Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip suvaldyti "gėliomaniją"?

QUOTE(L'automne @ 2009 05 21, 19:03)
Pas mane grybai pradėjo dygti. doh.gif frusty.gif swoon.gif
Per naktį kitame vazone išdygo...
Nesuprantu, ką ne taip darau. verysad.gif

lotuliukas.gif Kadangi gėlėms uždėtas areštas, tai tuoj mes visos persimesim į grybus lotuliukas.gif Labai didelė drėgmė gal g.gif Fikuse tai po akmenimis drėgmė susilaiko mirksiukas.gif gal todėl ir išdygo g.gif Pas mane žilėj vis užderėdavo, bet po persodinimo nebeliko schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 05 21, 20:03)
Pas mane grybai pradėjo dygti. doh.gif frusty.gif swoon.gif
Per naktį kitame vazone išdygo...
Nesuprantu, ką ne taip darau. verysad.gif

g.gif čia kur grybaut važiuojam???? mirksiukas.gif lotuliukas.gif o negali būti,kad pats substratas su grybiena buvo g.gif girdėjau,kad taip kažkam jau buvo,visuose vieno persodinimo vazonuose užderėjo blink.gif
Atsakyti
QUOTE(teska @ 2009 05 21, 20:03)
O kaip tie grybai atrodo  blink.gif , gal valgomi   lotuliukas.gif

Nei į baravyką, nei į pievagrybį nepanašus. Visi kiti man nevalgomi... schmoll.gif
O jei rimtai, nu atrodo kaip tie nuodingi grybai. g.gif

QUOTE(varna575 @ 2009 05 21, 20:07)
lotuliukas.gif Kadangi gėlėms uždėtas areštas, tai tuoj mes visos persimesim į grybus lotuliukas.gif  Labai didelė drėgmė gal g.gif  Fikuse tai po akmenimis drėgmė susilaiko mirksiukas.gif gal todėl ir išdygo g.gif Pas mane žilėj vis užderėdavo, bet po persodinimo nebeliko schmoll.gif

Sutinku, kad pas fikusą po akmenimis drėgmė susilaiko, tai gal dėl to, bet va kitame vazone (ten aloe kažkokia auga) nėra akmenų paviršiuje padėtų... Šiaip tas aloe ant kitos palangės pas mane augo, bet prieš kelias dienas perstačiau kitur, kur saulės daugiau. blink.gif Ir va tau - grybas... doh.gif

QUOTE(jolla42 @ 2009 05 21, 21:52)
g.gif čia kur grybaut važiuojam????  mirksiukas.gif  lotuliukas.gif o negali būti,kad pats substratas su grybiena buvo g.gif girdėjau,kad taip kažkam jau buvo,visuose vieno persodinimo vazonuose užderėjo  blink.gif

Tai, kad fikusams pirkau specialiai kitokią žemę (buvo parašyta fikusams).
O aloe pasodintas į sukulentų ar tai vazoninėms gelėms skirtą žemę. Dabar jau nepamenu...
Jaučiu reiks savaitgalį užsiimti persodinimo darbais. cool.gif

Kokią žemę perkat? blush2.gif
Paskaičiau temą apie žemes gelėms, tai sužinojau, kad Juknevičiaus yra sh...
O kas yra ne sh...? unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo L'automne: 21 gegužės 2009 - 21:39
QUOTE(L'automne @ 2009 05 21, 22:38)
Nei į baravyką, nei į pievagrybį nepanašus. Visi kiti man nevalgomi... schmoll.gif
O jei rimtai, nu atrodo kaip tie nuodingi grybai.  g.gif
Sutinku, kad pas fikusą po akmenimis drėgmė susilaiko, tai gal dėl to, bet va kitame vazone (ten aloe kažkokia auga) nėra akmenų paviršiuje padėtų... Šiaip tas aloe ant kitos palangės pas mane augo, bet prieš kelias dienas perstačiau kitur, kur saulės daugiau. blink.gif Ir va tau - grybas... doh.gif
Tai, kad fikusams pirkau specialiai kitokią žemę (buvo parašyta fikusams).
O aloe pasodintas į sukulentų ar tai vazoninėms gelėms skirtą žemę. Dabar jau nepamenu...
Jaučiu reiks savaitgalį užsiimti persodinimo darbais.  cool.gif

Kokią žemę perkat? blush2.gif
Paskaičiau temą apie žemes gelėms, tai sužinojau, kad Juknevičiaus yra sh...
O kas yra ne sh...?  unsure.gif

o ne sh yra is uosviu atsivesta, nes labai fainai viskas auga ir pirkti nereikia lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
O as perku tai kazkoki komposta juodam maise, tai man visai patinka, tik nezinau nei kokia firma, tik kad senuko ar senelio kompostas 4u.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(teska @ 2009 05 22, 08:54)
o ne sh yra is uosviu atsivesta, nes labai fainai viskas auga ir pirkti nereikia  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif
O as perku tai kazkoki komposta juodam maise, tai man visai patinka, tik nezinau nei kokia firma, tik kad senuko ar senelio kompostas  4u.gif  ax.gif

Ech... kol kas nėra uošvių. irnesakyk.gif
O jei iš jų kada ir panorėsiu paimti, žmonės manęs nesupras... Pagalvos, kad apvogti noriu. blink.gif

