Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

QUOTE(faustluk @ 2010 08 25, 09:05)
oi,merginos, kaip smagu, kad jau rimti pokalbiai prasidejo 4u.gif Atgaiva sirdziai!

Vakar skaiciau skaiciau visas musu rastliavas ir nuejus nuo kompo vis dar galvojau bigsmile.gif : bet juk tie visi vaisiai, darzoves chemiskai apdorojami, kad negestu, sunoktu, issilaikytu..Kas cia sveiko? Na, taip retorinis klausimas gal..

saldytuve kaimiska cukinija ir maximinis baklazanas... Ranka kol kas nekyla juos trinti, grauzti zalius. Ka patartumet?

As kazkaip silto maisto net nepasigendu. Man taip patinka viskas trinta, blenderuota!!

O kas del giminiu nepritarimo, man taip pat "skaudi tema". Cia daugiau vyro gimine mane laiko miescionka, pasikelusia, negeriancia.. Uzsilipdau sypsena ir grauziu per tas privalomas sventes agurkelius, pomidoriukus.. O mane lazdavoja, kad vis liniju laikausi...O juk privalau turet jau aplvalias formas, 2 vaikai ne pacanke juk... doh.gif (fuu, net galvot apie tai nenoriu

O tai kur cia kraustysies? I bendramincius??? Gal pabaikim tema ir tada nauja skyriu kurkim, ka?Kol niekam nekliuvam tol gyvuokim

tai va ekologija čia ir nekvepia lotuliukas.gif bet žiūrėkime i mėsa? auginama hormonai, kombikornai? duona visi rugiai, kad sunoktu vienu metu rondapu laisto, tai a tep a tep nikas, net su daržovėmis lengviau mūsų kūnui nes jis joms pritaikytas ax.gif as taip mastau

nusibosta trinta , tada smulkinu dantimis blush2.gif

cukinija thumbup.gif susipjaustyk plonomis juostelemis ala spageti (recepte orginaliam naudoja kaskokia masinele makaroniukam is cukinijos daryt) bet as pjausciau super gavosi

tada i blenderi 2 pomidorai, mazas puodukas saulėje dziovintų pomidorų, viena paprika prieskoniai pagal skoni, rekomenduoja butinai kajeno (jei nera nereikia) slakeli alyvuogiu aliejaus ir turi superine pasta thumbup.gif kai turiu po ranka apibarstau daigintom saulegrazom ar garstyciu sudaigintais grudeliais (esu astresnio maistoo gerbeja) dar koki balzamiko actuka ....bet cia fantazijai nera ribu mirksiukas.gif

bazė pomidoras, dziovintas pomidoras, paprika a toliau jau širdies klausai mirksiukas.gif

keliames gal prie dietu? sita tema dabaige? arba i bendramičius thumbup.gif

dėl giminių galiu tik užjausti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 25 rugpjūčio 2010 - 09:17
QUOTE(*Rūta* @ 2010 08 25, 07:32)
g.gif  keisk gimines ir draugus, kas per ziurejimas keistai, pasidarymas neidomia dėl to ka valgai? ar del ju sveikatos ar dėl savo? mano draugai dabar kaip tik dziaugiasi, nes vis kaska naujo ragauja is Raw virtuves

gal pritruko ideju? receptuku? palaikymo? ir tikejimo tuom ka darai? nes jei jautiesi blogai su savo seima, draugais tai tikrai teigiamu dalyku negalejai pastebeti
kadangi MB ir dukra be mesos neissivaizduoja gyvenimo, tai mano pusryciai (jau ir nevieno draugo pazystamo ir mano tevu, bei seseru) prasideda nerealiu energetiniu kokteiliuku kuri labai paprasta pasigaminti  4u.gif

na, giminių, deja, pakeisti negaliu... ax.gif O jie su pašaipa žiūri į "baltą varną", kuriai nereikia baliukų, šašlykų, alaus... O dar labiau jiems gaila mano vaikų, kurių mama nekiša jiems bulkučių, saldainių ir pyragų.. Vargšai vaikai.. rolleyes.gif

Tikėjimo man netrūksta, o a palaikymo, tai nesulaukiau.. vien tik užuominos, kad kažin ar taip gerai, juk reikia valgyti tai ką "reikia", užuominos, kad nuo mėsos nevalgymo nusilps kraujas ir pan. Receptų , idėjų irgi trūko.. ir dar trūko laiko toms idėjoms įgyvendinti, nes nemažai laiko praleisdavau prie puodų, gamindama šeimai ''tradicinį" valgį.. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 25, 09:19)
na, giminių, deja, pakeisti negaliu...  ax.gif O jie su pašaipa žiūri į "baltą varną", kuriai nereikia baliukų, šašlykų, alaus... O dar labiau jiems gaila mano vaikų, kurių mama nekiša jiems bulkučių, saldainių ir pyragų.. Vargšai vaikai..  rolleyes.gif

