Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų draugai jūsų namuose

Nors pati nesu dar mama, bet atsimenu vaikyste : visus draugus galedavau pasikviesti ir zaisti namie. Neidavo jie gaujom, bet po 3-5 nebudavo beda.
Mamos, jum klausimas: jei pratinate vaika zaisti galvese, laiptinese, ar toleruosite paaugles metais, kad jis trinsis gatvese bei kazkur kampuose?

Nes juk vaikai pripranta buti ne namie...ir gatveje juk daug daugiau pagundu nei namie.
Atsakyti
Mano vyresnioji namie pradejo organizuoti "pizamu vakarelius" su draugem-tai namie buna 6 mergaites ir lieka nakvoti. Nu, ir nieko, viskas ok. Matytumet, kiek mergaitem dziaugsmo. smile.gif nematau reikalo drausti ar neleisti, tai kur tada su draugem pabuti-aplink namu pakampes tampytis? Man ramu, kad vaikai turi uzsiemimu, matom kaip zaidzia, ka zaidzia, kas ju galvelese. O ir sauniu tevu varda turim jau uzsitarnave. mirksiukas.gif
Atsakyti
Musu mergina su kiemu visiskai nedraugauja.. Tai nieko blogo nematau jei atsiveda is klases kokias drauges.. Nakvoja kartais viena pas kita.. Jau ne 1 metai draugaujas,seimos pazystamos kazkiek..patikimos.
Tik nzn kaip bus kai jau paneles bus.. Pati savo laikus prisimenu,kad mamai sakydavau viena,o darydavau kita.. Ji tikejo,pasitikejo.
Vakaruskos rimtesnes gali prasidet.. o cia kai nuo mazumes leidi nakvynei.. oj nzn,nzn..
Atsakyti
QUOTE("Tarp Kitko" @ 2008 10 22, 20:46)
Musu mergina su kiemu visiskai nedraugauja.. Tai nieko blogo nematau jei atsiveda is klases kokias drauges.. Nakvoja kartais viena pas kita.. Jau ne 1 metai draugaujas,seimos pazystamos kazkiek..patikimos.
Tik nzn kaip bus kai jau paneles bus.. Pati savo laikus prisimenu,kad mamai sakydavau viena,o darydavau kita.. Ji tikejo,pasitikejo.
Vakaruskos rimtesnes gali prasidet.. o cia kai nuo mazumes leidi nakvynei.. oj nzn,nzn..

Kaip as augau salygu neturejau namo draugiu pasrsivest(kambariu,su 2 broliais dalinaus),o savajai vsd leidziu,tik vsd liepiu tvarka po to palikt.Kada mano mazoji prasos pas drauges-nelabai man schmoll.gif vis"primetu",kad po darbu zmones pavarge,dar karalaites "burdelius" darys(nors tiems tevams manau visai"lengvai dzin",kad ateis viena ar kita "mise" g.gif Bet man geriau,kad pas mane rolleyes.gif mazoji visada "prilaiko"tvarka,o jei ir bunu as namie-nemaiso,kazkaip mes draugiskai su merginom smile.gif Yra vaiku kurie aukleti ne pagal mano"scenariju",bet kazkaip susitariam cool.gif o ir vaikai,kada jaucia"drauga"salia elgias normos ribose,tad mano namai atviri ne tik mano,bet ir mazosios draugam 4u.gif
Atsakyti
Aš taip pat prisimenu savo vaikystę, gyvenau su tėvais trijų kambarių bute, vienturtė dukrelė ax.gif tėvai man leisdavo visada parsivesti draugų, nes ir vietos buvo ir sąlygos geros. O dabar mūsų šeima gyvena kad ir nuosavam name, bet ne vieni, kartu su uošviais, todėl esam labai susispaudę, dukrelė taip pat vienturtė, bet labai gaila nelabai galim to leisti kad kasdien lankytusi būrys vaikų, nes vietos maža, o ir uošviai nepatenkinti kad draugai vaikšto. Todėl tenka ieškoti kompromiso, einom pačios daugiau į svečius. biggrin.gif
Atsakyti
Pas mus ateina 1-2 draugai, žaidžia žiūri filmus, žaidžia kompu, nu viskas thumbup.gif
Atsakyti
Maniškė tai jų tiek neturi.Vieną, nu dvi bet tik retkarčiais.
Atsakyti
dukra su drauge viena pas kita nakvoja, ir siaip kartais klasiokai ateina.As leidziu atsivesti draugus, tik kai yra namie suaugusieji. Aisku kai mes su MB diena darbuose, velnias zino kas pas juos vaiksto... ax.gif
Atsakyti
Gyvenam trijų kambarių bute. Dukra turi savo kambarį. Tačiau labai netoleruoju kai ji prašo atsivesti drauges nakvoti. Tuomet nemiega visą naktį - žiūri video filmus. Seniau į draugių nakvynes žiūrėjai palankiai, nes neturėjo savo kambaryje televizoriaus ir tiesiog žaisdavo bei plepėdavo su draugėm. O dabar vien video filmai ir dar naktiniai suaugusiems, todėl ir iškyla problemų.
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2008 10 28, 22:55)
Gyvenam trijų kambarių bute. Dukra turi savo kambarį. Tačiau labai netoleruoju kai ji prašo atsivesti drauges nakvoti. Tuomet nemiega visą naktį - žiūri video filmus. Seniau į draugių nakvynes žiūrėjai palankiai, nes neturėjo savo kambaryje televizoriaus ir tiesiog žaisdavo bei plepėdavo su draugėm. O dabar vien video filmai ir dar naktiniai suaugusiems, todėl ir iškyla problemų.

Tokie pasinakvojimai nieko gero neduoda.
Atsakyti
QUOTE(laureta @ 2008 10 29, 07:50)
Tokie pasinakvojimai nieko gero neduoda.

Ir as taip manau. Taciau mergaites labai prasosi, o man sunku atsakyti. Pradeda kamuoti sazine, visgi jos taip nori, o musu namuose yra tam visos salygos. Bet ta naktis man buna bemiege. Gal mano nervai persilpni?
Atsakyti
QUOTE(Natalyte4 @ 2008 11 03, 21:43)
Ir as taip manau. Taciau mergaites labai prasosi, o man sunku atsakyti. Pradeda kamuoti sazine, visgi jos taip nori, o musu namuose yra tam visos salygos. Bet ta naktis man buna bemiege. Gal mano nervai persilpni?

Aš neleisdavau ir naktmis miegodavau. Negaliu sakyti, kad neteisingai elgiesi. Tai sprendžia kiekvieno vaiko tėvai.
Atsakyti