Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į šiltus kraštus nėštumo metu

Turiu mazyte dilema, kuri neduoda man ramiai miegoti. Man reikia skristi i Egipta kelioms savaitems kai mums jau bus 29 savaite.Ir sios keliones nei atideti, nei atsaukti negaliu kas ir liudniausia. schmoll.gif Pries kelias dienas nuejau pas gydytoja pasitarti ir gauti is jos patarimu del keliones. Ji man ir sako normaliai yra daromi 4 skiepai pries kelione i sia sali, o kadangi as laukiuosi ji net nezino ka man geriau patarti. Jie nesako, kad vakcinavimas kenkia nestumui, bet ir neigiamai taipogi netvirtina. Taigi, as turiu apsispresti ar rizikuoti ar ne. Na bet juk jei as nesiskiepysiu, tai dar nereiskia, kad butinai pasigausiu ka nors ten. Tiesiog gal kas buvot panasioje situacijoje, nes aas jau nebezinau ka daryti bijau.gif
Atsakyti
i egipta skrisiu 5- ta karta be jokiu skiepu .. pirma karta girdziu, kad skiepai ten reikalingi.. yra mediku kurie perlenkia lazda
bus 30 sav.
Atsakyti
QUOTE(meksikos mamyte @ 2008 11 03, 21:08)
O mane domina ar nepakenks is siltuju krastu gryzimas Lietuva... ???  blink.gif
Nors aš nėščia neskraidžiau, bet keliavom su savo mažiuku. Buvom vienoje Afrikos šalyje, o grįžus visi susirgom. Ne tik mes, bet ir mūsų draugai keliavę su mumis (sloga, uždegimai ir pan.). Teko ir ligoninėje pagulėti. Kažkaip nenusisekė mums. Žinau, kad kiti keliauja ir vargo nemato, bet mes nusprendėm daugiau nerizikuoti.
QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 11 04, 00:18)
Turiu mazyte dilema, kuri neduoda man ramiai miegoti.
Tai jau tikrai nemaloni situacija. Tikiuosi viskas susiklostys laimingai. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Daliusia @ 2008 11 02, 18:38)
girdejau kad Turkijoje su problemomis isleidzia nestukes, manes irgi pakaluse ar turiu leidima.

tikrai taip,mane siek tiek uzlaike, tikrino turkas dokumentus, matyt mane, kad pilve isvezu turko vaika, klause kada atvykau i sali, nors dokumentuose buvo viskas matyt biggrin.gif

QUOTE(Fatimaallaa @ 2008 11 04, 00:18)
Turiu mazyte dilema, kuri neduoda man ramiai miegoti. Man reikia skristi i Egipta kelioms savaitems kai mums jau bus 29 savaite.Ir sios keliones nei atideti, nei atsaukti negaliu kas ir liudniausia.  schmoll.gif  Pries kelias dienas nuejau pas gydytoja pasitarti ir gauti is jos patarimu del keliones. Ji man ir sako normaliai yra daromi 4 skiepai pries kelione i sia sali, o kadangi as laukiuosi ji net nezino ka man geriau patarti. Jie nesako, kad vakcinavimas kenkia nestumui, bet ir neigiamai taipogi netvirtina. Taigi, as turiu apsispresti ar rizikuoti ar ne. Na bet juk jei as nesiskiepysiu, tai dar nereiskia, kad butinai pasigausiu ka nors ten. Tiesiog gal kas buvot panasioje situacijoje, nes aas jau nebezinau ka daryti bijau.gif

