Įkraunama...
Įkraunama...

Dauno sindromas

QUOTE(*zuikulis* @ 2008 11 30, 20:43)
sveikutes,kaip smagu ausra kad jau namie,tikekimes kad greit uzaugs ta skylute mazajam,
sveikateles sergantiems,mes ir truputi pasloguojam pakosejam,bet jau gereja
mes buvom pas ortopeda,be jokiu problemu mums skyre batukus,jau sausio pabaigoj turetu but padaryti

Sveika, zuikuli. Gerai, kad smarkiai nesergat. Ir mes panašiai laikomės ax.gif
Kur jūs užsakinėjat ortopedinius batukus?

Atsakyti
Sveikutės visos,

pagaliau ir aš susiruošiau parašyti, vis dar kažkaip sunku susitaikyti su tuo kad mano mažiulis bu šiek tiek kitoks....... verysad.gif
Kol kas mažiukas auga puikiai, ligu kaip ir neturim, širdelė irgi tvarkoj, netgi tas įgimtas širdies ūžesiukas (ia kur būna visiems mažiukams) gydytoja sakė kad mažėja, manyčiau kad tai yra labai gerai biggrin.gif O mūsų didžiausia bėda buvo, kad pirma mėnesį labai mažai priaugom svorio... bet čia turbūt buvo kaltė mamytės... aš jį pati maitinau ir matyt mažiukui trūko pienelio (pirmas mėnuo buvo košmaras, turbūt visos tai patyrėt po tokių naujienų), bet už tai per sekančias dvi savaites priaugom daugiau nei per mėnesį bigsmile.gif tai gydytoja buvo labai nustebus, kad mes taip susitvarkėm šauniai tongue.gif
O va šiandien mum jau lygiai 2 mėnesiukai smile.gif jau mokam puikiai laikyti galvyte paguldyti ant pilvuko, labai nemėgsta vienas būti, kai tik atsikelia reikalauja dėmesio:) nori viska mayti, jau po truputi bando visokius garsus leisti, būna išsižioja ka nors sakyt, bet ne visada su garsu išeina lotuliukas.gif bet už tai labai smagu matyti. O va su miegojimu... pirma mėnesį mes taip pat tvarkingai miegodavom daug! Bet va dabar, nakti tai visa išmiega, niu ir diena pamiega bet vakarais, tai šokam:) iki kokios 12-1 val. nenori miegot nors tu ka:) Tai va tiek kol kas apie mus blush2.gif Smagu kad priimat ir mus į savo kolektyvą drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(*zuikulis* @ 2008 11 30, 19:43)
sveikutes,kaip smagu ausra kad jau namie,tikekimes kad greit uzaugs ta skylute mazajam,
sveikateles sergantiems,mes ir truputi pasloguojam pakosejam,bet jau gereja
mes buvom pas ortopeda,be jokiu problemu mums skyre batukus,jau sausio pabaigoj turetu but padaryti

O kiek jums dabar? ar jau vaikstot? g.gif

Agnyteee, smagu skaityti kaip puikiai augat smile.gif O vakarais gal jam pilveli suka? doh.gif Sakai tik uzesiuka stebi, bet turbut ziurejo echoskopu? Jei nera igimtos ydos - tai puiku, o ta naujagimiu skylute - uzsitrauks thumbup.gif Mums skylute kitokia, t.y. priesirdziu pertvaros defektas... buvo maza maza tikimybe kad uzsitrauks - bet deja.... dabar jau kelinta karta matuoja, ir ta skylute kartu su vaikeliu auga... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2008 12 01, 13:37)
Sveikutės visos,

pagaliau ir aš susiruošiau parašyti, vis dar kažkaip sunku susitaikyti su tuo kad mano mažiulis bu šiek tiek kitoks....... verysad.gif
Kol kas mažiukas auga puikiai, ligu kaip ir neturim, širdelė irgi tvarkoj, netgi tas įgimtas širdies ūžesiukas (ia kur būna visiems mažiukams) gydytoja sakė kad mažėja, manyčiau kad tai yra labai gerai  biggrin.gif O mūsų didžiausia bėda buvo, kad pirma mėnesį labai mažai priaugom svorio... bet čia turbūt buvo kaltė mamytės... aš jį pati maitinau ir matyt mažiukui trūko pienelio (pirmas mėnuo buvo košmaras, turbūt visos tai patyrėt po tokių naujienų), bet už tai per sekančias dvi savaites priaugom daugiau nei per mėnesį  bigsmile.gif  tai gydytoja buvo labai nustebus, kad mes taip susitvarkėm šauniai tongue.gif
O va šiandien mum jau lygiai 2 mėnesiukai smile.gif jau mokam puikiai laikyti galvyte paguldyti ant pilvuko, labai nemėgsta vienas būti, kai tik atsikelia reikalauja dėmesio:) nori viska mayti, jau po truputi bando visokius garsus leisti, būna išsižioja ka nors sakyt, bet ne visada su garsu išeina  lotuliukas.gif  bet už tai labai smagu matyti. O va su miegojimu... pirma mėnesį mes taip pat tvarkingai miegodavom daug! Bet va dabar, nakti tai visa išmiega, niu ir diena pamiega bet vakarais, tai šokam:) iki kokios 12-1 val. nenori miegot nors tu ka:) Tai va tiek kol kas apie mus blush2.gif  Smagu kad priimat ir mus į savo kolektyvą drinks_cheers.gif

