Įkraunama...
Įkraunama...

Maistas užsienyje

QUOTE(maya @ 2009 03 02, 20:47)
Na jau na jau, koks dar virintas pienas. Cia jau apie kugeli kalbeti pradejai.
Nusiskuti bulves. Sutarkuoji, issunki kiek imanoma daugiau skyscio, palaikai nusunkta vandenuka, ant dugno pasilikusi krakmola sudedi atgal i bulves. Idedi  virtu bulviu kose. Druskytes, gali i deti dar truputi krakmolo, nes amerikeje labai jau vandeningos bulves tai issileis cipakai. Mesa ruosi panasiai kaip kotletams. Tada darai cepelinus. Dedi i verdanti vandeni. Priklauso nuo cepelinu dydzio, vet verda apie 20-30 min.  ax.gif

I kugeli, bulviu virti nereikia, tarkius reikia nuplykiti virintu pienuku, deti svoguno, kiausini, druskytes pipiriuko, kumio, rukytos vistytes, arba ir be mesos is bedos sueina  biggrin.gif

Aciu ir tau Maya 4u.gif

kugeli ir as moku iskepti ax.gif
Atsakyti
As cepelinus viena kart dariau pries pora savaiciu thumbup.gif Bulves ruset arba idaho, kuo didesnes, su kuo storesne lupyna tuo krakmolingesnes ir tada nereikia papildomai krakmolo deti, nes ir nuo ju per akis buna. Kai nuo tarkiu skystis pastovi kokia 15 min, nupili skysti ir i ta nusedusi krakmola pili verdancio vandens ir maisai greitai, dar dapili vandens dar pamaisai, jei letai maisysi klijai gausis. Tada krakmola supili i tarkius. I tarkius kiausiniu nereikia, i mesa jei ja kepini, o ne zalia dedi taip pat nereikia. I tarkius thumbup.gif ideti citrinos rugsties tada cepelinai nejuoduoja kai imeti i vandeni, o buna sviesus sviesus.

Nakciai spurgu prasom ax.gif
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pupa999: 03 kovo 2009 - 04:44
QUOTE(pupa999 @ 2009 03 02, 22:39)
Nakciai spurgu prasom  ax.gif
user posted image


blogis tu Pupa biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*NYC* @ 2009 03 02, 18:35)
dekui 4u.gif

o kaip skanu farsa i  cepus paruost blush2.gif sorry zinau ,kad durnus klausimus uzdavineju,bet as tik darydavau kai viskas gatava budavo biggrin.gif ,tai yra mase cepelinams suruosta ir idarai jau paruosti ax.gif

Labukas,klausei kaip farsa i cepelinus skanu pasidaryti,na aisku cia yra kiekvieno skonio bet man ir seimynai labau patinka kai farsas buna ne zalias (toks kukulis viduje)bet apkepintas pav svietuke,o dadeti tereikia pipiriuku pav druskytes jei megsti svogunus tai juos irgi sviestuke apkepink,man patinka kai nera riebi mesyte tai as net karbonada naudoju tada as su juo biski "pazaidziu" supjaustau smulkiai smulkiai ir apkepinu,neznau ar spratai ka parasiau jei ne paaiskinsiu gal aiskiau
Atsakyti
Nusipirkau siandien Tofu ismeginti. Buvau korejieciu parduotuvje, tai pasirinkimas, kaip pirmam kartui pasirode labai didelis biggrin.gif Skonis: nera jokio skonio g.gif Prisidejau i salotas ant virsaus Ranchios dresingo uzpyliau, susivalge neblogai biggrin.gif
Bet ka dar su ja galima daryti? g.gif Man druskos norisi su tofu ax.gif Zodziu bandau toliau.
Kiek laiko gali stoveti saldytuve atidarytas pokelis?
Atsakyti
QUOTE(D.H. @ 2009 03 03, 12:21)
Bet ka dar su ja galima daryti?  g.gif


