Kaip čia pažiūrėjus. Va tai ir yra socialinis rūpestis ir šeimų skatinimas. Per 2 metus daug vandens nuteka, o mamoms juk reikia grįžt į darbo rinką. Nors vienoj vietoj jos socialiai apsaugotos. Šiaip juk į atostogaujančios mamos vietą priimtas žmogus turėjo būti informuotas, kad šios pareigos yra laikinos. Jei žinojo, tai dabar ne laikas ginčytis.
QUOTE(Ramunytėė @ 2009 04 10, 14:31)
taip
Nu o jeigu tarkim mažinamas darbuotojų skaičius ir pvz pas mane buvo vyr.buhalterė, buhalterė ir apskaitininkė tarkim ta apskaitininkė išėjo į dekretą prieš du metus o va dabar mum krachas ir turim naikint apskaitininkės etatą, tai kur man ją dėt tai ir gaunasi kad aš jai siūlau kitą vietą, t.y darbo vieta jai yra su jos atlyginimu bet pareigos kitos
QUOTE(šilkinė @ 2009 04 10, 11:07)
Sveikos, patarkit kaip man išsivynioti:
sausio mėn. darbuotojas sirgo, o jam už tas dienas paskaičiuotas ir išmokėtas atlyginimas
Ką man dabar daryti? Ar galiu už kovo mėn. aš jų neprimokėti, ir kaip tai parodyti? Pasiaaiškinimą parašyti gal?
sausio mėn. darbuotojas sirgo, o jam už tas dienas paskaičiuotas ir išmokėtas atlyginimas
Ką man dabar daryti? Ar galiu už kovo mėn. aš jų neprimokėti, ir kaip tai parodyti? Pasiaaiškinimą parašyti gal?
Pas mane taip yra buvę ir ne kartą
Tuo pačiu ir aš paklausiu
Labutes
as jau padariau ir persiunciau , klaidu nerasta
man ir tas dabar aktualu, dar zinot kas domina...jei pvz. buvo prasymas vaiko prieziuros atostogoms iki 2 metu ir as gryzau, ar as turiu koki prasyma rasyti, ar turi but koks isakymas? Ar as grystu atostogoms pasibaigus ir dirbu toliau?
Ir dar , jei pvz. paklio vyr buhalteres alga , ar man privalo moket tokia pat kaip jai? Nes seip etatu ir algu sarase jau dabar parasyta didesne
QUOTE(dowwe @ 2009 04 10, 06:09)
superinė 5dienio naujiena
jau maniau savaitgalį teks ją kankint, o pasirodo turėsiu jį laisvesnį 
as jau padariau ir persiunciau , klaidu nerasta
QUOTE(barskuolyte @ 2009 04 10, 13:30)
Mergaitės padėkite
Kažkada rodos apie tai jau dikutavome, bet....
Kai moteris gryžta iš vaiko priežiūros atostogų, vaikui 2 metai, ar darbdavys turi ją sugrąžinti į tas pačias pareigas ???
Kažkada rodos apie tai jau dikutavome, bet....
Kai moteris gryžta iš vaiko priežiūros atostogų, vaikui 2 metai, ar darbdavys turi ją sugrąžinti į tas pačias pareigas ???
man ir tas dabar aktualu, dar zinot kas domina...jei pvz. buvo prasymas vaiko prieziuros atostogoms iki 2 metu ir as gryzau, ar as turiu koki prasyma rasyti, ar turi but koks isakymas? Ar as grystu atostogoms pasibaigus ir dirbu toliau?
Ir dar , jei pvz. paklio vyr buhalteres alga , ar man privalo moket tokia pat kaip jai? Nes seip etatu ir algu sarase jau dabar parasyta didesne
QUOTE(Kajune @ 2009 04 10, 18:37)
, aš padarau perskaičiavimą, parašau paaiškinimą ir per daug išmokėtą sumą grąžina į kasą
Nežinau kaip ten tiksliai su neprimokėjimu kitos algos, bet mama buhalteriaujanti jau virš 30m., sakė, kad taip negalima
Susimaišiau visai pamačius vyro atsiskaitymo lapelį, jame įmonė išskaito darbdavio 30,98 % ir darbdavio PSD 6 %, na ir iš darbuotojo 3 % ir 6 %. Aš skaičiuoju įmonės 30,98 ar reikia 36,98
arba aš jau nieko nesuprantu, arba blogai darau, visai galva susimaišė

as skaiciuoju 30,98
[quote=Kajune,2009 04 10, 18:37]
, aš padarau perskaičiavimą, parašau paaiškinimą ir per daug išmokėtą sumą grąžina į kasą
Nežinau kaip ten tiksliai su neprimokėjimu kitos algos, bet mama buhalteriaujanti jau virš 30m., sakė, kad taip negalima
O kaip daryti perskaičiavimą: atskirai tik jį vieną perskaičiuoti sausio mėn.? Su grąžinimu į kasą viskas paparasta, o kaip mokesčius į vietas sudėlioti? Tikslinti FR0572 už sausį? Ir dar problemėlė, kad viską reikia į programą sukišti
O kaip daryti perskaičiavimą: atskirai tik jį vieną perskaičiuoti sausio mėn.? Su grąžinimu į kasą viskas paparasta, o kaip mokesčius į vietas sudėlioti? Tikslinti FR0572 už sausį? Ir dar problemėlė, kad viską reikia į programą sukišti
QUOTE(šilkinė @ 2009 04 11, 19:40)
Nežinau tiksliai ar gerai darau
Beje, su Šv. Vėlykom visas buhalterytes
Labuka,
Gal galit pasakyti, ar priimant į darbą antraeilėse pareigose, žmogus gali dirbti pilną darbo dieną? Pirmoje darbovietėje žmogiukas yra motinystės atostogose
Gal galit pasakyti, ar priimant į darbą antraeilėse pareigose, žmogus gali dirbti pilną darbo dieną? Pirmoje darbovietėje žmogiukas yra motinystės atostogose
Laba
Padėkit atnarplioti galvelę po švenčių
Pildau sodrai SAM formą. Tai dabar kur buvo priskaičiuoti pinigėliai už 2d. nedarbingumo ir PSD nuo jų sumokėti VMI, tai juos vistiek įtraukiu į tą formą?
Ačiū
Pildau sodrai SAM formą. Tai dabar kur buvo priskaičiuoti pinigėliai už 2d. nedarbingumo ir PSD nuo jų sumokėti VMI, tai juos vistiek įtraukiu į tą formą?
Ačiū
QUOTE(debesiuke:) @ 2009 04 14, 09:27)
Laba
Ačiū
Ačiū
Nereikia už 2 ligos dienas traukti į SAM
QUOTE(KYM @ 2009 04 14, 09:11)
Labuka,
Reikia suderinti darbo grafikus, o kadangi pirmoj darbovietėj nedirba, tai gali dirbt pilnu krūviu, be to savokos antraeilės pareigos nebėra
QUOTE(NERINGUKAS @ 2009 04 14, 09:35)
Nereikia už 2 ligos dienas traukti į SAM
, nes nuo jų neskaičiuojamos soc.draudimo įmokos.
Mhmm... tai 6% PSD nuo nedarbingumo netraukiu, o tuos pačius 6% PSD nuo atlyginimo įtraukiu. Teisingai supratau