Tikėjimo man netrūksta, o a palaikymo, tai nesulaukiau.. vien tik užuominos, kad kažin ar taip gerai, juk reikia valgyti tai ką "reikia", užuominos, kad nuo mėsos nevalgymo nusilps kraujas  ir pan.  Receptų , idėjų irgi trūko.. ir dar trūko laiko toms idėjoms įgyvendinti, nes nemažai laiko praleisdavau prie puodų, gamindama šeimai ''tradicinį" valgį..  rolleyes.gif

jo vaikai musu vargsai be bulku , jogurtu varksyciu sureliu lotuliukas.gif ir kaip jie isgyvena doh.gif

manajai buvo didele trauma kai mama pradejo to nebepirkti nes nebegaliu duoti vaikui nuodu, ir seneliam uzdraudziau, tai tikiuosi klauso kai nematau lotuliukas.gif

Tai nekreipk demesio i gimines mirksiukas.gif nuotaika bus geresne

o dėl maisto gaminimo šeimoje kaskaip naturaliai gavosi, kadangi namie valgome tik vakariene, tai raw + mėsa lotuliukas.gif vyrs jei ko uzsimano gaminasi pats, pupa jau baigia apsiprasti, jug mama padaro ledu skaniu, kokteiliuku, "saldainiu" po ranka dziovinti vaisiai (gaila ne pačios pirktiniai negyvi) riešutai, ant duoniuku tepu is avokadu pačios prifantazuotus sviestukus, tai baigia apsiprasti, jug sako vaiko mityba tik yprotis kuri mazam dar galima pakoreguoti paaugusiam jau sunku,
tuoj eis i darzeli gaus normalaus maisto doh.gif tada namie jai klius tik raw , kadangi asminuke yra, mama nors namie turi vaika "gydyti"
Atsakyti
Apkabinu Jus visas, mane uzvedet!!! Uzmigdau pupa savo, einu i turgu pas bobutes pirkti GERIO ir leksim siandien i zoo soda.

(mazu tiksliai as savo "paveldima sausos odos uzdegima" su visais nieztejimais isvarysiu lauk???Beje, ir viena karta i menesi ziauriai galva skauda. Esu pries visokius vaistus, masazaju taskus, bet skausmas galvos isbuna ir iki paros laiko. Tik nestuu metu sito brudo nebuna. Mazu, irgi iskeliaus? cool.gif )

Beeegu, o Jus rasyyyykit rasyyykit!!1
Gal ir i dietu temas lendam su savo RF. Sveika gyvensena, ligu salinimas, svorio kritimas. Daugiau besilankanciu bus, skleisim geri kitiems bigsmile.gif , sviesim visuomene bigsmile.gif ...O bendraminciuose- kas jau susibendrauja tai ir bendrauja.
Atsakyti
QUOTE(*Rūta* @ 2010 08 25, 10:29)
jo vaikai musu vargsai be bulku , jogurtu varksyciu sureliu  lotuliukas.gif  ir kaip jie isgyvena  doh.gif

manajai buvo didele trauma kai mama pradejo to nebepirkti nes nebegaliu duoti vaikui nuodu, ir seneliam uzdraudziau, tai tikiuosi klauso kai nematau  lotuliukas.gif

Tai nekreipk demesio i gimines  mirksiukas.gif  nuotaika bus geresne

draudžiu ir aš, bet nieko nesigauna, tada pasislėpę seneliai prikiša vaikams kišenes saldainių, sausainių.. Laabai stengiasi kompensuoti tai, ko mama neduoda, kad vaikai nebūtų nuskriausti.. doh.gif daug kartų bandžiau tai jiems paaiškinti, bet jau praradau viltį..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 25 rugpjūčio 2010 - 09:46
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 25, 09:45)
draudžiu ir aš, bet nieko nesigauna, tada pasislėpę seneliai prikiša vaikams kišenes saldainių, sausainių..  Laabai stengiasi kompensuoti tai, ko mama neduoda, kad vaikai nebūtų nuskriausti..  doh.gif  daug kartų bandžiau tai jiems paaiškinti, bet jau praradau viltį..

