Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(novila @ 2009 01 30, 15:09)
Patarkit kaip pasielgti.
1. Esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 2 metai (iki š.m. birželio mėn.). O dabar sužinojau, kad įmonėje vyksta reorganizacija ir kad naikina mano etatą, t.y. kai birželį grįšiu į darbą, iškart gausiu atleidimo lapelį. Ar įmonė turi teisę mane atleisti, kai vaikui dar tik du metukai.
  2.  Dabar man dar pranešė, kad yra viena išeitis, jei aš nuo kovo 1 dienos grįšiu į darbą, tai man dar gali išsaugoti etatą, nes pagal įstatymus, privalo saugoti daro vietą iki kol vaikui sueis 3 metai.  O mano vaiką tik nuo rugsėjo mėn tepriims į darželį, tai kur man vaiką palikti nuo kovo mėn jei grįšiu į darbą???

patarkit kaip elgtis tokiu atveju...

galima susirasti aukle, kita darzeli arba gal vyras gali iseiti vaiko auginimo atostogu.
Atsakyti
QUOTE(novila @ 2009 01 30, 16:09)
Patarkit kaip pasielgti.
1. Esu vaiko auginimo atostogose iki vaikui sueis 2 metai (iki š.m. birželio mėn.). O dabar sužinojau, kad įmonėje vyksta reorganizacija ir kad naikina mano etatą, t.y. kai birželį grįšiu į darbą, iškart gausiu atleidimo lapelį. Ar įmonė turi teisę mane atleisti, kai vaikui dar tik du metukai.

Jusu etato panaikinti negali, nes vaiko prieziuros atostogu metu darbuotojui turi buti issaugota darbo vieta, atitinkamai pareigos. Grizus is atostogu negali jusu atleisti (taip pat be sutikimo keisti jusu darbo sutarties salygu) iki vaikui sueis 3 metai, aisku isskyrus atleidima del jusu kaltes (darbo drausmes pazeidimo).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo VOLPEX: 30 sausio 2009 - 18:39
VOLPEX, nesutinku, etatą gali naikinti, jei naikinami visi tos srities (pareigybės) etatai unsure.gif aš pati su tuo susidūriau, mano pareigybių panaikinti visi etatai, įmonė "neturi darbo pasiūlymų" darbui, tempia gumą doh.gif Vat ką tokiu atveju daryti? ko reikalauti? prieš tai mano eitų pareigų irgi nėra doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Tomienė @ 2009 01 30, 22:24)
VOLPEX, nesutinku, etatą gali naikinti, jei naikinami visi tos srities (pareigybės) etatai  unsure.gif aš pati su tuo susidūriau, mano pareigybių panaikinti visi etatai, įmonė "neturi darbo pasiūlymų" darbui, tempia gumą doh.gif Vat ką tokiu atveju daryti? ko reikalauti? prieš tai mano eitų pareigų irgi nėra  doh.gif

darbuotojams esantiem vaiko prieziuros atostogose privalo buti paliktos darbo vieta, pareigos, isskyrus kai imone visiskai likviduojama (DK 180 str.), jokiu isimciu del visu ar ne visu atitinkamos srities etatu naikinimo DK nenumato.

Atsakyti
g.gif Kiek daugiausia etato kruviu galima dirbti? Tarkim, pirmaeiles yra 1.0 etato. O antraeiles- 0.5, ar 0.75 etato? Viso noriu darbintis 1.75 etatu? ar tai nesikerta su DK ? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo auroryte: 30 sausio 2009 - 22:23
QUOTE(auroryte @ 2009 01 30, 23:23)
g.gif Kiek daugiausia etato kruviu galima dirbti? Tarkim, pirmaeiles yra 1.0 etato. O antraeiles- 0.5, ar 0.75 etato? Viso noriu darbintis 1.75 etatu? ar tai nesikerta su DK ? g.gif

Kertasi. smile.gif
Galima dirbti 1,5 etato, t.y. 12 val. per dieną.
Atsakyti
Blogai tuomet. Nes man su budejimais darbas, tai man visai gerai gautusi . g.gif
dar galima kazkaip faktinemis valandomis dirbti. Issiaiskinsiu su busimu darbdaviu. Beda ta, kad man pasiule darba, geresnemis salygomis. Taciau ankstesniame darbe as turiu tam tikru isipareigojimu, nebaigtu darbu, del kuriu man reikai pabaigti- t.y. atidirbti dar visa menesi. O naujas darbdavys noretu, kad darbinciausi jau nuo kitos savaites. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 01 30, 23:58)
Blogai tuomet. Nes man su budejimais darbas, tai man visai gerai gautusi . g.gif
dar  galima kazkaip faktinemis valandomis dirbti. Issiaiskinsiu su busimu darbdaviu. Beda ta, kad man pasiule darba, geresnemis salygomis. Taciau ankstesniame darbe as turiu tam tikru isipareigojimu, nebaigtu darbu, del kuriu man reikai pabaigti- t.y. atidirbti dar visa menesi. O naujas darbdavys noretu, kad darbinciausi jau nuo kitos savaites. doh.gif

Tai pas jus pirmame darbe grafikas nepastovus?
Manau susitarti visada imanoma. Juk nebūtina žiniaraštyje rodyti visų išdirbtų valandų.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 01 31, 00:12)
Tai pas jus pirmame darbe grafikas nepastovus?
Manau susitarti visada imanoma. Juk nebūtina žiniaraštyje rodyti visų išdirbtų valandų.

Visiskai nepastovus. Budejimai ir t.t.
O kaip gali viesoji istaiga nerodyti valandu? tai kaip jie parodys , uz ka man alga moka? Vat, nesuprantu as sito. g.gif
Atsakyti
QUOTE(auroryte @ 2009 01 31, 00:20)
Visiskai nepastovus. Budejimai ir t.t.
O kaip gali viesoji istaiga nerodyti valandu? tai kaip jie parodys , uz ka man alga moka? Vat, nesuprantu as sito. g.gif

Reikės pristatyti į antraeilę darbovietę grafiką iš pagrindinės ir tada suderinti darbo valandas.
Na, o apie neteisėtus būdus tiesiog nepasakosiu. ax.gif
Atsakyti
Ar gali darbdavys siulyti tokius "pasirinkimus" - puse etato/ sumazinta uzdarbi arba "zemesne" darbo pozicija .. o jei nesutinki - iseik is darbo savo noru.. blink.gif
Pagal istatymus, zinoma, turetu siulyt iseitine kompensacija, o realiam gyvenime??
Kokie "kovos" uz save budai ir veiksmai? blush2.gif
Atsakyti
Žinau, kad darbdavys darbuotojui mažindamas atlyginimą turi jį įspėti prieš mėnesį. Įdomu įspėjimas galioja žodinis ar turėtų būti raštiškas?
Atsakyti