Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Marija5 @ 2009 02 25, 14:06)
Taip, jeigu įmonėje nesudarytas atsotogų grafikas ir nėra kolektyvinės sutarties.
Rašote prašymą ir viskas.  smile.gif

Grafikus turėtų jau dabar sudarinėti,tai manau reiktų kulniuot pas direktorę ir užsimint kad norėčiau atostogų jau birželį...

dar kartą ačiū doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramune_lt @ 2009 02 25, 14:32)
Iskilo klausimas ir galima sakyt problema.
Dirbu istaigoje 0,25 etato. Suprantu, kad per savaite turiu dirbti 10 val. Bet moteriske statydama tabeli, padare man zpdl  verysad.gif . Turiu eiti kasdien i darba nuo 8 iki 10 val  doh.gif . O sneketis su manim nenori, argumentuoja, jei nepatinka, eik lauk. Ar galiu kazko reikalauti? Tiesa, auginu vaikiuka kuriam tik 2 metukai? Gal tai turetu itakos?

man atrodo, kad sitoje vietoje dar reiktu ziureti, kaip nustatytas jums darbas per savaite, ar yra irasas, kad darbas 5 d. per savaite. Jei taip, tai tada proporcingai per 5 d. tas 10 val ir pasiskirsto
Atsakyti
QUOTE(RasuteK @ 2009 02 25, 14:22)
man atrodo, kad sitoje vietoje dar reiktu ziureti, kaip nustatytas jums darbas per savaite, ar yra irasas, kad darbas 5 d. per savaite. Jei taip, tai tada proporcingai per 5 d. tas 10 val ir pasiskirsto

Darbo sutartyje nera nurodyta kaip turiu dirbti. Tiesiog parasyta 10 savaitiniu darbo valandu.
Atsakyti
nezinau ar cia galiu klausti,bet gal kas atsakys,kaip skaiciuotu man atostoginius jei iseiciau atostogu 03.02 bet vasario menesi dirbau tik iki 11d. paskui buvau biuletenyje ar man ta vasario priskaiciuota suma padalintu tik is tu isdirbtu 5 dienu iki biuletenio ar sudetu du pilnus menesius ir sito vasario tas kelias diena ir tada verstu vidurki??
Atsakyti
labai susidomejau vienu dalyku mano mergaitei tik kita balandi bus 2metukai o i darzeli noriu leisti nuo rugsejo kad priprastu kol as nedirbu, ar ligos neuzpultu ir biletenio nereiktu imt,man sodra dar moke pinigus ar jei leisiu i darzelijau nemokes?
Atsakyti
QUOTE(kirija @ 2009 02 25, 18:36)
labai susidomejau vienu dalyku mano mergaitei tik kita balandi bus 2metukai o i darzeli noriu leisti nuo rugsejo kad priprastu kol as nedirbu, ar ligos neuzpultu ir biletenio nereiktu imt,man sodra dar moke pinigus ar jei leisiu i darzelijau nemokes?

Sodra mokes iki tol, kol imsit dirbti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kirija @ 2009 02 25, 17:36)

sodrai nerūpi kur vaikas tuo metu, kai jūs esate jo priežiūros atostogose. rūpi tai, kad tose atostogose esate.
Atsakyti
Gal nelabai i tema,bet gal kas zino -ar darbdaviui reik moket kazkokius mokescius uz darbuotoja,kai sis mokamose atostogose?
Atsakyti
QUOTE(d-oncek @ 2009 02 27, 18:36)
Gal nelabai i tema,bet gal kas zino -ar darbdaviui reik moket kazkokius mokescius uz darbuotoja,kai sis mokamose atostogose?

Taip.
Nuo atostoginių mokami tokie pat mokesčiai kaip ir nuo darbo užmokesčio.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 02 27, 18:02)
Taip.
Nuo atostoginių mokami tokie pat mokesčiai kaip ir nuo darbo užmokesčio.

aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Labas, esu vaiko prieziuros atostuoguose iki 2 metu, i darba turiu grizti rugseji, det imone uzsidarys (bankroto neskielbs, atsiskaitys su darbotuojais ir isvaziuoja), tiems kurie dirba bus sumoketa iki 5 menesiniu atliginimu iseitines kompensacijos. Klausimas toks, ar as turieciau gauti ta kompensacija, ar tai priklauso nuo darbdavio geronoriskumo?
Atsakyti
Domina keli formalumai...

Kaip realiai "veikia" tokia situacija: kai grizti po vaiko aug atostogu ir siulo mazesni darbo uzmokesti ... o turetu perspet rastu pries 1 men.

Tai reikstu, kad pirma men turetu moket senaji atlyginima, buvusi pries iseinant? blush2.gif

Ir ar apie sugrizima reikia rastu pranest likus 2 sav. ar pakanka zodziu?
Atsakyti