Įkraunama...
Įkraunama...

Kelionės į šiltus kraštus nėštumo metu

QUOTE(EvitaMaria @ 2009 01 25, 10:55)
Aš tai va spėju, kad gera naujiena nesumelavo (testukas tas smile.gif ), bet vat ją sužinau besikraudama lagaminą trims savaitėms į Indiją ir apylinkes. Na, kelionės atšaukt tai nesiruošiu, galvoju, gi ir ten civilizacijos (kai kur) būna, moterys irgi laukiasi, tai ko man bijoti.

Va tik įdomu, gal kas turite patarimų, ką daryti, ir ko būtinai nedaryti? Nes visi tokiuose kraštuose mėgsta degtinaitę pagurkšnot, kad vidurius dezinfekuotų, o man jau nebegalima. Taip pat ir jokių vaistų nesiruošiu ryt. Kažin, ar labai bus blogai, jei nuo kokio netikusio vaisiaus paleis ten vidurius, kaip kad dažnai keliautojams nutinka? (nuo rimtesnių ligų, kaip vidurių šiltinė, tai aš pasiskiepyjau dar seniau).

na as poto kai suzinojau kad testukas teigiamas smile.gif uz dvieju savaiteliu i Sri lanka skrist ruosiausi smile.gif na ji Indijos kaiminystej, tai manau ir civilizacija panasumo turi smile.gif nezinau smile.gif na kad viduriukus leido nuo visko, cia tai tikrai smile.gif visgi kitoks maistas nei iprastai, tai vistiek pokyciai organizmui smile.gif na bet nieko baisaus nebuvo, megautis kelione tas nesutrukde smile.gif pasededavau tualete atsikelus ryte, ir paskui vakare smile.gif diena problemu nebuvo smile.gif o as skiepytis nuo nieko negalejau, nes kaip tik skiepytis turejau eit ta savaite kai jau suzinojau kad testukas teigiamas... o nestukems jokiu skiepu negalima... tai vat ta sesele, kur skiepyt turejo del to nelabai patare vaziuot, siule atsaukt kelione. Bet paskui pakalbejau su savo midwife (sesele kuri nestuma priziures mano) tad sake vaziuok, tik pasisaugok, nevalgyk darzoviu paprastu vandeniu plautu, leduku patara nesidet i gerimus, nes juos dazniausiai irgi is paprasto vandens daro taupumo sumetimais ir vandeni gert tik is buteliuku!!! tuo vandeniu as ir dantis valiausi... smile.gif del visa ko smile.gif tai vat, siek tiek pasisaugojau ir viskas ok thumbup.gif o tu kadangi ir pasiskepijus, tad nera ko bijoti... smile.gif jei viduriukus ir paleis, nieko baisaus manau smile.gif labaidziaugiuosi kad neatsaukem keliones ir vaziavom smile.gif
Atsakyti
Skaičiau kad vietoj degtinės dezinfekcijai pataria naudoti citrinų sultis - su vandeniu ar šiaip vienas (kuri mėgsta) smile.gif
Papildyta:
QUOTE(piku_dama @ 2009 01 25, 12:03)
Sveikutes

Siandien pasidariau testa, o jis teigiamas, pagal mano skaiciavimus kazkur keturios savaites. Uz savaites skrendam pailseti i Egipta. Gal kas zino ar galiam tik pastojus skristi? g.gif

