Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(supersvocia @ 2010 01 18, 17:55)
Avizu piena daret is avizu dripsniu ar grudu?
Man vadinamieji kepinti grikiai sudygo  4u.gif As skambinau sitiems gamintojams http://www.grikiai.l...t/grain.lt.html pas juos rudi grikiai, jie sake, kad tokia rusis ir tikrai nekepina  4u.gif

Mano grikiai būtent šio gamintojo. Tai gal reikia pabandyti sudaiginti? Šiandien klausiau Holos - jie turi eko baltų nekepintų grikių. Iš biodinaminio ūkio apie 11 Lt pakuotė (500 gr.), iš paprasto eko ūkio - apie 9 lt 450 gr.
Atsakyti
QUOTE(supersvocia @ 2010 01 18, 18:55)
Avizu piena daret is avizu dripsniu ar grudu?
Man vadinamieji kepinti grikiai sudygo  4u.gif As skambinau sitiems gamintojams http://www.grikiai.l...t/grain.lt.html pas juos rudi grikiai, jie sake, kad tokia rusis ir tikrai nekepina  4u.gif

Avižų pieną darėme iš avižų grūdų thumbup.gif .

O kas prekiauja šio gamintojo grikiais?
Atsakyti
Man skaniausias migdolų pienas. Tik truputį alergizuoja (jei dideliais keikiais gerti). Smoothie yra maistas, o ne gėrimas smile.gif

Dėl sojos pieno - gamybos metu pienas 1 arba 2 kartus yra užkaičiamas iki 96 laipsnių (užverdamas), taip kad tikrai ne raw(šis atsakymas lyg ir jau nuskambėjo šiame forume, tai paantrinu 4u.gif )
Atsakyti
QUOTE(Vivica @ 2010 01 19, 09:47)
Avižų pieną darėme iš avižų grūdų  thumbup.gif .

O kas prekiauja šio gamintojo grikiais?

Kaip tik turiu pakelį avižų kruopų ir galvojau, kur jas dėti. Reiks pabandyti smile.gif

Šitais grikiais prekiauja Tatulos organizuojamose mugėse. Bet ne į kiekvieną jie atvažiuoja. Artimiausia mugė bus šį šeštadienį Mindaugo vid.mokykloje. O kita - po dviejų savaičių.

Šiandien kapojau daigintus lęšius. Niam niam smile.gif
Atsakyti
QUOTE(* Stela * @ 2010 01 18, 14:52)
Kazkaip anksciau net nesidomejau ar tie musu parduotuviniai grikiai priskiriami "raw food"  bet bandziau daiginti ir isitikinau, kad jie apkepinti, nes man niekas nesusidaigino  verysad.gif

parduotuviniai gruzdinti:) ir visi rudi grikiai yra gruzdinti ir jie tikrai neisdygs!

reikia ieskoti zaliuuu (turiu minty zalios spalvos buna tokie negruzdinti).
eko parduotuvelese pasiteiraukite.smile.gif
Atsakyti
Grikiai iš "Holos" sudygo smile.gif Pabandysiu dar tuos rudus, kaip teigiama negruzdintus sudaiginti
Atsakyti
QUOTE(as. @ 2010 01 15, 16:53)
man irgi teko girdėti iš kelių šaltinių (vienas jų - rusų filmas apie GMO), kad soja (net ir nemodifikuota) - nieko gero, kad žalinga net kaip pašaras gyvūnams, nes sukelia nevaisingumą, todėl keista matyti, kad visur ją kiša prie vegetariškos mitybos ir vos ne pasaulio gelbėtoju nuo bado laiko...

bet taip pat viena pirmoji apsauga nuo vėžio.ypač moterims.tai kuo tikėt?

!!!šiaip, klausimas visoms, kurios raw food keliu ketinat eit ir gyvent. šiaip, apie raw prieš kelis metus sužinojau. kaip tik viena lietuvaitė gyvenanti londone ir susižavėjusi vedų kultūra vienam iš indų/hindi forumų kalbėjo... įdomus dalykas, bet visgi.
laktovegetarai, veganai, dabar raw food. einama link visiško maisto stratifikavimo, atsijojimo, rūšiavimo, ir tt. ar nesigauna savotiškas maisto kultas? gal čia reiktų atskirą temą vesti. dabar pamiršau mokslinį terminą , kuris apibūdina nesveiką bijojimą bet kokių bakterijų visur, net ir maiste, perdėtą pedantizmą valgant, geriant, liečiant viską aplinkui. gal kuri atsimenat? taigi, kaip nustatyti , ar mes netapsim tokiomis.