Nu šaunuolis tavo mažylis wub.gif Smagu, kad neturit jokių labai rimtų bėdų su sveikata smile.gif
Dėl susitaikymo, tai laiko reikia. Laikas gydo. Gabytei dabar greit trys metukai, o aš tik prieš pusmetį pajutau, kad man lengviau. Džiaugiuosi ja ir labai myliu. wub.gif nebemastau kad ji kitokia, kol kiti man to neparodo, tada buna skaudu, bet ir į tai jau labai nebereaguoju irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Babulka @ 2008 12 01, 14:20)
Mums skylute kitokia, t.y. priesirdziu pertvaros defektas... buvo maza maza tikimybe kad uzsitrauks - bet deja.... dabar jau kelinta karta matuoja, ir ta skylute kartu su vaikeliu auga...  verysad.gif

O del kokios priezasties gydytojai sako veliau operuoti?O jus tikriausiai dabar vaistukus geriat?Tavo Benukas tikriausiai svorio priauga normaliai,o ir pats gerai jauciasi?O jums nuo tos skylutes nera kraujo spaudimo didesnio?Dovanok,kad tiek klausimu,tiesiog smalsu blush2.gif

QUOTE(trude @ 2008 12 01, 14:27)
Nu šaunuolis tavo mažylis wub.gif Smagu, kad neturit jokių labai rimtų bėdų su sveikata smile.gif
Dėl susitaikymo, tai laiko reikia. Laikas gydo. Gabytei dabar greit trys metukai, o aš tik prieš pusmetį pajutau, kad man lengviau. Džiaugiuosi ja ir labai myliu.  wub.gif nebemastau kad ji kitokia, kol kiti man to neparodo, tada buna skaudu, bet ir į tai jau labai nebereaguoju  irnesakyk.gif

Va gryna teisybe.Laikas ir mane pagyde neblogai.Pirmi menesiai buvo sunkus,o dabar jau sviesu pasidare.Mums reikia tiesiog nebekankinti saves del tokio likimo posukio,bet stengtis kuo greiciau su tuo susitaikyti,nes vistiek nieko jau nepakeisi,o seimai esam reikalingos stiprios mes.Mes irgi labai mylim savo broli,o ir prisijuokiam is jo isdaigu visi.Jau sunybes krecia kai tik gali.Nezinau kiek puodeliu jau sudauzytu,ir kiek tualetinio rulonu imestu i tualeta.O ana diena atsidare duris pats,ir iszygiavo i gatve.As skalbinius dzioviau,negirdejau,nes atsidaryti duru nemokejo iki siol.Tai gerai kad laimingai, kaimyne parvede,o as nuo siol rakinu raktu duris.Va.Ir atrodo saugau,stebiu, bet vistiek greitesnis.
Geros dienos!
Atsakyti
QUOTE(linusia5 @ 2008 12 01, 17:02)
O del kokios priezasties gydytojai sako veliau operuoti?O jus tikriausiai dabar vaistukus geriat?Tavo Benukas tikriausiai svorio priauga normaliai,o ir pats gerai jauciasi?O jums nuo tos skylutes nera kraujo spaudimo didesnio?Dovanok,kad tiek klausimu,tiesiog smalsu blush2.gif

