Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(zuzu @ 2010 01 24, 11:47)
bet taip pat viena pirmoji apsauga nuo vėžio.ypač moterims.tai kuo tikėt?
!!!šiaip, klausimas visoms, kurios raw food keliu ketinat eit ir gyvent. šiaip, apie raw prieš kelis metus sužinojau. kaip tik viena lietuvaitė gyvenanti londone ir susižavėjusi vedų kultūra vienam iš indų/hindi forumų kalbėjo... įdomus dalykas, bet visgi.
laktovegetarai, veganai, dabar raw food. einama link visiško maisto stratifikavimo, atsijojimo, rūšiavimo, ir tt. ar nesigauna savotiškas maisto kultas? gal čia reiktų atskirą temą vesti. dabar pamiršau mokslinį terminą , kuris apibūdina nesveiką bijojimą bet kokių bakterijų visur, net ir maiste, perdėtą pedantizmą valgant, geriant, liečiant viską aplinkui. gal kuri atsimenat? taigi, kaip nustatyti , ar mes netapsim tokiomis.

ir kokia viso to prasmė, pagalvoju? sveikai maitintis yra gerai, bet jei jaučiamas azartas permalinėjant n sykį grūdus ar kažką kitą, tiek energijos praleidžiant vien maisto ieškojime, jo bijojime, jo apdorojime...ar belieka kitų tikslų mūsų gyvenime? aš nesakau kad reik šlamšt maximinius pomidorus kurie net neskanūs ar tepalų mišinį kuris kemša kraujagysles .... bet visgi. yra juk socialinis gyvenimas, ryšiai. yra draugai, kurie kviečiai, vaišina, o mes su išdygusiu grikiu nueisim pas juos pasistaipyti? yra vargšams verdamos (krišnaitų ir katalikų kartu) košės...tai ką, visa tai jau atgrasu, nes toks maistas - jau bevertis? mūsų paaugę vaikai norės picos, ar gimtadienio proga pavalgyt su draugais čipsų, o mes raukysimės ir siūlysime avižų pieną?
kaip jūs žiūrit į visą tai? ar tarp jūsų yra tokių , kad - no problem, kai einu į svečius- prisitaikau prie ten esančių žmonių ir jų svetingumo. ir savo vaikui neversiu valgyti to, ką valgau aš, kai jis paaugs ir galės pasirinkti. jei taip, - tame fanatizmo nematau.
bet jei norisi visam pasauliui tai įpiršti, ir juolab su pagaila žiūrėt į valgančius virtą maistą žmones - ar tik, vadinasi, mes neprasilenkiame su išmintimi ir kažko dar daugiau netenkame?

aš čia visai nepiktai - pasidalinkite vidinėmis nuostatomis.

Visiskai pritariu tau, kruopele fanatizmo cia yra, ir is to nieko gero. Nereikia pamirsti bendrystes su kitais zmonemis, aplinka.
Del vaiku tik nesu linkus sutikti. Vaikai turi pradeti savo gyvenima kuo sveikiau, juk formuojasi ju organizmai, iki treju metu - pats jautriausias amzius. Jei duosime rinktis tokiems zvirbliukams ka valgyti - bus dar blogiau. Fanatizmas yra ir kitame lazdos gale. Kazin ar ka nors zavi leukemija sergantys dvimeciai, kuriu siuo metu perlpildytos onko klinikos.
O siaip, zaliavalgiu judejimas labai netobulas, labai daug trukumu, gerokai daugiau nei vegetaru mityboje. Apskritai, labai daug kur kertasi su ekologija, tad ir siam eko forumui neitin tinka. Merginos raso, kad valgo kokteilius su bananais ziema, avokado salotas ir t.t. Idomu kur jus randate ekologisku tropiniu vaisiu tokiu metu laiku. Man asmeniskai geriau saldytos lietuviskos uogos, nors jos ir 'pusiau raw'. smile.gif
Taciau, pasimokyti is zaliavalgiu yra ko, tikrai galima pritaikyti ir kasdieninei mitybai viena kita recepteli 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(basom_per_lietu @ 2010 01 26, 16:09)

