Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo teisė, darbo sutartys ir kita

QUOTE(Gurmano @ 2009 03 02, 13:31)
Ir ar apie sugrizima reikia rastu pranest likus 2 sav. ar pakanka zodziu?

Perskaitykite ką parašėte...
Papildyta:
QUOTE(Medinis @ 2009 03 02, 13:33)
Perskaitykite ką parašėte...

Hm... perskaičiau ką pats parašiau.... Jūs tikrai protingiau biggrin.gif Atsiprašau.
Už atgailą bandysiu rasti atsakymą į jūsų klausimą....
Papildyta:
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

2. Darbuotojas, ketinantis pasinaudoti šiomis atostogomis ar grįžti į darbą joms nepasibaigus, apie tai raštu privalo įspėti darbdavį ne vėliau kaip prieš keturiolika dienų. Kolektyvinėje sutartyje gali būti nustatytas ilgesnis įspėjimo terminas.

Papildyta:
Taigi įspėti prieš 14 dienų raštu reikia tuomet, jei jūs neišbuvote viso atostogų laiko. Jei grįžtate tuomet, kai jums ir priklauso nereikia įspėti nieko - tiesiog ateinate į darbą ir dirbate.
Atsakyti
QUOTE(Gurmano @ 2009 03 02, 14:31)
Domina keli formalumai...

Kaip realiai "veikia" tokia situacija: kai grizti po vaiko aug atostogu ir siulo mazesni darbo uzmokesti ... o turetu perspet rastu pries 1 men.

Tai reikstu, kad pirma men turetu moket senaji atlyginima, buvusi pries iseinant?  blush2.gif

Ir ar apie sugrizima reikia rastu pranest likus 2 sav. ar pakanka zodziu?

ApiE DU keitimą turi įspėti raštu (LR DK 203 str.). Aišku privalo mokėti buvusį prieš tai DU.

O įspėti apie sugrįžimą reikti tik tuo atveju, jeigu grįžtate anksčiau laiko.

Viskas turi buti daroma RAŠTU.
Atsakyti
QUOTE(kapitoška @ 2009 03 02, 10:24)
Labas,  esu vaiko prieziuros atostuoguose iki 2 metu, i darba turiu grizti rugseji, det imone uzsidarys (bankroto neskielbs, atsiskaitys su darbotuojais ir isvaziuoja), tiems kurie dirba bus sumoketa iki 5 menesiniu atliginimu iseitines kompensacijos. Klausimas toks, ar as turieciau gauti ta kompensacija, ar tai priklauso nuo darbdavio geronoriskumo?

g.gif mane irgi labai domina g.gif , gal kas zino g.gif
Atsakyti
Kad pagal LR DK iš viso toks atleidimas neimanomas. g.gif
Ar atleidimas bus pagal LR DK 125 str, ar 129 str.?
Jeigu pagal LR DK 129 str, skaitykite 140 str apie išeitines išmokas.
Jeigu pagal 125 str., tada kaip susitarsite taip ir bus.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 02, 18:26)

g.gif tai mum turi pranesti apie uzdarima ir atleidimo is darba?
Atsakyti
Turiu ir aš klausimą.
Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metų (iki 2009 10 men). Svarstau galimybę likt atostogose iki vaikui sueis 3 metai, bet dar nesu apsisprendusi.
Įmonė kurioje dirbau yra ant bankroto ribos. Labai galimas daiktas kad šio rudens jau nebesulauks.
Dabar pradedu galvot, o kam reikės rašyt prašymą, del tų atostogų iki 3 metų, jei įmonės nebebus? Ar gali taip būt, kad nespejus parašyt prašymo iki įmonės bankroto, vėliau to padaryt nebegalėsiu ir būsiu bedarbė kai vaikui sukaks 2 metukai? g.gif

Kaži aiškiai čia parašiau ar nelabai g.gif
Atsakyti
QUOTE(liusi2003 @ 2009 03 02, 18:58)
g.gif tai mum turi pranesti apie uzdarima  ir atleidimo  is darba?

Labai jau paini situacija. Įmonės tokio kaip "Uždarymo" nėra. Galima sustabdyti veiklą, galima likviduoti įmonę arba jau bankrotas.
Likviduojant įmonę taikomas LR DK 136 str. Apie atleidimą pranešama raštu.