manau nieko tokio - jei yra galimybė gali dėl visa ko paklaust gydytojos. aš skridau nepasitarus, nes dar net ant įskaitos nebuvau. buvo 10 sav., net nesvarstėm nevykti, o ir kelionę sugalvojom jau žinodami apie šeimos pagausėjimą - tokia mintis arba dabar, arba jau ne greit beišvažiuosim.
Atsakyti
Mano kelionė irgi buvo suplanuota, kai sužinojau jog esu nestuke.gif Bet planų nekeičiau ir išskridom į Kiprą, nieko niekam net nesakę blush2.gif Ten gyvenom 3 mėn, ir nieko, viskas ok thumbup.gif Tik žinoma, kiekvieno atvejis yra individualus, aš tai labai gerai jaučiausi nėštumo metu, nei pykino, nei nuovargio jutau, todėl gal dėlto viskas baigėsi gerai smile.gif
Atsakyti
Vasario gale visam mėnesiui išvykstu į Braziliją, tuo metu man bus 17-a savaičių. Ne kartą klausiau gydytojos, ar tikrai galiu vykti ir ji neuždraudė. smile.gif Tik perspėjo, kad pačios kelionės metu labai labai pavargsiu - kojos ištins labiau nei įprasta, gali smarkiau pykinti, bei nelabai seksis užmigti. Na, manau, čia nieko nuostabaus, nes kelionė susidės iš 4-ių skrydžių pirmyn ir atgal. blink.gif Vieną kart jau vykau, labai nepervargau, bet dabar tai tikiu, kad bus šiek tiek sunkiau. Na, bet pailsėsiu ir nuovargį atpirksiu jau būdama vietoje smile.gif
Gal, kas iš Jūsų nėštumo metu taip pat turėjote ilgų skrydžių ir turite patarimų kaip juos palengvinti? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Marusia:) @ 2009 01 28, 13:44)
Vasario gale visam mėnesiui išvykstu į Braziliją, tuo metu man bus 17-a savaičių. Ne kartą klausiau gydytojos, ar tikrai galiu vykti ir ji neuždraudė. smile.gif Tik perspėjo, kad pačios kelionės metu labai labai pavargsiu - kojos ištins labiau nei įprasta, gali smarkiau pykinti, bei nelabai seksis užmigti. Na, manau, čia nieko nuostabaus, nes kelionė susidės iš 4-ių skrydžių pirmyn ir atgal. blink.gif  Vieną kart jau vykau, labai nepervargau, bet dabar tai tikiu, kad bus šiek tiek sunkiau. Na, bet pailsėsiu ir nuovargį atpirksiu jau būdama vietoje smile.gif
Gal, kas iš Jūsų nėštumo metu taip pat turėjote ilgų skrydžių ir turite patarimų kaip juos palengvinti? ax.gif

mes skridom kazkur 11.5 valandos... man tuo metu buvo kazkur 8-9savaites. man sesele patare stengtis daugiau pavaikscioti lektuve, pajudeti, kad ir pastoveti, kad kojos netirptu ir siaip nesciosiom negerai ilgai sedet, tai mum dar gerai papuole, kad as kaip tik netoli stiuardesiu pasivaiksciot galejau smile.gif skysciu irgi sake vartot, nes ore organizmas sauseja smile.gif na aisku 17-os savaiciu ir i tualeta dazniau lakstysi, tad savaimes bus pasivaiksciojimas sioks toks smile.gif ka daugiau patarti nezinau smile.gif bent jau man skrydis praejo gal greit, pavalgius pamiegojau, filmuka paziurejau vel pamiegojau, tad kelione labai neprailgo smile.gif sekmes tau kelioneje smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Marusia:) @ 2009 01 28, 14:44)
Vasario gale visam mėnesiui išvykstu į Braziliją, tuo metu man bus 17-a savaičių. Ne kartą klausiau gydytojos, ar tikrai galiu vykti ir ji neuždraudė. smile.gif Tik perspėjo, kad pačios kelionės metu labai labai pavargsiu - kojos ištins labiau nei įprasta, gali smarkiau pykinti, bei nelabai seksis užmigti. Na, manau, čia nieko nuostabaus, nes kelionė susidės iš 4-ių skrydžių pirmyn ir atgal. blink.gif  Vieną kart jau vykau, labai nepervargau, bet dabar tai tikiu, kad bus šiek tiek sunkiau. Na, bet pailsėsiu ir nuovargį atpirksiu jau būdama vietoje smile.gif

