Per pirma nestuma skridau antra ir astunta menesiais ir nieko nenutiko... Taigi visur raso, kad lektuvas
yra pati saugiausia keliavimo priemone. Zinau, kad (jei neklystu) nuo 36 ar 38 savaites nebeleidzia skristi saugumo sumetimais, o iki tol drasiai galima... Aisku nebent del kazkokiu sveikatos problemu gydytojas uzdraustu.

Sveikos,
kaip tik šiandien skambinau savo gydytojai to klausti, nes, kai man bus 5 mėn., ketinu skristi į Tailandą. Gydytoja sakė tai labai individualu, tiesiog reikės užbėgti pasitikrinti, ar gimdos kaklelis nesuminkštėjęs. Pavojingiausi - pirmi mėn. ir paskutiniai. Nuo 7 mėn. gali net į lėktuvą neįleisti. Nuo lėktuvo personalo medicininio pasirengimo priklauso, kuo baigsis - gali jau su lėliuku išlipti iš lėktuvo
Aišku, apsaugok, Viešpatie
kaip tik šiandien skambinau savo gydytojai to klausti, nes, kai man bus 5 mėn., ketinu skristi į Tailandą. Gydytoja sakė tai labai individualu, tiesiog reikės užbėgti pasitikrinti, ar gimdos kaklelis nesuminkštėjęs. Pavojingiausi - pirmi mėn. ir paskutiniai. Nuo 7 mėn. gali net į lėktuvą neįleisti. Nuo lėktuvo personalo medicininio pasirengimo priklauso, kuo baigsis - gali jau su lėliuku išlipti iš lėktuvo

Man si tema taip pat aktuali, nes as gyvenu Airijoje, ir planavau skristi i Lietuva pasittikrinti, man turejo buti apie 16 ar 17 savaiteliu, bet deja neprireike, manau kaip kita karta pastosiu tai tikrai skrisiu pasitikrinti, nes kazkodel nelabai pasitikiu vietiniais gydytojais. Ar kenkia ar ne tai net nezinau, manau cia nuo organizmo tavo ir vaikiuko priklauso. As kai tada klausiau gydytojo, tai jis sake, kad be prblemu iki kokio 6 men galiu skristi.
Daug mano draugiu skraide nestumo metu ir nieko, bet kai nestumas 7 men, butina tureti gydytojo pazyma, kurioje yra leidimas skristi nesciai, nes kitaip i lektuva neileis....
QUOTE(rasulka @ 2005 12 07, 08:17)
Daug mano draugiu skraide nestumo metu ir nieko, bet kai nestumas 7 men, butina tureti gydytojo pazyma, kurioje yra leidimas skristi nesciai, nes kitaip i lektuva neileis....
Tikrai ne nuo 7 men. reikia gydytojos pazymos. Nors gal priklauso nuo aviakompanijos

gal anksciau skridai, dabar yra toks tarptautinis reikalavimas...
QUOTE(rasulka @ 2005 12 07, 09:52)
gal anksciau skridai, dabar yra toks tarptautinis reikalavimas...
skridau 2004 rugseji... As kiek pamenu buvau uzkslausus tos aviakompanijos ar reikia pazymos ar ne, tai man parase, jei gerai pamenu, kad tik nuo 36 sav...
Sveikos merginos! Pas mane situacija irgi susieta su lektuvu. As tik dar 5 savaite einu bet jau problemos uzpuole
turiu nerealia sloga ir po nauju metu kai bus man 7 savaites skrisiu i Lietuva.Net nezinojau kad nescia kai bilieta nupirkau,o dabar taip noriu namo,bet tuo paciu ir nerimauju del savo pirmojo vaikelio
nenoretusi jo prarasti.Esu girdejusi visokiausiu istoriju ;(( o pas ginekologa man neleido eiti seimos gydytojas sake kad dar per anksti ir nieko nematys tai net nezinau kokia vaikiuko situacija ;(
kartais labai apie tai galvoju ir pergyvenu
gal jus buvote susidure su panasia dalia. Vyras irgi nezino kaip guosti...

QUOTE(rasulka @ 2005 12 07, 10:17)
As tai kai skridau tai buvo 7 su puse men. o grizdavau tai buvo 8 su puse ir niekas neklause pazymos jokios.
QUOTE(supermergele @ 2005 12 16, 00:07)
Sveikos merginos! Pas mane situacija irgi susieta su lektuvu. As tik dar 5 savaite einu bet jau problemos uzpuole
turiu nerealia sloga ir po nauju metu kai bus man 7 savaites skrisiu i Lietuva.Net nezinojau kad nescia kai bilieta nupirkau,o dabar taip noriu namo,bet tuo paciu ir nerimauju del savo pirmojo vaikelio
nenoretusi jo prarasti.Esu girdejusi visokiausiu istoriju ;(( o pas ginekologa man neleido eiti seimos gydytojas sake kad dar per anksti ir nieko nematys tai net nezinau kokia vaikiuko situacija ;(
kartais labai apie tai galvoju ir pergyvenu
gal jus buvote susidure su panasia dalia. Vyras irgi nezino kaip guosti...

Sveika!As nesupratau,kodel tave daktare neleidzia pas genekolo?tai gi apsurdas!Viska jau daktarai mato ir zino!Ir geriau pries skrisdama nueik pas genekologa,tegul jinai paziuri,kaip vistosi tavo vaikiukas!Ir beja sveikinu su pirmu nestumu!

QUOTE(supermergele @ 2005 12 15, 22:07)
po nauju metu kai bus man 7 savaites skrisiu i Lietuva.Net nezinojau kad nescia kai bilieta nupirkau,o dabar taip noriu namo,bet tuo paciu ir nerimauju del savo pirmojo vaikelio

As per pirma nestuma skridau kai buvo 5sav. ir nieko nenutiko. nezinau kodel taip pergyvenat del to skraidymo, bent jau pas mus visi mamu zurnalai raso, kad lektuvas

O man net i galva neatejo bijoti skrydzio

Jus cia negasdinkite vienos kitu