Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Labu

Nežinau kiek šonkauliukas reikia laiko,reikia ieškot popierių biggrin.gif

Mano greitpuodis neturi sietelio,kažin yra pirkt jo atskirai g.gif
Atsakyti
Sonkauliukus pasimarinuoju priklausomai nuo to su kuo juos troskinsiu. Jei su kopustais raugintais: druska,ivairus pipirai,cesnakas, kadagys.
I greitpuodi ipilu aliejaus, ikaitinu. Sudedu svogunus pjaustytus pusziedziai-pakepinu. Tuomet sonkauliukus ir taipogi pakepinu. Papastai man raugintuose kopustuose buna permazai morku,jei jie buna pirktiniai. Tuomet dar ir morku sutarkuotu per burokine tarka. Viska pakepinus dedu kopustus. Ipili vandens kelias stiklines ir truputi pakaitinu kad skystis prisisotintu prieskoniais. Tada ragauju ko truksta ir dadedu prieskoniu pagal savoskonio poreikius.
Uzsuku dangti, kaitinu ant vidutines ugnies kol susaidaro maksimalus spaudimas (cia laika butu sunku nusakyti, nes priklauso nuopaties puodo) - pas mane iskyla dangtyje "tablete" su dviem bruksniukais. Somazinus ugni iki minimumo ir kaitinu taip 15min. Po to isjungiu ugni, ir leidziu puodui savaime "atvesti",t.y. kol ta pati mineta "tablete"nusileidzia ir pasislepia dangtyje.
Skanaus.

Kepinant puode pas mane niekas niekad nepridega. Gal cia priklauso nuo metalo lydinio is kurio puodas pagamintas g.gif Nors ir naudojant senaji baltarusiska taipogi niekas nepridegdavo g.gif
Atsakyti
Virsiu bulves su lupena,raso kad 17min. .ilgokai biggrin.gif
Atsakyti
Kažko nuojauta kužda, kad gausit bulvių košę su lupenom per tiek laiko biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 11 26, 18:54)
Kažko nuojauta kužda, kad gausit bulvių košę su lupenom per tiek laiko biggrin.gif

atidarinėdama bijojau kad taip ir bus biggrin.gif ,bet neeeee,gavosi norma,o vandens liko puode gal kokie 80g. g.gif
Atsakyti
Sveikinu biggrin.gif Šiaip nuo bulvių rūšies daug priklauso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 11 26, 22:40)
Sveikinu biggrin.gif Šiaip nuo bulvių rūšies daug priklauso smile.gif

ačiū karsta.gif biggrin.gif

Atsakyti
As ir pradejau gaminti siuo geriu. Kokas paprast8us receptus isbandziau.

1. Troskinta sprandine
Susipjausciau kubeliais, papriekoniavau, palikau kelioms valandoms.
Pamarinuota mesyte sudejau i greitpuodi, uzpyliau vandenuku ir dar neuzdengus greitpuodzio palaukiau kol uzvire vanduo, nugraibiau visas putas, kai jau vandenukas buvo svarus, uzdariau ir patoskinau kokias 10 min. Tada atsidariau ji, sudejau puslankiais pjaustyto svoguno, morku, pomidoro pjaustyto, petrazoliu, siek tiek tomato. dar patroskinau 5 min ir viskas. Mesyte buvo tokiaaa minksta thumbup.gif

2. Zirniu sriuba
Si karta naudojau nugarine. Paruosiau ja kaip ir pirmame variante, tik neturejau laiko marinavimui, tai suprieskoniavus iskarto i puoda dejau. Nuemus putas uzdengiau, kokias 5 min patroskinau mesyte. Tada sudejau zirniu (puselemis jie buvo fasuoti, nei mirkiau ju, nieko nedariau jiems). Sudejau bulves, morku, svogunu, cesnako, petrazoliu, turejau pjaustytos kubeliais saldytos paprikos - irgi sumeciau, supjausciau 1a antanini obuoli (skurele nuemu). Aisku dar pipiru smulkiu, lauro lapo, prieskoniu jei truksta reikia dadeti. Uzdariau ir kokias 10 min troskinau. Dar karta atidariau, nes kai pirmus kartus gaminu, maniau truksta prieskoniu, tai dar siek tiek truko, dadejau ju, kelis saukstus tomato, kelis saukstus grietines ivariau ir dar 5 min patroskinti uzstaciau. Gavosi labai skanu thumbup.gif

3. Raugintu kopustu sriuba
Imeciau i greitpuodi saldyta vistienos ketvirti, vel neuzdengus palaukiau kol vanduo uzvire, nugrabiau puteles, tada sudejau bulves, morkas, kopustus raugintus, vel paprikos turejau, krapu, pertazoliu, svogunu, cesnako, 1a antanini obuoli supjausciau, prieskoniu, ir troskinau ~20 min.

Visur morkas spjaustau griezineliais, bulves kubeliais.
Siaip viskas ir po 10 min buna gatava, bet ilgiau palaikius viskas siek tiek isgriuna ir sriubos buna tokios tirstesne, mums labiau tokios patinka thumbup.gif

visur vandens piliau iki puses puodo, musu puodas speju ~5 ar 6 litru...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 08 gruodžio 2012 - 11:09
Mergaitės, užklausiu dėl Greitpuodžio talpos.
Renkuosi tarp 6l ir 8l talpos. Kaina panaši.
Kas gali patarti, keturių asmenų šeimai, kurį geriau imti? Kas verdate tarkim šaltieną, ar burokus kokius, kuri talpa patogiau? AČIŪ
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2013 05 10, 15:25)
Mergaitės, užklausiu dėl Greitpuodžio talpos.
Renkuosi tarp 6l ir 8l talpos. Kaina panaši.
Kas gali patarti, keturių asmenų šeimai, kurį geriau imti? Kas verdate tarkim šaltieną, ar burokus kokius, kuri talpa patogiau? AČIŪ

Aš imčiau 8l 4u.gif

Gal kas turite Silit greitpuodį? Kažkur padėjau instrukciją, nesusidaro garai, nepakyla indikatorius, kas galėtų būti? Gal kam taip buvo?
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2013 05 10, 15:25)
Mergaitės, užklausiu dėl Greitpuodžio talpos.
Renkuosi tarp 6l ir 8l talpos. Kaina panaši.
Kas gali patarti, keturių asmenų šeimai, kurį geriau imti? Kas verdate tarkim šaltieną, ar burokus kokius, kuri talpa patogiau? AČIŪ

8. aš turiu 9 litrų, ir visai jis man neperdidelis.
Atsakyti
QUOTE(kvarta @ 2013 05 10, 15:25)
Mergaitės, užklausiu dėl Greitpuodžio talpos.
Renkuosi tarp 6l ir 8l talpos. Kaina panaši.
Kas gali patarti, keturių asmenų šeimai, kurį geriau imti? Kas verdate tarkim šaltieną, ar burokus kokius, kuri talpa patogiau? AČIŪ

8l
Atsakyti