Įkraunama...
Įkraunama...

Mokykimės anglų kalbos savarankiškai - 5

QUOTE(terakota_bum @ 2010 04 21, 16:29)
Laba,
Skaitinėju vis tėmelę.. Smagu mokytis tos kalbos, va ir suprantu vis daugiau, ir knygų adaptuotų vis pasiskaitinėju, ir parašyti kokį laišką nebėra sunkumų.
Bet didžiausia problema - kalbėjimas. Ir kaip tu žmogau išmoksi savarankiškai kalbėti  doh.gif Trūksta žodžių, pinasi liežuvis, netenku žado  biggrin.gif
Gal turit kokių naudingų patirčių?

biggrin.gif Aš turiu tokių patirčių. Man irgi trūksta žodžių biggrin.gif
Tik aš dėl to nesiparinu, nes žinau - visa tai yra NORMALU!

Prieš porą dienų išgirdau tokią frazę iš vieno iš savo idėjinių mokytojų - Ed Dale:

This s@@t is hard, a job and often times, boring and repetitive (but it sure beats cooking Fried Chicken for a living...)

Suprask kaip nori. Lietuviškai sakyčiau skambėtų maždaug taip:

Kiekvienam reikalui savas laikas ir savas metas po dangum mirksiukas.gif

Nežinau ar supermamos čia domisi kultūrizmu, bet prisiminiau tokią istoriją, kuri yra pasakojama apie vieną tokį kultūrizmo trenerį, kuris savo laiku yra turėjęs trečią vietą Europoje.

Prieina prie jo jaunas vaikinukas ir klausia: "kaip greičiau "prisikočioti"?

Treneris atsako: "galiu tik pasakyti, kaip lėčiau..."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akagintaras: 21 balandžio 2010 - 22:05
Sveikutės - jungiuosi prie besimokančiųjų būrio. Gal žinote - ar dar kada prisijungia Fainulka? Žiūrėjau tas pirmąsias temas. Ten yra knygos elektronines. Tik reikia slaptazodzio. Gal Jus kuri nors zinote? Nes kai rasau zinute Fainulkai - raso, kad pas ja pilna dezute...
Atsakyti
sveiki,

as ir prisijungsiu prie besimokanciu anglu kalba burio 4u.gif

pati siuo metu gyvenu londone, vaikstau du kartus i savaite i anglu kursus, bet man jie ne velnio nepadeda, teisingiausia butu sakyti as pakartoju viska ka moku, o namuose patobulinu savo zinias. nauda yra tai, kad pabedrauju su svetimtauciais ir patobulinu kalbejimo zinias. bet tobulumui ribu nera..
nesijauciu labai stipri kalbejime, todel pradejau ziureti filmus tik anglu kalba, daznai pati su savimi pasikalbu angliskai rolleyes.gif
Atsakyti
Man kai kuriu Fainulkos idetu knygu isvis neatidaro...Raso - Oops! Internet Explorer could not find englishtips.dl1.vipserver.ru

As pradejau ziurineti isvis nuo pacios pirmos temos - Mokomes savarankiskai...

Envuke - o tu anglu kalba filmus ziuri su titrais? Ar ne? Man tai kartais ir sunku suprast, ka sako... jei be titru.. jei yr titrai, issiverciu.

Akagintarai - perziurejau ir tavo zinutes - labai drastiskos.... Duodi daug patarimu... Koks tavo lygis? Siuo metu? Kai kuriais tavo patarimais pasinaudosiu. Bet nelabai pritariu del gramatikos.. Man atrodo jos taip pat reikia. Reikia mokytis mixo - visko po truputi ir letai. Na tu panasiai rasei. Mano atveju - blogiausia, kad atrodo, lyg ir zinau kaip mokytis, bet niekaip neisbrendu is savo lygio i aukstesni. Niekaip...
Papildyta:

O gal kas nors turite Kaufmano knyga elektronine, kuria galeciau atsispausdinti?
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2010 04 24, 23:27)
Akagintarai - perziurejau ir tavo zinutes - labai  drastiskos.... 

Ačiū mirksiukas.gif
Nusprendžiau pabūti blogiuku biggrin.gif Gerų ir be manęs užtenka (tik iš jų maža naudos).
Kas link patarimų tai, kai jų reikėjo man, tai jų paprasčiausiai nebuvo. Vienas draugas man vis sakydavo, kad kalbų išmokti lengva, bet aš niekaip negalėjau to susieti su savo patirtimi, todėl ta idėja nuo manęs atšokdavo. Padėjo Birkenbihl knyga, kur juodu ant balto buvo surašyta tai, kas atitinka tikrovę ir nesipjauna su logika. Tada pamačiau, kad gaištu savo laiką ne ten kur reikia. Taigi ta moteriškė ir apvertė viską aukštyn kojom mano moksluose. Tiksliau gal būtų pasakyti nuo šios padėties viską pastatė ant kojų.
Kaufmano sistemoje panašu, kad mano lygis yra trečias iš šešių (intermediate 1) t.y. maždaug 7000 žodžių. Jis pakankamas, kad suprasti visokius seminarus ir mokomąją medžiagą anglų kalba, bet filmuose dar daug vietų, kur nesuprantu. Užsieniuose susikalbu, bet laisvai bendrauti apie gyvenimą dar negalėčiau - trūksta žodžių.

Kas liečia gramatiką, tai toks būdas, kaip mus moko mokykloje yra sunkus, imlus laiko ir neefektyvus - ją sunku prisiminti ir panaudoti praktikoje. Be to dar ir nuobodus ir neįdomus. Gramatika geriau išlieka galvoje, kai iškyla konkrečios situacijos - tada galima pažiūrėti kaip reikia ir tai įsimena geriau.