man pačiai tofu neskanu ir nepatinka.... schmoll.gif
bet darbe seniau darydavau vaikams.... labai paprastai... viena mergaitė labai jį mėgo apkeptą... arba supjaustydavau kubeliais ir su frozen peas and corn pakepdavau, o pabaigoje dar sojos padažo užpildavau.... ax.gif tokie žinai elementarūs būdai, ir gal vaikams daugiau tinkami, bet ėjo jiems.... nors dabar į tą pusę nebežiūri nei vienas, o kažkada ir maniškiui einamas maistas buvo.... blush2.gif
o daugiau tai galima gi pagooglinti receptų.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(D.H. @ 2009 03 03, 14:21)
Nusipirkau siandien Tofu ismeginti. Buvau korejieciu parduotuvje, tai pasirinkimas, kaip pirmam kartui pasirode labai didelis  biggrin.gif  Skonis: nera jokio skonio  g.gif Prisidejau i salotas ant virsaus Ranchios  dresingo uzpyliau, susivalge neblogai  biggrin.gif
Bet ka dar su ja galima daryti?  g.gif Man druskos norisi  su tofu  ax.gif Zodziu bandau toliau.
Kiek laiko gali stoveti saldytuve atidarytas pokelis?


as kaip sakiau, pagrinde naudoju ji vietoj mesos i kai kuriuos azijietishkus marmalus.
Atsakyti
cepelinu tai as nedarau is principo, nes mano mamos ir bobutes cepelinai yra neprilygstami, tai nenoriu susigadinti to skonio burnoje, kai prisimenu tuos cepelinus tongue.gif biggrin.gif

o mantu tai tikrai nedarau su jokiais moliugais, tiesa sakant tai pirma karta girdziu apie juos g.gif cia gal skirtingam kraste skirtingai interpretuoja su jais g.gif
o ir svogunu dedu kilogramui farso - puse kilogramo svogunu, ir kai viskas issigarina, ju net nesijaucia ax.gif

zodziu, receptukas toks:
tesla: 1kg miltu, kiausinis, biskiuka druskos, puodeli vandens (gal ir daugiau, is akies reikia ziuret). isminkyti ir apvozus kokiu nors puodu palaikyti 10 min., tada vel isminkyti ir vel uzvozti ir taip tris kartus.

farsas: 1kg farso(man skaniau kiauliena), apie 0,5kg svogunu, druskos, pipiru, ir vandens apie puse puodelio.

kaip ta visa uzlankstyma apipasakot tai nezinau, bet bandysiu: iskocioti rutuliuka, per viduri deti farsa, tada suimti is vieno ir is kito krasto tesla, sulipdyti, du priesingus krastu sulipdyti, ir taprusavyje sujungti doh.gif doh.gif doh.gif cia jauciu nieko nesupratot, nes ir as nesuprasciau tongue.gif zodziu, sulipdykit ka nors grazaus, kad gautusi ne koldunas, o kazkas panasaus i pyrageli smile.gif

apacia pamikyti i alieju ir deti i garpuodi, virti 45 min.

SKANAUS wink.gif
Papildyta:
QUOTE(DiD @ 2009 03 03, 22:30)
cepelinu tai as nedarau is principo, nes mano mamos ir bobutes cepelinai yra neprilygstami, tai nenoriu susigadinti to skonio burnoje, kai prisimenu tuos cepelinus tongue.gif  biggrin.gif

o mantu tai tikrai nedarau su jokiais moliugais, tiesa sakant tai pirma karta girdziu apie juos g.gif  cia gal skirtingam kraste skirtingai interpretuoja su jais g.gif
o ir svogunu dedu kilogramui farso - puse kilogramo svogunu, ir kai viskas issigarina, ju net nesijaucia ax.gif

zodziu, receptukas toks:
tesla: 1kg miltu, kiausinis, biskiuka druskos, puodeli vandens (gal ir daugiau, is akies reikia ziuret). isminkyti ir apvozus kokiu nors puodu palaikyti 10 min., tada vel isminkyti ir vel uzvozti ir taip tris kartus.

farsas: 1kg farso(man skaniau kiauliena), apie 0,5kg svogunu, druskos, pipiru, ir vandens apie puse puodelio.

kaip ta visa uzlankstyma apipasakot tai nezinau, bet bandysiu: iskocioti rutuliuka, per viduri deti farsa, tada suimti is vieno ir is kito krasto tesla, sulipdyti, du priesingus krastu sulipdyti, ir taprusavyje sujungti doh.gif  doh.gif  doh.gif  cia jauciu nieko nesupratot, nes ir as nesuprasciau tongue.gif  zodziu, sulipdykit ka nors grazaus, kad gautusi ne koldunas, o kazkas panasaus i pyrageli smile.gif

apacia pamikyti i alieju ir deti i garpuodi, virti 45 min.