jokiu skiepu nestukei nereikia ir siaip i egimta niekas nesiskiepija, nebent savaite pries kelione geria gerasias bakterijas, keisk manau gydytoja, viskas bus gerai, svarbiausia daznai plauti rankas ir nevalgyti kokio nematyto maisto, pati stengiausi valgyti kuo lietuviskai virtuvei artimesni maista, jokiu padazu , jokiu keistu saldumynu ir t,t,. Viskas bus gerai, sekmes kelioneje.
Papildyta:
QUOTE(Fleur @ 2008 11 29, 11:22)
Nors aš nėščia neskraidžiau, bet keliavom su savo mažiuku. Buvom vienoje Afrikos šalyje, o grįžus visi susirgom. Ne tik mes, bet ir mūsų draugai keliavę su mumis (sloga, uždegimai ir pan.). Teko ir ligoninėje pagulėti. Kažkaip nenusisekė mums. Žinau, kad kiti keliauja ir vargo nemato, bet mes nusprendėm daugiau nerizikuoti.

na jei viena syki pasitaike, nereiskia, kad bus kitas, mes irgi buvo afrikoje, kaip sakiau maistas maistas ir dar karta maistas, valgyti visko nereikia ir bele kiek, visur saikas. Kas del slogu, tai kondicionieriai daro savo, todel tiek lektuve, tiek jau nuvykus autubuse patartina tureti siltesni rubeli, nes saltoka buna kur kondicionieriai, velgi kambary nenusireguliuotu labai jau saltos temp, nes tada ir gaunasi kontrastas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tafi @ 2008 11 29, 12:21)
na jei viena syki pasitaike, nereiskia, kad bus kitas...
Esi visiškai teisi. 4u.gif
Atsakyti
8-9 nestumo savaite skridom i Sri Lanka, skrydis 11.5h, tai sakyciau gan nemazai. kai sakeme kelione apie nestuma nezinojau, o suzinojau, likus savaitei ar pora iki keliones, tad apsigalvoti jau buvo veloka. ten skrendant reikalingi skiepai, o man nesciai ju daryti buve negalima, tad turejau pasisaugoti pati, niekur nesidejau leduku, geriau ir dantis valiau tik vandeniu is buteliuku ir t.t. bijojau ir del ilgo skrydzio laiko, kad nebutu bloga ir panasiai, bet viskas buvo gerai smile.gif smagiai praleidom laika ir ne kiek tuo nesigailejau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Tafi @ 2008 11 29, 10:21)
jokiu skiepu nestukei nereikia ir siaip i egimta niekas nesiskiepija, nebent savaite pries kelione geria gerasias bakterijas, keisk manau gydytoja, viskas bus gerai, svarbiausia daznai plauti rankas ir nevalgyti kokio nematyto maisto, pati stengiausi valgyti kuo lietuviskai virtuvei artimesni maista, jokiu padazu , jokiu keistu saldumynu ir t,t,. Viskas bus gerai, sekmes kelioneje.

Na matai, tame ir bajeris, kad Anglijoje pries skrendant i Egipta daro net 4 skiepus! Ir cia ne tik mano ar daktaro ismone, cia tokia vat sistema smile.gif
Tiesa skiepytis nesiskiepijau, nes labai bijojau, kad kazkas atsitiks.
Jau 2 menesiai esu Egipte, kol kas aciu Dievui viskas gerai, bet negeriu nevirinto vandens is po krano ir nevalgau jokio maisto, kuris nera pagamintas namie. Viska labai gerai plaunu ir pan. Vis tiek lieka baime, nes as nepratusi prie tokio klimato ir gyvenimas ir jo salygos cia visiskai kitokios ir ju jokiu budu nepalyginsi su Europos komfortais smile.gif
Atsakyti
Labai daug mamyčių gasdina skraidančias nėsčiasias visokiom baisybėm... o daktarai sako kad skristi galima viso nėtumo metu. aišku jei jautiesi gerai, manau nei viena nerizikuos kai nėštumas komplikuotas. bet nereikia perdėti. pati skridau 10 savaičių ir į tą "baisųjį" egiptą. įspūdžiai tik geri, dabar svarstau ar išėjus i dekretines skristi pas draugę į airiją...
o tie atvejai su persileidimais - negali žinoti ar persileido dėl skrydžio, ar dėl to kad pati mama stipriai stresavo, o gal tai ir iš vis nesusiję. kitoms nei skrydžio nereikia ir praranda leliukus.
jei jaučiatės gerai, skrydžio nebijote ir norite tos kelionės, skristi verta.
Atsakyti
QUOTE(Idava @ 2009 01 23, 09:25)
Labai daug mamyčių gasdina skraidančias nėsčiasias visokiom baisybėm... o daktarai sako kad skristi galima viso nėtumo metu. aišku jei jautiesi gerai, manau nei viena nerizikuos kai nėštumas komplikuotas. bet nereikia perdėti. pati skridau 10 savaičių ir į tą "baisųjį" egiptą. įspūdžiai tik geri, dabar svarstau ar išėjus i dekretines skristi pas draugę į airiją...
o tie atvejai su persileidimais - negali žinoti ar persileido dėl skrydžio, ar dėl to kad pati mama stipriai stresavo, o gal tai ir iš vis nesusiję. kitoms nei skrydžio nereikia ir praranda leliukus.
jei jaučiatės gerai, skrydžio nebijote ir norite tos kelionės, skristi verta.