Apie lygius tai geriausia visai pamiršti. Jeigu žiūri angliškus filmus, tai jau gerai ir progresas bus. Paklausyk podcastą apie "movie technique".

Movie Technique

Aš savo dukrai darau pamokėles iš Hannah Montana. Gaunasi po 1-3,5 minutės viena. Atrodo visai trumpos, bet po kelių perklausymų ji jau atsimena dialogus atmintinai. Gera žinia - tokiu būdu ji įsimena ir geras gramatines struktūras ir jai nereikia jokių taisyklių.

Jei klausi apie naują Kaufmano knygą, tai gali ją atsisųsti iš čia:

The Linguist Blog Book
Atsakyti
Fantastika - Ačiū už knygą biggrin.gif biggrin.gif Labai biggrin.gif

o beje, norėjau pasidomėti, kas tai per knyga ir autorė - Birkenbihl? Nieko nesu apie ją girdėjus blush2.gif O pati esu "samaučka"... Pavydžiu, baltai pavydžiu, tiems, kas mokėsi mokykloje anglų.. Tavo patarimai tikrai vertingi.
Tą Kaufmano knygą - bandysiu skaityt su žodynėliu. Na gal taip ir savo žodyną praplėsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2010 04 26, 20:47)
Fantastika - Ačiū už knygą  biggrin.gif    biggrin.gif   Labai  biggrin.gif

o beje, norėjau pasidomėti, kas tai per knyga ir autorė - Birkenbihl?  Nieko nesu apie ją girdėjus  blush2.gif   O pati esu "samaučka"...  Pavydžiu, baltai pavydžiu, tiems, kas mokėsi mokykloje anglų.. Tavo patarimai tikrai vertingi.
Tą Kaufmano knygą - bandysiu skaityt su žodynėliu. Na gal taip ir savo žodyną praplėsiu biggrin.gif

Birkenbihl knyga jau kiek pasenusi (ten nėra nieko apie internetą). Sakyčiau, kad ji vertinga tik dėl esminių idėjų, nors gali būti, kad kai kam gali patikti jos metodas. Ji buvo išleista 2001 metais ir vadinasi "Lengviau mokykimės užsienio kalbų"

user posted image

O Kaufmano neskaityk iš eilės (nes gali nusibosti ir neperskaitysi kas svarbiausia). Peržiūrėk turinį ir iš karto keliauk ten, kur bus įdomiausia smile.gif

Jeigu skaitysi iš popieriaus, susirašyk žodžių reikšmes ant viršaus pieštuku. Paskui galėsi perskaityti dar kartą visai lengvai mirksiukas.gif

Birkenbihl puslapis Birkenbihl Sprachen
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo akagintaras: 26 balandžio 2010 - 20:34
Kažkada skaičiau Česlovo Rimkaus knygą - Kaip lengviau mokytis anglų kalbos. Irgi visai nieko.
Tai ačiū už info smile.gif

O gal tu žinai dar youtube ar iš kur kitur atsisiusti filmu anglu kalba iskarto su titrais?
Atsakyti
Tiems, kas iki šiol neišmokote anglų kalbos, siūlau labai puikų anglų kalbos mokymosi būdą taupant brangų laiką. Tai mokymasis klausantis. Kur bebūtum - ar vaikelį vežiotum lauke, ar sode dirbtum, ar automobiliu važiuotum - įsiungi mobilų telefoną ar mp3 grotuvą ir klausaisi linksmų istorijų, kuriose paslėpta gramatika. Mokaisi anglų klausydamasi, kaip vaikas išmoksta gimtosios kalbos. Jokių nuobodžių knygų, jokio žodžių kalimo... mėgaujiesi ir tiek. Per metus pasiekiau didžiulių rezultatų. Plačiau pasiskaityti apie tai galima tinklalapyjeLearn Languages: English and other... http://www.learnlanguag.com . Rekomenduoju, nesigailėsite smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2010 04 27, 14:30)
Kažkada skaičiau Česlovo Rimkaus knygą - Kaip lengviau mokytis anglų kalbos. Irgi visai nieko.
Tai ačiū už info smile.gif

O gal tu žinai dar youtube ar iš kur kitur atsisiusti filmu anglu kalba iskarto su titrais?

is ivairiu torrentu gali atsisiusti filmus is karto su titrais smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jolare @ 2010 04 24, 21:45)
Envuke - o tu anglu kalba filmus ziuri su titrais? Ar ne? Man tai kartais ir sunku suprast, ka sako... jei be titru.. jei yr titrai, issiverciu. thumbup.gif

ziuri ir su titrai ir be ju. pvz jei kino teatre tai be ju ziuriu na ir suprantu, bet aisku ne viska.
as esu intermedia lygy, bet man sunkiausia persilausti kalbejime. nors ir tenka cia dirbti su zmonemis ir bendrauti su anglais, bet vis bijau apsijuokti ir nusisneketi. nes pavyzdziui as jei nezinau, kaip taisyklingai istarti zody as tyliu ir visai jo nesakau. man sunku perkopti i ta aukstesni lygy, aisku, jei drasos daugiau tureciau, tai kopciau auksciau. bet as vis galvoju, oj geriau patylesiu, nes ka apie mane pagalvos..
bet dabar issikeliau sau tiksla - per metus istobulinti savo anglu kalbos zinias, ziuresiu, kaip man seksis.
gramatika as mokinuos is Raymond Murphy knygos, English Grammar In Use. man asmeniskai ji labai patinka thumbup.gif
Atsakyti
Skaičiau ankstesnes temas, tai mačiau, kad ir meet'ai buvo organizuojami. Kaip dėl meet'ų atnaujinimų? Ir įdomu ar yra besimokančiųjų šiuo metu intensyviai savarankiškai? 4u.gif
Atsakyti