Ir as prisidedu - saunuole 4u.gif
Atsakyti
Tai taip, gyvenant tokiam krašte būti žaliavalgiu nelabai paprasta... g.gif Gal vertėtų pasimokyti iš rusų, kurių syroiedai maitinasi pagal sezonus, vengdami importinių vaisių ir daržovių, bet labai jau ribota mityba gaunasi (kopūstas, morka, gal dar moliūgų galima ilgiau išsaugoti, bulvė, obuoliai ir ankštiniai su grūdais..., na dar kelios daržovės). Kita vertus, žaliavalgiai tvirtina, kad taip maitinantis, žarnynas išsivalo ir pradeda geriau vykdyti vieną iš savo svarbiausių funkcijų - toksinų šalinimo. Gal atrodo nelogiška (išsivalo, o po to vėl šalina toksinus doh.gif ), bet žaliavalgiai teigia, kad kuomet mes maitinamės termiškai apdorotu maistu ir ypač mėsa, žarnynas labai daug "dirba" virškindamas šį maistą , ir jam "nebelieka laiko" valyti organizmo. O kai mes valgom gyvą maistą, virškinimas tampa labai lengvas, tad jei ir gaunam toksinų su užsienietiškais vaisiais ar daržovėm, organizmas juos lengvai neutralizuoja ax.gif . Kas ten žino, kur čia teisybė.. Reikia bandyt ir save stebėt rolleyes.gif
Atsakyti
basom per lietų...super kad yr toks žmogus, kaip tu, kuris toks unikalus ir ne pilka masė. aš manau, kad kita vertus, tu tokią nepriklausomybę turi natūraliai, ta prasme, išsikovoji ir su vargu...bet jei neturi vaikų, sunku spręsti. ar šiaip, jei nebuvai nieko jutus gyvenime nesaugumo.
truputį pakomentuosiu. esu panaši į tave, bet man kaip užeina - jei kas siūlys čipsų ir bus man nuotaika - paimsiu ir ne vieną ir ne du. nemėgstu aš jokių shopingų, bet kartais ir aš pabūnu 'kaip kitos"...arba moku laukti ilgoj eilėj, ir nezyzti , kad aplink mane žmonės.
nemėgsti , sakai, grafikų. aš taip pat, todėl - vienas iš mano darbų (jų turiu du arba tris-tai kinta) yra su verslo liudijimu. deja, pilnai suvokiu - jei reiktų dirbti, dirbčiau, kad turėčiau duonos ir neburbėčiau. kad reik keltis laiku ir ateit į darbą laiku.
rašai, kad viskas natūralu, kokių gydytojų, ten net neitum (tikiuos, nemaišau tavo posto su kitu) taigi, mėgsti natūralumą.tikiuos, nesi sirgus rimta liga, kurios vien žolelėm ar tirpsmo vandeniu nepagydysi. ar juolab tavo vaikai.
dėl auto. aš studijų metais, nesu net viešuoju transportu naudojusius. eidavau visur PĖSČIOMIS - per visus kiemus, ąžuolyną iki pat VDU....aukštyn žemyn ir kaifavau...kiek minčių einant ateina...nėščia būdama taip pat...nuedavau po 12km panašiai...dvi dienos prieš gimdymą irgi 12km buvau nuėjus, maudydavaus, etc. gimė vaikas - ir vėl su juo nešynė, slingas, ir visur per pusnis...
bet dabar kai mano bernui jau 5-6metai...auto dabar, vairuoju, nes suprantu kad auto daug kuo gali pagelbėti kad ir tai, susodinti draugę su 2vaikučiais, ir toliau nulėkt į gamtą, o ne trūlikais prasitampius, vaikai jau nuvargsta, ypač jei troleibusu reikia persodinti...o kur dar grįžimas...taip kad pas mane - be fanatizmo....ir manau kai du vaikai, tai auto dar reikalingesnis...nes jau net skiriantis dėl amžiaus vaikų poreikiams, juos tenka ir vežiot ir pan.... aišku, gerai kai turi savo sodą...savo daržą... ir tikiu kad vaikams būtina kasdien daug vaikščioti,,,aš už tai...bet auto - man leidžia džiaugtis tolimiausiais kampeliais, lankyti draugus - nes man BENDRAVIMAS YRA DIDESNĖ VERTYBĖ NEI SVEIKAS GYVENIMO BŪDAS, VISGI.... šiaip, be problemų važiuoju ir autobusu su vaiku į kretingą iš kauno ar vilniaus...bet į atokius kaimus dabar taip džiaugiuos kai turiu automob...nes anksčiau su vaiku tekdavo važiuot dviem autobusais, po to 8km dar tranzuot meldžiantis kad dieve padėk saugiau nukakt...smagu būdavo...nesigailiu...vaikas -apsigimęs keliauninkas...bet mašina - pasikrauni ir daug patogiau ir ilgiau gali visur pabūt...