As irgi sutinku su tuom, kad nescioms nereikia bijoti skraidyti. Paciai teko daug keliauti sito nestumo metu, o paskutini karta skridau budama 30 savaiciu. Skrydis truko virs 4 val. Vienas dalykas yra sunku issedeti daug valandu vienoj vietoj biggrin.gif .
Bet mano nuomone, kad neivyktu nieko baisaus, reiketu visuomet konsultuotis su gydytoju. O skraidyti galima iki 36 savaites, nes po to rizika pagimdyti lektuve dideja ir aviakompanijos nenori sunkumu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fatimaallaa @ 2009 01 23, 22:04)
As irgi sutinku su tuom, kad nescioms nereikia bijoti skraidyti. Paciai teko daug keliauti sito nestumo metu, o paskutini karta skridau budama 30 savaiciu. Skrydis truko virs 4 val. Vienas dalykas yra sunku issedeti daug valandu vienoj vietoj  biggrin.gif .
Bet mano nuomone, kad neivyktu nieko baisaus, reiketu visuomet konsultuotis su gydytoju. O skraidyti galima iki 36 savaites, nes po to rizika pagimdyti lektuve dideja ir aviakompanijos nenori sunkumu  biggrin.gif

ar tiksliai zinai kad skraidyti galima iki 36-os savaites? smile.gif nes esu uk, o gimdyti ketinu skristi i lt, tad man kuo veliau i dekreta iseisiu, tuo geriau, ilgiau mokes, tik nezinau iki kiek savaiciu skrist yra saugu, aviakompaniju ir aisku sveikatos atzvilgiu?
Atsakyti
Sveikutes

Siandien pasidariau testa, o jis teigiamas, pagal mano skaiciavimus kazkur keturios savaites. Uz savaites skrendam pailseti i Egipta. Gal kas zino ar galiam tik pastojus skristi? g.gif
Atsakyti
Aš tai va spėju, kad gera naujiena nesumelavo (testukas tas smile.gif ), bet vat ją sužinau besikraudama lagaminą trims savaitėms į Indiją ir apylinkes. Na, kelionės atšaukt tai nesiruošiu, galvoju, gi ir ten civilizacijos (kai kur) būna, moterys irgi laukiasi, tai ko man bijoti.

Va tik įdomu, gal kas turite patarimų, ką daryti, ir ko būtinai nedaryti? Nes visi tokiuose kraštuose mėgsta degtinaitę pagurkšnot, kad vidurius dezinfekuotų, o man jau nebegalima. Taip pat ir jokių vaistų nesiruošiu ryt. Kažin, ar labai bus blogai, jei nuo kokio netikusio vaisiaus paleis ten vidurius, kaip kad dažnai keliautojams nutinka? (nuo rimtesnių ligų, kaip vidurių šiltinė, tai aš pasiskiepyjau dar seniau).
Atsakyti