Įkraunama...
Įkraunama...

Alus alutis

Apklausa: Geriausias alus yra: (498 nariai(-ių) jau prabalsavo)

Balsuoti
Aš tai alų geriu nuo tada, kai išmokau gerti iš puodelio (tiksliau - išmokau gerti iš puodelio tam, kad gaučiau alus) tongue.gif

Nežinau kodėl taip mėgstu šį gėrimą, bet be jo negaliu. Reikia man to skonio, arba alaus mieliu. Nes jei ilgesnį laiką negeriu alaus, tai kaip išprotėjus valgau šveižią duoną (o tai mano kūnui labiau kenkia,nei alus) doh.gif

Be to alus padeda virškinimui. Todėl prie jo galim valyti tokius sunkius patiekalus, kaip cepelinai, šašlykai, kiaulės kojos ir visokį kitokį šlamštą, kurio privalgę, be alaus būtume labai apsunkę.

Kadangi esu savo gimto miesto patriotė, tai geriu TIK Švyturio alų. thumbup.gif

Tai va. Dabar nebegeriu alaus, nes planuojam vaikutį. Bet pasvajoju wub.gif
Atsakyti
As alu megstu per iseigynes ir kompanijose.Dazniausei isgeriu po 2 butelius kokio nors skanaus alaus "Baltika auksinis" labai jau jis man skanus tongue.gif .O dar su vytinta zuvyte tai visai faina. thumbup.gif .Kompanijoje kur vyrai geria degtine tai as isgeriu 1 bonkute stipraus alaus Vilkmerges ir man pats tas.Megstu stipru alu del to kad jei nera daug finansu o norisi buti linksmai tai nusiperki padoraus stipraus alaus ir Jegaaaaa!Bet tai buna gal 2 kart i metus thumbup.gif .Seip gerti man negalima nes sirgau geltlyge ir mano kepenis silpnos.Bet...... tongue.gif .

Vat jei kas norite sustoreti siek tiek tai va jums receptas:gerkite megstema alu su grietine 15%riebumo 250ml - 1 saukstas grietines.Ismaisykite ir megaudamiesi gurksnokite.Man tai kaip kokteilis.Labai jau skanu.Nors atsisakiau nes ir taip jau svorio turiu.Bet kam siuliau si recepta tai visoms padeja ir patiko.Zinoma tai skonio reikalas. drinks_cheers.gif
Atsakyti
alų mėgstu labai labai blush2.gif
Švyturio EXTRA pats geriausias, pats skaniausias - bet paskutiniu metu biški pristabdau nes noriu būti nestuke.gif ir turėti sveika 2.gif
Atsakyti
Truputi nepagalvota apie uzsienio gyventojas - juk ne visur rasi lietuvisko isvardinto alaus, tad tenka basuoti, kad geriu importini... drinks_cheers.gif
Atsakyti
Nu aš irgi be alaus niekaip tongue.gif .Jei būna koks baliukas, kur chebrytė "rimtesnius "gėrimus vartoja, vis tiek dėl manes kelis butelaičius alučio prigriebia nes kitų gėrimų man gali ir nebūti. Iš Lietuviško, tai man Švyturio alutis thumbup.gif , o šiaip pasiilgstu čekiško šviesaus. O jei geriam kur kabake alų, tai prie jo labai skanu keptas sūris, gal teko kam nors jį namie gamintis?
Atsakyti
biggrin.gif Bet kodėl taip mėgsta alų vaikai. Jau tik įsipylk ir atvaro hebrytė. Siurbia rupužokai su pasigardžiavimu. Gal tos mielės ir gerai, bet alkoholis vis dėlto. Tai jau kai parsitempiu alučio, tai geriu kai tas sako iš po stalo.
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 05 07, 17:05)
biggrin.gif Bet kodėl taip mėgsta alų vaikai. Jau tik įsipylk ir atvaro hebrytė. Siurbia rupužokai su pasigardžiavimu. Gal tos mielės ir gerai, bet alkoholis vis dėlto. Tai jau kai parsitempiu alučio, tai geriu kai tas sako iš po stalo.

seubas.. as niekada net paragaut nesu davus.. tai jie manes niekada ir neprasho. alkoholis (kox bebutu silpnas) ir vaikai - man nesuderinami dalykai schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(AGFA @ 2005 05 07, 18:05)

AGFA nepergyvenk, kad maži vaikai mėgsa alų. Aš maža net drebėdavau,kai matydavau alaus putą, o man neleisdavo jos nusiurbti. doh.gif (dabar net neįsivaizduoju, akip ją galėjau mėgti)
Mama net į gydytoją kreipėsi. Ir gydytoja pasakė : nedrauskit, juk tas vaikas daugiau kaip 50 ml negers, neprisigers.

Tiesiog aluje yra tokių medžiagų kokių negaunam šiaip valgydami. Konkrečiai alaus mielės, kurios padeda augimui, ir ypač paauglystėje nuo pūlingų spuogų (net specialiai išrašomos).

Sunerimti reikėtų jei vaikas po stiklinę išgeria ir dar nori blink.gif

Man asmeniškai užtekdavo kelių gurkšnių.
Atsakyti
QUOTE(kvaki @ 2005 05 07, 21:03)
. Konkrečiai alaus mielės, kurios padeda augimui, ir ypač paauglystėje nuo pūlingų spuogų (net specialiai išrašomos).

tik nesupykit ir ant manes perdaug neburnokit blush2.gif bet gerdami vaikai alu as turiu galvoje ipasta standartini alu ko jau ko bet alaus mieliu vaikai negauna - nes ju paprasciausiai ten nera. naa nebent duotumet gerti svyturio kvietini balta alu. o visas kitas alus yra pries ispilstant i buteli filtruojamas, po to pasterizuojamas tai mieliu ten su ziburiu nerasit. na nebent kokia bepilant i buteli "isoks" bet ir tai bus ne alaus miele biggrin.gif
na man paciai alus nepatinka, bet jau 2 metai kaip alus mano gyvenime yra 5 dienas per savite 8 val per para- tai mano darbas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inga888: 07 gegužės 2005 - 21:14
O mes su vyru tradiciją įvedėm: kas penktadienį geriam savaitgalinį (alutį) Dažniausiai būna Švyturio ekstra arba man pats skaniausias Bernelių užeigos Medaus alus, jo tik NORF'oj mačiau pirkti, bet kadangi man nepatinka kai kurie alus dėl kartumo, tai pastarasis kaip sidras, jėga... thumbup.gif
Atsakyti
pas mus taip pat alaus niekas neatsisako thumbup.gif Svyturio EXTRA man thumbup.gif ,o medaus alaus neseniai ragavau tai man jis neskanus feeeeee,kazkoks saldus schmoll.gif
Atsakyti
Na geriausias alus yra tas, kuri mano vyras daro smile.gif) Naturalus, naminis, be cukraus, tik is salyklo. turi mieliu, bet skaidrus kaip filtruotas smile.gif) Galit pavydet tongue.gif
Atsakyti