Įkraunama...
Įkraunama...

Žalias maistas / Raw food

Jungiuosi ir as prie jusu mergaites 4u.gif
Seniau daug diskutavau sveiko gyvenimo budo temose, bet palaikanciu mazai buvo.
Musu seima nevalgom mesos 5 metai.Stengiame maitintis tik ekologisku, sveiku maistu. Zalio maisto sudaro mazdaug 50%. Rytais geriam sultys, pusryciai vaisiai, veliau daug salotu.
Is aplinkiniu, tai pat daug pasaipu. Ziurima, kaip i keistulius.
Atsakyti
Siandien ne kazin ka valgiau, nes visa pusdieni su vaikais zoo sode lankemes.

Ryte: 2 apelsinu+2 morku sultys su moliugu seklu aliejuku
Po 2 val. sugrauziau kopusto (ir dicke mano 2.8 men pamacius uzsimane- tai koki trecdali kopusto patvarkem)
Grizus uzlesiau vynuogiu (gal 10 uogu) 1 apelsina, 1 banana ir sedziu visa patenkinta bigsmile.gif

Ir viskas. Jei pries meiga dar noresiu ko skanaus, 2-3 saukstai medaus bus

Vyrui isviriau agurkines sriubos, bet 5 grudu kruopas mirkytas per nakti sumeciau i pravesusia sriuba rolleyes.gif

Siandien, manau, labai jau zaliai gavosi 4u.gif

O kas del vaiku: kai neperki, tai jiems ir nereikia.
Atsakyti
skanuma mirksiukas.gif

o mano šiandienos meniu - pusryčiams buvo vaisiai - bananai, vynuogės, pietums salotos su daigintais kvieciais, aliejaus medaus citrinos padazu, desertui kokteilis iš vaisių. Pavakariai - riešutų sauja, du mažiukai obuoliukai iš sodo.
Ką tik gėriau kokteilį - kokosų pienas (nžn ar jis tinka RF), vanduo, bananai, kriaušė, klevų sirupo šlakelis.

Dar tik kelios dienos kai RF maistas, savijauta tikrai puiki smile.gif tik tokia mintis kirba, kad tuoj racionas pradės atsibosti, t.y. atrodo jaučiuosi soti, bet psichologiškai norisi kažko sotaus (duona, bulvė, mėsa), o vien todėl turbūt, kad nuo mažens visada buvo sakoma, kad su duona ir bulve reik valgyt, nes sočiau doh.gif smile.gif

reik džiovintuvo, nes jaučiu kaip jis atvers man kelius į skaniausius patiekalus biggrin.gif cool.gif
Atsakyti
QUOTE(faustluk @ 2010 08 25, 18:20)
Siandien ne kazin ka valgiau, nes visa pusdieni su vaikais zoo sode lankemes.

Ryte: 2 apelsinu+2 morku sultys su moliugu seklu aliejuku
Po 2 val. sugrauziau kopusto (ir dicke mano 2.8 men pamacius uzsimane- tai koki trecdali kopusto patvarkem)
Grizus uzlesiau vynuogiu (gal 10 uogu) 1 apelsina, 1 banana ir sedziu visa patenkinta bigsmile.gif

Ir viskas. Jei pries meiga dar noresiu ko skanaus, 2-3 saukstai medaus bus

Vyrui isviriau agurkines sriubos, bet 5 grudu kruopas mirkytas per nakti sumeciau i pravesusia sriuba rolleyes.gif

Siandien, manau, labai jau zaliai gavosi 4u.gif

nu bet kažin ar tiek maisto užtenka suvalgyti per visą dieną? unsure.gif Jeigu taip dažniau, tai iš jūsų graiučiai beliks.. unsure.gif Kažin kiek čia kalorijų gaunasi?
Papildyta:
QUOTE(Silwer @ 2010 08 25, 18:17)
Jungiuosi ir as prie jusu mergaites  4u.gif
Seniau daug diskutavau sveiko gyvenimo budo temose, bet palaikanciu mazai buvo.
Musu seima nevalgom mesos 5 metai.Stengiame maitintis tik ekologisku, sveiku maistu. Zalio maisto sudaro mazdaug 50%. Rytais geriam sultys, pusryciai vaisiai, veliau daug salotu.
Is aplinkiniu, tai pat daug pasaipu. Ziurima, kaip i keistulius.

