Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikų draugai jūsų namuose

QUOTE(lukasta @ 2006 04 02, 11:03)
maniškė kiekvieną penktadienį atsiveda po vieną klasiokę. jos ten klausosi muzikos, mokosi įvairius šokius ir šiaip. dukrai keliama viena sąlyga, kad nebūtų suversti namai ir nebūtų knisamos lentynos. paprastai klasiokės daugiau 3 val neužsibūna. bet kai savaitgaliais ateina kaimynė, ir sėdi pas mus nuo ryto iki vakaro,mane jau siutas ima. savai aš aiškinu, kad ilgai užsibūti negalima, bet kaimynei pasakyti nedrįstu.

O aš pasakau vaikams, kurie užsibūna per ilgai, kad jau laikas namo. Iš tikrųjų jiems jų pačių tėvai, o ne aš, turi išaiškinti, kiek laiko yra mandagu būti svečiuose. Labai jaučiasi, kaip mažieji svečiai auklėjami šeimoje. Vienų tėvai turi mano telefono nr. ir kaskart paskambina atsiklausti ar neprieštarauju, kad vaikas pasisvečiuos ir nurodo kada jis turi keliauti namo. O kitus, deja, tenka pačiai išprašyti. verysad.gif
Atsakyti
Aš jai ir aiškinu, kad grįžus po pamokų reik pavalgyt ir daryt pamokas. O ji ateina su drauge ir klausia "ar galiu su ja paruošt pamokas" doh.gif
Atsakyti
mes turim tik viena kambary ir as neleidziu jokiems dukros draugams ateiti.lauke tegu zaidzia,kai grazus oras.
Atsakyti
QUOTE(Minesota @ 2006 04 21, 16:41)
O aš pasakau vaikams, kurie užsibūna per ilgai, kad jau laikas namo.  Iš tikrųjų jiems jų pačių tėvai, o ne aš, turi išaiškinti, kiek laiko yra mandagu būti svečiuose.  Labai jaučiasi, kaip mažieji svečiai auklėjami šeimoje.  Vienų tėvai turi mano telefono nr. ir kaskart paskambina atsiklausti ar neprieštarauju, kad vaikas pasisvečiuos ir nurodo kada jis turi keliauti namo.  O kitus, deja, tenka pačiai išprašyti.  verysad.gif

pas mus panasiai, ateina ir tiek uzsibuna kiti, kad tenka prasyti paciai, kad gal jau laikas namo, o tevai nezinau kodel taip leidzia savo atzaloms..tie sedi pas draugus nei valge , nei gere, tai savajam duodi ir svecia vaisini biggrin.gif
Atsakyti
Turbūt jūsų svečiai dar labai jauni biggrin.gif Palaukit kol jiems bus 16-18 metu tada jie ne nuo ryto iki vakaro, o nuo vakaro iki paryčių sėdės biggrin.gif

Šiaip tai labai šaunus dalykas kai tėvai leidžia pasikviesti draugus smile.gif Pvz mano draugai beveik kiekviena penktadienį susirenka vakarais tai pas mane tai pas koki kita draugą. Tai paklausom muzikos, kai užsimanom valgyt einam kept bulvių essen.gif ir gert arbatos biggrin.gif
Dažnai būna užsisėdim ir iki pusiaunakčių, nei nepastebi kaip greit tas laikas prabėga bigsmile.gif Tik va vienas dalykas mes nuosavam name gyvenam, daugiau vietos tai yra kur mums būti, o bute..? Turbūt kita kalba jau... g.gif
Atsakyti
As grieztai atsirenku kas gali ateiti is draugu kas ne. Buna tokiu draugiu,kurios lenda i saldytuvus, darineja spintas, ziurineja visur.Tai tokioms draugems grieztai ne. schmoll.gif
Yra kelios drauges kurios ir mandagios , ir kulturingos ir zino kiek galima buti sveciuose, tai tokias drauges,jei pati bunu namuose , dar ir pavaisinu. biggrin.gif O jei nebunam namuose tai dukra vasada raso SMS ar skambina ir klausia ar gali kas ateiti ar ne.
Atsakyti
Mes esame griežtai aptarusios, kas yra draugai ir koks juo vaidmuo bei veikla mūsų namuose.
Atsakyti
QUOTE(Ožiaragė @ 2006 12 23, 20:28)
Mes esame griežtai aptarusios, kas yra draugai ir koks juo vaidmuo bei veikla mūsų namuose.

