Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(grivita @ 2009 01 22, 12:54)
Gal kas zino, ar pvz, darbdaviui 5 men darbo uzmokestis prilygsta 5 men iseitinei kompensacijai?
Na, turiu omeny, ar lygiai tiek pat sumokama mokesciu ir uzmokesciui, ir iseitinei?

g.gif

mokesciai turi buti sumoketi tie patys, tik NPD ir PNPD taikomas tik viena karta, o ne uz visus menesius i ateiti. nepanaudota NPD ir PNPD galesit susigrazinti pateikus pajamu deklaracija.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ooo: 22 sausio 2009 - 11:57
QUOTE(ooo @ 2009 01 22, 12:57)
mokesciai turi buti sumoketi tie patys, tik NPD ir PNPD taikomas tik viena karta, o ne uz visus menesius i ateiti. nepanaudota NPD ir PNPD galesit susigrazinti pateikus pajamu deklaracija.

Teisingai supratau, kad oficialiai atleidziant "pagal susitarima" su priklausanciom iseitinem nei kiek ne pigiau, nei ta zmogu laikyti darbe nors ir ne visa kruvi turinti...?

Ar cia NPD ir PNPD susigrazinimas galioja ir nuo NM pasikeitus mokesciams? g.gif
Atsakyti
QUOTE(grivita @ 2009 01 22, 14:05)
Teisingai supratau, kad oficialiai atleidziant "pagal susitarima" su priklausanciom iseitinem nei kiek ne pigiau, nei ta zmogu laikyti darbe nors ir ne visa kruvi turinti...?

Ar cia NPD ir PNPD susigrazinimas galioja ir nuo NM pasikeitus mokesciams?  g.gif

taip, gaunasi tas pats - jei 3 menesiu algos dydzio iseitine, tai darbdaviui tas pats, kas tris menesius zmogus dirbtu.
NPD ir PNPD ir po nauju metu isliko, tik jo dydis ir taikymas/netaikymas priklauso nuo pajamu dydzio, o PNPD - nuo vaiku skaiciaus.
Atsakyti
Sveikutės,
Gal galėsit man patarti, esu priimta į darbą trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui,šiandien darbdavė man pasakė jai blogai dirbsiu atleis mane ar viskas taip paprasta g.gif
Ar tikrai gali bet kada užsinorėjus mane atleisti?Esu vieniša mama tai man darbo vietą išlaikyti svarbu,juk tik iš mano algos mes gyvenam unsure.gif
Tai jai žinočiau,kad jai netinku tai iškart bandyčiau kokio kito darbo ieškotis, labai neramu pasidarė verysad.gif

Atsakyti
QUOTE(jovitah @ 2009 01 23, 23:49)
Sveikutės,
Gal galėsit man patarti, esu priimta į darbą trijų mėnesių bandomajam laikotarpiui,šiandien darbdavė man pasakė jai blogai dirbsiu atleis mane ar viskas taip paprasta g.gif
Ar tikrai gali bet kada užsinorėjus mane atleisti?Esu vieniša mama tai man darbo vietą išlaikyti svarbu,juk tik iš mano algos mes gyvenam unsure.gif
Tai jai žinočiau,kad jai netinku tai iškart bandyčiau kokio kito darbo ieškotis, labai neramu pasidarė verysad.gif

Kaip bebūtų liudna, taip, jus gali atleisti.

