Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

Laba diena visoms, o as turiu toki klausima, prijauciu ir as zalio maisto valgytojams, nesakau akd visko atsisakiau, bet daug maz jau valgau zaliau nei anksciau smile.gif. Tik turiu toki klausima, turiu toki pazystama kuris tapo zoliaedziu, ir pradzioj kai organizmas adaptavosi, jis numete apie 15-20kg, kai pamaciau ji maniau susirgo anoreksija, taciau po 9men jam pradejo atsistatyti svoris, kadangi organizmas priprato prie mitybos. O jus nepastebejot kaip jusu formos keitesi? Cia tu klausiu kurios jau visiskai ir ne pirma smenuo yra zalio maisto valgytojos? Nes as drastiskai bijau prie jo prieiti, jei ir as numesiu tiek svorio, esu ir taip kuda doh.gif
Atsakyti
Laba diena!

ir kodel cia tylu??? g.gif
Domiuosi jau senokai sveika mityba, apie zalia maista girdejau-regejau, bet tik dabar pradedu rinkti informacija. Kai pagalvoji, mano racione bus daugiau bnei 50% zalio maisto. Nesu edrune, tad man pakanka obuoliuko, sulcikiu.
Butu idealu atgaivinti diskusijas sia tema:4u:
Atsakyti
Sveiki sveiki, aš taipogi beveik žaliaėdė. Na, gal labiau tiktų sakyti, vaisėdė smile.gif Mažiausiai 50 proc. maisto raciono sudaro vaisiai, dabar dar ir uogos wub.gif Visa kita - salotos (nebūtinai absoliučiai raw), na ir dar duona, pieno produktai, nes kol kas dar jaučiu "poreikį" (gal greičiau psichologinę priklausomybę) jiems.. Man tai irgi pakankamai naujas kelias. Ir jeigu užsinoriu šokolado plytos, ar keptų bulvių, savęs labai negraužiu. biggrin.gif Viskam savas laikas. Svarbiausia gera savijauta! Kuri, negaliu nepaminėt, kardinaliai keičiasi į gerąją pusę, kai maitinuosi raw maistu smile.gif

Pasidalinsiu savo "internetiniais lobynais", kurių dėka sužinojau, užsidegiau, ir po truputį pakeičiau savo mitybą - gal kada nors kam nors pravers. smile.gif Beje, visa info angliškai.. smile.gif

1. http://www.youtube.c...liferegenerator
Tai vieno žavingo amerikiečio video blogas, kuriame galima rasti ne tik informaciją apie tai, kodėl raw food teigiamai veikia žmogaus kūną, bet ir sielą.. Uždegęs daugybę žmonių pradėti keisti gyvenimo būdą (mane irgi tame tarpe)

2. http://www.youtube.c...h?v=4Ip-VkRgHkM
Video iš to paties video blogo. Įspūdinga žmogaus istorija: nuo mirties slenksčio iki visiško pasveikimo (vėžio, diabeto lyg nebūta), numesti 80 kilogramų, ir dar daug visko...Kaip? Raw food, savaime aišku.

3. http://www.youtube.c...h?v=8UK-aX0_fAw
Australė suvalgo iki 50 bananų per dieną.

4. Pažiūrėkite filmą Food Matters. Man regis yra Linkomanijoje.

5. http://www.sweetjuicyfreelee.com
Tos pačios australės blogas.

Na čia didžiausi MANO įkvėpėjai, nors žinoma, informacijos šia tema galima rasti ir daugiau, taip pat ir lietuviškai, tereikia pagooglinti internete smile.gif Smagu, kad atsiranda vis daugiau norinčių geriau jaustis smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Belina @ 2010 04 08, 10:29)
Laba diena visoms, o as turiu toki klausima, prijauciu ir as zalio maisto valgytojams, nesakau akd visko atsisakiau, bet daug maz jau valgau zaliau nei anksciau smile.gif. Tik turiu toki klausima, turiu toki pazystama kuris tapo zoliaedziu, ir pradzioj kai organizmas adaptavosi, jis numete apie 15-20kg, kai pamaciau ji maniau susirgo anoreksija, taciau po 9men jam pradejo atsistatyti svoris, kadangi organizmas priprato prie mitybos. O jus nepastebejot kaip jusu formos keitesi? Cia tu klausiu kurios jau visiskai ir ne pirma smenuo yra zalio maisto valgytojos? Nes as drastiskai bijau prie jo prieiti,  jei ir as numesiu tiek svorio, esu ir taip kuda doh.gif