Prieš porą savaičių buvom su mb prie upės. Ten pririnkau kibiriuką žemės. Nemoku nupasakoti kaip ji atrodo. unsure.gif Dabar stovi tas kibiriukas, o aš ko tai bijau imti ją kambarinėms gelėms... rolleyes.gif

Tad reikia dairyti žemės parduotuvėse.
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 05 22, 11:47)
O jei iš jų kada ir panorėsiu paimti, žmonės manęs nesupras... Pagalvos, kad apvogti noriu. blink.gif

Prieš porą savaičių buvom su mb prie upės. Ten pririnkau kibiriuką žemės. Nemoku nupasakoti kaip ji atrodo. unsure.gif Dabar stovi tas kibiriukas, o aš ko tai bijau imti ją kambarinėms gelėms...  rolleyes.gif

Rudenėli ,nebijok ,tikrai iš paupio žemė nebus blogesnė negu iš parduotuvės.Sodink ir matysi kaip gėlės augs.Ir biudžetas nenukentės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 05 22, 10:47)

Prieš porą savaičių buvom su mb prie upės. Ten pririnkau kibiriuką žemės. Nemoku nupasakoti kaip ji atrodo. unsure.gif Dabar stovi tas kibiriukas, o aš ko tai bijau imti ją kambarinėms gelėms...  rolleyes.gif

Jeigu bijai del galimu parazitu zemeje, tai galima puikiausiai orkaiteje iskepti, visada suveikia, seip nera geriau uz naturiale zeme. Mano uosviene nesuprato tokio dalyko, kam as is pardes perku, kai pas juos sociai yra, tai sako imk, kam dar pinigus moki.
O zeme tikrai superine, matai ten mesliuko papuvusio kokius 3-4 metus stoveta, tai nuo trasumo geliu lapai net juodi, auga kaip ant mieliu. Tik negalima i ja sodint geliu kurios trasu nelabai megzta, bet petunijos net bujoja palieju ir gana, nieko papildomai nereikia thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(teska @ 2009 05 22, 11:11)
O zeme tikrai superine, matai ten mesliuko papuvusio kokius 3-4 metus stoveta, tai nuo trasumo geliu lapai net juodi, auga kaip ant mieliu. Tik negalima i ja sodint geliu kurios trasu nelabai megzta, bet petunijos net bujoja palieju ir gana, nieko papildomai nereikia  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Įsiterpsiu... blush2.gif
O kokios gėlės nelabai mėgsta trašas? blush2.gif blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2009 05 22, 11:43)
Įsiterpsiu... blush2.gif
O kokios gėlės nelabai mėgsta trašas?  blush2.gif  blush2.gif

Na trasas megsta visos, tik ju kiekius skirtingus,maziems augaliukams su silpnomis saknimis kartais per daug buna, mano anturiui tokia "mesinga" zeme nelabai patiko, o va pamaisyta su is prie namo esancia simta metu trasu nemaciuse zeme kaip tik, nes jau nustojo lapai ruduot ir auga nauji, vietos nekeiciau, tai manau, kad zeme nepatiko, dar maniskes pelergonkos neivertino, pradejo lapai ruduot, ir nykt, persodinau i kita parduotuvine viskas super liko atsigavo.
Pomidorai su agurkais klesti, laimingi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(teska @ 2009 05 22, 11:11)
Jeigu bijai del galimu parazitu zemeje, tai galima puikiausiai orkaiteje iskepti, visada suveikia, seip nera geriau uz naturiale zeme. Mano uosviene nesuprato tokio dalyko, kam as is pardes perku, kai pas juos sociai yra, tai sako imk, kam dar pinigus moki.
O zeme tikrai superine, matai ten mesliuko papuvusio kokius 3-4 metus stoveta, tai nuo trasumo geliu lapai net juodi, auga kaip ant mieliu. Tik negalima i ja sodint geliu kurios trasu nelabai megzta, bet petunijos net bujoja palieju ir gana, nieko papildomai nereikia  thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

teska, o kaip tu kepini ją orakaitėje? blush2.gif Niekad šito nedariau.
Į kur ją pilti, kad įdėti į orkaitę?
Ir ar ilgai ją kepinti? mastau.gif
Atsakyti
QUOTE(L'automne @ 2009 05 22, 16:08)
teska, o kaip tu kepini ją orakaitėje? blush2.gif Niekad šito nedariau.
Į kur ją pilti, kad įdėti į orkaitę?
Ir ar ilgai ją kepinti? mastau.gif

As tai kepu skardoj lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kaip pyraga lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif Pripilu pilna skarda, nustatau ant maximo ir kokias 5-10 min pakepu, kol zemes ikaista gerai.Mazesni kieki mikrobangej kokiai minutei su puse jeigu didelis vazonas tada zemes i skarda ir i orkaite. Dar galima verdanciu vandenuku apipilti irgi musibaigia visoki vabalai thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Aš kažkada irgi pasiskaičiau forume, kad Juknevičiaus žemė prasta, tai buvau nustojus pirkt, bet turiu prisipažinti, kad nieko geresnio neradau schmoll.gif , tai vėl grįžau prie jos blink.gif Ir gėlės auga ir bujoja, vis kasmet turiu kam nors atiduoti po kokį pas mane nebetelpantį milžiną doh.gif Aišku, jei turėčiau bet kokį priėjimą prie žemės, tai tikrai nieko nepirkčiau schmoll.gif
Atsakyti