na, vaikų iki 10 metų supratimas apie elgesį svečiuose dar labai vaikiškas, todėl gali tikėtis visko -- ir išknistų spintų, ir daiktų panaudojimo ne pagal paskirtį. nors reik pripažint, kad vaikai daug nuo tėvų nusižiūri. nes yra pakankamai suaugusių žmonių, kurie atėję į svečius jaučiasi, kaip sakant, be kompleksų. atsidaro spintą, maždaug, kur čia pas tave megztinis koks -- šalta pasidarė.
as irgi leidziu. Zinoma, ne bet kuri vaika is kiemo nutverta, bet man zinoma, tai leidziu. Taciau, visada tuo metu bunu namuose is as
Man taip ramiau, vienu palikti nedrisciau. Buna ir pavaisinu ir, jei ilgiau uzsibuna, pietus kartu pavalgom. Taciau jei uzsibuvimas trunka per ilgai pati paraginu eiti namo, nes tie ziopliukai dar nelabai laiko nuovoka turi
Zinau pagal saviski, kelis kartus jis ejo pas klasioka, tai prisakiau tada ir tada grizti... parejo gal 2 val. veliau, tipo nepastebejo, kad jau daug laiko praejo
Sveikos mamytės.Aš savo dukrytei leidžiu tik tuos draugus vestis,kurių tėvelius pažystu pati ir žinau,kad vaikas atsiklausęs iš anksto tėvelių,o geriausias laikas tai savaitgalį.Namuose būnu pati ir vaikų vienų nepalieku,atėjus svečiui paklausiu iki kelių leido mamytė pasisvečiuot.Kol kas neaiškumų neiškilo,žinoma po tokių svečių būna ką veikt vaiko kambaryje,nes žaisliukai būna visur išmėtyti,bet vaiko spinduliuojantis veidukas viską kompensuoja
As leidziu beveik visada,dazniausiai po mokyklos su klasiokais ateina
,na kaip gali neleisti!!?
,dar isalkusius po mokyklos ir pamaitinu
QUOTE(Anzela0626 @ 2007 02 08, 22:51)
Sveikos mamytės.Aš savo dukrytei leidžiu tik tuos draugus vestis,kurių tėvelius pažystu pati ir žinau,kad vaikas atsiklausęs iš anksto tėvelių,o geriausias laikas tai savaitgalį.Namuose būnu pati ir vaikų vienų nepalieku,atėjus svečiui paklausiu iki kelių leido mamytė pasisvečiuot.Kol kas neaiškumų neiškilo,žinoma po tokių svečių būna ką veikt vaiko kambaryje,nes žaisliukai būna visur išmėtyti,bet vaiko spinduliuojantis veidukas viską kompensuoja 
QUOTE(JuliaVa @ 2007 02 09, 22:32)
As leidziu beveik visada,dazniausiai po mokyklos su klasiokais ateina
,na kaip gali neleisti!!?
,dar isalkusius po mokyklos ir pamaitinu 
labai patiko sitie postai.
pas mane taip pat kartais ateina drauges, mama leidzia, ir as pas jas nueinu.
kadangi as kiekvieno i namus nesiwadu tai nieko baisaus nebuvo atsitike. o yra pas mane klaseje viena pana, ja isnaudoja kiti, tai buriais pas ja waro. buvo karta is jos telefa pavoge, dujine sugadine, i saldytuva landzioja, kur nori ten eina.
as tokius "draugus" is karto ismesciau is namu
kadangi as kiekvieno i namus nesiwadu tai nieko baisaus nebuvo atsitike. o yra pas mane klaseje viena pana, ja isnaudoja kiti, tai buriais pas ja waro. buvo karta is jos telefa pavoge, dujine sugadine, i saldytuva landzioja, kur nori ten eina.
as tokius "draugus" is karto ismesciau is namu
Draugus atsivesti leidžiu. Geriausia, kai pažįsti tų vaikų tėvelius ir bet kada gali susisiekti, kad grįžtų namo ir pan. Tik va kartais per tuos draugus labai nukenčia pamokos, o kai esi darbe negali visko sukontroliuoti.
Tiesa, būna labai įkirių vaikų, kurie eina ir eina, negali spėti durų varstyti, arba elgiasi įžuliai. Tada tenka pasakyti, kad eitų namo. Įspėju dukrą, kad tokių draugų nesivedžiotų.
leidžiu atsivest tik tada kai patys esam namie
nes nežinosi kas damoms šaus į galvą
ypač po to, kai žiemą pro atvirą langą išleido papūgėlę į lauką
Pas mus beveik kasdien būna vaikų draugai. 10-metė dukra turi draugę - kaimynę. Tai beveik visas dienas leidžia kartu, dažniausiai mūsų namuose. Kai ta jų neišskiriama draugystė prasidėjo, mes su vyru nelabai buvom patenkinti, nes į mūsų asmeninę erdvę įsiveržęs naujas žmogus nekėlė didelio malonumo
Vienas dalykas, kai užeina valandai ar keliom į svečius, o čia - kasdien po 5-6 valandas sukasi dar vienas vaikas. Bandėm ribot laiką ir pan., bet viskas taip susiklostė, kad dabar ( jau trys metai) tiesiog įpratom, kad dar vienas vaikas sukinėjasi mūsų namuose (nors ir savų 3 turim
). O prieš metus 12-metis sūnus pradėjo kartą per savaitę atsivežt į namus draugą, gyvenantį kitame mieste. Jis pabūdavo po pamokų, nakvodavo pas mus, o kitą rytą nuveždavom abu į mokyklą. Irgi įpratom, tiesiog supratom su vyru, kad vaikams ta draugystė, benmdravimas su bendraamžiais - poreikis.
QUOTE(Vijone @ 2007 02 07, 20:26)
Taciau jei uzsibuvimas trunka per ilgai pati paraginu eiti namo, nes tie ziopliukai dar nelabai laiko nuovoka turi
Zinau pagal saviski, kelis kartus jis ejo pas klasioka, tai prisakiau tada ir tada grizti... parejo gal 2 val. veliau, tipo nepastebejo, kad jau daug laiko praejo 
Dėl tos nuovokos... Kai buvo truputį mažesnės, kaimynystėj į svečius paleisdavau su... nustatytu žadintuvu - pardundėdavo namo laiku
Na, mes irgi leidziam parsivesti draugus, bet tik tada, kai yra namie kas nors is suaugusiu. Kai norejau isvaziuoti, taip ir paskiau vienam jo draugui, kad gali buti cia tik tuo laiku, kai ir as esu. Nebuvo labai patenkintas, bet nieko. Siaip maniskis labiau megsta lauke su draugais buti. Gal dar ne tas amzius?
NIEKADA NEPRIESTARAUJU ,MAN GALI BUTI PILNI NAMAI , NIEKADA NETRUKDO