatyti nedarbingumui-ir komisijos isvados,kad esu 100procentu darbina,liepe kreiptis pas profpatoliga,ir ten pereiti komisija,gryzys i savo poliklinika,mane gydanti daktare pareiske,kad uzdaro biuleteni,ir ji neturi laiko mane siusti i Antakalnio gydymo ystaiga tolimesniems tyrimams,bei profesines ligos nustatymui.ka man daryti,dirbti savo darbo negaliu-vel atsinaujins liga,dokumentu arba pazymos,kad man yra tokia liga-neisraso daktare.kaip yrodyti darbdaviui,kad negaliu dirbti.ir kokiu veiksmu man imtis?
busiu labai dekinga uz patarimus
Papildyta:
rytoj tureciau gryzti i darba,jeigu nesutiksiu dirbti,man gali sustatyti pravaikstos akta.gal reikalaus,kad iseiciau savo noru is darbo.
eiti ir vel dirbti su miltais,tai beveik tolygu savizudybei,tik letai ir kankinanciai,nebenoriu kankintis,taip kaip prie keleta menesiu,nuolatos dusti,ir galvoti,kad jau mirstu.dusulys man neleisdavo guleti,apie miega nebuvo ne kalbos.snausdavau nebent sededama.eiti dirbti ir zinoti kas manes vel laukia-nepakeliamai sunku.
busiu labai dekinga uz patarimus
Papildyta:
rytoj tureciau gryzti i darba,jeigu nesutiksiu dirbti,man gali sustatyti pravaikstos akta.gal reikalaus,kad iseiciau savo noru is darbo.
eiti ir vel dirbti su miltais,tai beveik tolygu savizudybei,tik letai ir kankinanciai,nebenoriu kankintis,taip kaip prie keleta menesiu,nuolatos dusti,ir galvoti,kad jau mirstu.dusulys man neleisdavo guleti,apie miega nebuvo ne kalbos.snausdavau nebent sededama.eiti dirbti ir zinoti kas manes vel laukia-nepakeliamai sunku.
QUOTE(Marija5 @ 2009 01 15, 22:40)
Reikia