drinks_cheers.gif Mūsų sūnui 9 metai. Pas mus taip pat su draugais nustatytos taisyklės. Jei maniškis neturi jokių nuobaudų, t.y. nėra prisidirbęs nieko blogo, susitikt su draugais namuose gali du kartus per savaitę, nesvarbu ar mūsų ar draugo namuose. Su mamomis esam sutarę jau mokslo metų pradžioje per tėvų susirinkimą, kad draugus būtina išleisti 19 val, mat maniškis eina į pamokas po pietų ir pamokos baigiasi 17 arba 16 val. Taip pat griežtai atėję draugai būna tik jo kambaryje ir kad nesibastytų po mūsų miegamąjį ar svetainę. Ai dar jei ateina draugai į svečius tai tik 1, na būriais neleidžiam. O į lauką leidžiam kada tik jis nori ir su kuo nori, svarbu kad būtų atsiskaitęs su namų darbais ir susitvarkęs kambarį bei pamokėles smile.gif
Atsakyti
Mano sūnui 7 metai, ir jis lasbai nori atsivesti draugų. Tą daryti jam leidžiu, su sąlyga, kad elgsis tvarkingai. Visada pasakau, jei vaikas užsibūna, kad jam jau laikas namo.
Papildyta:
QUOTE(lawanda @ 2006 12 29, 19:30)
drinks_cheers.gif  Mūsų sūnui 9 metai. Pas mus taip pat su draugais nustatytos taisyklės. Jei maniškis neturi jokių nuobaudų, t.y. nėra prisidirbęs nieko blogo, susitikt su draugais namuose gali du kartus per savaitę, nesvarbu ar mūsų ar draugo namuose. Su mamomis esam sutarę jau mokslo metų pradžioje per tėvų susirinkimą, kad draugus būtina išleisti 19 val, mat maniškis eina į pamokas po pietų ir pamokos baigiasi 17 arba 16 val. Taip pat griežtai atėję draugai būna tik jo kambaryje ir kad nesibastytų po mūsų miegamąjį ar svetainę. Ai dar jei ateina draugai į svečius tai tik 1, na būriais neleidžiam. O į lauką leidžiam kada tik jis nori ir su kuo nori, svarbu kad būtų atsiskaitęs su namų darbais ir susitvarkęs kambarį bei pamokėles  smile.gif

Labai teisinga mintis, reikės iškelti ir man tą klausimą per tėvų susirinkimą. Nes kartais išleidžiu sūnų, o kada grįš - nežinia...
Atsakyti
mes saviškiui leidžiame atsivesti draugų tik jei neturi nuobaudų ax.gif tik labai erzina kai ateina su draugu o drauga palieka už durų tikrai ne kas tai vis aiškinu kad ateitu kartu su draugu tai nors gali paklausinėti ir t.t.nes taip tik paklausia ir pro duris blink.gif g.gif saviškiui aiškinam kad ilgai neužsibutų pas draugus o jo draugai tai neužsibūna per ilgai kol kas biggrin.gif
Atsakyti
Mano sūnui 8. Irgi labai nori pasikviesti draugus, bet tai jis turi pirmiausiai suderinti su manim. Dabar, kai namuose kūdikis, esam sutarę, kad draugai kol kas ateiti negali. Na, nebent labai trumpam ir jei tyliai elgsis. Šiuo metu daugiau sūnų leidžiu pas draugus, bet susitariam, kada jis turi grįžti. Leidžiu pabūti kokia 1-1,5 val.
Vėliau, kai mažasis paūgės, leisiu pasikviesti po vieną draugą ir tai, jei nebus prasižengimų, bus paruoštos pamokos ir pan. ir su sąlyga, kad namuose nebus didelio triukšmo. Noriu matyti, su kuo bendrauja mano vaikas.
Atsakyti
As neuzdraudziu savo dukrai vestis draugu...Bet man uzplaukia tokia mintis jei knaisiosis po spintas vaikscios kur nores darys ka nors tai irgi g.gif...As viena karta vos nenugriuvau kai man dukra pasake kad jos drauge buvo pas ja atejus pasiknaisiojo po jos daiktus i savo krepseli isikiso jos lankeli papuosalu dazu ir poto viska grazino tik mokyloi tai as buvau sokiruota doh.gif blink.gif kaip taip vaikas gali?Jos ta drauge yra labai drasi ir del savo elgesio ar grubaus ar kokio nesijaudina.O siaip beveik visus jos draugus pazystu ir visais pasitikiu nes zinau koks jis yra smile.gif tai per daug labai ir nesijaudinu smile.gif
Atsakyti