Įkraunama...
Įkraunama...

Patiekalai greitpuodyje

Ačiū už pagalbą 4u.gif smile.gif

Burokelius viriau 8 litru Fagor puode. Mazesni (~5 cm skersmens) vandenyje isvirdavo per 15 min. virimo spaudime, o jei iskile is vandens tada taip gal ne iki galo wink.gif (sunku spresti kada jau kaip tik isvire). As kroviau beveik iki pat virsaus tai tik sesta karta verdant pradejo puodas putotis, matyt tikrai iki virsaus prikroviau rolleyes.gif buvo grazi virtuve biggrin.gif dar bandziau nuleisti gara tai tada buvo dar graziau doh.gif lotuliukas.gif Viriau kokius 8-9 kartus is viso (turejau 30 kg) tai su pirmu ipiltu vandeniu isviriau 4-5 kartus ir pakeitusi vandeni dar 4 kartus, nereikejo is naujo uzvirinti tai siek tiek greiciau buvo. Viriau 15-25 min., priklausomai nuo burokeliu dydzio. Dabar tas geris jau sumarinuotas anytos, o tai man nekyla ranka tuo uzsiimti blush2.gif ax.gif
Kai prisimenu kaip pries 2 metus teko virti apie 20-25 kg burokeliu galvojau prasikeiksiu... tai dabar buvo kur kas geriau thumbup.gif
Atsakyti
Man smagiai vasarą mėlynių uogienė virėsi biggrin.gif irgi visos lubos nusidažė mėlynai mėlynai biggrin.gif Bet kam nebūna...
Atsakyti
QUOTE(13 @ 2012 11 19, 22:50)
Man smagiai vasarą mėlynių uogienė virėsi biggrin.gif irgi visos lubos nusidažė mėlynai mėlynai biggrin.gif Bet kam nebūna...


oho blink.gif , man taip baisiai nebuvo, tik suzinojau ka reiskia putojancios darzoves biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Makarska @ 2012 11 16, 14:22)
Ant dugno dedam supjaustytą svogūną (jei turit, nepagadintų skonio ir saliero ar petražolės šaknis ar stiebai), po to stambiai pjaustytas ritinėliais morkas, tada višta supjaustyta gabalais ir ant viršaus per pusę perpjautos bulvės. Kadangi anais laikais jokių Santa Marijų nebuvo, tai tradiciškai dedu lauro lapą, pipirų žirnelių ir druskos, o kai išverda pjaustytų žalių prieskoninių daržovių. Viskas išsitroškina per kokias 20-25 min.
Ant šito patiekalo aš užaugau ir mano vaikui nuo mažų dienų šis patiekalas Nr.1. Kai buvo mažas virdavau šį reikalą be druskos ir patikėkit visai jos nepasigesdavome ir mes su tėčiu. Net seilės susirinko berašant, kai prisimenu minkštą šlaunelę ir tokį sodrų sultinuką su daržovėmis.  wub.gif


gaminau savaitgalį. Buvo labai labai skanu. Ačiū už pasidalijimą 4u.gif
Atsakyti
O kiek laiko virti vistienos skrandukus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Packa @ 2012 11 20, 12:17)
O kiek laiko virti vistienos skrandukus? g.gif


20-25 min turėtų užtekti, o jei ne - uždarote ir dar paverdate.
Atsakyti
labutis

Gerų patarimų čia randu,idėjų,ačiū 4u.gif thumbup.gif

Aš ir greitpuodį naudoju ,kaip anksčiau be jo gyvenau,nžn. .

Šnd dariau moliūgų sriuba su mėsyte,tai 15min nuo užvirimo ir psio /mėsytės gabaliukai iš šaldiklio buvo/
Atsakyti
O plovą galima greitpuodyje daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(awiux @ 2012 11 22, 13:26)
O plovą galima greitpuodyje daryt? g.gif

galima, galima, man atrodo yra aprasyta anksciau. Man gavosi, pyliau plikytu ryziu ir tris kartus daugiau vandens nei ryziu
Atsakyti
QUOTE(egllute @ 2012 11 22, 14:40)
galima, galima, man atrodo yra aprasyta anksciau. Man gavosi, pyliau plikytu ryziu ir tris kartus daugiau vandens nei ryziu

4u.gif ačiū tirkrai radau prafiltravusi thumbup.gif
gavosi skanu,visas vaduo nedingo,bet musu seimai pats tas 4u.gif
Atsakyti
Man tai greitpuodyje gamintas plovas pats skaniausias iš visų kitų galimų variantų, nors pats lengviausias smile.gif
Atsakyti
o man vis delto sskanesnis troskintas ir kepintas, ne greitpuodinis plovas toks virtas ir dietinis gaunasi wink.gif
Atsakyti