QUOTE(mergiike @ 2010 08 25, 12:27)
darau pati, dabar nerandu filmuko tai aprasysiu

puodukas per naktį mirkytu migdolu
1/5 puoduko vandens,
pasaldinimui vienas iš šių: agavos sirupas, klevu sirupas arba mirkytos datules
viskas i blenderi ir iki tyreles, gauta tyre suversti i merliuka ir nukosti, kas nubega vadinasi Migdolu pienu, kas lieka naudojama sausainiu (jei turite dziovintuva) arba saldainiu ( http://www.eguru.lt/...istas/video/446 ) gamybai

Papildyta:
Skaitalai

Žalias ir virtas
Turim dvi šviežias morkas. Vieną jų išverdame. Įkasame abi jas po žeme. Koks bus rezultatas? Šviežia morka išleis daigus, o virta po žeme tiesiog supus.
Taigi, žalia morka turi kažką daugiau nei virta ji turi gyvybę. Daug šaltinių teigia, jog verdant maistą prarandama apie 70% maistingumo. Vadinasi, norint gauti vienodą maistingų medžiagų kiekį, termiškai apdoroto maisto reikės suvalgyti žymiai daugiau nei žalio.
Enzimai
Kitas svarbus aspektas enzimai. Galbūt esate apie juos girdėję, gal daktarai yra rekomendavę gerti jų papildus esant virškinimo problemoms, tačiau niekas detaliai nepaaiškino kas tie enzimai, kam jie reikalingi, ir kokia jų funkcija organizme.
Šį kartą į visas detales apie enzimus nesigilinsim, tačiau, trumpai tariant, be enzimų gyvas organizmas negyvena, ir tie patys enzimai reikalingi savęs susinaikinimui numirus (kaip matot, gamta pasirūpino apsivalymu). Svarbus momentas temperatūroje aukštesnėje nei 42°C enzimai žūsta. Prisiminkite žmogų, kuris karščiuoja ir jo temperatūra pakyla iki 40-41°C. Kaip jis jaučiasi? Kritiškai. Atrodo lyg tuoj mirs. Juk tereikia dar poros laipsnių ir gyvybę palaikantys enzimai žus.
Į mūsų virškinimo sistemą patekęs žalias maistas turi enzimus ir, grubiai tariant, pats save susinaikina. Mūsų organizmui daug energijos tam skirti nereikia. Tuo tarpu virtas-negyvas maistas, kuriame visi enzimai jau yra mirę, savęs susinaikinti nebegali. Į pagalbą siunčiami mūsų organizmo enzimai, kurie tą maistą ir sufermentuoja. Deja, bet enzimų turime ribotą kiekį. Tad kuo intensyviau juos naudosime, tuo intensyviau mūsų gyvybingumas mažės.
Gyvas jausmas
Kai kurie žmonės tapę vegetarais teigia, kad pagerėjo jų savijauta, įgavo daugiau energijos ir pradėjo jaustis žvalesni. Kai aš atsisakiau mėsos tokių pokyčių nepastebėjau, apart to, kad kelių metų bėgyje tapau jautresnis gyvūnų atžvilgiu. Tuo tarpu, kai pradėjau maitintis žaliu gyvu maistu, jau pirmosiomis dienomis apėmė nenusakomas jausmas. Tiesiogine prasme ėmiau šokinėti iš laimės ir džiaugsmo. Šypsena veide ir širdyje yra kiekvieną akimirką. Tai labai specialus, žodžiais sunkiai nusakomas jausmas.
Papildyta:
Lino Kesmino interviu

http://www.moteris.l...ata/#komentarai