neaiskink tada mirksiukas.gif tik suretink susitikimus lotuliukas.gif problemos nebus, vaikai protingi , atejus laikui zinos ka rinktis, nes mama gali padaryti dar skanesniu saldainiu, tik zinoma E621 mes nepermesime kaip Coca colos ir pan, bet mes mamos rodome jiems pavyzdi ti padarykime maximuma o toliau jau kaip jie patys nuspres

begu i turgeli zoliu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 25 rugpjūčio 2010 - 09:49
Teisingai, reikia tada retinti susibegimus, kad vaikai nebutu perseriami. As kol kas labai vaikams neduodu R
Atsakyti

dėl šilto/karšto, tai kiek skaitinėjau, arbatos nėra labai jau peikiamos žiemos sezonu, o vasarą rekomenduojama vanduo arba šviežiai spaustos sultys, na aš pati arbatos kad ir vasaros sezonu neatsisakau, labai jau mėgstu žolelių visokių gėrimukus smile.gif

smagu, kad diskusijos įsibėgėjo wink.gif

dėl trintos moliūgų sriubos, tai taip kažkas panašaus į tą receptuką, kurį įkėlėt, bet man kilo šita mintis dėl to, nes buvau pas draugus ir jie virė/vaišino morkų-moliūgų sriuba ir aš pagalvojau, kad tą puikiai galima daryti ir neverdant, skonis neturėtų labai jau skirtis, o energijos bus daugiau.

Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 08 25, 09:49)
Teisingai, reikia tada retinti susibegimus, kad vaikai nebutu perseriami. As kol kas labai vaikams neduodu R

bet is vaikku seneliui neatimsi wub.gif jug ir mus lepino ir musu vaikus lepins, niekur nedingsime mirksiukas.gif
Atsakyti
Man irgi artimas toks maitinimąsis,kol kas daugiau teorine prasme,nei praktiškai..Karts nuo karto po kelias dienas pasimaitinu vaisiais (ypač vasarą),salotom(visokias labai mėgstu),bet kadangi neturi apsisprendimo pereiti vien prie žalio maisto,tai maitinuos vigi daugiau "tradiciškai"...Noriu paklausti tų,kurių vaikai šiek tiek jau ūgtelėję-kai pačios pradėjot taip maitintis-kaip elgėsi jūsų vaikai-ar taip pat perėjo prie tokios mitybos?-šitas klausimas pasiryžime pas mane užima gana esminę vietą smile.gif

p.s.va,paskaitinėjau aukščiau ir užmačiau,kad kai kurių ir vaikai taip maitinasi-tada įdomu perėjimo etapas nuo "tradicinių" valgių -ar vaikai lengvai priėmė tokį perversmą?Ar buvo nuo mažens nematę nei bandelių,nei sūrelių? rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo klaara: 25 rugpjūčio 2010 - 11:30
QUOTE(klaara @ 2010 08 25, 11:30)
p.s.va,paskaitinėjau aukščiau ir užmačiau,kad kai kurių ir vaikai taip maitinasi-tada įdomu perėjimo etapas nuo "tradicinių" valgių -ar vaikai lengvai priėmė tokį perversmą?Ar buvo nuo mažens nematę nei bandelių,nei sūrelių? rolleyes.gif

manoji pieno produktu fane buvo ir jauciu dar yra blush2.gif tik mama sadiste vis uzkalbina dantis kokteliais is vaisiu , migdolu pienu ir pan...su sureliais gal sunkiau pati forma pirkimo procesas gal, paprasciausiai parduotuvese apienu pieno skyrius bedu nelieka, namato nereikia, bulkuciu nebeperku, pakeiciau jas i duoniukus su raw sokolado, ar kitokiu saldziu uztepu
po truputuka viskas, palengva, va vasara ledu nupirkdavau nes pati norejau, bet retai, dazniau uzsaldydavau sultis ir pateikdavau kaip ledus

mesa vaiko ir vyro racione liko, kaip ir bulves bei makaronai (mano leksteje ju labai retai ir jei buna tai mazai), tik dingo riebus, pirktiniai, grietininiai padazai, paprasciausiai pasikeite zalio maisto ir termiskai apdoroto santykis leksteje ax.gif

as ne uz akla simtaprocentini Raw, o uz protinga ir saves bei artimuju neprievartaujant , kaip viena raw propaguotoja sake jei per metus jusu mityboje 50 proc bus raw maisto Jus jau biusite padare milziniska pazanga
(ta mergina per 2 metus numete 50kg blush2.gif )

su vyresniais manau dar idomiau, maisto gerimu gaminimo procesas zadimas, improvizacija g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 25 rugpjūčio 2010 - 11:55
o kur ir kokį migdolų pieną perkate? rolleyes.gif
Atsakyti