kas dar? tikrai nebūsiu fanatikė, man kompas, mobilus visad bus reikalingi. kas dar?
man užkliūna vis mintis tokia pasąmoninė visose sveikos,e pradeda brego ir pan...knygose...kad reik turėt namą, toli nuo švino, valgyt sveikai, lakstyt krosus 9ką beje daug daug metų dariau,...) pasąmonėj vinguriuoja tokia gyslelė: juk tai skiriama...hm...gerai gyvenantiems žmonėms...merginos...namas nuosavas su dauuuug žalumos... oho. kad ir krosai ar meditacijos. kas, įdomu turi dirbti, ką daryt maximu pardavėjom, kurios net miegot neturi laiko arba džiaugiasi jo radę? aišku, gali atrast laiko ir susidėliot. bet lengva vesti gyvenimo būdą ir kaip hobi - kai sąskaitoje tau ramu. arba kai turi santaupų ar palikimą. žiūrim toliau. visi tie grūdų užvalkalai, čiužiniai- visi sveiko gyvneimo atributai...oho, implikuoja, jog vėlgi, tavo piniginės storis turi būt neblogas. kas dar? pavz, šnekaš apie dujines/elektrines virykles. vėlgi, turi savus namus -darai ką nori. o jei nuomuojiesi? juk pusė ltv jaunų šeimų nuomuojas? ką atėjei - tą randi, gerai jei šeimininkai leidžia ką pasikeisti. džiaugiesi, kad sienose pelėsio nėra.

nu vienu žodžiu, gyventi sveikai yra išmintis. man asmeniškai svarbi dvasinė sveikta ir higiena, o po to - natūralūs dalykai savo keliu. vien todėl , dėl to pačio bendravimo, ir bendrystės džiaugsmo,nenorėsiu valgyt raw food, nes jei savo draugų negalėsiu sušalusių pavaišint šilta sriuba ar šiaip, tai man būtų didelis praradimas... visgi, noriu ne vienatvėj graužt morką...noriu ir morką valgyt, ir sveiką picą ir skanų tortą be kiaušų išsikept (nors tie krišnaitų ("Radharanės" Kaune) išgarbinti su gi kepti tortai man kaip tik koktu nuo riebumo - jų niekaip nepernešu)....noriu būt flexible...kaip sakoma...ir visad klausytis savo vidaus...
o už tave, basiom per lietų, džiaugiuos jei gyveni taikoj su savim, ir šiaip smagu klausytis tokių žmonių, nes l nemėgstu vidutinybių, pilkos masės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zuzu: 30 sausio 2010 - 16:38
labai butu shaunu jeigu kuri idetu menesio meniu sarasha 4u.gif butu tikra shaunuole ax.gif smile.gif
jeiu valgot taip visa laika tai tikrai bus nesunku. o kas noretu pradeti sveikai maitintis tai sunku susidaryti toki, kad ir vyras kartu valgant pavalgytu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Na, as esu sirgusi, bet tik vaikysteje plauciu uzdegimu (tai tada ligoninej gulejau. Paskui, bunant 11 metu man isoperavo cista is raumens ir nervinio audinio. Paskui turejau bedu labai su viena ranka (mat per operacija reikejo pasalinti dali audiniu), tai buvo sunku, bet pagijau visikai ne nuo vaistu. Aisku, esu gerusi ir nuo skausmo ir nuo karscio vaistu, bet jau kokie pora metu, manau, nesu gerusi. Siaip pvz nuo moterisku skausmu gelbejuosi citrina, nuo ligu - arbatom, o siaip kai pasakiau sau, kad visos ligos prasideda galvoje, jos kazkaip ir nebekimba - tiesiog pasakau, kad nesirgsiu, ir nesergu. rimtai.