Sako kad vyresnis, tvirtesnis vaikas geriau, matyt lengviau atsigauna po operaciju, gal organai didesni, o gal raidai maziau itakos turi.... nezinau... smile.gif blush2.gif
Mes negeriam jokiu vaistu... stebi mus kas trys menesiai kardiologas Lankutis Vilniuje (nuostabus zmogus). Kruvio neriboja... na tik i pirti siulo nevesti biggrin.gif Sako kad jis dabar nejaucia jokiu sirdeles pakitimu (vaikutis), bet operuoti reikia, nes veliau jau gali imti dusulys ir pan... Kraujo spaudimo net nezinau.... verysad.gif
Man baisu kai dabar arteja pirmasis gimtadienis, gniuzulas gerklej stringa... net svesti nenoriu... labai atgyja visi isgyvenimai.... verysad.gif doh.gif
Bet siaip - tikrai jauciuosi susitaikius, kartais net pagalvoju kad kitaip ir buti negalejo, ko as taip supergyvenau ir issigandau, ale mulke esu biggrin.gif Gerai kad pas mus toks vaikutis atkeliavo, o ne pas kokius asocialus biggrin.gif Bet visa tai - deka mane supancios aplinkos. Su vyru dar labiau suartejom - musu vaikas, musu tvirtove smile.gif Jis svaigsta nuo jo, seneliai is proto kraustosi... Gal todel jauciuosi viduje labai stipri ir pasitikinti savimi, ir kad viskas su musu auksiukais bus gerai wub.gif Turbut sekantis etapas bus - darzelis, po to mokykla... o kas po to....? Nezinau, va tai baugina.... Gaila kad cia neraso vyresniu vaikuciu teveliai...
Bet kas neturi aplinkiniu palaikymo - ojoj kaip as tokiais zmonem didziuojuosi, nezinau koki medali reikia tokiom mamytem kabinti thumbup.gif wub.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes esu ka tik iskepta mama smile.gif , mano sunelis gyme su dauno sindromu buciau dekinga jei priimtumete mane savo gretas ir patartumet kaip augint toki vaikeli smile.gif
Papildyta:
QUOTE(agnyteee @ 2008 12 01, 14:37)
Sveikutės visos,

Kol kas mažiukas auga puikiai, ligu kaip ir neturim, širdelė irgi tvarkoj, netgi tas įgimtas širdies ūžesiukas (ia kur būna visiems mažiukams) gydytoja sakė kad mažėja, manyčiau kad tai yra labai gerai  biggrin.gif O mūsų didžiausia bėda buvo, kad pirma mėnesį labai mažai priaugom svorio... bet čia turbūt buvo kaltė mamytės... aš jį pati maitinau ir matyt mažiukui trūko pienelio (pirmas mėnuo buvo košmaras, turbūt visos tai patyrėt po tokių naujienų), bet už tai per sekančias dvi savaites priaugom daugiau nei per mėnesį  bigsmile.gif  tai gydytoja buvo labai nustebus, kad mes taip susitvarkėm šauniai tongue.gif
O va šiandien mum jau lygiai 2 mėnesiukai smile.gif jau mokam puikiai laikyti galvyte paguldyti ant pilvuko, labai nemėgsta vienas būti, kai tik atsikelia reikalauja dėmesio:) nori viska mayti, jau po truputi bando visokius garsus leisti, būna išsižioja ka nors sakyt, bet ne visada su garsu išeina  lotuliukas.gif  bet už tai labai smagu matyti. O va su miegojimu... pirma mėnesį mes taip pat tvarkingai miegodavom daug! Bet va dabar, nakti tai visa išmiega, niu ir diena pamiega bet vakarais, tai šokam:) iki kokios 12-1 val. nenori miegot nors tu ka:) Tai va tiek kol kas apie mus blush2.gif  Smagu kad priimat ir mus į savo kolektyvą drinks_cheers.gif

Sveikute mums 1men ir 2 savaites irgi kaip jus esam dar mazyciai per menesi priaugom tik 600 g, tikimes kad per si menesi priaugsim daugiau, sirdele kol kas musu yra sveika tik kaip jus turim uzeseliu, man labai sunku kai is gydytojo griztam siandien buvom pas neurologa tai sake musu tonusas silpnas, tai parode kai maziu masazuoti o galvyte laikom jau gerai tik va tas tonusas silpnas schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lietuvaitele @ 2008 12 01, 18:50)
Sveikos mamytes esu ka tik iskepta mama smile.gif , mano sunelis gyme su  dauno sindromu buciau dekinga jei priimtumete mane  savo gretas ir patartumet kaip augint toki vaikeli smile.gif
Papildyta:

Sveikute mums 1men ir 2 savaites irgi kaip jus esam dar mazyciai per menesi priaugom tik 600 g, tikimes kad per si menesi priaugsim daugiau, sirdele kol kas musu yra sveika tik kaip jus turim uzeseliu, man labai sunku kai is gydytojo griztam siandien buvom pas neurologa tai sake musu tonusas silpnas, tai parode kai maziu masazuoti o galvyte laikom jau gerai tik va tas tonusas silpnas schmoll.gif

