o: oho, žydėjo..Nesu mačius žydinčios.Esu mačius laisvėje augančias-krūmeliai.Aš namie neleidžiu augalams virš akių lygio stiebtis-nupjaunu viršūnes.
Aukso dulkele, pažiūrėk šitos temos 3-čią ir 4-tą puslapius, yra nuotraukos su žydinčiom šeflerom

QUOTE(Kapsė @ 2006 01 13, 22:47)
QUOTE(Roux @ 2006 04 13, 22:45)
Sveikos
Kaip nudžiugau radusi šį skyrelį
O dar labiau, sužinojusi, kad mano žydinti šeflera ne vieniša, todėl galiu ne tik pasigirti, bet ir pasidžiaugti kartu su Kapse
Praeitais metais labai nustebau, kai ant vienos šakelės pradėjo augti keistas pumpuras, nes knygose apie kambarinius augalus rašo, kad šefleros sukultūrintos nežydi... Bet ji ėmė ir sukrovė žieda nei iš šio, nei iš to
O šiemet jau visus 7
Keisčiausia tai, kad aš vis pamirštu ją palaistyti, o kada persodinau net neatsimenu - prasta gėlininkė esu
Nors neseniai sužinojau, kad kai kurios gėlės žydi tik tada, kai joms pasidaro per ankšta vazonuose. Gal čia ir visa paslaptis
O gal, kad aš jos "nekultūrinu" visai - leidžiu augti ir šakotis kaip tik nori...
Tiesa, prieš ketvertą metų, kai ruošėmės kraustytis į namą, o butas buvo užgriozdintas daiktais, buvau ją ikišusi i tamsų kampą, tai iškart pradėjo mesti lapus, nupliko iki pusės (nuo apačios). Paskui, kai persikrautėme ir ji gavo gerą vietą prie pietrytinio lango, pradėjo sparčiai šakotis. Dabar iki pirmos šakos nėra nei vieno lapo... Keista ji tokia, kaip krūmas ant koto, bet žydi

Kaip nudžiugau radusi šį skyrelį

Praeitais metais labai nustebau, kai ant vienos šakelės pradėjo augti keistas pumpuras, nes knygose apie kambarinius augalus rašo, kad šefleros sukultūrintos nežydi... Bet ji ėmė ir sukrovė žieda nei iš šio, nei iš to

Tiesa, prieš ketvertą metų, kai ruošėmės kraustytis į namą, o butas buvo užgriozdintas daiktais, buvau ją ikišusi i tamsų kampą, tai iškart pradėjo mesti lapus, nupliko iki pusės (nuo apačios). Paskui, kai persikrautėme ir ji gavo gerą vietą prie pietrytinio lango, pradėjo sparčiai šakotis. Dabar iki pirmos šakos nėra nei vieno lapo... Keista ji tokia, kaip krūmas ant koto, bet žydi

QUOTE(Kapsė @ 2006 01 13, 23:47)

OOOOOOOO Net nežinojau, kad šeflera žydi, gal ir nieko žiedelis
Aš jas auginu dvi, kaip pati juokauju baltą su žaliais ir žalią su baltais.
tai ta balta su žaliais jau penki metai pas mane gyvena ir beveik nepaaugo
net nežinau kas jai nepatinka
O ta žalia su baltais metė, metė lapus , paskui kažkokie vabalai buvo apstoję, aš ją nupurškiau su chemikalais ir išlaisvinau nuo tų vabalų
, tai dabar ji visai neblogai auga, iš pagrindinio stiebo pradėjo leisti šakeles ir sau žaliuoja.

Aš jas auginu dvi, kaip pati juokauju baltą su žaliais ir žalią su baltais.
tai ta balta su žaliais jau penki metai pas mane gyvena ir beveik nepaaugo

net nežinau kas jai nepatinka

O ta žalia su baltais metė, metė lapus , paskui kažkokie vabalai buvo apstoję, aš ją nupurškiau su chemikalais ir išlaisvinau nuo tų vabalų

Laba diena,
tokią gėlę ir aš turiu
, vis galvodavau kad esu žiauri, kad vis viršūnę nukerpu ir neleidžiu jai stiebtis, bet matau esu ne viena tokia
Kad ir su nukirpta viršūne, ji visgi stiebiasi į viršų.
Bet kad žydi, tai pirmą kart matau
Anyta tokią gėlę išnešė į daugiabučio laiptinę, tai nekerpama užaugo jau iki 5 aukšto lubų
,nors aišku iš jos jau jokio grožio, tik "džiuglių vaizdelis" penktame aukšte
.........
tokią gėlę ir aš turiu

Kad ir su nukirpta viršūne, ji visgi stiebiasi į viršų.

Bet kad žydi, tai pirmą kart matau

Anyta tokią gėlę išnešė į daugiabučio laiptinę, tai nekerpama užaugo jau iki 5 aukšto lubų

O man kazkaip gaila kirpt virsunes gelytems...
Tai ir auga vienas stiebas be jokiu sakojimusi. Ir seflera, ir fikusas, ir oleandrai. Na, dar nepribrendau iki "galvu kapojimo"
bet kai artes prie lubu, jau reiks isidrasint.
O jus nukirptas virsunes pasodinat, pamerkiat ar kaip kitaip isaknydinat?

O jus nukirptas virsunes pasodinat, pamerkiat ar kaip kitaip isaknydinat?
Gali tiesiai i zeme kist

Sveikos gal kas žinot kas nutiko mano šeflerai? Jos jauni lapeliai dygsta iškart su tokiom rudom dėmėm, ką daryti kas čia galėtų būti ir meta lapus vis.

QUOTE(nnina @ 2008 10 15, 20:22)

as turiu irgi seflera jau tris metus. anyta padovanojo mazyte, o dabar jau didele labai. patinka jai pas mane, laikau sviesioje vietoje. laistau karta savaiteje, tresiu. lapai dideli, grazus...taciau ne karto nezydejo...net nezinojau, kad ji zydi
kazin kas jai netinka, kad ziedelio neisleidzia?

kazin kas jai netinka, kad ziedelio neisleidzia?
QUOTE(Dodže @ 2009 03 13, 15:05)
Sveikos gal kas žinot kas nutiko mano šeflerai? Jos jauni lapeliai dygsta iškart su tokiom rudom dėmėm, ką daryti kas čia galėtų būti ir meta lapus vis. 

trūksta drėgmės jai. Manišei taip pat buvo. Pradėjau dažniau laistyt ir purkšt, tai dabar jau lapukai gražus lenda, nebe taškuoti

sveikos sita gele man tokia grazi labai labai. bet kaskur perskaiciau kadji gali sukelt kvepavimo taku alergijas . ar teisybe?
taigi vis praeidama paaikcioju paziuriu bet nesiryztu pirkti bijau del dukrytes.
kaip jus ? ar kaska panasaus pastebejot?
taigi vis praeidama paaikcioju paziuriu bet nesiryztu pirkti bijau del dukrytes.
kaip jus ? ar kaska panasaus pastebejot?