107 straipsnis. Išbandymo rezultatai
1. Jei darbdavys pripažino, kad išbandymo norint patikrinti, ar darbuotojas tinka pavestam darbui, rezultatai nepatenkinami, jis iki išbandymo termino pabaigos gali atleisti darbuotoją iš darbo, apie tai raštu įspėjęs darbuotoją prieš tris dienas, ir nemokėti jam išeitinės išmokos.
2. Jei išbandymas yra nustatytas norint patikrinti, ar darbas tinka darbuotojui, išbandymo įvertinimas priklauso nuo darbuotojo valios. Per išbandymo terminą darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį, apie tai raštu įspėjęs darbdavį prieš tris dienas.
Atsakyti
o gal galit kas imesti kur pasiskaityti apie tas iseitines, kiek reikia pradirbti kad ja gautum, kokio ji dydzio, ir kaip ten turi buti parasyta, svarbu kad nerasytum kad iseini savo noru, o jei saliu susitarimu tada gauni? o jei del darbuotojo kaltes?
Atsakyti
QUOTE(renatuxaass @ 2009 01 24, 13:40)
o gal galit kas imesti kur pasiskaityti apie tas iseitines, kiek reikia pradirbti kad ja gautum, kokio ji dydzio, ir kaip ten turi buti parasyta, svarbu kad nerasytum kad iseini savo noru, o jei saliu susitarimu tada gauni? o jei del darbuotojo kaltes?

LR DARBO KODEKSAS
140 str. mirksiukas.gif
Atsakyti
Sveikutes, noriu jusu konsultacijos, dirbau terminuotai, apsaugoj, pasibaigus mano terminui perkele dirbt i kit vieta, sutarties neperdare, vel pradirbau 2 men, ir tada pasake jog nebera objektu, per kelias dienas atsiskaitys, atsiskaite, atveze lapa birzai, bet parasyta jog isejau savo noru, bet as jojkio pareiskimo, nieko nesu rasius, paskambinau, zadejo perrasyt, bet jau menuo nieko nedaro.., nesuprantu kodel jie slapstos, gal man iseitines kokios priklause? g.gif
Atsakyti
136 straipsnis darbo sutarties nutraukimas be yspejimo 6 punkte rasoma likvidavus darbdavi jei pagal ystatymus jo prievoles nebuvo ypareigotas vykdyti kitas asmuo. tAI JEI MANO YMONE LIKVIDUOJAMA TAI JIE MANE GALI ATLEISTI BE YSPEJIMO KOL DAR NEGRYZAU IS VAIKO PRIEZIUROS ATOSTOGU AR NEGALI
Atsakyti
QUOTE(kordelija @ 2009 01 25, 21:28)
136 straipsnis darbo sutarties nutraukimas be yspejimo 6 punkte rasoma likvidavus darbdavi jei pagal ystatymus jo prievoles nebuvo ypareigotas vykdyti kitas asmuo. tAI JEI MANO YMONE LIKVIDUOJAMA TAI JIE MANE GALI ATLEISTI BE YSPEJIMO KOL DAR NEGRYZAU IS VAIKO PRIEZIUROS ATOSTOGU AR NEGALI

gali jei įmonės įsipareigojimų neperima kita įmonė.
Atsakyti
klausykit ar galimas toks variantas:dirbu darbuką, kuris man nelabai patinka, turiu vaiką kuriam už 10 mėn bus 3m, sakykim susirandu naują darbą, ir iš dabartinio išeinu vaiko priežiūros atostogoms iki vaikui sueina 3m, na,apsidraudimui, maža ką šiais laikas. ar įmanoma tokia situacija? g.gif kaip skaitytųsi tas sakykim dabar surastas darbas-pimaeilis ar antraeilis, kaip su mokesčiais būtų?
Atsakyti
QUOTE(vaidabas @ 2009 01 25, 17:56)
Sveikutes, noriu jusu konsultacijos, dirbau terminuotai, apsaugoj, pasibaigus mano terminui perkele dirbt i kit vieta, sutarties neperdare, vel pradirbau 2 men, ir tada pasake jog nebera objektu, per kelias dienas atsiskaitys, atsiskaite, atveze lapa birzai, bet parasyta jog isejau savo noru, bet as jojkio pareiskimo, nieko nesu rasius, paskambinau, zadejo perrasyt, bet jau menuo nieko nedaro.., nesuprantu kodel jie slapstos, gal man iseitines kokios priklause? g.gif

gal darbo sutartis tapo neterminuota:

126 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas suėjus terminui

1. Suėjus darbo sutarties terminui, darbdavys arba darbuotojas turi teisę nutraukti darbo sutartį.
2. Nė vienai iš šalių darbo sutarties nenutraukus, laikoma, kad sutartis tapo neterminuota.
Atsakyti