Na, aš netekau apie 10kg kažkur, bet irgi nesiėmiau tos mitybos 'drąstiškai' smile.gif O šiaip svorio pokyčių nereikia bijoti, natūralu, kad iš pradžių gali organizmas "smarkiai" sureaguoti, bet juk pirmą kartą po tiek laiko jis gauna vien naudingą jam maistą, šioks toks šokas biggrin.gif ilgainiui viskas turėtų normalizuotis..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo notredame: 12 liepos 2010 - 20:56
kaip smagu, rasti nuorodu. As pasigooglinsiu vokieciu kalba.

Vakar sedejau ir skaitinejausi informacija. Kabina! Vyrui pasisakiau, ka jis i tai? Labai nesipriesino, bet ji zinant, vistiek griesinsis alyvuogem, desryte, lasinukais, kad ir karts nuo karto. Kai pasiulau jam kartu pabadaut: O kam? lotuliukas.gif Siaip mes gaminam kiekvienas sau bigsmile.gif Benros vakarienes buna derinamos, ka valgysiu as ir ka susikraus jis rolleyes.gif

As nuo vaikystes turiu atopini dermatita ant ranku. AKi niezti, kisu po karstu vandeniu, ko pasekoje numire visos riebalus gaminancios lasteles ir man bet koks epalas jau ranku nebeminkstina. Tokiom medinem ir vaikstau. Todel ir mastau, kad gal man row maistas pagelbes?????Ka galvojat?

Kol kas tradicikai isgeriau kavos latte su liesa varske. Nuo cia reiktu ir ivest pradzia!!

Atsakyti
Va, ką radau:
http://www.britama.l...&...=10&lang=lt

čia receptai
http://www.britama.l...&...d=9&lang=lt

galvoju pirkt. Kaina svyruoja priklausomai nuo padėklų skaičiaus, spalvos ir ten dar visokių pričindalų. Nuo 600 iki 1300 lt. Gal kas turit jau?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rutulux: 24 rugpjūčio 2010 - 06:03
QUOTE(rutulux @ 2010 08 24, 06:02)
Va, ką radau:
http://www.britama.l...&...=10&lang=lt

čia receptai
http://www.britama.l...&...d=9&lang=lt

galvoju pirkt. Kaina svyruoja priklausomai nuo padėklų skaičiaus, spalvos ir ten dar visokių pričindalų. Nuo 600 iki 1300 lt. Gal kas turit jau?

thumbup.gif as sia savaite gausiu is vienos tetos kuri jau seniai Raw food idejomis gyvena, dziovintuva, ji pirko kaliningrade uz 400 pabandymui, galesiu pakomentuoti

bet receptai tai doh.gif 59 laipsniu temperaturoje blink.gif gyvas maistas? su jogurtu? briedas doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 24 rugpjūčio 2010 - 06:19
cia is "Zmoniu"reklamos, a nia?
as irgi uzkibau, ilindau i ju tinklapi, bet kainu neradau. Uzsidegus esu labai. Gal 100% row food vartotoja nesu, bet bent jau i ta puse. Ir noriu, kad vaikai grauztu dziovintus vaisius, o ne saldainius. Kaina, sakyciau, normali. Mokeciau apie 700 lt negalvodama. Tik ar pasiteisintu..
Kas cia per 59 laipsniai??? O prie reikiamu 45 laipsniu nepasigamintu??? GAl galima ir kitur isigyt????
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 08 24, 07:28)
cia is "Zmoniu"reklamos, a nia?
as irgi uzkibau, ilindau i ju tinklapi, bet kainu neradau. Uzsidegus esu labai. Gal 100% row food vartotoja nesu, bet bent jau i ta puse. Ir noriu, kad vaikai grauztu dziovintus vaisius, o ne saldainius. Kaina, sakyciau, normali. Mokeciau apie 700 lt negalvodama. Tik ar pasiteisintu..
Kas cia per 59 laipsniai??? O prie reikiamu 45 laipsniu nepasigamintu??? GAl galima ir kitur isigyt????