drinks_cheers.gif sveika, užsuk dažniau, papasakok kodėl pasirinkot tokią mitybą, kaip keitėsi savijauta ir gal receptukais pasidalintumėt.. bigsmile.gif

QUOTE(faustluk @ 2010 08 25, 18:20)
O kas del vaiku: kai neperki, tai jiems ir nereikia.

schmoll.gif netiesa.. vaikai nori ir labai nori.. Namuose jei nėra, tai nėra kur dingti, o va į svečius kai nueinam, tai nuo saldymynų negali atsiplėšti, net nepatogu.. doh.gif Dėl to žmonės ir galvoja, vaje, kokie vargšai vaikai.. rolleyes.gif

Atsakyti
Valio smile.gif sujudo ši tema yahoo.gif

Na aš stengiuosi daugiau nei pusę dienos kalorijų gauti iš Raw smile.gif Dažnai būna ir kokį 90 smile.gif

Išvis dabar kaifas kai tiek visokių žalumynų yra smile.gif Pvz salotoms užpilą irgi atradau: dedu mirkytų saulėgražų, moliūgų sėklų, kokių prieskonoinių žolių, nerafinuoto aliejaus, citrinos sulčių, kartais kokio česnako jei aštriau norisi ir viską sumalu blenderiu. Ir gaunasi tokia tiršta masė smile.gif Ir pilu ant įvairių salotų, daržovių ir pan.

Pusryčiams aišku Smūčiai idealus dalykas. Dažnai dedu cinamono, imbiero ir pan. į juos smile.gif

o daugiau... visokios salotos. Dabar dažnai su Tunu valgau: negaliu vistik atsisakyti žuvies ir pieno produktų. Mėsą gal tik kartą per mėnesį valgau ax.gif

Beje, kokius blenderius naudojat? Nes tiek paprasti standartiniai kokius špinatus nenori sumalti labai gerai, kad laaabai vientisa būtų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2010 08 25, 19:20)
Beje, kokius blenderius naudojat? Nes tiek paprasti standartiniai kokius špinatus nenori sumalti labai gerai, kad laaabai vientisa būtų smile.gif

aš irgi to paties norėjau paklausti.. biggrin.gif Ruošiuosi pirkti smulkintuvą, gal galit ką patarti?
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2010 08 25, 19:52)
aš irgi to paties norėjau paklausti..  biggrin.gif Ruošiuosi pirkti smulkintuvą, gal galit ką patarti?

Kiek aš pati domėjausi, tai kokteilinių skirtingos apsukos... berods svyruoja nuo 200 iki 1200... ar tai kažkas tokio... tai prof. prasideda rodos nuo 800. Tipo greitesni ir galingesni.
Atsakyti
QUOTE(jadzka @ 2010 08 25, 20:21)
Kiek aš pati domėjausi, tai kokteilinių skirtingos apsukos... berods svyruoja nuo 200 iki 1200... ar tai kažkas tokio... tai prof. prasideda rodos nuo 800. Tipo greitesni ir galingesni.

aha, būtina į galingumą atkreipti dėmesį..
Nagi, žaliavalgės, laukiam iš jūsų patarimų apie smulkintuvus, kokteilines.. listen.gif
Atsakyti
Merginos, kaip jus nebijot vartoti, pvz zaliu kruopu? Rasoma, kad jas butinai reikia vartoti tik apdorotas, del galimu ivairiu "priedu". Teko pirkti dripsnius, kad ir su galiojancia garantija, bet po savaites juose atsirado kirmelyciu. Tai galvoju, kas butu jei ka tik nusipirkus juos buciau pradejusi vartoti zalius. Zalius valgau vaisius, darzoves salotas, bet kruopu nesiryztu. Reikia padrasinimo blush2.gif
Atsakyti
Gal kas gaminot cukiniju spagecius ir galit imesti receptuka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silwer @ 2010 08 26, 07:48)
Gal kas gaminot cukiniju spagecius ir galit imesti receptuka  blush2.gif

paskaityk vakar dienos pokalbius , as rasiau 4u.gif

O blenderi dabar bauoju Brauna, maziuka, bet jau nusiziurejau, visa kombaina irgi Brauna su plaktuve ir smulkintuve ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Rūta*: 26 rugpjūčio 2010 - 08:07
Pasidariau pusryciams cukiniju spageciu. Sutarkavau su tarka smulkius siaudelius ir uzpyliau jadzkos parasytu seklu uzpilu. Man labai skanu.
Atsakyti