Del maisto - tai kaip ir sakiau, jei noriu sriubos, valgau sriuba. Bet tiesa pasakius nuo gyvo maisto daug geriau jauciuosi smile.gif Bet juk visko uzplaukia, tai nematau problemos ar sriubos ar troskinio. 100proc nevalgau gyvuliniu dalyku, o visa kita - pagal intuicija, kaip ir sakiau.

Del masinos - mano mama masina vazineja jau 9 metus. Iki tol - troleibusais. Ir nieko - du vaikai, darbas, namai, ir nieko, viska spedavo. O isigijus masna iprantama prie patogumo. Bet aisku, ne man kalbeti - as neturiu kolkas tiek daug atsakomybiu, kad galeciau kalbeti ar vertinti, juk kiekvienam vis kitaip smile.gif

Papildyta:
O del kompiuterio ir mobilaus - be ju, manau, neisgyventume siam pasauly ( nebent dziunglese, aisku) smile.gif, man jie reikalingi labai labai smile.gif
Atsakyti
Sveikos, jungiuosi. Žalias maistas kol kas tik siekiamybė man. Manau jums bus įdomu paskaityt dar čia (neužmačiau tokios nuorodos) - vienos mamytės patirtis valgant ne ekologišką augalinį maistą:
http://www.supermama...howtopic=423014
Atsakyti
Man idomu tapo,o vytinta ar dziovinta mesa ir zuvis prisiskirtu prie ,,gyvo'' maisto? arba garuose ruostas maistas.juk tvirtinama,kad geriausiai islaiko naudingasias medziagas taip ruostas maistas. g.gif
Atsakyti
GArai yra karštesni už 47laipsnius, vadinasi, garuose pagamintas maistas nėra gyvas.

Vytinta mėsa yra gyvas maistas. Tačiau daugelio nevartojamas produktas, kadangi dažniausiai gyvo maisto vartotojo filosofijoje figūruoja sąvoka "guilt-free", lietuvisškai tik pažodžiui išeina išversti - "be kaltės". Tai yra maistas, kuris gaunamas nieko nemodifikuojant, taip pat maistas, kuriame lieka visos naudingos medžiagos (tipo, "nenužudytos"). Į šią savoką įeina ir maisto gavyba - nužudymas yra kaltė, todėl tie, kam rūpi,kad maistas būtų guil-free, mėsos nevartoja smile.gif
Atsakyti
sveikos,

aš galvoju, kad reikėtu daugiau idėti informacijos apie patiekalus ką ir kaip valgyti.
Atsakyti
Va nuo gyvo maisto ir aš geriau jaučiuosi. Reikia vėl nusipirkti blenderį, kad galėčiau pusryčiams gerti kokteilius visokiausius ax.gif Tikrai jie man labai tiko ir patiko ir gerai jaučiausi juos gerdama.

O ką pietams valgot paprastai ?
Atsakyti
Labas visiems smile.gif

Peržiūrėjau temą, tai įmetu dar vieną nuorodą, man rodos aktyviausiai ir rimčiausiai šiuo metu kalbančių apie žalią maistą :
http://gyvunuteises....p?p=27317#27317

ten kažkur yra ir receptų skyrelis smile.gif.

sėkmės visiems smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Toltik @ 2010 03 16, 11:22)
Labas visiems smile.gif

Peržiūrėjau temą, tai įmetu dar vieną nuorodą, man rodos aktyviausiai ir rimčiausiai šiuo metu kalbančių apie žalią maistą :
http://gyvunuteises....p?p=27317#27317

ten kažkur yra ir receptų skyrelis smile.gif.

sėkmės visiems smile.gif

ačiū smile.gif
Atsakyti