SKANAUS wink.gif

beje, padaziukas darosi taip: daug keciupo, grietine, kokios 5 skilteles cesnako, pipiriukai ir viskas smile.gif kadangi mums su anglisku kecupu ne taip gavosi, tai dar prisidejom ir aitriuju papriku prieskoniu smile.gif
Atsakyti
Aš tofu valgau tik su kokiu padažu keptą arba sriuboj (miso, pvz ) essen.gif
Be nieko ir žalias jis man neskanus.
Gi čia tas pats, kaip sojų "mėsa"- jei nemokėsi gerai prauošti, bus be skonio, tad reikia visokių padažų, prieskonių ar sultinio, kad sugertų ir į maistą būtų panašu.

Varau balandėlių daryt...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo himalaia: 03 kovo 2009 - 22:22
QUOTE(DiD @ 2009 03 03, 12:33)
cepelinu tai as nedarau is principo, nes mano mamos ir bobutes cepelinai yra neprilygstami, tai nenoriu susigadinti to skonio burnoje, kai prisimenu tuos cepelinus tongue.gif  biggrin.gif

o mantu tai tikrai nedarau su jokiais moliugais, tiesa sakant tai pirma karta girdziu apie juos g.gif  cia gal skirtingam kraste skirtingai interpretuoja su jais g.gif
o ir svogunu dedu kilogramui farso - puse kilogramo svogunu, ir kai viskas issigarina, ju net nesijaucia ax.gif

zodziu, receptukas toks:
tesla: 1kg miltu, kiausinis, biskiuka druskos, puodeli vandens (gal ir daugiau, is akies reikia ziuret). isminkyti ir apvozus kokiu nors puodu palaikyti 10 min., tada vel isminkyti ir vel uzvozti ir taip tris kartus.

farsas: 1kg farso(man skaniau kiauliena), apie 0,5kg svogunu, druskos, pipiru, ir vandens apie puse puodelio.

kaip ta visa uzlankstyma apipasakot tai nezinau, bet bandysiu: iskocioti rutuliuka, per viduri deti farsa, tada suimti is vieno ir is kito krasto tesla, sulipdyti, du priesingus krastu sulipdyti, ir taprusavyje sujungti doh.gif  doh.gif  doh.gif  cia jauciu nieko nesupratot, nes ir as nesuprasciau tongue.gif  zodziu, sulipdykit ka nors grazaus, kad gautusi ne koldunas, o kazkas panasaus i pyrageli smile.gif

apacia pamikyti i alieju ir deti i garpuodi, virti 45 min.

SKANAUS wink.gif
Papildyta:

beje, padaziukas darosi taip:  daug keciupo, grietine, kokios 5 skilteles cesnako, pipiriukai ir viskas smile.gif kadangi mums su anglisku kecupu ne taip gavosi, tai dar prisidejom ir aitriuju papriku prieskoniu smile.gif


Siaip su adzika juos valgo, ir aviena labiau naudoja ax.gif blush2.gif
user posted image
Papildyta:
user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
gali buti, kad ir taip daro, nepriestarausiu 4u.gif cia matyt sulietuvintas mamos receptas biggrin.gif bet del to gal mums taip ir patinka mirksiukas.gif

o adzika tai tikrai irgi tiktu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(MichGirl @ 2009 03 02, 23:55)
blogis tu Pupa biggrin.gif

Pupa as dabar ieskau ir nerandu kur tas tavo aguoninis pyragas receptukas ta prasme?nerandu as jo doh.gif
Atsakyti