jei idomu bus aprasysiu ta rusiskojo kas man pavyks, pigiau jis , o ju parduodami gamina su 42 laipsniais, tik nezinau kodel jie visuose aprasymuose sukale 59, as jiems laiskuti parasiau del kainu laukiu atsakymu 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 24 rugpjūčio 2010 - 07:33
lotuliukas.gif gera kompanija, visi el pastai neegzistuoja, mano rasliavos gryzo atgal , badysiu skambinti
Atsakyti
Sveikos, užsuku greitai "prisiduoti" biggrin.gif Maitinuosi plius minus 90% raw porą mėnesių (prieš tai dar kurį laiką buvo ~70 % raw), tai energijos neturiu kur dėti, jei anksčiau sportuodavau "per prievartą", smarkiai save sugėdinus ir visą treniruotės laiką svajodavau, kaip bus gera, kai pagaliau ji baigsis biggrin.gif ...tai dabar paprasčiausiai norisi lankstytis, tampytis, šokinėti. Kitaip neturėčiau kur išlieti energijos, kurios daugiausiai gaunu iš vaisių. O jų valgau daug - svarbu suvalgyt pakankamai kalorijų. Pvz 8-10 bananų pietums yra vieni niekai biggrin.gif Kiti pastebėti pagerėjimai: išnyko beatsirandančios kelios karpos, sumažėjusios apimtys, susitvarkė veido oda, akių baltymai balti balti (anksčiau buvokažkokie gelsvi, na ir kraujagyslės labiau matėsi). Šiaip turėjau taip vadinamą "per didelį cukraus kiekį kraujyje" biggrin.gif Ko pasekoje išberdavo spuogeliais, ypač apie burną, niežtėdavo oda, kamavo lūpų pūslelinė, taip pat problemos su sąnariais - viskas išnyko. Dingo. Valgant ne ką kita, o vaisius, o juk tai viena gliukozė biggrin.gif Jeigu kam nors skamba nelogiškai, prašom perskaityti Douglas Graham knygą 80/10/10 Diet. Jei kas pageidaus, permesiu į emailą, turiu pdf formatu, tik knyga anglų kalba smile.gif Bet šiaip jau vienas geriausių veikalų, parašytų mitybos tema iš visko, ką man yra tekę skaityti (esu skaičius Malachovo, Brego knygas, Alleno Carro "Lengvą būdą sulieknėti", taip pat apie jogų mitybą, Montignaco metodą, 90 dienų dietą biggrin.gif...).
Na kol kas tiek iš mano vaisinio ir daržovinio gyvenimo pradžios biggrin.gif
Atsakyti
Radau keletą maisto džiovintuvų visai neblogomis kainomis, tik kažin ar į Lietuvą siųs.

http://www.nutrition...atorsummary.htm
Atsakyti
QUOTE(notredame @ 2010 08 24, 08:50)
Na kol kas tiek iš mano vaisinio ir daržovinio gyvenimo pradžios biggrin.gif

thumbup.gif saunuole, labai gaila anglu kalba ta knyga, as jau seniai Raw domejausi, ir tik siemet papuolus reikelingai knygai ir 4 filmukam , nebegalejau nieko nedaryti, raw 50 proc dienos raciono sudaro, vaisiai jau igryso, darzoves iprastai ruosiamos taip pat, dabar ieskausi dziovintuvo susizavejau Ani Phyo (yotubei labai daug jos receptu, gale filmuko rodomas sarasas produktu)
kadangi sikna kaip darzines ir tik 50 proc Raw maisto, tai per dvi savaites 3 kg pabego, sportui irgi kaupiuosi ilysiu i koki maudymuka mausiu i baseina, nas jauciu nebera noro sedeti , noras judeti kaskur pasonei jau kirba ax.gif

Smagu, kad yra bendraminciu, laikui begant planuoju deti receptuku su nuotraukom cia, nes jie nuostabus paprasti iki begalybes ir tikrai nebrangus ir kaskart vis kitokie 4u.gif

Atsakyti