Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(mergiike @ 2010 08 24, 20:34)
o dabar sugalvojau, kad mėginsiu ryt poryt daryti moliūgų-morkų trintą sriubą su česnakais:)

žaliavalgiai maitinasi termiškai neapdorotu maistu..
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 08 24, 16:07)
pabendraukim daugiau, dazniau ir pasidarysim 100% row foodistes! as tik uz!!!

Taip, buvimas tarp bendraminčių padeda neklaidžiot per daug iš kelio smile.gif Užsuksiu ir aš čia palaikymo pasisemti ir padalinti biggrin.gif
Atsakyti
man kaskaip norisi kraustytis is ekologisko gyvenimo budo skyriaus, mazai pas mus cia ekologijos blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 24, 20:39)

tai as neapdorotus produktus trinsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(mergiike @ 2010 08 24, 22:01)
tai as neapdorotus produktus trinsiu  smile.gif

bigsmile.gif supratau.. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 08 24, 21:51)
man kaskaip norisi kraustytis is ekologisko gyvenimo budo skyriaus, mazai pas mus cia ekologijos  blush2.gif

Man irgi atrodo, kad ne visai vietoj tema. smile.gif

Beje, rytorasa, jeigu norit, pritariat, prijaučiat, bet neišeina... tai darykit tiek, kiek išeina wink.gif Na sakykim, pavyzdys: pusryčiams valgyt vien vaisius, o pietums į darbą neštis daaaug salotų, kad ir su duona juoda valgyt, o vakarieniauti kartu su šeima tradiciškai, ne raw. Juk jau susidaro kokie 40% žalio, sveiko maisto, tai labai šaunu!! smile.gif Patikėkit, tai jau nemažai ir rezultatus imsit jausti ilgainiui.
Jeigu perėjimas prie visiškai žalios mitybos jums asocijuojasi su didelėmis pastangomis, viskas atrodo per daug komplikuota, bijot, kad nepasiseks ir ttt, - nedarykit to! Imkitės mažų projektėlių, tokių kaip pusryčių/priešpiečių/pietų keitimas "link žalumo" biggrin.gif
O jeigu įsivesim kažkokius pokyčius, pasąmonėj dėl jų jausdamos diskomfortą, tai pamesim gyvenimo džiaugsmą ir vsi užmojai nueis šuniui ant uodegos.
Atsakyti
QUOTE(notredame @ 2010 08 24, 22:12)
Man irgi atrodo, kad ne visai vietoj tema.  smile.gif

Beje, rytorasa, jeigu norit, pritariat, prijaučiat, bet neišeina... tai darykit tiek, kiek išeina wink.gif Na sakykim, pavyzdys: pusryčiams valgyt vien vaisius, o pietums į darbą neštis daaaug salotų, kad ir su duona juoda valgyt, o vakarieniauti kartu su šeima tradiciškai, ne raw. Juk jau susidaro kokie 40% žalio, sveiko maisto, tai labai šaunu!! smile.gif Patikėkit, tai jau nemažai ir rezultatus imsit jausti ilgainiui.
Jeigu perėjimas prie visiškai žalios mitybos jums asocijuojasi su didelėmis pastangomis, viskas atrodo per daug komplikuota, bijot, kad nepasiseks ir ttt, - nedarykit to! Imkitės mažų projektėlių, tokių kaip pusryčių/priešpiečių/pietų keitimas "link žalumo" biggrin.gif
O jeigu įsivesim kažkokius pokyčius, pasąmonėj dėl jų jausdamos diskomfortą, tai pamesim gyvenimo džiaugsmą ir vsi užmojai nueis šuniui ant uodegos.

bandžiau, kažkada.. ax.gif 6 metus nevalgiau mėsos, pagrindinis racionas- vaisiai ir daržovės, tiesa, ne visada termiškai neapdorotos. Savijautos pagerėjimo jokio nepastebėjau, energijos pokyčių taip pat.. Tik pastebėjau, kad kreivokai į mane pradėjo žiūrėti giminės ir draugai, tapau "neįdomi", prisigalvojanti visokių "niekų", nes buvau kitokia nei visi "normalūs".. verysad.gif