QUOTE(lauli @ 2009 03 02, 19:05)
Turiu ir aš klausimą.
Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 2 metų (iki 2009 10 men). Svarstau galimybę likt atostogose iki vaikui sueis 3 metai, bet dar nesu apsisprendusi.
Įmonė kurioje dirbau yra ant bankroto ribos. Labai galimas daiktas kad šio rudens jau nebesulauks.
Dabar pradedu galvot, o kam reikės rašyt prašymą, del tų atostogų iki 3 metų, jei įmonės nebebus? Ar gali taip būt, kad nespejus parašyt prašymo iki įmonės bankroto, vėliau to padaryt nebegalėsiu ir būsiu bedarbė kai vaikui sukaks 2 metukai?  g.gif

Kaži aiškiai čia parašiau ar nelabai  g.gif

Kai įmonės nėra, nėra kam ir rašyti. biggrin.gif
Įmonės likviduoti neįmanoma tol, kol yra skolų.
Jeigu įmonė bankruotoja, ją perima bankroto administratorius, kurs ir vykdo visus atsiskaitymus. Jeigu įmonės lešų nepakanka, bus išmokėta iš garantinio fondo. Dėja ne visa sumą.
Atsakyti
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 02, 18:26)

Labas rytas. Dekui uz atsakyma aciuks.gif belieka tikietis, kad darbdavis laikisis LR istatymu, imoneje isdirbau 13 metu, manau kompensacija uzsidirbau. Dar karta ACIU. iki.
Atsakyti
sveiki, mane domina perkelimas is vienu pareigu i kitas. trumpai situacija. as buvau vaiko auginimo atostogose, mano pareigose mane pavadavo kitas zmogus. istagos direktore tuo metu, kai as auginau vaikeli, isejo i vaiko auginimo atostogas. siuo metu ja pavaduoja kitas darbuotojas. tas zmogus, kuris pavaduoja mane nori pasilikti istaigoje. taigi yra projektas laikinai perkelti i kitas pareigas: pavaduojantis direktoriu i direktoriaus, as i to zmogaus, nes atsilaisvina etatas, o mano pareigose lieka tas, kuris mane pavadavo vaiko auginimo atostogose. dabar klausimas toks: kokiu budu forminamas laikinas perkelimas? nutraukiant sena ir sudarant nauja sutarti? ir kaip yra formuluojamas grizimas? ar grizus is vaiko auginimo atostogu direktorei as galesiu but grazinama i savo pareigybes? ar isvis tokiam dalykui yra teisinis pagrindas, kokie straipsniai tai numato?
aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sinuhe: 04 kovo 2009 - 22:43
QUOTE(lauli @ 2009 03 02, 18:05)
kam reikės rašyt prašymą, del tų atostogų iki 3 metų, jei įmonės nebebus? Ar gali taip būt, kad nespejus parašyt prašymo iki įmonės bankroto, vėliau to padaryt nebegalėsiu ir būsiu bedarbė kai vaikui sukaks 2 metukai?  g.gif

bankroto administratoriui
Atsakyti
Marija5 ir l'eau ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(sinuhe @ 2009 03 04, 23:42)
sveiki, mane domina perkelimas is vienu pareigu i kitas. trumpai situacija.
as buvau vaiko auginimo atostogose, mano pareigose mane pavadavo kitas zmogus. istagos direktore tuo metu, kai as auginau vaikeli, isejo i vaiko auginimo atostogas. siuo metu ja pavaduoja kitas darbuotojas.  tas zmogus, kuris pavaduoja mane nori pasilikti istaigoje. taigi yra projektas laikinai perkelti i kitas pareigas: pavaduojantis direktoriu i direktoriaus, as i to zmogaus, nes atsilaisvina etatas, o mano pareigose lieka tas, kuris mane pavadavo vaiko auginimo atostogose. dabar klausimas toks:
1. kokiu budu forminamas laikinas perkelimas? nutraukiant sena ir sudarant nauja sutarti?
2. ir kaip yra formuluojamas grizimas?
3. ar grizus is vaiko auginimo atostogu direktorei as galesiu but grazinama i savo pareigybes? ar isvis tokiam dalykui yra teisinis pagrindas, kokie straipsniai tai numato?
aciu uz atsakyma  4u.gif

1. Darbo sutartis tokiais atvejais nėra nutraukiama. Rašomas pranešimas darbuotojui, jeigu drabuotojas sutinka, darbdavys rašo įsakymą. Net darbo sutartyje jokie pakeitimai nėra įrašomi, nes perkelimas laikinas.
2. Iš vaiko auginimo atostogų jus tiesiog grįžtate ir viskas. Kaip ir po kasmetinių. smile.gif Ne bent norite grįžti anksčiau tada turite įspėti darbdavį prieš 14 dienų.
3. Na visų pirmą jums privalo palikti jūsų darbo vietą. Tai po vaiko auginimo atostogų jus turite grįžti į savo darbo vietą. smile.gif

180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
...
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
Atsakyti