Na man irgi teko nemazai paskraidyti net bunan 30 savaiciu. Jei skrendi normaliom avialinijom (kuo as beveik neabejoju), tai tarp sedyniu tikrai yra nemazai vietos ir galima labai patogiai isitaisyti. Beto kai registruosies pasakyk kad tu laukiesi, ir tau leis pasirinkti kokia nori vieta. Man visuomet toku metu buvo patogiausios vietos prie praejimu, nes i tualeta tikrai labai daznai teks palakstyti. Tai pogi gerk labai labai nemazai vandens. Ne sulciu ar limonadu o tiesiog paprasto vandens. Ir viso skrydzio metu nuolat judink koju pirstus. Nusiauk, pasikelk kojas ant pakylos ir nuolat judink pirstus. Tai pades tai isvengti tinimo skrydzio metu. Beto vis tiek neissedesi labai ilgai, i tulika vaiksciosi ir pan, Taip kad manau bus gerai. Man bent jau visa tai padejo ir as nejauciau jokiu sunkumu skrydyje. Beto, dar gali paprasyti anklode ar pagalvele pasikisti po nugara (jei is karto neduoda), tai irgi tau pades patogiai issitaisyti.
Sekmes skrydyje!
Atsakyti
Ačiū labai už patarimus! smile.gif Skrendu su airfranc'u, tai tikriausiai ir lėktuvas bus ne iš prastųjų, o gal netgi teks kur gale užmatyti 3-is vidurines laisvas vietas, tai tada butinai jas uzurpuosiu nakvynei ax.gif Tikiuosi viskas bus čiki ir belieka kažkokiu šventu būdu nuraminti savo močiutę, kuriai nėštumas ir tokia kelionė atrodo tragiškai nesuderinami dalykai ir jai tai asocijuojasi su kilpa po kaklu:D
Atsakyti
QUOTE(piku_dama @ 2009 01 25, 11:03)
Sveikutes

Siandien pasidariau testa, o jis teigiamas, pagal mano skaiciavimus kazkur keturios savaites. Uz savaites skrendam pailseti i Egipta. Gal kas zino ar galiam tik pastojus skristi? g.gif

Galima.
Atsakyti
as i Egipta vaziavau kai man buvo 6 men ,kai nuejau pas daktare ji sake as negaliu ne uzdrausti ne rekomenduoti ,cia jusu pasirinkimas.tiesa sakant po tokiu zodziu susimasciau ,bet... kadangi per visa nestuma jauciausi puikiai : nei vemiau ,nei karsciavau ,nei skundziausi kokiais nors skausmais,nusprendziau vaziuoti.Ir tikrai nesigailiu,nes kelione mums su vyru ir mazuciu:) paliko neisdildoma ispudi biggrin.gif netgi su dzipais vaziavom blush2.gif nemaniau ,kad taip kratys rolleyes.gif bet dekui dievui viskas tikrai gerai buvo smile.gif tik jei kas sugalvosit i Luksora vaziuoti tai butinai gerkit kiek telpa vandens nes ten tai tikrai labai karsta ,man pvz net kojos buvo sutinusios,bet kai grizom atgal i viesbuti ,patepiau sandalmedzio aliejum ,kuri isigijom parduotuvej,i kuria nuveza pries kelione atgal i viezbuti ,tai tikrai padejo.
O siaip tai tikrai linkeciau nebijoti keliauti ,aisku jei tik gerai jauciates wink.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Herahedera @ 2009 02 02, 13:59)
as i Egipta vaziavau kai man buvo 6 men ,kai nuejau pas daktare ji sake as negaliu ne uzdrausti ne rekomenduoti ,cia jusu pasirinkimas.tiesa sakant po tokiu zodziu susimasciau ,bet... kadangi per visa nestuma jauciausi puikiai : nei vemiau ,nei karsciavau ,nei skundziausi kokiais nors skausmais,nusprendziau vaziuoti.Ir tikrai nesigailiu,nes kelione mums su vyru ir mazuciu:) paliko neisdildoma ispudi  biggrin.gif netgi su dzipais vaziavom  blush2.gif  nemaniau ,kad taip kratys  rolleyes.gif bet dekui dievui viskas tikrai gerai buvo smile.gif tik jei kas sugalvosit i Luksora vaziuoti tai butinai gerkit kiek telpa vandens nes ten tai tikrai labai karsta ,man pvz net kojos buvo sutinusios,bet kai grizom atgal i viesbuti ,patepiau sandalmedzio aliejum ,kuri isigijom parduotuvej,i kuria nuveza  pries kelione atgal i viezbuti ,tai tikrai padejo.
O siaip tai tikrai linkeciau nebijoti keliauti ,aisku jei tik gerai jauciates wink.gif thumbup.gif

