As ir pradejau gaminti siuo geriu. Kokas paprast8us receptus isbandziau.
1. Troskinta sprandineSusipjausciau kubeliais, papriekoniavau, palikau kelioms valandoms.
Pamarinuota mesyte sudejau i greitpuodi, uzpyliau vandenuku ir dar neuzdengus greitpuodzio palaukiau kol uzvire vanduo, nugraibiau visas putas, kai jau vandenukas buvo svarus, uzdariau ir patoskinau kokias 10 min. Tada atsidariau ji, sudejau puslankiais pjaustyto svoguno, morku, pomidoro pjaustyto, petrazoliu, siek tiek tomato. dar patroskinau 5 min ir viskas. Mesyte buvo tokiaaa minksta
2. Zirniu sriubaSi karta naudojau nugarine. Paruosiau ja kaip ir pirmame variante, tik neturejau laiko marinavimui, tai suprieskoniavus iskarto i puoda dejau. Nuemus putas uzdengiau, kokias 5 min patroskinau mesyte. Tada sudejau zirniu (puselemis jie buvo fasuoti, nei mirkiau ju, nieko nedariau jiems). Sudejau bulves, morku, svogunu, cesnako, petrazoliu, turejau pjaustytos kubeliais saldytos paprikos - irgi sumeciau, supjausciau 1a antanini obuoli (skurele nuemu). Aisku dar pipiru smulkiu, lauro lapo, prieskoniu jei truksta reikia dadeti. Uzdariau ir kokias 10 min troskinau. Dar karta atidariau, nes kai pirmus kartus gaminu, maniau truksta prieskoniu, tai dar siek tiek truko, dadejau ju, kelis saukstus tomato, kelis saukstus grietines ivariau ir dar 5 min patroskinti uzstaciau. Gavosi labai skanu
3. Raugintu kopustu sriubaImeciau i greitpuodi saldyta vistienos ketvirti, vel neuzdengus palaukiau kol vanduo uzvire, nugrabiau puteles, tada sudejau bulves, morkas, kopustus raugintus, vel paprikos turejau, krapu, pertazoliu, svogunu, cesnako, 1a antanini obuoli supjausciau, prieskoniu, ir troskinau ~20 min.
Visur morkas spjaustau griezineliais, bulves kubeliais.
Siaip viskas ir po 10 min buna gatava, bet ilgiau palaikius viskas siek tiek isgriuna ir sriubos buna tokios tirstesne, mums labiau tokios patinka

visur vandens piliau iki puses puodo, musu puodas speju ~5 ar 6 litru...