ir kokia viso to prasmė, pagalvoju? sveikai maitintis yra gerai, bet jei jaučiamas azartas permalinėjant n sykį grūdus ar kažką kitą, tiek energijos praleidžiant vien maisto ieškojime, jo bijojime, jo apdorojime...ar belieka kitų tikslų mūsų gyvenime? aš nesakau kad reik šlamšt maximinius pomidorus kurie net neskanūs ar tepalų mišinį kuris kemša kraujagysles .... bet visgi. yra juk socialinis gyvenimas, ryšiai. yra draugai, kurie kviečiai, vaišina, o mes su išdygusiu grikiu nueisim pas juos pasistaipyti? yra vargšams verdamos (krišnaitų ir katalikų kartu) košės...tai ką, visa tai jau atgrasu, nes toks maistas - jau bevertis? mūsų paaugę vaikai norės picos, ar gimtadienio proga pavalgyt su draugais čipsų, o mes raukysimės ir siūlysime avižų pieną?
kaip jūs žiūrit į visą tai? ar tarp jūsų yra tokių , kad - no problem, kai einu į svečius- prisitaikau prie ten esančių žmonių ir jų svetingumo. ir savo vaikui neversiu valgyti to, ką valgau aš, kai jis paaugs ir galės pasirinkti. jei taip, - tame fanatizmo nematau.
bet jei norisi visam pasauliui tai įpiršti, ir juolab su pagaila žiūrėt į valgančius virtą maistą žmones - ar tik, vadinasi, mes neprasilenkiame su išmintimi ir kažko dar daugiau netenkame?

aš čia visai nepiktai - pasidalinkite vidinėmis nuostatomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 24 sausio 2010 - 10:48
QUOTE(zuzu @ 2010 01 24, 11:47)

kaip jūs žiūrit į visą tai? ar tarp jūsų yra tokių , kad - no problem, kai einu į svečius- prisitaikau prie ten esančių žmonių ir jų svetingumo. ir savo vaikui neversiu valgyti to, ką valgau aš, kai jis paaugs ir galės pasirinkti. jei taip, - tame fanatizmo nematau.
bet jei norisi visam pasauliui tai įpiršti, ir juolab su pagaila žiūrėt į valgančius virtą maistą žmones - ar tik, vadinasi, mes neprasilenkiame su išmintimi ir kažko dar daugiau netenkame?

aš čia visai nepiktai - pasidalinkite vidinėmis nuostatomis.

Labai pritariu tokiai nuomonei. Manau, kai maistas tampa kultu - tai nera gerai nei kunui, nei sielai, nei musu protui. Tai liecia ir nesveiko maisto beribi vartojima ir perdeta atranka. Svarbu netapti maisto vergais.
Atsakyti
Jūsų keliami klausimai yra labai geri ir logiški - manau, visake kame turi būti sveikas protas, nebūtina pulti į kraštutinumus. Vis tik gyvename pakankamai šalto klimato zonoje, pvz., vakar grįžau su vaikais namo po nedidelio pasivaikščiojimo, na norisi sužvarbusiam kūnui karštos sriubytės ir viskas, o ne žalių salotų. Gal reiktų bandyti klausyti savo organizmo ... (nors kiti sakys: "Manasis rėkia - noriu mėsos!"). Aš tai visai savęs nesmerkiu, kad norisi ir kitokio maisto, ne tik "gyvo", be to, labai neseniai pradėjau, tai ir nenoriu iškart 100 proc. persiversti. Ir į svečius nuėjus nesikankinu - ką siūlo, to paragauju, gal jei vis daugiau valgysiu gyvo maisto, vėliau virto nebenorėsiu, tai kitaip elgsiuos, vaisių, salotų pasirinksiu. Aš tai nedarau iš to problemų bigsmile.gif

Išvis tai kiekvieno žmogaus pasirinkimas - išbandykit patys ir pamatysit ax.gif Ar tikrai "žaliai" pavalgęs netampi apsnūdęs, kiek laiko išlieki sotus ir energingas? Palyginkit su sočiais karštais pietumis, paeksperimentuokit, jei rasit privalumų - tai pirmyn, ne - tai ne, turbūt nereikia savęs kankinti.

O svarstyti, ar čia to reikia, ar nereikia, ar verta ieškoti kažkokių egzotiškų produktų, o gal nueit ir nusipirkt gatavų koldūnų - taigi kiekvieno iš mūsų reikalas. Tiesiog gyvo maisto entuziastams galbūt tai kaip hobis. Raw foodist'ų nuostatos man visai neatrodo kaip bet kokio termiškai apdoroto maisto paniškas bijojimas ar savų tiesų piršimas - tai greičiau siūlymas pabandyti maitintis kitaip ir stebėti save, ieškoti tų teigiamų pokyčių. Čia gi ne sekta kokia biggrin.gif .