Kad su dzipais vaziavot, cia taai jau ekstrymas. va sito tai nerekomenduociau.
Skridau 15-16 savaiciu, tai jauciausi super-saule, jura, melynas dangus. Tik kad kokteiliu negalima doh.gif Ir bijojau eiti bei leistis i jura nuo pantoninio tilto-grynai bijodama paslysti.
Atsakyti
besilaukdama kokia 15 savaite skridau i Londona, tai visai jokiu nemalonumu nejauciau. o kokiam sestam menesi skridom pailseti i Tenerife - tada suzinojau, kad nescios gali prasyti neiti per ta skaneri oro uoste ir tada apciupines tik rankomis, uztat maziukas negaus dozes spinduliavimo. mano gydytoja teige, kad jau vien bunan lektuve kelias valandas gauni visokiu elektromagnetiniu spinduliavimu labai nemazai, todel kiekvienos pasirinkimas ir atsakomybe sristio ar ne , kiek laiko sedeti prie kompo, kur nesiotis ir kiek laiko kalbeti mobiliu telefonu. atgaliniame skrydyje is Tenerifes pilvinukas buvo baisiai neramus ir ten rodes viskas kunkuliavo burbuliavo ir dabar ziuredama atgal manau, kad tada jis apsiverte aukstyn galva. po to jau jo isjudinti ir perversti nesugebejau, taip ir gime - uzpakaliuku.

Egipte as jokiu budu Liuksore nescia nelisciau i tuos palaidojimus, ten tokia mirties energija tvyro. Del piramides tai labai individualus dalykas ir labai reikia pajausti ar ten galima listi ar geriau nereikia.

Indijoje gali pagelbeti gvazdikeliai. Juos tiesiog kramtyti, nuryti, arbata gerti (reikia butinai isitikinti, kad vanduo verdantis, o ne siaip pasildytas). as ten geriau ir valgiau viska (ne is gatves prekeiviu ir zinoma ne vandens is krano) ir man visai nieko nebuvo, o vyras mano viduriavo ir karsciavo. su Indija niekada negali zinoti kokios tikrosios tu negalavimu priezastys. sako, kad ten nuvaziavus zmones pradeda valytis dvasiskai, o tas be abejo atsispindi fiziniame kune - per viduriavima, vemima arba sloga. kokius bananus ar mango tai tikrai valgyt galima, aisku nepadauginant.

geru ir sveiku jums ir jusu pilveliams kelioniu
Atsakyti
Medaus menesiui skridom i Australija. Ir ten suzinojom, kad leliukas ruosiasi atkeliauti:) Keliones pabaigoje jau ir pykinti buvo pradeje, tai baisiai laukiau, kada sugrisim namo. Skrydis l. ilgas, keliolika valandu, bet pasakius, kad laukiuosi dave geresne vieta, kojas istiesti galejau, tai kazkaip ir neisimine labai dideli sunkumai viso skrydzio metu. O del leliuko saugumo - buvau su gydytoju issiaiskinus, kad jei viskas gerai, nestumas tvarkingas, tai ir skrydis pakenkti neturetu. Jei nuo pat pradziu kazkokiu nesklandumu butu (juk pirmam trimestre ne taip jau ir retai pasitaiko persileidimu), tai skrydis gali siek tiek itakoti, bet tos komplikacijos tada vistiek -ar su skrydziu, ar be jo - atsirastu...
O dabar mums jau 30 sav. ir ruosiames i Malta ir Sicilija porai savaiciu skristi. Jauciuosi gerai, tyrimai normalus, su 4 gydytojais konsultavausi ar tikrai nepavojingas skrydis lektuvu... Siandien gavau pazyma, kuria reikalui esant rodysiu avialinijoms ir del jos siek tiek neramu. Gydytoja parase tik tiek, kad as laukiuosi, ir kad 30 sav. O ar nereikalauja avialinijos kazko daugiau - na, pvz. kad butu parasyta jog skristi galiu, nestumas normalus ar pan.? Kam teko susidurti su tomis pazymomis - ar ju yra kazkokia speciali forma? Ar nereikia isversti i uzsienio kalba - uzteks lietuvisko ir lotynisko nestumo fakto konstatavimo?

Atsakyti