Mums ligoninje taip pat sakė kad raumenų tonusas silpnas, bet kai pries dvi savaites buvom pas gydytoja, tai ji teigė kad kaip ir viskas gerai, todėl mum ir masažų dar neduoda schmoll.gif bet va kita savaitele eisim vel i poliklinika tai jau bandysim išsireikalaut, jeigu priklauso tai tegu duoda, kad tik mažuliui būt geriau.
O tu lietuvaitele pati maitini mažiuką ar mišinukais? nes kai aš pradėjau jį damaitint jis iškart ir svorio ir ūgio žiebė į viršų bigsmile.gif O beje kokiom mieste jūs randatės? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2008 12 01, 20:05)
Mums ligoninje taip pat sakė kad raumenų tonusas silpnas, bet kai pries dvi savaites buvom pas gydytoja, tai ji teigė kad kaip ir viskas gerai, todėl mum ir masažų dar neduoda  schmoll.gif bet va kita savaitele eisim vel i poliklinika tai jau bandysim išsireikalaut, jeigu priklauso tai tegu duoda, kad tik mažuliui būt geriau.
O tu lietuvaitele pati maitini mažiuką ar mišinukais? nes kai aš pradėjau jį damaitint jis iškart ir svorio ir ūgio žiebė į viršų  bigsmile.gif  O beje kokiom mieste jūs randatės?  smile.gif

Matai mes dar prie viso to per anksti gymem 36 savaiciu, gal ir del to dar o tai 2 savaites savo pieneliu maitinau o po to is tu nervu dingo man pienas tai damaitinet pradejom tai gal mano pienas nieriebus buvo paziuriesim kiek dabar priaugsim mus tai 3 men sak i raidos centra sius , kiek zinau ten labai gerai vaikucius masazuoja ir manksta daro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(lietuvaitele @ 2008 12 01, 19:23)
Matai mes dar prie viso to per anksti gymem 36 savaiciu, gal ir del to dar o tai 2 savaites savo pieneliu maitinau o po to is tu nervu dingo man pienas tai damaitinet pradejom tai gal mano pienas nieriebus buvo paziuriesim kiek dabar priaugsim mus tai 3 men sak i raidos  centra sius , kiek zinau ten labai gerai vaikucius masazuoja ir manksta daro smile.gif

Aiškumėlis tada, mes tai gimėm laiku, tiktai keliom dienom anksčiau... o jum ligoninėj iškart pasakė kad mažiukas gimė su šiuo sindromu?
Atsakyti
sveikutes visos,
Kantrybes ir stiprybes visoms.
Man sia zinia pranese, kai tik apziurejo vaiku gydytoja dar gimdykloje.
anyteee, mano trimetei dar ir dabar ta zema raumenu tonusa tebediagnozuoja todel reikalinga nuolatine manksta ir masazai.
Medeta, gal kiek pavieluotai atsakysiu apie ortopedinius batus, nes labai skaudziai pergyvenau, kai ju pirma pora issireikalavau Panevezyje. Patare ju prasyti kinezeterapiaute, o ortopedas pareiske, kad batu su varikliu nera, t.y. tokiu kurie ismokytu vaikscioti vaika.(Nesusipratele as, nes nuejau tusciomis). Po menesio jis jau kalbejo kitaip ir batai atsirado skubos tvarka per 1 men.
Medeta, gal paneveziete butu malonu pabendrauti.
Atsakyti
Sveikutes 4u.gif

Sveika prisijungus lietuvaitele 4u.gif

Babulka Benukas yra tikras saunuoliukas ir stipruoliukas ir tikrai jam viskas bus gerai thumbup.gif Labai dziugu girdeti,kad jus su vyru tapot artimesni thumbup.gif O mus tetis paliko po metu tik gimus antram vaikuciui verysad.gif doh.gif Ejo jis pas psichologus,bet niekas nepadejo verysad.gif Tokius vyrus as gerbiu kurie nepalieka seimos,kad ir kas atsitinka 4u.gif

Toniukas siandien darzelyje padare labai grazia eglute is popieriaus ir ja apklijavo zaisliukais thumbup.gif Ateinu jo pasimti,o jis sedi ir karpo toks susikaupes ir su klijais graziai elgiasi ir zino kaip juos naudoti,tai taip gera pasidare i ji ziurint toki susikaupusi ir rimtai dirbanti blush2.gif
Atsakyti