Atsakyti
Labas rytas 4u.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 08 24, 20:39)

as ytariu cia sis receptukas? http://www.geragyven...uba-su-lesiais/

QUOTE(notredame @ 2010 08 24, 20:47)
Taip, buvimas tarp bendraminčių padeda neklaidžiot per daug iš kelio smile.gif Užsuksiu ir aš čia palaikymo pasisemti ir padalinti  biggrin.gif

as taip pat, jug kompanijoje smagiau? bigsmile.gif

QUOTE(notredame @ 2010 08 24, 21:12)
Man irgi atrodo, kad ne visai vietoj tema.  smile.gif

paieskom, kur labiau tiktumeme su savo "nesamonemis" lotuliukas.gif

QUOTE(rytorasa @ 2010 08 24, 21:22)
bandžiau, kažkada..  ax.gif 6 metus nevalgiau mėsos, pagrindinis racionas- vaisiai ir daržovės, tiesa, ne visada termiškai neapdorotos. Savijautos pagerėjimo jokio nepastebėjau, energijos pokyčių taip pat.. Tik pastebėjau, kad kreivokai į mane pradėjo žiūrėti giminės ir draugai, tapau "neįdomi", prisigalvojanti visokių "niekų", nes buvau kitokia nei visi "normalūs"..  verysad.gif

g.gif keisk gimines ir draugus, kas per ziurejimas keistai, pasidarymas neidomia dėl to ka valgai? ar del ju sveikatos ar dėl savo? mano draugai dabar kaip tik dziaugiasi, nes vis kaska naujo ragauja is Raw virtuves

gal pritruko ideju? receptuku? palaikymo? ir tikejimo tuom ka darai? nes jei jautiesi blogai su savo seima, draugais tai tikrai teigiamu dalyku negalejai pastebeti

kadangi MB ir dukra be mesos neissivaizduoja gyvenimo, tai mano pusryciai (jau ir nevieno draugo pazystamo ir mano tevu, bei seseru) prasideda nerealiu energetiniu kokteiliuku kuri labai paprasta pasigaminti 4u.gif

1 valgomas saukštas maltų sėmenų
1 stiklinė vandens arba jei turiu migolų pieno
o toliau jau fantazija ax.gif ka ir koki kas megsta
bananas (saldytas gabaliukais skaniau), uogos pagal sezona sviezios saldytos, sokoladinis variantas saukstelis kakavos datulės agavos sirupas ir t.t.t.....kam ko norisi, viska isplakti blenderiu ar kokteiline ir jūsų rankose dienos norma mikroelementu

pietus kadangi kazdien per pietu pertrauka begu i baze darzoviu vaisiu tai ko tuo momentu norisi ta kramtau

vakarienei vasara budinti buvo trinta svieziu darzoviu sriuba Gaspacio (orginalus varinatas su min pakeitimais kad butu tikras Raw) ir keptos mesos gabalas ax.gif nu traukia mane kepta mesa arba vytinta ax.gif

susirandam vieta naujai temai ir pasidaliname receptukais? nes cia kaskaip nesinori rasyt, o to atsiras ekologistas sumaisys mus su zemem lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 25 rugpjūčio 2010 - 06:54
Sveikos, merginos,
Galiu siek tiek patarti del dziovintuvu Excalibur. As pirkau ziema per e-bay 9 padeklu, už nebloga kainą (su siuntimu apie 850 lt) (ieškotis reikia aukciono ir ne JAV, o ES dėl mokesciu subtilybiu). Dziaugiuosi, kad pirkau 9 padeklu, nors galvojau, kad gali buti per daug, bet tikrai ne per daug. Dar reiketu ziureti, kad butu ne angliska, o europietiska jungtis.
Atsakyti
Man tai žaliavalgystė labai įdomi 'idėja', nes aš pratusi valgyti labai daug vaisių ir daržovių, grūdelius mirkytus, bet kai tik pagalvoju, kad maistas g.b. apdorojamas tik iki +42 , tad praktiškai viskas dehidratuota arba trinta, arba natūraliame būvyje, taip įsijungia kažkoks stabdis..ypač kai pagalvoju apie maistą žiemą doh.gif
Tiesiog skrandį sutraukia..man dažnai norisi kažko šilto verysad.gif
Nebent pratintis prie žaliavalgystės per maistą ir kompensuoti šilumos norą per gėrimus - arbatas smile.gif
Turbūt bus kvailas klausimas, o jūs kažką vartojate šilto, karšto? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2010 08 25, 08:08)
Man tai žaliavalgystė labai įdomi 'idėja', nes aš pratusi valgyti labai daug vaisių ir daržovių, grūdelius mirkytus, bet kai tik pagalvoju, kad maistas g.b. apdorojamas tik iki +42 , tad praktiškai viskas dehidratuota arba  trinta, arba natūraliame būvyje, taip įsijungia kažkoks stabdis..ypač kai pagalvoju apie maistą žiemą doh.gif
Tiesiog skrandį sutraukia..man dažnai norisi kažko šilto verysad.gif
Nebent pratintis prie žaliavalgystės per maistą ir kompensuoti šilumos norą per gėrimus - arbatas smile.gif
Turbūt bus kvailas klausimas, o jūs kažką vartojate šilto, karšto? ax.gif