Dėl vaikų - tai čia atskira tema - mūsų dukra (12 m.) iš pradžių irgi puolė prie salotų, vaisių, bet po to kažkaip išblėso entuziasmas, tai ir neverčiam. Smoothiai tai jai patinka. O mažasis (3 m.) - tai iš ne raw foodist'as, bet ir ne mėsėdis - nei mėsos, nei daržovių negaliu įsiūlyt, vis jam duok makaronų, sausų pusryčių ar dar ko blink.gif . Tai wa, taip ir gyvenam kažkur apie vidurį biggrin.gif Žiemą su ta įvairove sunku, turbūt būtų lengviau viso šito reikalo imtis vasarą ar rudeniop g.gif
Atsakyti
Zuzu, mano nuomonė tai gal kiek kitokia, nei jūsų. Arba aš kitaip tiesiog formuluoju smile.gif

Visada buvau už tai, kad negaišti jaiko nereikalingiems dalykams (maisto ruošimas, namų ruoša ir t,t) todėl šiuos dalykus stengiuosi atlikti greitai, paprastai ir to per daug nesureikšminti. Kitas dalykas, mane apskritai pykina nuolatinis skubėjimas, turėjimas "atsiskaitinėti' (turiu galvoje darbą, mokslus, parduotuves, viską) - toks vaizdas, kad esame priklausomi nuo kažkokios sistemos, kuri mažai mums ką duoda. Mėsos nevalgau nuo savo 15 gimtadienio. Nuo 10 skautauju. Gal tai ir išaugino manyje labai didelę antipatiją tokiems dalykams kaip perdėtas karjeros (o gal net tiksliau būtent pinigų, materialinės gerovės) siekimas, noras būti kažkuom pirmesmiu ir t.t. Negaliu pernešti automobilių, parduotuvių, grafikų (bendrąja prasme) ir visko, kas yra susiję su civilizacija blogąja prasme. Niekada neturėjau automobilio, ir , manau, niekada neturėsiu, nes tai yra nei sveika, nei faina (kokia prasmė pusvalandį praleisti kamščiuose?), nesilankau pas gydytojus (išskyrus porą atvejų, kada lūžus kaului reikėjo šviesti), tikiuosi, niekada neteks imti paskolos banke ar dar ko panašaus. Grįžtant prie skautavimo. Tik ten išmokau, kad viskas gali būti paprasčiau: kad puodai išsiplauna su žvyru, o plaukai - su vandeniu, kad miške yra ir grybų, ir uogų (visai kaip parduotuvėje, tik čia jie natūralūs, sveiki), kad valgyti galima pasigaminti ant laužo,kad kvėpuoti grynu oru yra saugu ir naudinga, kad gamta turi milijoną būdų mums padėti, o mes kažkodėl ją tik nuodyjam ir naikinam, kad diena pasidaro prasminga ne nusipirkus suknelę ar batelius, o tada, kai kasnors nusišypso po sunkios dienos. Ką noriu tuo pasakyti? Išmokau neskubėti ir atkreipti dėmesį į svarbesnius dalykus. Nežiūriu teliko, nevalgau pusfabrikačių, nemaitinu parduotuvių (žinoma, perkuosi rūbų, tačiau mano spintos neperkrautos, kaip kitų pažįstamų - aš turiu tik tai, ko man labai reikia), nenaudoju kremų ir dažų ant savęs, ir beveik viską galiu pasidaryti pati (ir rūbus galiu pasisiūti, ir nusimegzti ir nusivelti ir veidą nušalusį pasigydyt be chemijos ir t.t.t.t.). Ką noriu pasakyti šituom ilgu tekstu apie maistą? Valgau tai, kas sveika ir naudinga, kartais tai, kas tik skanu. Mano maistas yra gal 60proc gyvas, bet aš maitinuosi ir troškiniais, ir kepu pyragą (be kiaušinių) ir sriubas verdu ir t.t., jei to noriu. Bet niekada neperku to, kas yra perdirbta milijoną kartų nuo savo natūralios būsenos - nei karvių nei jų pieno (nes tokio gyvulio kaip karvė, nei dievas nei gamta nesukūrė), nei žuvies, nei mėsos, nei kiaušinių. Ir tai yra intuicija. O ne vargas, baimės, išsikalinėjimas ir t.t.

O kai turėsiu vaikų (manau, iš to, ką parašiau aišku, kad jų dar neturiu), elgsiuosi vėlgi pagal savo intuiciją. Niekada vaiko nemaitinsiu tuom, kuo netikiu, bet niekada nedrausiu ar nebarsiu, jei sužinosiu, kad vaikas valgė čipsų tarkim. Kiekvienas renkasi pats. Tik pats geriausiai ir jaučia, kaip jam gerai. Netikiu jokiomis kraujo grupėmis (pvz mano pirma, turėčiau būti mėsėdė ir valgyti tik mėsą, MB, beje, irgi), dietomis ar daktarais. Tikiu savimi ir savo intuicija. Va 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo basom_per_lietu: 26 sausio 2010 - 15:14
To: basom_per_lietu: gražus pasisakymas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(basom_per_lietu @ 2010 01 26, 16:09)
Tikiu savimi ir savo intuicija. Va  4u.gif

šaunuolė... drinks_cheers.gif 4u.gif
Atsakyti