Labas
turiu klausimeli, firmai gresia bankrotas, o as laukiuosi, darbdavys informuotas, kokia mano padetis?
ar galima pries paskelbiant bankrota pasiimti biuleteni iki dekreto?ir ar bus mokama nuo dabartinio atlyginimo?
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 05, 09:23)
1. Darbo sutartis tokiais atvejais nėra nutraukiama. Rašomas pranešimas darbuotojui, jeigu drabuotojas sutinka, darbdavys rašo įsakymą. Net darbo sutartyje jokie pakeitimai nėra įrašomi, nes perkelimas laikinas.
2. Iš vaiko auginimo atostogų jus tiesiog grįžtate ir viskas. Kaip ir po kasmetinių.
Ne bent norite grįžti anksčiau tada turite įspėti darbdavį prieš 14 dienų.
3. Na visų pirmą jums privalo palikti jūsų darbo vietą. Tai po vaiko auginimo atostogų jus turite grįžti į savo darbo vietą.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
...
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
2. Iš vaiko auginimo atostogų jus tiesiog grįžtate ir viskas. Kaip ir po kasmetinių.
3. Na visų pirmą jums privalo palikti jūsų darbo vietą. Tai po vaiko auginimo atostogų jus turite grįžti į savo darbo vietą.
180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
...
3. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama.
aciu uz atsakyma. viska sita as suprantu. bet mane labai domina grizimas is laikino perkelimo i savo darbo vieta. kaip tai daroma?
QUOTE(sinuhe @ 2009 03 05, 11:40)
aciu uz atsakyma. viska sita as suprantu. bet mane labai domina grizimas is laikino perkelimo i savo darbo vieta. kaip tai daroma?
Darbdavio pranešime bei įsakyme dėl laikino perkelimo, turi būti nurodyta: perkelimo terminas - nuo ... iki ... Mokamas darbo užmokestis. Pareigos. Kai tik pasibaigia laikino perkelimo terminas, jus automatiškai grįžtate į savo pareigas. Tik turėkite pranešimo kopiją būtinai, na maža kas.
QUOTE(Marija5 @ 2009 03 05, 12:26)
Darbdavio pranešime bei įsakyme dėl laikino perkelimo, turi būti nurodyta: perkelimo terminas - nuo ... iki ... Mokamas darbo užmokestis. Pareigos.
Kai tik pasibaigia laikino perkelimo terminas, jus automatiškai grįžtate į savo pareigas. Tik turėkite pranešimo kopiją būtinai, na maža kas.
Kai tik pasibaigia laikino perkelimo terminas, jus automatiškai grįžtate į savo pareigas. Tik turėkite pranešimo kopiją būtinai, na maža kas.
ačiū
dabar jau visiškai aišku
Labas, man iskilo svarbus klausimas i kuri reikia greito ats. Mano vyras dirba normalia 40 val, darbo savaite, dabar turi galimybe isidarbinti antraeilems pareigoms.Gal galit parasyt kiek valandu jis gali darbintis antram darbe ir viska kas susije su antru darbu, nes tiesa sakant net nelabai zinau ko klaust
QUOTE(jurgamp @ 2009 03 06, 14:20)
Labas, man iskilo svarbus klausimas i kuri reikia greito ats. Mano vyras dirba normalia 40 val, darbo savaite, dabar turi galimybe isidarbinti antraeilems pareigoms.Gal galit parasyt kiek valandu jis gali darbintis antram darbe ir viska kas susije su antru darbu, nes tiesa sakant net nelabai zinau ko klaust
5. Darbuotojų, dirbančių ne vienoje darbovietėje arba vienoje darbovietėje, bet pagal dvi ar daugiau darbo sutarčių, darbo dienos trukmė negali būti ilgesnė kaip dvylika valandų.
Aciu, tai reiska , kad jis gali dirbti dar 4 val papildomai?
Papildyta:
aš susipainiojau tokiu klausimu - darbas yra beveik laisvo oro direktoriaus - atlygis gaunamas už rezultatą. atlyginimas nepastovus. kaip geriau apsiforminti - ar likti su terminuota pratęsiama sutartim ar tartis dėl neterminuotos ir pastovaus atlyginimo? kaip manot?
QUOTE(l'eau @ 2009 03 06, 22:39)
aš susipainiojau tokiu klausimu - darbas yra beveik laisvo oro direktoriaus - atlygis gaunamas už rezultatą. atlyginimas nepastovus. kaip geriau apsiforminti - ar likti su terminuota pratęsiama sutartim ar tartis dėl neterminuotos ir pastovaus atlyginimo? kaip manot? 
O aš, tiesą sakant, klausimo nesupratau
Ar darbas yra nuolatinio pobūdžio?
Jeigu nuolatinio, tai kodėl pastoviai pratęsima DS?
Galima bet kokioje DS sutarti dėl darbo laiko bei gaunamo DU. Jis gali priklausiti nuo rezultato, darbo valandų ir t.t.
Laba diena visoms,
gal kas gali man pasakyti trumpai ir aiškiai...
Nėščiajai, jau pranešusiai darbdaviui apie nėštumą, negali būti keičiamos darbo sutarties sąlygos, įskaitant ir atlyginimą, net jei atlyginimas yra mažinamas visiems įmonėms darbuotojams? Taip? Mat man grąsina sumažinti vistiek, nežinau kaip tvirtai galiu už save stovėti...
O kas atsitiktų man jei įmonė bankrutuotų?
O jie "laikinai sustabdytų veiklą"?
Dėkoju už atsakymą.
Nėščiajai, jau pranešusiai darbdaviui apie nėštumą, negali būti keičiamos darbo sutarties sąlygos, įskaitant ir atlyginimą, net jei atlyginimas yra mažinamas visiems įmonėms darbuotojams? Taip? Mat man grąsina sumažinti vistiek, nežinau kaip tvirtai galiu už save stovėti...
Dėkoju už atsakymą.
QUOTE(Donata2 @ 2009 03 09, 14:28)
Laba diena visoms,
Dėkoju už atsakymą.
Dėkoju už atsakymą.
Pagal LR DK 132 str., negali būti nutraukta DS su nėsčia darbuotoja. Bet apie DS sąlygų keitimą tokio draudimo nėra. Tiesą, kad DU jums gali pakeisti tik esant raštiškam darbuotojo sutikimui.
Dėl DS sąlygų keitimo skaitykite LR DK 120 str., dėl DU 203 str. Visiems darbuotojams be jų sutikimo gali buti keičiamas DU tik esant kolektyvianiai darbo sutarčiai.
Kas jums atsitiktu, jeigu įmonė bankruotuotu. Įmonei yra paskiriamas bankroto administratorius, kuris vykdo visus atsiskaitymus. Jeigu bendrovės lėšų nepakanka, gausite pinigų iš garantinio fondo. Bet jūsų darbo sutartus bus nutraukta.
"Veiklos sustabdymas" tai vykdoma per VMI, dažniausiai įmonėje lieka tik direktorius, dirbantis vos valandą per mėn. Bet jūsų atleisti neturi teisės. Tai galite nepergyventi.