Siulau paskaityti http://www.manoknyga...-faktorius.html
šią knygą, apie Fermentus, žmogaus kuris išrado zarnynu tyrimui reikalinga aparatą, kuris 50 metų dirbo su zanyno ir skrandžio ligomis sergančiais žmonėmis, šiuo metu jis gilinasi i onkologiją.
Ja perskaičius, nebeliko arbatų ir pradėjau domėtis Gyvu maistu, joje radau atsakymus i daug klausimų, pav kodėl as rydama didžiulius kiekius maisto esu viosada alkana, kodėl neturiu sotumo jausmo ir pan. , bijau ir aš žiemos g.gif dėl šilto trūkumo ir manau, kad tikrai nespjausiu i namie augintų vištų siultinukus, gal kartais ir silto vandens su medumi ar agavos sirupu, ir manau jei žiemą pavyktų man 20 proc "mirusio" maisto jau butu super
žiūrėsiu jei nebus kaip po kiekvienos dietos numetus svori prasideda nenormalus galunių šalimas, tada jau ieškosiu kitų išeičių

o kas blogai trintame? naturaliame? ar dehidratuotame buvyje? prieš pradėdama kaska keisti mityboje sekiau t.y. užsirašinėjau ka valgome visa šeima tai pagrindiniai kokie 10 produktų (nesveikų) ir viskas, keičiais tik jų forma ir paruošimo būdas daugiau nieko įpatingo, su Gyvu maistu baziniai patiekalai panašiai gaunasi, jaučiu kad man truksta to dehydratoriaus ir tada bus dar įvairesnis maistas

Šiuo metu nieko šilto 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(basa @ 2010 08 25, 06:59)
Sveikos, merginos,
Galiu siek tiek patarti del dziovintuvu Excalibur. As pirkau ziema per e-bay 9 padeklu, už nebloga kainą (su siuntimu apie 850 lt) (ieškotis reikia aukciono ir ne JAV, o ES dėl mokesciu subtilybiu). Dziaugiuosi, kad pirkau 9 padeklu, nors galvojau, kad gali buti per daug, bet tikrai ne per daug. Dar reiketu ziureti, kad butu ne angliska, o europietiska jungtis.

papasakok ka ir kaip gamini? bigsmile.gif

P.s. dėl anotacijos tos knygos, leidėjai apraše ja kaip panacėja nuo vėžio ir diabeto, nors pačioje knygoje apie tai minimaliai, pagrinde apie skradžio ir žarnyno veiklą, vienų ar kitų kazdieninių produktų "nauda" mūsų organizmui, ka su jais veikia mūsų skrandžiai ir pan....kaip lietuviškas variantas vienintelis dėja verysad.gif Gyvo maisto gerbėjams padedantis atremti skeptikus mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 25 rugpjūčio 2010 - 08:36
oi,merginos, kaip smagu, kad jau rimti pokalbiai prasidejo 4u.gif Atgaiva sirdziai!

Vakar skaiciau skaiciau visas musu rastliavas ir nuejus nuo kompo vis dar galvojau bigsmile.gif : bet juk tie visi vaisiai, darzoves chemiskai apdorojami, kad negestu, sunoktu, issilaikytu..Kas cia sveiko? Na, taip retorinis klausimas gal..

saldytuve kaimiska cukinija ir maximinis baklazanas... Ranka kol kas nekyla juos trinti, grauzti zalius. Ka patartumet?

As kazkaip silto maisto net nepasigendu. Man taip patinka viskas trinta, blenderuota!!

O kas del giminiu nepritarimo, man taip pat "skaudi tema". Cia daugiau vyro gimine mane laiko miescionka, pasikelusia, negeriancia.. Uzsilipdau sypsena ir grauziu per tas privalomas sventes agurkelius, pomidoriukus.. O mane lazdavoja, kad vis liniju laikausi...O juk privalau turet jau aplvalias formas, 2 vaikai ne pacanke juk... doh.gif (fuu, net galvot apie tai nenoriu

O tai kur cia kraustysies? I bendramincius??? Gal pabaikim tema ir tada nauja skyriu kurkim, ka?Kol niekam nekliuvam tol gyvuokim
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo faustluk: 25 rugpjūčio 2010 - 09:07